0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλές οι επαναστάσεις συνάδελφοι, αλλά καλύτερα να δούμε τι ωθεί τελικά το λαό στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Δε βλέπω να αναλύεται εδώ μέσα το γεγονός ότι η νέα εγκύκλιος αναφέρεται μόνο στο επόμενο διδακτικό έτος.
Μα ο λαός έχει προ πολλού αγκαλίάσει και δοξάσει την ιδιωτική εκπαίδευση.Αυτό θέλει. Δεν περιμένει κάτι από τα δημόσια σχολεία.Τα δημόσια τα θέλει απλώς για απασχόληση των παιδιών του τις ώρες που εργάζεται.Θες να προετοιμαστείς σοβαρά για πανελλαδικές; Μα ασφαλώς φροντιστήριο ! (ακόμα και παιδιά των ιδιωτικών βέβαια)Θες να πιστοποιήσεις γνώση Η/Υ με ECDL για να βρεις δουλειά; ΜΟΝΟ φροντιστήριο!Θες να μάθεις Αγγλικά, Γαλλικά κλπ; Αποκλειστικά φροντιστήριο!Συνεπώς, ο λαός έχει προ πολλού πάψει να ασχολείται σοβαρά με τα σχολεία και χρυσοπληρώνει φροντιστήρια για να πάρουν τα παιδιά του σοβαρά και αναγνωρισμένα εφόδια για τη ζωή τους.Και ουαί κι αλίμονο να πεις να ακολουθήσει το σχολείο τακτικές φροντιστηρίου! Θα πέσουνε να σε φάνε λέγοντας ότι πας να κατευθυνεις την εκπαίδευση με βάση την αγορά... Είναι , βλέπεις, πολύ προτιμότερο το παιδι να κάνει 12 χρόνια αγγλικά, αλλά να μη μπορεί να πάρει ούτε το FCE, να κάνει 12 χρόνια πληροφορική και να μη μπορεί να πάρει ECDL...Καλές οι επαναστάσεις συνάδελφοι, αλλά καλύτερα να δούμε τι ωθεί τελικά το λαό στην ιδιωτική εκπαίδευση.Με το να γίνουμε Αίγυπτος δεν πιστεύω ότι θα κερδίσουμε κάτι...
Παράθεση από: bitch στις Αυγούστου 17, 2013, 11:11:04 pmήμουν ως πριν λίγο στο γραφείο ( αρρώστια !! ) καθότι η άδειά μου έληξε και απο Δευτέρα τα κεφάλια μέσα! Είπα να πάω, να διαβάσω τα μέιλ και τις εγκυκλίους που ήρθαν στο ενδιάμεσο διάστημα και έχω να πω τα εξής: δεν έχει έρθει καμία διευκρίνιση ή οδηγία στις Διευθύνσεις για το τι πρέπει να κάνουν με τις αιτήσεις μετάταξης, αν θα τις ελέγξουν και πώς. Το μόνο που ήρθε είναι πως πρέπει οι εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν στις ΔΔΕ οργανικής τους προσκομίζοντας τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα λάβει η αίτησή τους. έμαθα επίσης πως το site στο οποιο υποβάλλονται οι αιτήσεις αναπτύχθηκε με πλήρη μυστικοπάθεια και πάντως χωρίς τη γνώση του ΙΤΥΕ - οργανισμού που είναι υπεύθυνος για όλες τις άλλες ηλεκτρονικές εφαρμογές του υπουργείου ( όπως τα edata/survey). Αν λοιπόν οι του ΙΤΥΕ δεν έχουν ιδέα για το νέα ηλεκτρονικό σύστημα για τις μετατάξεις ίσως αυτό να σημαίνει κάτι. Ίσως πάλι και όχι αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Θα έλεγα να κρατήσουμε όλοι στάση αναμονής μήπως στο μεταξύ βγουν διευκρινιστικές ή απαντηθούν κάποια εκ των ερωτημάτων που προκύπτουν.Καταρχην σε ευχαριστουμε πολυ για την ενημερωση. Αυτο που υπογραμμισα..μπορεις να το εξηγησεις λιγο;Δηλαδη τι θα μπορουσε να σημαινει;Και να σχολιασω λιγο αυτα που λεγονται περι κενων..δηλαδη τι θα γινει αν δεν συμπληρωθουν τα κενα.Το θεμα ειναι,τι πιστευει ο καθενας ως προτεραιοτητα του υπουργειου και σκοπο.Δηλαδη..ολο αυτο γινεται για να συμπληρωθουν τα κενα στην α/θμια;Υπαρχει πραγματικα καποιος που πιστευει οτι γινεται για αυτο το ΄λογο;Μα αν γινοταν για αυτο,θα πραγματοποιουσε καταρχην τις εθελοντικες.Τοσες αιτησεις εγιναν.Και μετα..στις ειδικοτητες που δεν ηταν σε αυτες των εθελοντικων,παλι εθελοντικες θα εκανε,ομορφα και ωραια...οπως εγιναν και με τις 900(μαλλον αιωνια τους η μνημη.. ,χωρις βεβαια να ειμαι και απολυτα σιγουρη,αν δεν το δω να γραφεται επισημα απο το υπουργειο)Μονο εγω σκεφτομαι οτι ολο αυτο γινεται απλα για να δημοσιευτουν και καλα οι πλεοναζοντες και μετα να εχουμε την επομενη φουρνια διαθεσιμοτητας;Μην τολμισει κανενας να πει οτι τρομοκρατω τον κοσμο.Τις σκεψεις μου λεω..για αυτο γραφουμε στο φορουμ.Και ρε παιδια..πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι αυτες οι θεσεις των 900+ δεν υπαρχουν,και εχουν βαλθει να μας πεισουν οτι και καλα θα μπουν..ποτε θα μπουν δηλαδη;;Μας δουλευουν κανονικα;;Δηλαδη αυτα τα πραγματα δεν γινονται οταν δεν υπαρχει καποιος λακος στην φαβα..
