*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4808331 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος esta

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #1610 στις: Ιουλίου 04, 2013, 10:00:12 pm »
Με μια βασική διαφορά.
Εγώ δε λέω την άποψή μου.
Παραθέτω τι προβλέπεται από το νόμο.
"Καμία μετάταξη δε μπορεί να γίνει σε περιοχή όπου δεν έχουν ικανοποιηθεί όλες οι αιτήσεις μετάθεσης."

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:39:20 »

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1611 στις: Ιουλίου 04, 2013, 10:04:46 pm »
@esta

για να πάρεις μετάθεση πρέπει να έχεις υπηρετησει ένα χρόνο την οργανική σου.
Αρα πως μπορεί να γίνει αυτό με τις "νέες" ειδικότητες;
Αρα είτε κάποιοι μεταταχθούν τώρα είτε κάποιοι μεταταχθούν τον Σεπτέμβρη ποια η διαφορά;

ΥΓ. απλά αν μεταταχθούν μετά από μια ημερομηνία του Σεπτέμβρη νομίζω οι δεύτεροι δεν μπορούν να αιτηθούν μετάθεση...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 04, 2013, 10:07:37 pm από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος vasia1

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1612 στις: Ιουλίου 04, 2013, 10:05:19 pm »
Μόλις τώρα διάβασα πως ο Μπράτης λέει πως στις 10/7 ΔΕ θα συνεδριάσουν για τις μετατάξεις των 900........... Άρα........

Αποσυνδεδεμένος esta

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1613 στις: Ιουλίου 04, 2013, 10:11:35 pm »
Αυτό λέω βρε παιδιά,
ότι οι νέες μετατάξεις αν είναι να γίνουν νόμιμα, πρέπρι να γίνουν απο το μάρτιο και μετά, αφού γίνουν οι πρώτες μεταθέσεις...
Τώρα που το σκέφτηκα όμως είναι μάλλον λίγο αργά.
Και άρα θα γίνοθν τεράστιες αδικίες...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:39:20 »

Αποσυνδεδεμένος www.gr

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1614 στις: Ιουλίου 04, 2013, 10:12:44 pm »
Εγώ πάλι έχω την πεποίθηση ότι οι μετατάξεις των νέων κλάδων θα γίνουν όπως ορίστηκαν.Για τις άλλες μετατάξεις των 5000 εκπαιδευτικών θα ισχύσει άλλη εγκύκλιος όταν αποφασιστεί.Γιατί τις συγχέουμε τις δυο αυτές μετατάξεις?Οι μεν είναι για το κανονικό πρωινό πρόγραμμα στα δημοτικά και οι δε για το ολο΄μερο.Είναι κάτι που δεν κατάλαβα και έχω προσπεράσει συνάδελφοι?

Αποσυνδεδεμένος perastikos_kav

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1615 στις: Ιουλίου 04, 2013, 10:17:22 pm »
Έτσι ακριβώς. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν έχει θεμελιώσει δικαίωμα μετάθεσης, γιατί πολύ απλά κανείς από όσους έκαναν αίτηση μετάταξης δεν ανήκει στην πρωτοβάθμια. Το αν θα προκηρυχθεί εγκύκλιος για συμπληρωματικές μετατάξεις ή αν θα ακυρωθεί η προηγούμενη και θα επαναπροκηρυχθεί το σύνολο των θέσεων από την αρχή είναι κάτι που αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε ποιους ευνοεί και ποιους όχι. πχ στον κλάδο μου από τους 1500 που έκαναν αίτηση οι 1020 θα μείνουν εκτός νυμφώνος αν δεν αλλάξει κάτι, μπορεί αν γίνει από την αρχή η διαδικασία για 1300 θέσεις οι αιτήσεις να φτάσουν τις 2000 πχ και όλοι να βγούνε κερδισμένοι. Οι 480 "πρώτοι" πάλι είναι αδύνατο με τον σχεδόν τριπλασιασμένο αριθμό θέσεων να μείνουν από έξω, ενώ εκατοντάδες από όσους θα έμεναν έξω μπορεί να πάρουν τελικά θέση από μια πιθανή ακύρωση και επανεκκίνηση της διαδικασίας για περισσότερες θέσεις. Για το αν πρέπει να γίνει εντός ΠΥΣΔΕ ή με πανελλαδική εμβέλεια και τα δύο έιναι και δίκαια και άδικα. Ο,τι και να αποφασιστεί κάποιους θα αδικήσει. 

Αποσυνδεδεμένος ath77

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1616 στις: Ιουλίου 04, 2013, 11:23:37 pm »
Αν θα βγει κάτι μπορεί να είναι η αύξηση των θέσεων μετάταξης.
Δεν λέω περισσότερα αυτή τη στιγμή.
Αυτό που λες έχει μια λογική, αλλά ξέρω συναδέλφους που δεν έκαναν αίτηση με τις δεδομένες θέσεις γιατί πολύ απλά υπολογίζοντας τα μόρια τα δικά τους και 'των ανταγωνιστών' τους, έβλεπαν ότι δεν έπαιρναν μετάταξη. Με νέα δεδομένα (περισσότερες θέσεις) αλλάζει ολόκληρο το τοπίο και θα είναι για πολλούς άδικο, που δεν υπέβαλλαν αίτηση.

