0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να προσπαθήσω να κάνω μια εκτίμηση πριν τις διευκρινίσεις του υπουργείου, με βάση όλα όσα έχουν γραφτεί.1. Αίτηση θα έχουν το δικαιωμα να κανουν ΟΛΟΙ ανεξαρτητα εαν έχουν ή δεν έχουν οργανική2. Θα μπορείς να δηλώσεις οποιοδήποτε ΠΥΣΠΕ σε όλη την επικρατεια.3. Εαν δεν συμπληρωθούν οι θέσεις στα δημοτικα μιας περιοχης, τοτε θα μεταταχθούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ (και εδώ κολλαει ο ορος υποχρεωτικες μεταταξεις) οι τελευταιοι στα μόρια της ιδιας περιοχής, αρκει να "πλεονάζουν". Αλλιως οι τελευταιοι πλεοναζοντες άλλων νομων της ιδιας περιφερειας. Αλλιως οι τελευταιοι πλεοναζοντες αλλων περιφερειων Παραδειγμα: Έχω 40 πλεοναζοντες πληροφορικους και 35 δημοτικα στην ιδια περιοχη.Έστω ότι α) μετατασσονται εθελοντικά 35 πληροφορικοί στα διαφορα δημοτικα της επικρατειας. Μένουν 5 πλεοναζοντεςκαι β) καλυπτονται οι 20 απο τις 35 θεσεις πρωτοβαθμιας σε αυτη την περιοχή. Μενουν 15 ακαλυπτες θέσεις. Πως θα καλυφθούν οι θέσεις αυτές? Θα υποχρεωθούν σε μεταταξη οι 5 τελευταιοι σε μόρια που δεν εχουν οργανική απο την περιοχή αυτη. Οι αλλες 10 θα καλυφθούν με τον ιδιο τροπο (υποχρεωτικες μεταταξεις) από γειτονικούς νομούς κ.ο.κ.Κατα την προσωπική μου γνωμη συμφέρει να κανουν αίτηση μεταταξης :1. αυτοί που θέλουν να επιστρεψουν στον τοπο συμφεροντων τους2. αυτοί που έχουν χαμηλά μόρια και υπηρετουν στον τοπο συμφεροντων τους, γιατι είναι επικινδυνοι να μεταταχθούν υποχρεωτικά σε αλλο νομο3. αυτοί που δεν εχουν μπει με σκληρο ΑΣΕΠ, γιατι σε ενδεχομενη φαση διαθεσιμότητας μάλλον θα την γλιτωνουνδε φαινεται να εχουν προβλημα αυτοί που εχουν υψηλά μόρια και υπηρετουν στον τοπο τους και παραλληλα μπηκαν με σκληρο ΑΣΕΠ.Επειδη όμως είναι αηδιαστικό να μπάινεις σε τετοιου ειδους αλγοριθμους για να επιβιώσεις, είναι καιροςνα πάρουμε τα "οπλα". Επιτελους..
Επειδη όμως είναι αηδιαστικό να μπάινεις σε τετοιου ειδους αλγοριθμους για να επιβιώσεις, είναι καιροςνα πάρουμε τα "οπλα". Επιτελους..
Παράθεση από: elenam στις Αυγούστου 16, 2013, 05:40:22 pmΠαράθεση από: Loggin στις Αυγούστου 16, 2013, 04:35:48 pmΔεν πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ κάποιες εξηγήσεις; Τι αίτηση θα κάνουμε χωρίς να ξέρουμε τουλάχιστον:1) Τι θα γίνει αν δεν πιάσουμε καμία επιλογή μας2) Τι θα γίνει αν δεν δηλώσει π.χ. κανένας3) Τι θέσεις είναι αυτές4) Πως προσδιορίστηκαν αυτές οι θέσεις5) Ποια σχολεία αφορά6) ......τόσες άλλες ερωτήσεις....Πως είναι δυνατόν να κάνουμε (κάνετε, κάνουν) αιτήσεις χωρίς να ξέρουμε τουλάχιστον αυτά. Ποιος ήθελα να μάθω δηλώνει ΤΟΣΟ νωρίς ενώ έχει ακόμα χρόνο μπροστά του;;Εδώ κάποιος είπε μέχρι την Παρασκευή στις 1 οι αιτήσεις. Από που προκύπτει αυτό; Από λόγια του αέρα; Είναι πουθενά γραμμένο; Τι παιχνίδι παίζουν κάποιοι; Του υπουργείου; Του εαυτού τους;Πως ξέρουν όλες οι Διεθύνσεις ότι αιναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να πάμε για ταυτοπροσωπεία όταν η δική μου δεν ξέρει τίποτα τέτοιο και μου είπε....θα τα βρούμε αυτό είναι το λιγότερο.Και επαναλαμβάνω:Πως είναι δυνατόν να κάνουμε (κάνετε, κάνουν) αιτήσεις χωρίς να ξέρουμε τουλάχιστον αυτά. Ποιος ήθελα να μάθω δηλώνει ΤΟΣΟ νωρίς ενώ έχει ακόμα χρόνο μπροστά του;;Aγαπητέ συνάδελφε, κάποιοι από εμάς λόγω ανειλημμένων οικογενειακών υποχρεώσεων που πρέπει να μας κρατήσουν μακριά από τη Δ/νση της οργανικής μας, αναγκαστήκαμε να κάνουμε από χθες την αίτηση. Μην ειρωνεύεσαι λοιπόν, γιατί δεν ξέρεις όλες τις περιπτώσεις. Προφανώς εάν μπορούσα, θα την έκανα την τελευταία στιγμή. Όμως πώς να ταξιδέψω πολλά χιλιόμετρα για την ταυτοπροσωπία ?