ήμουν ως πριν λίγο στο γραφείο ( αρρώστια !! ) καθότι η άδειά μου έληξε και απο Δευτέρα τα κεφάλια μέσα! Είπα να πάω, να διαβάσω τα μέιλ και τις εγκυκλίους που ήρθαν στο ενδιάμεσο διάστημα και έχω να πω τα εξής: δεν έχει έρθει καμία διευκρίνιση ή οδηγία στις Διευθύνσεις για το τι πρέπει να κάνουν με τις αιτήσεις μετάταξης, αν θα τις ελέγξουν και πώς. Το μόνο που ήρθε είναι πως πρέπει οι εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν στις ΔΔΕ οργανικής τους προσκομίζοντας τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα λάβει η αίτησή τους. έμαθα επίσης πως το site στο οποιο υποβάλλονται οι αιτήσεις αναπτύχθηκε με πλήρη μυστικοπάθεια και πάντως χωρίς τη γνώση του ΙΤΥΕ - οργανισμού που είναι υπεύθυνος για όλες τις άλλες ηλεκτρονικές εφαρμογές του υπουργείου ( όπως τα edata/survey). Αν λοιπόν οι του ΙΤΥΕ δεν έχουν ιδέα για το νέα ηλεκτρονικό σύστημα για τις μετατάξεις ίσως αυτό να σημαίνει κάτι. Ίσως πάλι και όχι αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Θα έλεγα να κρατήσουμε όλοι στάση αναμονής μήπως στο μεταξύ βγουν διευκρινιστικές ή απαντηθούν κάποια εκ των ερωτημάτων που προκύπτουν.
Παράθεση από: elenam στις Αυγούστου 16, 2013, 09:41:21 am Παράθεση από: leniao στις Αυγούστου 16, 2013, 12:09:40 amelenam μήπως είναι παρακινδυνευμένο; Εννοώ ότι αφορά πλεονάζοντες, εσύ έχεις οργανική.leniao έχεις δίκιο... Ίσως να είναι παρακινδυνευμένο. Όμως από το υπουργείο μου είπαν ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε αίτηση. Γι'αυτό και την έκανα...για να ξεκολλήσω ίσως από τη μακρινή μου οργανική μετά από 15 χρόνια...Το θέμα είναι όμως ότι με τη μετάταξη των 900 είχαμε ελπίδα για οργανική στην πρωτοβάθμια στο νομό που θέλαμε να πάμε, τώρα πέρα από το έτος 2013-14 ποιος μας εγγυάται ότι με τη μετάταξη δε θα χάσουμε και την οργανική που είχαμε και μετά από ένα χρόνο θα ξανακληθούμε να κάνουμε αιτήσεις. Δε βλέπω να αναλύεται εδώ μέσα το γεγονός ότι η νέα εγκύκλιος αναφέρεται μόνο στο επόμενο διδακτικό έτος. Προσωπικά θα επιθυμούσα να μην επιτρέψει σε όσους έχουν οργανική να κάνουν αίτηση, τουλάχιστον να με βγάλουν απο το δίλημμα... ή να ανακοινώσουν επιτέλους κάτι για τις 900...
Παράθεση από: leniao στις Αυγούστου 16, 2013, 12:09:40 amelenam μήπως είναι παρακινδυνευμένο; Εννοώ ότι αφορά πλεονάζοντες, εσύ έχεις οργανική.leniao έχεις δίκιο... Ίσως να είναι παρακινδυνευμένο. Όμως από το υπουργείο μου είπαν ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε αίτηση. Γι'αυτό και την έκανα...για να ξεκολλήσω ίσως από τη μακρινή μου οργανική μετά από 15 χρόνια...
elenam μήπως είναι παρακινδυνευμένο; Εννοώ ότι αφορά πλεονάζοντες, εσύ έχεις οργανική.