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1617 στις: Ιουλίου 04, 2013, 11:28:28 pm »
Σωστό αυτό που λες.
Αλλά όπως είπες είχες το δικαίωμα να κάνεις αίτηση και εσύ δεν έκανες σωστά;
Τέλος πάντων όπως είπα μπορεί να βγάλει νέα εγκύκλιο, μπορεί να τροποποιήσει την υπάρχουσα και να ξαναδώσει ένα μεταβατικό στάδιο αλλαγών ή μπορεί να ασχοληθεί με αυτούς που έκαναν ήδη αίτηση ή μπορεί να κάνει κάτι που δεν έχει ήδη αναφερθεί. Απλά λέω ότι το πιο πιθανό είναι οι 900 να πιαστούν στην κινητικότητα. εξού και η καθυστέρηση...

ΥΓ. Το σωστότερο για μένα (καθαρά προσωπική άποψη) πάντως είναι οι 900 άμεσα και από κει και πέρα οι υπόλοιποι...δεν ξέρω όμως τι χρονικά περιθώρια έχει...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 04, 2013, 11:32:38 pm από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος ath77

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1618 στις: Ιουλίου 04, 2013, 11:35:05 pm »
Ας εξηγησει καποιος και το αλλο. Γιατι αφου εχει τοσους πλεοναζοντες καθε ΠΥΣΔΕ (και συγκεκριμενα για τους Πληροφορικους μιλαω) δεν δινει τις οργανικες της Α/μιας σε αυτους του ιδιου ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ αλλα φερνει απο αλλα ΠΥΣΔΕ? Πως ειναι νομιμο αυτο?

και στην περίπτωση των καθηγητών αγγλικής γλώσσας, όταν μετατάχθηκαν για πρώτη φορά στην πρωτοβάθμια το κριτήριο ήταν τα μόρια που έχει ο καθενας....ο καθορισμός των κριτηρίων μετάταξης κράτησε 1 ολόκληρη χρονιά για να καταλήξουν και πάλι στα μόρια...

κατά την προσωπική μου γνώμη τώρα αυτό είναι και το δικαιότερο...γιατί πρέπει κάποιος που έχει μείνει στην παραμεθόριο 10 χρόνια να μείνει άλλα 10...ενώ αυτός που έκατσε 1-2 χρόνια να μην φυγει ποτέ από την πόλη του (όσοι εντός των ΠΥΣΔΕ είχαν κάτσει πολλά χρόνια στην παραμεθόριο και είχαν μαζέψει πολλά μόρια και πάλι έχουν ικανά μόρια για να πάρουν μετάταξη...πχ Θεσσαλονίκη αυτοί που είναι διάθεση ΠΥΣΔΕ έχουν πολλά μόρια και θα πάρουν σχεδόν όλες τις θέσεις μετάταξης εντός του νομού - αλλά ένας που πήρε μεταθεση πχ ανατολική αττική με 15 μόρια και έκατσε 1-2 χρονιές στην παραμεθόριο...)

πάντως τωρα αν γίνουν μετατάξεις σε όλα τα δημοτικά ΕΑΕΠ όλοι θα πάνε εκεί που θέλουνε...

εσυ θα επετρεπες να γινουν μεταθεσεις ή διορισμοι σε εναν νομο που ειναι ηδη γεματος με πλεοναζοντες? οχι βεβαια...
και μη μου πεις οτι οι μεταταξεις ειναι κατι διαφορετικο γιατι εδω και τοσα χρονια οσοι πλεοναζαν στο ΠΥΣΔΕ πολυ ευκολα και απλα τους διεθεταν στο αντιστοιχο ΠΥΣΠΕ. Το ιδιο θα μπορουσε να γινει πολυ απλα και χωρις να ειναι χρονοβορο μαλιστα.
εσυ μου μου λες να ανταλλαξουμε τοπο διαμονης αυτοι της πολης με αυτους στα νησια  :o ανταλλαγη πληθυσμων θα κανουμε?

Έχει μια λογική αυτό που συζητάτε για τις μετατάξεις από το ΠΥΣΔΕ ενός νομού στο αντίστοιχο ΠΥΣΠΕ (παρόλο που εμένα συγκεκριμένα δε με βολεύει καθόλου), αλλά νομίζω ότι και πάλι πλέον όλα εξετάζονται σε επίπεδο περιφέρειας και όχι νομού, οπότε ακόμη και αν έπαιζε αυτό το σενάριο θα έπρεπε να συνεξεταστούν συνάδελφοι από όλοι την περιφέρεια.

