*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4792548 φορές)

0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gallikou

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #350 στις: Μαρτίου 26, 2013, 05:44:37 pm »
Δεν μου κάνει εντύπωση το προαπαιτούμενο της πενταετίας, αλλά το ότι δεν προσμετράται στην πενταετία η προύπηρεσία στην α'θμια για ειδικότητες που πρόκειται να μεταταγούν στην α'θμια...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:43:18 »

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #351 στις: Μαρτίου 26, 2013, 05:46:55 pm »
Παιδιά αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι πως είναι δυνατόν να δημιουργούνται π.χ. μόνο 200 οργανικές θέσεις γαλλικών.
Είναι δυνατόν να έχουν μόνο 200 σχολεία γαλλικά, και τα υπόλοιπα να μην έχουν;
Αυτό είναι αντισυνταγματικό, είναι ενάντια στην ισότητα ευκαιριών των παιδιών,
και νομίζω με μια απλή προσφυγή γονέων (που όλως τυχαίως είναι και εκπαιδευτικοί  ;)) σε ένα συνταγματικό δικαστήριο θα αναγκαστεί το υπουργείο ή να δεχτεί να έχουν όλα τα σχολεία μάθημα γαλλικά, ή κανένα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι συγκεκριμένες μετατάξεις δεν έχουν κανένα απολύτως σχεδιασμό. Είναι προφανές ότι έγιναν για να εξυπηρετήσουν κάποιους ημέτερους που τυγχάνει να εχουν εγκλωβιστεί μακριά από τα σπίτια τους (και μαζί με αυτούς και όλους τους άλλους εγκλωβισμένους που θα βρουν ανοιχτή την πόρτα να μπουν), και όχι για να ευνοήσουν  στο σύνολό τους τους μαθητές (ή τους εκπαιδευτικούς). Οπότε και είναι πολύ πιθανό όσοι βρουν ανοιχτή την πόρτα και μεταταχθούν, σε 4-5 χρόνια να βρεθούν στον αέρα, αν το λόμπι που υποστηρίζει αυτούς τους ημέτερους χάσει την εξουσία.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 26, 2013, 06:04:51 pm από trekto »
http://www.cartoonstock.com/lowres/wpa0649l.jpg

Κατά την διάρκεια της απεργίας, αν κάποιος συνάδελφος είναι σε θέση κλειδί, θέλει να απεργήσει αλλά δεν μπορεί λόγω οικονομικού, παρακαλώ να μου στείλει pm.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #352 στις: Μαρτίου 26, 2013, 05:47:20 pm »
καταλαβαίνω αυτό που λες ωστόσο το προαπαιτούμενο αφορά την υππρεσία στον φορέα που ανήκεις όταν κάνεις την αίτηση όχι στον φορέα που θα πας (αν πας) . Ειναι σα να θες να κάνεις μετάταξη στην Εφορία και να σου ζητάνε προϋπηρεσία στην εφορία.
Το σκεπτικό της μετάταξης δεν ειναι " θέλω να έχεις προϋπηρεσία για εκεί που θα πας" αλλά " θέλω να έχεις μια μίνιμουμ προϋπηρεσία απο εκεί που φεύγεις"
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος shva

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #353 στις: Μαρτίου 26, 2013, 06:01:22 pm »
bitch, σε εχουμε ζαλίσει αλλά είσαι πηγή πληροφοριών(και το πιο σημαντικό, ΣΩΣΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ):-)
Εκεί που θα δηλώσουμε τα σχολεία, θα βάλουμε για το φετινό από 01/09/2012 έως 31/08/2013??????

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:43:18 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #354 στις: Μαρτίου 26, 2013, 06:09:48 pm »
bitch, σε εχουμε ζαλίσει αλλά είσαι πηγή πληροφοριών(και το πιο σημαντικό, ΣΩΣΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ):-)
Εκεί που θα δηλώσουμε τα σχολεία, θα βάλουμε για το φετινό από 01/09/2012 έως 31/08/2013??????

ευχαριστώ!
αν πρέπει να δηλωσεις σχολεια ( κοίτα λίγο πιο πάνω που έγραψα κάτι σχετικό) θα τα δηλώσεις ως εξής
απο 1/9/2012 ως 23/12/2012 με  τις παλαιές περιοχές μετάθεσης και
απο 24/12/2012 ως 31/8/2013 με τις νέες περιοχές μετάθεσης.