Πήγα τελικά σήμερα, στη δική μου ΔΔ ήξεραν την διαδικασία, με κατέγραψαν σε ένα αρχείο, έβγαλαν φωτοτυπία την αίτηση που είχα εκτυπώσει και τέλειωσα σε 5 λεπτά. Τώρα οι απορίες βέβαια είναι πάρα πολλές κι οι ανασφάλειες άλλες τόσες. Πράγματι, μήπως ρώτησε κανείς στο υπουργείο εάν αυτές οι θέσεις είναι προσωποπαγείς ή οργανικές ? Θεώρησα ότι "εννοείται" ότι είναι οργανικές (με το φτωχό μου μυαλό). Απ'ό,τι άκουσα πάντως "προσωποπαγής θέση" σημαίνει ότι καταργείται αυτόματα με τη συνταξιοδότηση ή ...το θάνατο του Δ.Υ. (μήπως ίσως και την κατάργηση του κλάδου του που ίσως εντέχνως καλλιεργείται από τώρα για να...θεριστεί όταν χρειαστούν κι άλλοι "διαθέσιμοι"?). Κανείς δεν ξέρει...Τέλος πάντων...Πράγματι όσο αισιόδοξος κι αν είσαι, καταντάς νευρωτικός με όλα αυτά που μας ξεφουρνίζουν κάθε τόσο...Εκαναν και ελεγχο για τα μορια που δήλωσες προσκόμισες δικαιολογητικα? όπως πιστ. οικογενειακής κατάστασης??
Παράθεση από: Loggin στις Αυγούστου 16, 2013, 04:35:48 pmΔεν πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ κάποιες εξηγήσεις; Τι αίτηση θα κάνουμε χωρίς να ξέρουμε τουλάχιστον:1) Τι θα γίνει αν δεν πιάσουμε καμία επιλογή μας2) Τι θα γίνει αν δεν δηλώσει π.χ. κανένας3) Τι θέσεις είναι αυτές4) Πως προσδιορίστηκαν αυτές οι θέσεις5) Ποια σχολεία αφορά6) ......τόσες άλλες ερωτήσεις....Πως είναι δυνατόν να κάνουμε (κάνετε, κάνουν) αιτήσεις χωρίς να ξέρουμε τουλάχιστον αυτά. Ποιος ήθελα να μάθω δηλώνει ΤΟΣΟ νωρίς ενώ έχει ακόμα χρόνο μπροστά του;;Εδώ κάποιος είπε μέχρι την Παρασκευή στις 1 οι αιτήσεις. Από που προκύπτει αυτό; Από λόγια του αέρα; Είναι πουθενά γραμμένο; Τι παιχνίδι παίζουν κάποιοι; Του υπουργείου; Του εαυτού τους;Πως ξέρουν όλες οι Διεθύνσεις ότι αιναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να πάμε για ταυτοπροσωπεία όταν η δική μου δεν ξέρει τίποτα τέτοιο και μου είπε....θα τα βρούμε αυτό είναι το λιγότερο.Και επαναλαμβάνω:Πως είναι δυνατόν να κάνουμε (κάνετε, κάνουν) αιτήσεις χωρίς να ξέρουμε τουλάχιστον αυτά. Ποιος ήθελα να μάθω δηλώνει ΤΟΣΟ νωρίς ενώ έχει ακόμα χρόνο μπροστά του;;Aγαπητέ συνάδελφε, κάποιοι από εμάς λόγω ανειλημμένων οικογενειακών υποχρεώσεων που πρέπει να μας κρατήσουν μακριά από τη Δ/νση της οργανικής μας, αναγκαστήκαμε να κάνουμε από χθες την αίτηση. Μην ειρωνεύεσαι λοιπόν, γιατί δεν ξέρεις όλες τις περιπτώσεις. Προφανώς εάν μπορούσα, θα την έκανα την τελευταία στιγμή. Όμως πώς να ταξιδέψω πολλά χιλιόμετρα για την ταυτοπροσωπία ?Πήγα τελικά σήμερα, στη δική μου ΔΔ ήξεραν την διαδικασία, με κατέγραψαν σε ένα αρχείο, έβγαλαν φωτοτυπία την αίτηση που είχα εκτυπώσει και τέλειωσα σε 5 λεπτά. Τώρα οι απορίες βέβαια είναι πάρα πολλές κι οι ανασφάλειες άλλες τόσες. Πράγματι, μήπως ρώτησε κανείς στο υπουργείο εάν αυτές οι θέσεις είναι προσωποπαγείς ή οργανικές ? Θεώρησα ότι "εννοείται" ότι είναι οργανικές (με το φτωχό μου μυαλό). Απ'ό,τι άκουσα πάντως "προσωποπαγής θέση" σημαίνει ότι καταργείται αυτόματα με τη συνταξιοδότηση ή ...το θάνατο του Δ.Υ. (μήπως ίσως και την κατάργηση του κλάδου του που ίσως εντέχνως καλλιεργείται από τώρα για να...θεριστεί όταν χρειαστούν κι άλλοι "διαθέσιμοι"?). Κανείς δεν ξέρει...Τέλος πάντων...Πράγματι όσο αισιόδοξος κι αν είσαι, καταντάς νευρωτικός με όλα αυτά που μας ξεφουρνίζουν κάθε τόσο...