Αποσυνδεδεμένος ath77

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1619 στις: Ιουλίου 04, 2013, 11:45:13 pm »
Οπως τα βλεπω τα πραματα για μενα ειναι καταστροφη. Ενω με τα υπαρχοντα μορια μπαινω στην πολη μου μετα απο 10 χρονια αν γινουν απ την αρχη προφανως θα δηλωσουν ολοι, οποτε ακομα και με ολα τα δημοτικα ανοικτα δε μπαινω καν στο νομο... Απιστευτο, μου ρχεται να τα παρατησω ολα......  :(
δεν εισαι η μονη... και να σου που καποιος εξυπνος, λιγα ποστ πιο πανω ειπε το εξης πανεξυπνο: γιατι να ερθουν αυτοι με τα μορια και να μας παρουν τις θεσεις απο εμας τα καημενα τα βυσματα που ειμαστε με μεταθεση στο μερος χρονια αλλα μας πεφτει λιγο μακρια το σχολειο και θελουμε να ερθουμε στο δημοτικο διπλα στο σπιτι μας...

Πραγματικά μετά από 11 χρόνια μετακινήσεις μου έρχεται και εμένα να βάλω τα κλάματα αν στραβώσει κάτι...

Αποσυνδεδεμένος elia

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ86 - ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #1620 στις: Ιουλίου 05, 2013, 12:00:33 am »
Οπως τα βλεπω τα πραματα για μενα ειναι καταστροφη. Ενω με τα υπαρχοντα μορια μπαινω στην πολη μου μετα απο 10 χρονια αν γινουν απ την αρχη προφανως θα δηλωσουν ολοι, οποτε ακομα και με ολα τα δημοτικα ανοικτα δε μπαινω καν στο νομο... Απιστευτο, μου ρχεται να τα παρατησω ολα......  :(
δεν εισαι η μονη... και να σου που καποιος εξυπνος, λιγα ποστ πιο πανω ειπε το εξης πανεξυπνο: γιατι να ερθουν αυτοι με τα μορια και να μας παρουν τις θεσεις απο εμας τα καημενα τα βυσματα που ειμαστε με μεταθεση στο μερος χρονια αλλα μας πεφτει λιγο μακρια το σχολειο και θελουμε να ερθουμε στο δημοτικο διπλα στο σπιτι μας...
Όταν μιλάμε για τη μετάθεση των άλλων, τους χαρακτηρίζουμε βύσματα, όταν μιλάμε για τη δική μας μετάταξη (=από το παράθυρο μετάθεση) είναι αξιοκρατική;;;
Εγώ αυτό που είπα είναι ότι άνθρωποι μπορεί να βρεθούν  απολυμένοι, ενώ ήδη δουλεύουν στα δημοτικά με διάθεση εδώ και τρία χρόνια, απλά και μόνο επειδή διορίστηκαν πιο παλιά από άλλους πιο νέους, που αναγκάστηκαν να μείνουν στην επαρχία χρόνια επειδή φράκαρε ο κλάδος. Τα μόρια μετάθεσης πιο παλιά ήταν πολύ πιο λίγα, όχι επειδή πήραν μετάθεση αμέσως να μιλάμε για βύσματα!  Στον κλάδο Πληροφορικής που φράκαρε απότομα τα τελευταία χρόνια λόγω των αλλαγών στα προγράμματα σπουδών, μπορεί να συμβεί αυτό. Για τους άλλους κλάδους δεν έχω ιδέα.

@elia
Το πρόβλημα (δεν λέω ότι φταις εσύ) ξεκινά από το γεγονός ότι οι μεταθέσεις γίνονταν για ψήφους. Εννοώ ότι δεν υπήρχαν ώρες σε σχολεία. Η μετάταξη είναι ξεκάθαρη. Ακόμα και στους νοσηλευτές για να πάνε σε διπλανό νοσοκομείο απαιτείται μετάταξη και μπορεί να σου έρθει ο άλλος από μακριά. Να στο πω πιο απλά αν δεν έχεις οργανική σε σχολείο μπορείς να μείνεις στην Δβθμια και με υποχρεωτικές μεταθέσεις να βρεθείς εκτός Νομού...
Και οι μεταθέσεις κανονικά πρέπει να γίνονται με βάση τις οργανικές ανάγκες. Δεν φταίει ο εκπαιδευτικός αν του έδωσαν μετάθεση και μετά τον άφησαν στη διάθεση!

Αποσυνδεδεμένος ath77

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1621 στις: Ιουλίου 05, 2013, 12:08:23 am »
Εγώ πάλι έχω την πεποίθηση ότι οι μετατάξεις των νέων κλάδων θα γίνουν όπως ορίστηκαν.Για τις άλλες μετατάξεις των 5000 εκπαιδευτικών θα ισχύσει άλλη εγκύκλιος όταν αποφασιστεί.Γιατί τις συγχέουμε τις δυο αυτές μετατάξεις?Οι μεν είναι για το κανονικό πρωινό πρόγραμμα στα δημοτικά και οι δε για το ολο΄μερο.Είναι κάτι που δεν κατάλαβα και έχω προσπεράσει συνάδελφοι?
Γιατί εγώ για τους 5000 κατάλαβα ότι απλά θα είναι ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ και όχι μετατάξεις; Δηλαδή όχι μόνιμη κατάσταση αλλά παροδική, κάτι σαν διάθεση;

Αποσυνδεδεμένος www.gr

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1622 στις: Ιουλίου 05, 2013, 12:12:20 am »
Για μετατάξεις μόλησε

Αποσυνδεδεμένος www.gr

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