*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4787547 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος crimson

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #3430 στις: Αυγούστου 13, 2013, 07:14:58 pm »
Ερώτημα για δυνατούς λύτες Νο2.
Αν τελικά το σύστημα αφήσει να κάνουν αίτηση ΟΛΟΙ.
Από τις 16 θέσεις που πρέπει να καλυφθούν οι 6 καλύπτονται από κάποιους που έχουν οργανική.
Ποιοι μένουν πίσω στη

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:40:14 »

Αποσυνδεδεμένος christos_chr

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3431 στις: Αυγούστου 13, 2013, 07:16:03 pm »
Ερώτημα για δυνατούς λύτες Νο2.
Αν τελικά το σύστημα αφήσει να κάνουν αίτηση ΟΛΟΙ.
Από τις 16 θέσεις που πρέπει να καλυφθούν οι 6 καλύπτονται από κάποιους που έχουν οργανική.
Ποιοι μένουν πίσω στη

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3432 στις: Αυγούστου 13, 2013, 07:17:43 pm »
@crimson

τελικά αυτό μάλλον είναι το καλύτερο.
Παιδιά έτσι όπως είναι τα πράγματα η όλη διαδικασία είναι φλου.
Μόνο αριθμοί (πλεονάζοντες και κενά) υπάρχουν και αυτοί δεν είναι και σωστοί.
Χρειάζονται διευκρινήσεις για πολλά θέματα..

Αποσυνδεδεμένος moon

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #3433 στις: Αυγούστου 13, 2013, 07:17:51 pm »
Το υπουργείο σήμερα μας είπε πόσους θα ξηλώσει απο κάθε ΠΥΣΔΕ με μετάταξη όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δικαίωμα αίτησης δίνει για να αμβλύνει τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της διαδικασίας ώστε να καλυφθούν αυτά τα νούμερα κι αν δεν του βγουν θα κάνει τις μετατάξεις υποχρεωτικά και χωρίς επιλογή (και χωρίς αίτηση?) για όσους του μένουν ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός σε κάθε περιοχή.
Κι εγώ έτσι το καταλαβαίνω. Οι μετατάξεις είναι εθελοντικο-υποχρεωτικές. Αν πρέπει να φύγουν 10 από την περιοχή σου της ειδικότητάς σου και πιστεύεις/ξέρεις ότι είσαι στους 10 με τα λιγότερα μόρια, κάνεις αίτηση για να έχεις το πλεονέκτημα των δύο προτιμήσεων. Αν δεν τις πιάσεις τις προτιμήσεις, και στο τέλος της διαδικασίας υπάρχουν κενά σε κάποια περιοχή, μπορεί να μεταταχθείς υποχρεωτικά. Αν θεωρείς ότι δεν είσαι στους 10, είτε δεν κάνεις τίποτα, είτε κάνεις γιατί θεωρείς ότι με τα πολλά μόρια που έχεις μπορεί να βρεθείς στον τόπο συμφερόντων σου ή να γλυτώσεις τις αλλαγές που έρχονται στα λύκεια κλπ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:40:14 »

Αποσυνδεδεμένος escozul

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3434 στις: Αυγούστου 13, 2013, 07:18:28 pm »
μπορεί κάποιος να πας πει, που ΔΕΝ είναι υπεράριθμος ή στη διάθεση .....
αν το σύστημα τον αφήνει να κάνει login  ::) για να κάνει αίτηση ......

Εμένα με άφηνε... (τώρα δίνει error 404) και απλά δεν έκανα αποθήκευση γιατί είχα πολλές απορίες.
Ξαναλέω το "σύστημα" (να το πει ο Θεός) δεν έχει κανέναν περιορισμό. Το ότι με αφήνει να κάνω αίτηση δεν σημαίνει οτι πρέπει ή ότι έχω δικαίωμα να κάνω.

Είναι προχειροδουλειά άξια μνείας. Στο μέλλον θα το συγκρίνουμε με οτιδήποτε άλλο μας φαίνεται πρόχειρο: "ναι αλλά δεν είναι και τόσο πρόχειρο όπως εκείνο το σύστημα που είχε βγει για τις μετατάξεις του 2013"