απο εκεί και πέρα
αν έχετε απόσπαση/ διάθεση σε α/θμια τότε θα χωριστεί το δεύτερο μέρος ακόμα περισσότερο ως εξής
24/12/2012  ως 21/6/2013 στην α/θμια
22/6/2013-31-8-2013 στην οργανική σας

αν έχετε απόσπαση/διάθεση σε άλλη δευτεροβάθμια τότε θα χωριστεί το δεύτερο μέρος ακόμα περισσότερο ως εξής
24/12/2013 ως 30/6/2013 στην αλλη ΔΔΕ που είστε με απόσπαση και
1/7/2013 ως 31/8/2013 πίσω στην οργανική σας.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 26, 2013, 06:13:57 pm από bitch »
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος vickyp

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #355 στις: Μαρτίου 26, 2013, 06:10:57 pm »
Αυτό που δεν καταλαβα είναι αν στην περίπτωση που πάρεις την μετάταξη και τοποθετηθείς σε σχολείο, και μείνεις και στο ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο... θα μηδενίσει η προϋπηρεσία σου; Δηλαδή θα μετράει πλέον από το νέο ΦΕΚ ?
Και τι γίνεται τότε σε διάφορες αιτήσεις που τυχόν θα κάνεις... θα βάζεις προϋπηρεσία 0?
ΠΕ19, με 10 χρόνια προϋπηρεσία και ΜΚ Δ1 θα γίνει ΠΕ19 με 0 έτη αλλά ΜΚ Δ 1?

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #356 στις: Μαρτίου 26, 2013, 06:15:13 pm »
όχι βέβαια, παραμένει ως έχει !! Μισθολογικά και βαθμολογικά συνεχίζετε να εξελίσσεστε απο το σημέιο που βρίσκεστε τώρα.
Το μόνο που θα αλλάξει θα ειναι το ωράριό σας και φυσικά τα μόριά σας - τα οποία αμφότερα θα προσαρμοστούν στα δεδομένα της α/θμιας.

Αποσυνδεδεμένος anasteli

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #357 στις: Μαρτίου 26, 2013, 06:28:06 pm »
Πάντως η πρωτοβάθμια για τους ΠΕ19-20 έχει κάποια αρνητικά που πρέπει να τα λάβουμε υπόψιν μας.
>Δεν υπάρχει η μείωση των 3 ωρών για τον υπεύθυνο εργαστηρίου.
>Δεν "σπάνε" τα μεγάλα τμήματα, οπότε στο εργαστήριο γίνεται ένας ψιλοχαμός στα μεγάλα σχολεία.
>Μας χώνουνε πολύ εύκολα για να συμπληρώσουμε ώρες και στο ολοήμερο, αν δεν συμπληρώνουμε στο κανονικό ωράριο (μέχρι τις 2:00 για ΕΑΕΠ).
> Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ύλη, οπότε θέλει ψάξιμο για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μέσα στην τάξη αφού οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές στα παιδιά του δημοτικού.
>...

Αποσυνδεδεμένος jtsop

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #358 στις: Μαρτίου 26, 2013, 06:43:28 pm »
Πάντως, κοίταξα και αυτό που συζητούσαμε χθες : αν κάποιο απο τα 2 πρώτα κριτήρια ειναι ΟΧΙ  ( πχ έχω υπηρετήσει πενταετία στην δευτεροβάθμια εκπ/ση = ΟΧΙ  ( δλδ όχι δεν έχω υπηρετήσει )  τότε δεν μπορουμε να προχωρήσουμε στην παραλαβή της αίτησης..

Πάντως στην εγκύκλιο για τα 1 και 2 λέει ότι δεν εξετάζονται οι αιτήσεις (ενώ για τη διετία λέει δεν καταχωρούνται)
΄
όταν λες διετία;

σελ. 3, Κεφάλαιο

Αποσυνδεδεμένος rollo_tomassi

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #359 στις: Μαρτίου 26, 2013, 06:47:01 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 22, 2013, 03:59:43 pm από glory3 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #360 στις: Μαρτίου 26, 2013, 06:47:40 pm »

Πάντως, κοίταξα και αυτό που συζητούσαμε χθες : αν κάποιο απο τα 2 πρώτα κριτήρια ειναι ΟΧΙ  ( πχ έχω υπηρετήσει πενταετία στην δευτεροβάθμια εκπ/ση = ΟΧΙ  ( δλδ όχι δεν έχω υπηρετήσει )  τότε δεν μπορουμε να προχωρήσουμε στην παραλαβή της αίτησης..

Πάντως στην εγκύκλιο για τα 1 και 2 λέει ότι δεν εξετάζονται οι αιτήσεις (ενώ για τη διετία λέει δεν καταχωρούνται)
΄
όταν λες διετία;

σελ. 3, Κεφάλαιο

Αποσυνδεδεμένος boldboy

• Πλήρες μέλος
  • Όχι άλλο κάρβουνο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #361 στις: Μαρτίου 26, 2013, 07:21:59 pm »
........

