0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: eidolonen στις Ιουλίου 22, 2013, 09:44:39 pmΠαράθεση από: athapris στις Ιουλίου 22, 2013, 09:38:46 pmΗ απάντηση ως προς τις οργανικές των ΕΑΕΠ, είναι απλή: 1282 σχολεία πανελλαδικά για 4933 εκπαιδευτικούς. Υπολογίστε ότι αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν ανήκουν όλοι στην ίδια ειδικότητα. Θα είναι πληροφορικής, ξενόγλωσσοι (γερμανικής+γαλλικών), καλλιτεχνικών, μουσικής, γυμναστές και θεατρολόγοι. Αν διασπείρουμε λοιπόν, τον αριθμό 4933 επί των μετατασσομένων ανά ειδικότητα, μια χαρά βγαίνουν τα νούμερα...Πιστεύεις δηλ. ότι με 56+- μόνιμους θεατρολόγους στη β' βάθμια θα συστήσει 600κάτι οργανικές ΠΕ32(2 σχολεία=1οργανική)? Δηλ. ή θα κάνει και ΑΣΕΠ άμεσα ή θα πάρει υποχρεωτικά αναπληρωτές αφού το μάθημα δεν έχει δοθεί ως 2η ανάθεση σε άλλη ειδικότητα...??!!??Θα μετατάξει όσους μπορεί να μετατάξει και τις υπόλοιπες θέσεις θα τις καλύψει με αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ. Διορισμούς αποκλείεται να κάνει. Γνώμη μου είναι ότι οι υποχρεωτικές μετατάξεις πάντως θα αφορούν και τους ΠΕ06 Αγγλικής που είναι αρκετά κορεσμένη σαν ειδικότητα στη Δευτεροβάθμια. Το ότι δεν ακούγεται στα "εγκυρα ρεπορταζ" δεν το δίνω πολυ σημασία, γιατί ούτως η άλλως τα περισσότερα από αυτά που λένε οι δημοσιογραφοι για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών είναι άκυρα.Αν λοιπόν υπολογιστούν ΟΛΕΣ οι ειδικότητες που υπάρχουν στα ΕΑΕΠ, τότε ναι τα νούμερα βγαίνουν. Θα ήταν περίεργο να γίνουν επιλεκτικές μετατάξεις ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας
Παράθεση από: athapris στις Ιουλίου 22, 2013, 09:38:46 pmΗ απάντηση ως προς τις οργανικές των ΕΑΕΠ, είναι απλή: 1282 σχολεία πανελλαδικά για 4933 εκπαιδευτικούς. Υπολογίστε ότι αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν ανήκουν όλοι στην ίδια ειδικότητα. Θα είναι πληροφορικής, ξενόγλωσσοι (γερμανικής+γαλλικών), καλλιτεχνικών, μουσικής, γυμναστές και θεατρολόγοι. Αν διασπείρουμε λοιπόν, τον αριθμό 4933 επί των μετατασσομένων ανά ειδικότητα, μια χαρά βγαίνουν τα νούμερα...Πιστεύεις δηλ. ότι με 56+- μόνιμους θεατρολόγους στη β' βάθμια θα συστήσει 600κάτι οργανικές ΠΕ32(2 σχολεία=1οργανική)? Δηλ. ή θα κάνει και ΑΣΕΠ άμεσα ή θα πάρει υποχρεωτικά αναπληρωτές αφού το μάθημα δεν έχει δοθεί ως 2η ανάθεση σε άλλη ειδικότητα...??!!??
Η απάντηση ως προς τις οργανικές των ΕΑΕΠ, είναι απλή: 1282 σχολεία πανελλαδικά για 4933 εκπαιδευτικούς. Υπολογίστε ότι αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν ανήκουν όλοι στην ίδια ειδικότητα. Θα είναι πληροφορικής, ξενόγλωσσοι (γερμανικής+γαλλικών), καλλιτεχνικών, μουσικής, γυμναστές και θεατρολόγοι. Αν διασπείρουμε λοιπόν, τον αριθμό 4933 επί των μετατασσομένων ανά ειδικότητα, μια χαρά βγαίνουν τα νούμερα...
Μια σκεψη ειναι οτι ο σύλλογος των ΠΕ06 θελει κατα καποιον τρόπο να προστατέψει τους εκπ/κους του με το σκεπτικό οτι το ΕΣΠΑ εχει ημερομηνια ληξης...τι θα απογίνουν οσοι μεταταχθούν και τελειωσει το ΕΣΠΑ...θα χασουν τις οργανικές τους...θα περισσεύουν...