Αποσυνδεδεμένος qaz031

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3435 στις: Αυγούστου 13, 2013, 07:21:00 pm »
Επειδή διαβλέπω μία σύγχυση εν κρανίω,καταρχήν ηρεμία.Κατά δεύτερον,αν έχεις τόσα χρόνια που λες,σου έκοψαν πολύ λιγότερα από το μισθό απότι εμένα που έχω 7 χρόνια.Κατά τρίτον,δεν ενδιαφέρουν κανέναν τα δάνεια που πήρες,ας μην τα έπαιρνες.Κατά τέταρτον,από τη στιγμή που δίνονται κενά,γιατί να μη γίνει κρίση πανελλαδικά όπως σε αποσπάσεις-μεταθέσεις??Για να μη θιγούν οι βολεμένοι??Στο πηγάδι κ........αν κάποιοι??Κατά πέμπτον,αν έχεις οργανική τί αγχώνεσαι οτι θα έρθει ο νησιώτης όπως λες υποτιμητικά  να στη πάρει???Αν δεν το πήρες είδηση,μιλάμε για ΝΕΕΣ οργανικές στην πρωτοβάθμια και όχι για ήδη υπάρχουσες στη δευτεροβάθμια...Ποιός σου είπε να αλλάξεις οργανική???Θα μας τρελάνεις?Αυτό που είπα είναι οτι ΟΛΟΙ πρέπει να έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε θέσεις,αν και πολύ φοβάμαι οτι δεν θα την έχουμε εξαιτίας κάτι τύπων σαν και εσάς που έχετε πιάσει τις καρέκλες από τα μαλλιά και δεν αφήνετε κανέναν να πλησιάσει....
Φίλε μου εσύ μάλλον δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Οι  μετατάξεις είναι Υποχρεωτικές!!! με το στανιό πως το λένε… 
Εάν ήταν προαιρετικές θα συμφωνούσα μαζί σου…
Στη περιοχή που βρίσκεσαι τώρα είναι κατόπιν ΔΙΚΗΣ σου επιλογής, αλλιώς θα ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ!
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 13, 2013, 07:22:27 pm από Stelios »

Αποσυνδεδεμένος laz_edu

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #3436 στις: Αυγούστου 13, 2013, 07:21:18 pm »
μπορεί κάποιος να πας πει, που ΔΕΝ είναι υπεράριθμος ή στη διάθεση .....
αν το σύστημα τον αφήνει να κάνει login  ::) για να κάνει αίτηση ......

Μόλις μου το ανοίξει, ευχαρίστως να το προσπαθήσω.
Κι ό,τι σε πλήγωσε ή σε θάμπωσε
από ψηλά αν το κοιτάξεις
θα σου φανεί τόσο ασήμαντο
που στη στιγμή θα το ξεχάσεις..

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3437 στις: Αυγούστου 13, 2013, 07:21:29 pm »
Για να χαλαρώσουμε λίγο...
Οι θέσεις που ανακοινώθηκαν δεν είναι σε δημόσια διαβούλευση έτσι;
Σε ιδιωτική μήπως;

Αποσυνδεδεμένος escozul

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3438 στις: Αυγούστου 13, 2013, 07:22:28 pm »
Φίλε μου εσύ μάλλον δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Οι  μετατάξεις είναι Υποχρεωτικές!!! με το στανιό πως το λένε… 
Εάν ήταν προαιρετικές θα συμφωνούσα μαζί σου…
Στη περιοχή που βρίσκεσαι τώρα είναι κατόπιν ΔΙΚΗΣ σου επιλογής, αλλιώς θα ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ!
Έλα άντε... ξέρεις καλά οτι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 13, 2013, 07:23:18 pm από Stelios »

Αποσυνδεδεμένος black21

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3439 στις: Αυγούστου 13, 2013, 07:23:09 pm »
Να γράψω και εγώ ένα σενάριο...

Ο πίνακας στον οποίο δίνονται γενικά και αόριστα αριθμοί πλεοναζόντων με έχει βάλει σε σκέψεις.

Κανονικά, θα έπρεπε (όχι ότι συμφωνώ) η κάθε Διεύθυνση να έχει έτοιμο, ονομαστικό κατάλογο πλεοναζόντων σε κάθε ειδικότητα. Μπορούσε να το κάνει. Γνωρίζει ποιοί έχουν λίγες ώρες κ.λπ.

Θα ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους και θα τους καλούσε να κάνουν αίτηση.

Μάλλον κάποιοι συνάδλεφοι μας πίεσαν τους βολευτάδες τους για να μη βγουν πλεονάζοντες. Το υπουργείο ήρθε σε αδιέξοδο και δίνει στον άερα κάποια νούμερα.

Άσχετο με τη διαδικασία... σχετικό με το ότι η κατάσταση γίνεται πάρα πολύ χειρότερη από ότι ήταν προ μνημονίου....

