*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4803356 φορές)

0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #868 στις: Απριλίου 10, 2013, 10:34:54 pm »
Πάγια νομολογία του ΣτΕ σημαίνει έχει εφαρμογή σε όλα τα πεδία και όχι μόνο τους εργαζομενους του ΟΤΑ. Με βάση αυτή την πάγια νομολογία γίνονται όλες οι μετατάξεις στο δημόσιο.
Αυτή η νομολογία δε, επειδή αποτελεί "ειδική διάταξη" και εφαρμόζεται υποχρεωτικά απο την Διοίκηση για όλες τις περιπτώσεις μετατάξεων, δεν έχει αντικατασταθεί ή μετατραπεί απο άλλη - ούτε απο το Μνημόνιο - και άρα θεωρειται εν ισχύ.

Και ποια είναι αυτή η πάγια νομολογία;
Αριθμός Απόφασης;

πολύ αόριστο μου ακούγεται.

Το ότι μια εγκύκλιος του ΥΠΕΣ υποστηρίζει ότι υπάρχει πάγια νομολογία (χωρίς να την υποδεικνύει) για να εφαρμόσει κάτι στους ΟΤΑ, κατά την γνώμη μου δεν λέει πολλά.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2013, 10:37:40 pm από trekto »
http://www.cartoonstock.com/lowres/wpa0649l.jpg

Κατά την διάρκεια της απεργίας, αν κάποιος συνάδελφος είναι σε θέση κλειδί, θέλει να απεργήσει αλλά δεν μπορεί λόγω οικονομικού, παρακαλώ να μου στείλει pm.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:50:18 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #869 στις: Απριλίου 10, 2013, 10:37:40 pm »
  Νομολογίες του ΣτΕ  :  1886/1966, 1396/1965, 1106/1962

Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος vivo

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #870 στις: Απριλίου 10, 2013, 10:39:30 pm »
Καλησπέρα σε όλους

jtsop, η πηγή αυτού του εγγράφου είναι έγκυρη?
Γιατί η λίστα σχολείων είναι διαφορετική από την περσινή (που είχε κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2012), τουλάχιστον για τον κλάδο ΠΕ19-20.
Να θεωρήσουμε επομένως ότι είναι ενημερωμένη?

Και επειδή το υπουργείο δεν παίρνει χαμπάρι τα βγάζω από τώρα για να μην πουν ότι τα πήραμε από μέσα (το υπουργείο δεν έχει καταλήξει ακόμα στην τελική λίστα):

Τα κενά για ΠΕ19/20 στην ΠΕ, όπως προκύπτουν από τις προτάσεις των ΠΔΕ (όπου υπάρχουν) ή με βάση την αναλογία ΕΑΕΠ/θέσεων ανά περιοχή για όπου δεν υπάρχουν στοιχεία από τις ΠΔΕ.

http://db.tt/WlIgphOL [8/4/2013]

Σημείωση τα στοιχεία της Αττικής είχαν πρόβλημα (στη στρογγυλοποίηση προφανώς), για αυτό το λόγο είναι τροποποιημένα ώστε να βγαίνουν σωστά τα αθροίσματα. Επίσης στην ΠΔΕ Ιονίων νήσων δεν είχαν συμπεριλάβει την Κέρκυρα (στο αρχείο που βρήκα).

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #871 στις: Απριλίου 10, 2013, 10:45:32 pm »
  Νομολογίες του ΣτΕ  :  1886/1966, 1396/1965, 1106/1962

Ευχαριστούμε. Σε αυτές τις νομολογίες λοιπόν πρέπει να ψαχτεί αν η μετάταξη είναι τελικά απόλυση και επαναπρόσληψη (και άρα ίσως δικαιολογεί το 60/40, αν και πάλι έχω τις αμφιβολίες μου αφού το 60/40 έχει να κάνει και με τον ΑΣΕΠ, ενώ οι μετατάξεις δεν περνάνε από ΑΣΕΠ).

Πάντως το σημαντικό θέμα δεν είναι να βρεθούν αν είναι πάγιες για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους οι αποφάσεις του ΣτΕ για τις μετατάξεις, μόνο για να μας φανερώσει αν το 60/40 είναι βυσματικό ή όχι.

Το σημαντικό είναι αν αυτές οι πάγιες αποφάσεις του ΣτΕ μπορούν να χρησιμοποιηθούν με την ίδια λογική από το μνημόνιο και την Τρόικα για να απολύσουν κόσμο αν χρειαστεί. Και φυσικά αν υπάρχει στο μνημόνιο κάποια πονηρή και επικίνδυνη υπο-παράγραφος που αναφέρεται στο θέμα, όπως κάποιοι (παπαγαλάκια ίσως;) διαδίδουν.