Παράθεση από: heren στις Ιουλίου 22, 2013, 11:20:52 pmΜια σκεψη ειναι οτι ο σύλλογος των ΠΕ06 θελει κατα καποιον τρόπο να προστατέψει τους εκπ/κους του με το σκεπτικό οτι το ΕΣΠΑ εχει ημερομηνια ληξης...τι θα απογίνουν οσοι μεταταχθούν και τελειωσει το ΕΣΠΑ...θα χασουν τις οργανικές τους...θα περισσεύουν...Νομίζω ότι έχει ξαναειπωθεί. Το ΕΣΠΑ καλύπτει τη μισθοδοσία των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται στα ΕΑΕΠ, όχι γενικά τη χρηματοδότηση των σχολείων. Κατά συνέπεια, το σενάριο περί απώλειας οργανικής μετά το πέρας της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, μάλλον δεν ισχύει.
Παράθεση από: kris_81 στις Ιουλίου 22, 2013, 01:08:04 pmΣυνάδελφε athapris, ΔΕΝ ισχύει αυτό που λές...Οι περιφερειακές διευθύνσεις, σε όσες διευθύνσεις έχουν υπεράριθμο προσωπικό δε θα τους αφήσουν ΦΕΤΟΣ να κάνουν αποσπάσεις, αλλά απευθείας διαθέσεις...Από πού προκύπτει αυτό;
Συνάδελφε athapris, ΔΕΝ ισχύει αυτό που λές...Οι περιφερειακές διευθύνσεις, σε όσες διευθύνσεις έχουν υπεράριθμο προσωπικό δε θα τους αφήσουν ΦΕΤΟΣ να κάνουν αποσπάσεις, αλλά απευθείας διαθέσεις...
Παράθεση από: vickykas στις Ιουλίου 22, 2013, 10:09:35 pmΠαράθεση από: eidolonen στις Ιουλίου 22, 2013, 09:44:39 pmΠαράθεση από: athapris στις Ιουλίου 22, 2013, 09:38:46 pmΗ απάντηση ως προς τις οργανικές των ΕΑΕΠ, είναι απλή: 1282 σχολεία πανελλαδικά για 4933 εκπαιδευτικούς. Υπολογίστε ότι αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν ανήκουν όλοι στην ίδια ειδικότητα. Θα είναι πληροφορικής, ξενόγλωσσοι (γερμανικής+γαλλικών), καλλιτεχνικών, μουσικής, γυμναστές και θεατρολόγοι. Αν διασπείρουμε λοιπόν, τον αριθμό 4933 επί των μετατασσομένων ανά ειδικότητα, μια χαρά βγαίνουν τα νούμερα...Πιστεύεις δηλ. ότι με 56+- μόνιμους θεατρολόγους στη β' βάθμια θα συστήσει 600κάτι οργανικές ΠΕ32(2 σχολεία=1οργανική)? Δηλ. ή θα κάνει και ΑΣΕΠ άμεσα ή θα πάρει υποχρεωτικά αναπληρωτές αφού το μάθημα δεν έχει δοθεί ως 2η ανάθεση σε άλλη ειδικότητα...??!!??Θα μετατάξει όσους μπορεί να μετατάξει και τις υπόλοιπες θέσεις θα τις καλύψει με αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ. Διορισμούς αποκλείεται να κάνει. Γνώμη μου είναι ότι οι υποχρεωτικές μετατάξεις πάντως θα αφορούν και τους ΠΕ06 Αγγλικής που είναι αρκετά κορεσμένη σαν ειδικότητα στη Δευτεροβάθμια. Το ότι δεν ακούγεται στα "εγκυρα ρεπορταζ" δεν το δίνω πολυ σημασία, γιατί ούτως η άλλως τα περισσότερα από αυτά που λένε οι δημοσιογραφοι για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών είναι άκυρα.Αν λοιπόν υπολογιστούν ΟΛΕΣ οι ειδικότητες που υπάρχουν στα ΕΑΕΠ, τότε ναι τα νούμερα βγαίνουν. Θα ήταν περίεργο να γίνουν επιλεκτικές μετατάξεις ειδικοτήτων της ΔευτεροβάθμιαςΝα και κάποιος επιτέλους που έκανε μια νύξη γι' αυτό που μου τριβελίζει το μυαλό εδώ και μέρες. Γιατί άραγε στις 5.000 υποχρεωτικές μετατάξεις στην α'θμια δε συμπεριλαμβάνεται ο κλάδος ΠΕ06; Εμένα μου προκύπτουν δυο σενάρια, το ένα καλό, ή, τουλάχιστον, υποφερτό, και το άλλο χείριστο. Όποιος φίλτατος συνάδελφος επιθυμεί να... σεναριολογήσει, είμαι όλος αυτιά.