Δεν πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ κάποιες εξηγήσεις; Τι αίτηση θα κάνουμε χωρίς να ξέρουμε τουλάχιστον:1) Τι θα γίνει αν δεν πιάσουμε καμία επιλογή μας2) Τι θα γίνει αν δεν δηλώσει π.χ. κανένας3) Τι θέσεις είναι αυτές4) Πως προσδιορίστηκαν αυτές οι θέσεις5) Ποια σχολεία αφορά6) ......τόσες άλλες ερωτήσεις....Πως είναι δυνατόν να κάνουμε (κάνετε, κάνουν) αιτήσεις χωρίς να ξέρουμε τουλάχιστον αυτά. Ποιος ήθελα να μάθω δηλώνει ΤΟΣΟ νωρίς ενώ έχει ακόμα χρόνο μπροστά του;;Εδώ κάποιος είπε μέχρι την Παρασκευή στις 1 οι αιτήσεις. Από που προκύπτει αυτό; Από λόγια του αέρα; Είναι πουθενά γραμμένο; Τι παιχνίδι παίζουν κάποιοι; Του υπουργείου; Του εαυτού τους;Πως ξέρουν όλες οι Διεθύνσεις ότι αιναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να πάμε για ταυτοπροσωπεία όταν η δική μου δεν ξέρει τίποτα τέτοιο και μου είπε....θα τα βρούμε αυτό είναι το λιγότερο.Και επαναλαμβάνω:Πως είναι δυνατόν να κάνουμε (κάνετε, κάνουν) αιτήσεις χωρίς να ξέρουμε τουλάχιστον αυτά. Ποιος ήθελα να μάθω δηλώνει ΤΟΣΟ νωρίς ενώ έχει ακόμα χρόνο μπροστά του;;
Λοιπόν αυτός που είχε πει όλα τα θαύματα στην Ελλάδα κρατάνε 3 μέρες είχε απόλυτο δίκιο.Γράψαμε ξαναγράψαμε τα είπαμε τα ξανειπαμε και ποιο το αποτέλεσμα?Ξέρει κανένας τι θα γίνει?Αν ισχύουν αυτα που διάβασα σήμερα, οι υπεύθυνοι πέταξαν ενα δελτίο τύπου, πήραν την αδειούλα τους, παίρνουν τα μπανάκια τους και γυρίζουν από Δευτέρα.Και όλοι εμείς εδώ ασχολούμαστε με το τι έχουν στο μυαλό τους. Σενάρια και ξανάσενάρια.Λοιπόν πάρτε τα απόφαση τουλάχιστον να μην σπάζεστε και χαλιέστε.Αυτοί θα εφαρμόσουν όποια κριτήρια θέλουν τα οποία εξυπηρετούν τους στόχους τους. Θα βάλουν και μια λογικοφανή εξήγηση και όλα οκ.Εξάλλου ότι και να αποφασίσουν μια ομάδα θα είναι υπέρ και μια ομάδα κατάΣτο διαταύτα για να μην το κουράζουμε αν δεν μπορείτε να διαμορφώσετε τα κριτήρια από πριν απλά περιμέντε να διαμορφωθούν και αποφασίστε αργότερα τι θα κάνετε.Οτιδήποτε άλλο δεν θα σας αποφέρει κανένα κέρδος.ΥΓ. Κοιτάξτε να περάσετε κανένα ΣΚ καλά με τους ανθρώπους σας και αφήστε και την πολλη "φιλοσοφία".