Θέλει πολύ διάβασμα ακόμα, οι ενδιαφερόμενοι ας ξεκινήσουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2013, 11:04:18 pm από trekto »

Κατά την διάρκεια της απεργίας, αν κάποιος συνάδελφος είναι σε θέση κλειδί, θέλει να απεργήσει αλλά δεν μπορεί λόγω οικονομικού, παρακαλώ να μου στείλει pm.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:50:18 »

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #872 στις: Απριλίου 11, 2013, 12:05:00 am »
Και επειδή το υπουργείο δεν παίρνει χαμπάρι τα βγάζω από τώρα για να μην πουν ότι τα πήραμε από μέσα (το υπουργείο δεν έχει καταλήξει ακόμα στην τελική λίστα):

Τα κενά για ΠΕ19/20 στην ΠΕ, όπως προκύπτουν από τις προτάσεις των ΠΔΕ (όπου υπάρχουν) ή με βάση την αναλογία ΕΑΕΠ/θέσεων ανά περιοχή για όπου δεν υπάρχουν στοιχεία από τις ΠΔΕ.

http://db.tt/WlIgphOL [8/4/2013]

Σημείωση τα στοιχεία της Αττικής είχαν πρόβλημα (στη στρογγυλοποίηση προφανώς), για αυτό το λόγο είναι τροποποιημένα ώστε να βγαίνουν σωστά τα αθροίσματα. Επίσης στην ΠΔΕ Ιονίων νήσων δεν είχαν συμπεριλάβει την Κέρκυρα (στο αρχείο που βρήκα).

Το αρχείο που "τυχαία" βρήκες περιέχει ένα φύλλο που λέγεται "ΕΑΕΠ ανά περιοχή".

Σε αυτό το φύλλο η 3η στήλη αναφέρει τον κωδικό της Περιοχής Μετάθεσης.

Ρωτώντας, λοιπόν, με τη σειρά μου τις δικές μου πηγές, οι κωδικοί αυτοί είναι οι Κωδικοί των νέων Περιοχών Μετάθεσης στη βάση του e-DataCenter (στα άλλα πληροφοριακά συστήματα είναι διαφορετικοί).

Οι κωδικοί αυτοί δεν εμφανίζονται σε καμία από τις έτοιμες αναφορές του συστήματος, συνεπώς κάποιες έκανε query απευθείας στη βάση για να παράγει αυτό το φύλλο. Δηλ. τα στοιχεία έχουν παρθεί από όσο πιο μέσα γίνεται.

Κατά συνέπεια, πρόκειται για διαρροή δεδομένων από το e-DataCenter (όπως και όσες από τις υπόλοιπες πληροφορίες περί των αιτήσεων μετάταξης - τις οποίες διέγραψες: http://www.pde.gr/index.php?topic=4286.msg660043#msg660043 - είναι λογικά αδύνατο να ευρεθούν με άλλον τρόπο, ει μη μόνον με προνομιακή πρόσβαση στο σύστημα).

Επειδή, μάλιστα, πρόσφατα πέρασε Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων από το Υπουργείο Παιδείας για διάφορα πληροφοριακά συστήματα, είναι πολύ πιθανόν να ενδιαφερθούν για αυτή την διαρροή και πώς προέκυψε.

Τέλος, με το ίδιο nickname γράφεις αλλού στο Διαδίκτυο επώνυμα, οπότε είναι εύκολο να σε βρουν και σε ενδεχόμενη ΕΔΕ ίσως να καλέσουν και εσένα.

Φιλικά.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #873 στις: Απριλίου 11, 2013, 12:23:18 am »
Πώς τα πετάς έτσι βρε παιδάκι μου; Τι βόμβα μεγατόνων ήταν τούτη;
Προβλέπω αύριο πάλι στο υπουργείο να ειναι τα παλληκάρια του Σ.Ε.Δ.Δ.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #874 στις: Απριλίου 11, 2013, 12:51:13 am »
Επειδή, μάλιστα, πρόσφατα πέρασε Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων από το Υπουργείο Παιδείας για διάφορα πληροφοριακά συστήματα, είναι πολύ πιθανόν να ενδιαφερθούν για αυτή την διαρροή και πώς προέκυψε.

Δίκιο έχεις. Αν κάποιοι έχουν πρόσβαση στα πληροφοριακά συστήματα μπορούν να κάνουν "εξυπνότερες" αιτήσεις σε βάρος των άλλων που δεν έχουν. Αυτός ο κανονισμός που βγήκε για την "εκ των υστέρων δυνατότητα αλλαγής/ανάκλησης της μετάταξης και αλλαγής των προτιμήσεων" αυτούς ακριβώς που έχουν πρόσβαση στην πληροφορία εξυπηρετεί.