Παράθεση από: argy1010 στις Ιουλίου 22, 2013, 09:17:22 pmΤα περί δημιουργικής απασχόλησης τα έλεγαν άσχετοι δημοσιογράφοι. Να μην τα επαναλαμβάνουμε και εμείς τώρα...Οι οργανικές θέσεις είναι για να κάνεις μάθημα στα ΕΑΕΠ και όχι παιδοφύλαξη.Οργανικές ΜΟΝΟ σε ΕΑΕΠ.. Δημιουργική απασχόληση το μεσημέρι, σημαίνει το max 3 ώρες... Υποχρεωτικό ωράριο 24... 24/3 = 8... Δηλαδή οργανική σε 8 σχολεία.. Αθάνατη δημοσιογραφία...Έγκαιρη και έγκυρη...[/quote΄Δεν είναι ακριβώς έτσι.Μαχ 3 ώρες την ημέρα.Από τις 12.30-14.00.Μη σου πω ότι είναι 2 οι ώρες!Άρα 3χ5=15 ώρες την εβδομάδα.Το 24ωρο δε βγαίνει με τίποτα!Οι υπόλοιπς ώρες πώς δικαιολογούνται?
Τα περί δημιουργικής απασχόλησης τα έλεγαν άσχετοι δημοσιογράφοι. Να μην τα επαναλαμβάνουμε και εμείς τώρα...Οι οργανικές θέσεις είναι για να κάνεις μάθημα στα ΕΑΕΠ και όχι παιδοφύλαξη.
Παράθεση από: meli στις Ιουλίου 22, 2013, 06:47:50 pmΠαράθεση από: kris_81 στις Ιουλίου 22, 2013, 06:42:11 pmΟι αποσπάσεις καλύπτουν ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ και ΟΧΙ οργανικα κενά...Οι μετατάξεις καλύπτουν ΟΡΓΑΝΙΚΑ κι ΟΧΙ λειτουργικά κενά... Μην τα συγχέεις συνάδελφε meli...Που τα βρήκατε τα οργανικά κενά στην α/βάθμια σε γυμναστές, αγγλικής κτλ. δεν ξέρω. Εγώ τα ψάχνω χρόνια.Και αυτοί που είναι στη διάθεση στην α/βαθμια τι θα κάνουν; Δεν νομίζω να θεσμοθετηθούν μέσα στον Αύγουστο οργανικές θέσεις για όλες τις πλεονάζουσες ειδικότητες. Μάλλον τα κενά της α/βαθμιας θα καλυφθούν με διαθέσεις από τη β/βαθμια (προσωπική εκτίμηση)Δεν υπαρχει μετάταξη αν δεν υπάρχει οργανικό κενό βάση νόμου.Στις νομοτεχνικές βελτιώσεις αναφέρει ότι οι 4933 μετατάξεις θα γίνουν σε κενές ή συνιστόμενες με την πράξη οργανικές θέσεις.Άρα σε κενές οργανικές που υπάρχουν (βλέπε 900) ή θα δημιουργηθούν (υπόλοιπα ΕΑΕΠ). Και επειδή όλα τα υπάρχοντα ΕΑΕΠ δεν συμπληρώνουν 4933 οργανικά κενά αναμένουμε να δούμε που θα δωθούν τα υπόλοιπα.
Παράθεση από: kris_81 στις Ιουλίου 22, 2013, 06:42:11 pmΟι αποσπάσεις καλύπτουν ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ και ΟΧΙ οργανικα κενά...Οι μετατάξεις καλύπτουν ΟΡΓΑΝΙΚΑ κι ΟΧΙ λειτουργικά κενά... Μην τα συγχέεις συνάδελφε meli...Που τα βρήκατε τα οργανικά κενά στην α/βάθμια σε γυμναστές, αγγλικής κτλ. δεν ξέρω. Εγώ τα ψάχνω χρόνια.Και αυτοί που είναι στη διάθεση στην α/βαθμια τι θα κάνουν; Δεν νομίζω να θεσμοθετηθούν μέσα στον Αύγουστο οργανικές θέσεις για όλες τις πλεονάζουσες ειδικότητες. Μάλλον τα κενά της α/βαθμιας θα καλυφθούν με διαθέσεις από τη β/βαθμια (προσωπική εκτίμηση)
Οι αποσπάσεις καλύπτουν ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ και ΟΧΙ οργανικα κενά...Οι μετατάξεις καλύπτουν ΟΡΓΑΝΙΚΑ κι ΟΧΙ λειτουργικά κενά... Μην τα συγχέεις συνάδελφε meli...