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι συγκεκριμένες μετατάξεις δεν έχουν κανένα απολύτως σχεδιασμό. Είναι προφανές ότι έγιναν για να εξυπηρετήσουν κάποιους ημέτερους που τυγχάνει να εχουν εγκλωβιστεί μακριά από τα σπίτια τους (και μαζί με αυτούς και όλους τους άλλους εγκλωβισμένους που θα βρουν ανοιχτή την πόρτα να μπουν), και όχι για να ευνοήσουν  στο σύνολό τους τους μαθητές (ή τους εκπαιδευτικούς). Οπότε και είναι πολύ πιθανό όσοι βρουν ανοιχτή την πόρτα και μεταταχθούν, σε 4-5 χρόνια να βρεθούν στον αέρα, αν το λόμπι που υποστηρίζει αυτούς τους ημέτερους χάσει την εξουσία.
Μάγος είσαι;;
Ειδικά, μάλιστα, με την άγνοια και σύγχυση που επικρατεί στους εκάστοτε συμβούλους του ΥΠΑΙΘΠΑ για το τί εστί Πληροφορική!
Ο άλλος μπορεί να σου πει, ότι Πληροφορική=Υπολογιστής(Εργαλείο) μπλα,μπλα,μπλα που καταστρέφει τη δημιουργικότητα των παιδιών σε αυτές τις ηλικίες, μπλα, μπλα,μπλα...Άντε να του εξηγήσεις μετά και να του πεις με τί τρόπους ενισχύεται η δημιουργικότητα, αλγοριθμική σκέψη, ολιστικά μοντέλα κτλ κτλ
Πιασάρικο και για γονείς αυτό,ε; Οι οποίοι, γονείς είναι και οι κουμανταδοροι-αρχιδιευθυντές στα Δημοτικά.

ΥΓ. Αλήθεια τα ΕΑΕΠ Δημοτικά αλλά και τα πιλοτικά Γυμνάσια(με 2ώρες Πληροφορικής) αξιολογήθηκαν και αν ναι, ποιο το αποτέλεσμα;
     Θα γενικευθεί ο θεσμός;  :o

Συνάδελφοι, καλό είναι να βλέπουμε το δάσος, όχι μόνο το δενδράκι...

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 26, 2013, 07:27:08 pm από boldboy »

Αποσυνδεδεμένος vickyp

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #362 στις: Μαρτίου 26, 2013, 07:26:25 pm »
Πάντως η πρωτοβάθμια για τους ΠΕ19-20 έχει κάποια αρνητικά που πρέπει να τα λάβουμε υπόψιν μας.
>Δεν υπάρχει η μείωση των 3 ωρών για τον υπεύθυνο εργαστηρίου.
>Δεν "σπάνε" τα μεγάλα τμήματα, οπότε στο εργαστήριο γίνεται ένας ψιλοχαμός στα μεγάλα σχολεία.
>Μας χώνουνε πολύ εύκολα για να συμπληρώσουμε ώρες και στο ολοήμερο, αν δεν συμπληρώνουμε στο κανονικό ωράριο (μέχρι τις 2:00 για ΕΑΕΠ).
> Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ύλη, οπότε θέλει ψάξιμο για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μέσα στην τάξη αφού οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές στα παιδιά του δημοτικού.
>...

Σωστά! Συμφωνώ με όλα αυτά που λες αλλα η μετάταξη δινει λύση στο μπλοκάρισμα των ΠΕ19/20 στην δευτεροβάθμια. Και γι'αυτό το συζητάμε άλλωστε. Είναι ίσως ο μόνος τρόπος να πάμε κοντά στο σπίτι μας. Και ναι, στο γυμνάσιο που είμαι έχει πολύ καλό εργαστήριο, με τα μισά παιδιά ανά τάξη και εχω και τη μείωση ωραρίου... όπως τα περιγράφεις... αλλά είμαι και "γραμματέας" με survey, eschool κλπ κλπ ... και το να είμαι όλη μέρα στο δρόμο για να παω και να έρθω με πάνω από 100 Km τη μέρα και σε group πέντε ατόμων σαν σαρδέλες... έχει και αυτό τα αρνητικά του...
Τι να πω... είναι μεγάλη απόφαση...   :-\

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #363 στις: Μαρτίου 26, 2013, 08:06:43 pm »

Κατ αρχήν σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Θα θέσω αλλιώς την ερώτησή μου.

Αφού η μετάταξη είναι σαν νέος διορισμός (όπως είπε η bitch με αυτό το οιονεί :)) μπορούν οι φετινοί μεταταγμένοι του χρόνου να κάνουν ένσταση αν μεταταγούν συνάδελφοι σε νομούς που δεν ικανοποιήθηκαν μεταθέσεις? (από τη στιγμή που το υπουργείο δεν μπορεί να ΔΙΟΡΙΣΕΙ σε θέσεις που δεν ικανοποιήθηκαν μεταθέσεις, λογικά δεν μπορεί και να μετατάξει σε περιοχές που δεν ικανοποιήθηκαν μεταθέσεις)

Ευχαριστώ και πάλι.

όχι βέβαια!! Μια τετοια ένσταση θα ήταν άνευ λογικής!!! Η μετάταξη θα γίνει στην πρωτοβάθμια για την οποια φέτος τουλάχιστον δεν "παίζουν" μεταθέσεις των κλάδων γαλλικών, γερμανικών, δραματικής τέχνης, θεατρικών σπουδών και πληροφορικής! Επομένως δε θα είχε αντικείμενο μια τέτοια ένσταση.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)