Αποσυνδεδεμένος arth

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3440 στις: Αυγούστου 13, 2013, 07:26:12 pm »
Τα κενά αυτά από ποιόν έχουν υπολογιστεί; Απο το ΠΥΣΔΕ ή από το Υπουργείο; Πραγματικά δεν το χωρά ο νους μου! Γιατί υποχρεωτική μετάταξη σε διοικητική θέση; Ας έκανε πρώτα υποχρεωτικές μεταθέσεις; Είναι δυνατόν να πάρει στη συνέχεια έστω έναν αναπληρωτή σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος;

Αποσυνδεδεμένος elenhb

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3441 στις: Αυγούστου 13, 2013, 07:34:28 pm »
εγώ αναρωτιέμαι για κάτι άλλο που νομίζω ότι έχει ήδη ειπωθεί αλλά δεν το βρίσκω τώρα : θα πρέπει να υπηρετήσουν κανονικά στη νέα τους  θέση όσοι πάρουν μετάταξη?δηλ. σαν νέα οργανική, όπως στις μεταθέσεις?
και κάτι ακόμα : οι αποσπάσεις θα τρέξουν ???διότι εγώ παίρνω απόσπαση τα τελευταία χρόνια σε άλλο νομό για λόγους σπουδών....την απόσπαση τη ζητάω λοιπόν για συγκεκριμένο και.....προσωρινό.....λόγο! τι θα γίνει?μήπως ξέρει κανείς?

Αποσυνδεδεμένος dorant

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #3442 στις: Αυγούστου 13, 2013, 07:38:19 pm »
Τα κενά αυτά από ποιόν έχουν υπολογιστεί; Απο το ΠΥΣΔΕ ή από το Υπουργείο; Πραγματικά δεν το χωρά ο νους μου! Γιατί υποχρεωτική μετάταξη σε διοικητική θέση; Ας έκανε πρώτα υποχρεωτικές μεταθέσεις; Είναι δυνατόν να πάρει στη συνέχεια έστω έναν αναπληρωτή σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος;

Θα πάρει και θα το δικαιολογήσει άνετα. Τότε είχα τα τάδε κενά και χρησιμοποίησα αυτούς που είχα. Τώρα μου προέκυψαν άλλα κενά και βάζω αναπληρωτές..γιατί δεν περίμενα; Γιατί δεν ήξερα τι κενά και αν θα έχω κενά το Σεπτέμβριο...ο,τι θέλουν κάνουν..απλά τώρα θα χρησιμοποιούμαστε όλοι σιγά σιγά ως αναπληρωτές με διαφορετικές ονομασίες..

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3443 στις: Αυγούστου 13, 2013, 07:39:34 pm »
Αρθρο 82 Νόμου 4172/2013

ΠΑράγραφος 11

Για το σχολικό έτος 2013-2014, ο ποσοτικός προσδιορισμός των κενών θέσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, των υπηρεσιακών αναγκών, καθώς και το πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό ανά ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, γίνεται με διαπιστωτική πράξη που εκδίδεται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατόπιν εισήγησης της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με βάση την επεξεργασία και το συσχετισμό των στοιχείων που έχουν καταχωρηθεί, με ευθύνη των Διευθυντών Εκπαίδευσης, στο προβλεπόμενο στο άρθρο 7 του Ν. 3848/2010 (Α΄ 71) ηλεκτρονικό σύστημα. Με βάση τον ανωτέρω προσδιορισμό, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών, ανά ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, που υποχρεωτικά μετατάσσονται στις οριζόμενες στην ίδια απόφαση κενές ή συνιστώμενες με την πράξη μετάταξης θέσεις εκπαιδευτικού ή διοικητικού προσωπικού, συναφούς ή μη κλάδου της ίδιας κατηγορίας, με το βαθμό και το Μ.Κ. που κατέχουν, σε υπηρεσίες ή φορείς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων κενών ή κενούμενων, εφόσον δεν υπάρχουν, οργανικών θέσεων της αυτής, ανώτερης ή και κατώτερης κατηγορίας. Με την ίδια απόφαση καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν σχετική αίτηση προτίμησης. Επί των αιτηθέντων εκπαιδευτικών συντάσσεται αξιολογικός πίνακας κατάταξης με βάση τα κάτωθι κριτήρια: α) συνολική προϋπηρεσία, β) οικογενειακοί λόγοι, γ) συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν, δ) κατοχή επιπλέον πτυχίου, ε) κατοχή μεταπτυχιακού και στ) κατοχή διδακτορικού.

Ο συνολικός υπολογισμός των μορίων γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 16 του Π.Δ. 50/1996 (Α΄ 45), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Η κατοχή κάθε επιπλέον πτυχίου ΑΕΙ αποτιμάται με 5 μονάδες, κάθε μεταπτυχιακού με 7 μονάδες και κάθε διδακτορικού με 14 μονάδες. Με βάση την κατάταξη στον ανωτέρω αξιολογικό πίνακα, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι εκπαιδευτικοί μετατάσσονται υποχρεωτικά. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του κατά περίπτωση συναρμόδιου Υπουργού μπορεί να ρυθμίζεται κάθε ειδικότερο θέμα και λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)