Και να σου πω και κάτι, ο οποιοσδήποτε έχει κάνει αίτηση, είναι στο κέντρο μηχανοργάνωσης και έχει πρόσβαση στα δεδομένα, εννοείται ότι θα ρίξει μια ματιά εκμεταλλευόμενος την διαταγή αυτή και θα ρυθμίσει-αλλάξει την αίτηση του κατάλληλα. Ανθρώπινο είναι. Όπως και ανθρώπινο είναι να το πει και στα φιλαράκια του. Και αν είναι και Ρομπέν των δασών και είναι σίγουρος ότι έχει καλυμμένη την πλάτη του από πιθανά βέλη, γιατί όχι, να το διαρρεύσει και ανώνυμα και στο ίντερνετ .

Ποιος υπέγραψε όμως την διαταγή να υπάρχει αυτή η εκ των υστέρων δυνατότητα αλλαγής προτιμήσεων και ανάκλησης; Αυτός είναι ο υπεύθυνος, ο εγκέφαλος της υπόθεσης. Πολύ φοβάμαι δηλαδή ότι πάλι οι φαντάροι θα την πληρώσουν, και ο στρατηγός θα την βγάλει λάδι.

Νομικά-τυπικά και ηθικά έχεις δίκιο λοιπόν.

Επί της διαδικασίας όμως, στην πράξη τι εξυπηρετεί να υπάρχει προστασία προσωπικών δεδομένων σε αυτούς που έκαναν αιτήσεις μετάταξης, μετάθεσης ή οτιδήποτε άλλο; Κανονικά θα έπρεπε να είναι φανερά τα δεδομένα, για ένα μεγάλο διάστημα, έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να βλέπει πως εξελίσσονται τα πράγματα και ποιος ακριβώς συνάδελφος ζητάει την ίδια θέση που και ο άλλος επιθυμεί. Η απόλυτη διαφάνεια σε αιτήσεις οι οποίες θα πρέπει να φαίνονται και online το πως μεταβάλλονται για τον καθένα, θα βοηθούσε το σύστημα να ρυθμιστεί δικαιότερα και τον καθένα να λάβει την καλύτερη θέση που μπορεί να έχει βάση των μορίων του.

Πίσω λοιπόν από τον στρατηγό που υπέγραψε την "εκ των υστέρων δυνατότητα αλλαγής προτιμήσεων και ανάκλησης της αίτησης" υπάρχει και ο στρατάρχης που έχει ορίσει ότι οι αιτήσεις διοικητικών μεταβολών προστατεύονται από την διαδικασία προσωπικών δεδομένων και δεν κάνει να διαρρεύσουν. Όλα δηλαδή είναι έτσι φτιαγμένα, ώστε τα βύσματα να παραμένουν βύσματα. Για μια ακόμα φορά δηλαδή, πολιτικό είναι το πρόβλημα.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 11, 2013, 01:16:46 am από trekto »

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #875 στις: Απριλίου 11, 2013, 10:48:53 am »
@trekto

Οταν έκανες αίτηση να προσληφθείς υπήρχε το 60-40 σωστά;
Τότε αφού σε ενοχλούσε γιατί προσλήφθηκες;
Για να αλλάξεις το σύστημα από μέσα;
Και πως δηλαδή δέχεσαι να πληρώνεσαι από ένα σύστημα που δεν σε εκφράζει;

επίσης να μην ξεχάσω ότι μέχρι στιγμής επίσημα υπάρχει ΜΟΝΟ η δυνατότητα ανάκλησης της αίτησης (που ισχύει παντού - σε όλες τις μετατάξεις).
Εκτός πάλι αν δεν έχω καταλάβει κάτι...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 11, 2013, 10:50:34 am από ICT »

Αποσυνδεδεμένος athan123

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Θέλω να πιάσω το Τζόκερ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #876 στις: Απριλίου 11, 2013, 11:10:38 am »
@ ICT,

το 60-40 αφορά στις προσλήψεις και στους διορισμούς. Ουσιαστικά με τη μετάταξη γίνεται
μια ανακατανομή προσωπικού η οποία δεν θα έπρεπε κατά τη γνώμη να βασίζεται στο 60/40.
Κανονικά θα έπρεπε να βγει το ποσοστό από τον αριθμό το σημερινό των ΠΕ19-20. Είμαστε 5000
4000 ΠΕ-19 και 1000 ΠΕ-20 τότε το ποσοστό θα έπρεπε να είναι 80-20.