Εννοείται οτι μπορούν να ελέγξουν τα μόρια στο σύστημα!
Ο αριθμός των πλεοναζόντων από την δευτεροβάθμια και ο αριθμός των κενών στην πρωτοβάθμια έχει υπολογιστεί από τα ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ με εγκυρότητα και ακρίβεια? Ή το Υπουργείο (που κατά πολύ το φοβάμαι) έχει στηριχθεί μόνον στα δικά του στοιχεία? ... οπότε αρκετές από τις εκτιμήσεις όλων μας θα πέσουν στο κενό...
Παράθεση από: alexandr75math στις Αυγούστου 17, 2013, 12:57:10 amΟ αριθμός των πλεοναζόντων από την δευτεροβάθμια και ο αριθμός των κενών στην πρωτοβάθμια έχει υπολογιστεί από τα ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ με εγκυρότητα και ακρίβεια? Ή το Υπουργείο (που κατά πολύ το φοβάμαι) έχει στηριχθεί μόνον στα δικά του στοιχεία? ... οπότε αρκετές από τις εκτιμήσεις όλων μας θα πέσουν στο κενό...καλώς τα παιδιά!Άντε να κάνω μια εκτιμηση ακόμη που εύχομαι ειλικρινά να πέσει στο κενό.Πριν απο αυτό, νομίζεις ότι θα σε ακούσει κανεις ότι τα στοιχεία με τους πλεοναζοντεςείναι μούφα? Δε θα καθήσει κανενας απο αυτούς στο υπουργειο να εξεταζει τις ανησυχίες του καθένα. Ας δούμε τους 2 πίνακες παρακατω:Αυτη είναι η "πραγματικότητα" με τους πλεοναζοντες για το υπουργείο. Αυτό βλέπει η τροικα. Τέλος.http://www.kathigitis.org/file/arxeia/2013_peonazoun.pdfhttp://www.kathigitis.org/file/arxeia/2013_theseis.pdfΠροσωπική μου εκτίμηση: Αυτοί οι πίνακες θα χρησιμοποιηθούν για την επόμενη φαση της διαθεσιμοτητας των καθηγητών,μετα τις μετατάξεις. Έχει κανεις αμφιβολία?Π.χ. 1348 πληροφορικοί πλεονάζουν. / 1277 από αυτούς θα μεταταχθούν. Μενουν 71 πλεονάζοντες 80 φιλολογοι πλεοναζουν / Δεν υπάρχουν θεσεις για μεταταξη. Μένουν 80 πλεοναζοντες 1441 γυμναστες πλεοναζουν / 833 από αυτούς θα μεταταχθούν. Μενουν 608 πλεοναζοντες 36 ΠΕ04 θα πλεοναζουν κ.ο. κ.Στο παραδειγμα έβαλα και τη "σκληρες" ειδικοτητες των ΠΕ02 και ΠΕ04 για να δείξω ότι όλοι θα εχουν πρόβλημακαι οχι μόνο οι πληροφορικοί και οι γυμναστες.Οι πληροφορικοί φαίνεται οτι τελικά θα εχουν μικρες απώλειες.. προς το παρον.Συνολικα μετα τις μεταταξεις θα πλεοναζουν περιπου 1500 διαφορων ειδικοτητων.Αυτοι οι 2 πίνακες είναι τα "οπλα" του υπουργειου για την επομενη διαθεσιμότητα.Μη βιαστείτε να πείτε οτι π.χ οι ΠΕ02, ΠΕ04, ΠΕ11 κλοιπές "παλιες ειδικότητες" δε θα εχουν πρόβλημα γιατι θα συνταξιοδοτηθούν οι παλιοί.Χεστηκανε στο υπουργειο.. εχουν αναπληρωτες των 500 για να καλυψουν τα όποια κενα.Προσωπικη μου εκτιμηση λοιπόν είναι ότι οι 2 παραπάνω πίνακες θα είναι η βάση της επόμενης διαθεσιμότητας για το επόμενο καλοκαίρι. (Οι μετατάξεις πιστευω ότι θα αργήσουν να βγουν..)Και φυσικά, δε θα κοιτάξουν σε ποια δευτεροβάθμια πλεοναζουν οι διαφορες ειδικοτητες. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΆ (όπως εχει γραφτεί) ΜΕ
Νομίζω ότι θα είναι πάλι αιφνιδιαστικό το χτυπημα. Δεν τους συμφέρει να χτυπήσουν μεσα στη σχ. χρονιάκαι γι αυτο καθε 3 και λίγο διαλαλουν ότι δε θα διώξουν άλλους εκπαιδευτικούς. Φοβούνται τις αντιδράσεις όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών.Τελικα το δημοσιευμα της ξενης εφημεριδας καθε αλλο παρα τυχαιο είναι