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #877 στις: Απριλίου 11, 2013, 11:32:05 am »
@athan123

Επειδή νομικός δεν είμαι αλλά έχω δει τους δικηγόρους να κάνουν απίστευτους συνδυασμούς το τι ισχύει και το τι μπορεί να ισχύσει δεν το ξέρω. Θέλω να πιστεύω ότι αυτός που το έβαλε στη μετάταξη δεν το έκανε τυχαία. Επίσης να διορθ'ωσουμε και κάτι δεν είμαστε 5000 αλλά 7000 σύνολο. επίσης μην σου φανεί παράξενο στο τέλος να βγει και 80-20 (δύσκολο δεν λέω αλλά μπορεί).
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 11, 2013, 11:36:48 am από ICT »

Αποσυνδεδεμένος baader

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #878 στις: Απριλίου 11, 2013, 12:05:56 pm »
Καλησπέρα σε όλους.
Τελικά έχει βγαλει κάποιος άκρη με το τι ισχύει με βαθμολόγιο και μισθολόγιο με τις μετατάξεις. Παραπάνω διάβασα ότι η νομολογία του ΣτΕ τις χαρακτιρίζει σαν νέες προσλήψεις. Αυτό δεν ενέχει κίνδυνο οι μεταταχθέντες να μην μπορούν να μεταφέρουν το βαθμό που κατείχαν στη δευτεροβάθμια με ότι αυτό συνεπάγεται;
Και κάτι ακόμα
Δυνατότητα ανάκλησης της αίτησης θα υπάρχει για εύλογο χρονικό διάστημα μετά την ανακοίνωση των μορίων μετάταξης ή πρέπει να γίνει άμμεσα.

Ευχαριστώ
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 11, 2013, 12:11:51 pm από baader »

Αποσυνδεδεμένος jtsop

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #879 στις: Απριλίου 11, 2013, 12:27:31 pm »

Το αρχείο που "τυχαία" βρήκες περιέχει ένα φύλλο που λέγεται "ΕΑΕΠ ανά περιοχή".

Σε αυτό το φύλλο η 3η στήλη αναφέρει τον κωδικό της Περιοχής Μετάθεσης.

Ρωτώντας, λοιπόν, με τη σειρά μου τις δικές μου πηγές, οι κωδικοί αυτοί είναι οι Κωδικοί των νέων Περιοχών Μετάθεσης στη βάση του e-DataCenter (στα άλλα πληροφοριακά συστήματα είναι διαφορετικοί).

Δες την σελίδα 20 της εγκυκλίου των μετατάξεων ( http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2013/130321_eguklios_metataksewn.pdf  )  και πες μου από που βρήκα τους κωδικούς.

Το excel αυτό το έφτιαξα με τα χεράκια που με πολύ copy paste.

Τα σχολεία τα βρήκα εδώ: http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2012/961_eaep_120202.xls

τις περιοχές, πδε και τα κενα τα βρήκα από τα αντίστοιχα sites (κάποια τα πήρα από τον μπράτη).

Όσο για το πόσο είναι οι αιτήσεις δεν είναι δύσκολο να έχεις μια εκτίμιση όταν μιλάς με άτομα από τις διευθύνσεις και ξέρεις πόσες αιτήσεις έχουν καταχωρηθεί στις περισσότερες περιοχές.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 11, 2013, 12:37:01 pm από jtsop »

Αποσυνδεδεμένος jtsop

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #880 στις: Απριλίου 11, 2013, 12:28:27 pm »
Καλησπέρα σε όλους

jtsop, η πηγή αυτού του εγγράφου είναι έγκυρη?
Γιατί η λίστα σχολείων είναι διαφορετική από την περσινή (που είχε κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2012), τουλάχιστον για τον κλάδο ΠΕ19-20.
Να θεωρήσουμε επομένως ότι είναι ενημερωμένη?

Το τελευταίο φύλλο είναι ΌΛΑ τα ΕΑΕΠ, όχι εκεί που θα δημιουργηθούν θέσεις.

Αποσυνδεδεμένος athan123

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Θέλω να πιάσω το Τζόκερ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #881 στις: Απριλίου 11, 2013, 12:29:21 pm »
Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με Υπουργείο με το τμήμα μετατάξεων ενημερώθηκα ότι όσον αφορά το ποσοστό 60-40 για τις θέσεις ΠΕ19 και ΠΕ20 αντίστοιχα, είναι ουσιαστικά αυθαίρετο. Υπάρχει μεγλαη περίπτωση αν σταλθούν ενστάσεις να γίνει αλλαγή του ποσοστού ή το πιθανότερο να μην ληφθεί καν υπόψη, δηλαδή να γίνουν καθαρά με μόρια. Όσοι ενδιαφέρονται αν στείλουν ένσταση....

Δεν είναι ράδιο αρβύλα......

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182712
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144