0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν κανεις αίτηση μεταταξης και πιασεις 1 απο τις 2 επιλογες σου ειναι μια καποια επιτυχια. Αν δεν κανεις και αποδειχθει οτι δεν παρει μεταταξη ο πλεοναζων αριθμος της διευθυνσης σου, θα σε καλεσει σε αναγκαστικη μεταθεση οπου θελει ( πιθανως εκει που ευοδωθηκε η μεταταξη περισσοτερων απο οσους κριθηκαν πλεοναζοντες και ''αδιασε'' ο νομός) και θα πρεπει να μεινεις για 5 χρονια,αρκει να μην εχεις πανω απο 12 χρονια υπηρεσιας... Ασε που παντα αιωρειται το μυστηριο μελλοντικης διαθεσιμοτητας 1300 πλεοναζοντων πανελλαδικα... Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα...Υπαρχει καποιος που εκανε αιτηση ωστε να μας πει περιπου τον αριθμο πρωτοκολλου, αν ειναι τριψηφιος, τεραψηφιος, μια ενδειξη τελος παντων...
Παράθεση από: mongoose στις Αυγούστου 19, 2013, 07:38:10 pmΠαράθεση από: mariacurie στις Αυγούστου 19, 2013, 07:22:04 pmΠαιδιά σας το έχω ξαναπεί αν αναγκαστεί να βγάλει ονομαστική λίστα πλεοναζόντων τότε θα πρέπει να το κάνει με τη λίστα Μητσοτάκη. Το Υπουργείο Παιδείας δεν θέλει με τίποτα να εμπλέξει το θέμα του ΑΣΕπ για αυτό και το αφήνει έτσι ασαφές. Το μόνο νομικό πλαίσιο που έχει το Υπ Παιδείας είναι αυτό του 82 το οποιό είναι ακριβώς ασαφές. Φαίνεται δεν περιμέναν από το Παιδείας ότι ο Μητσοτάκης θα έβαζε θέμα ΑΣΕΠ.Συμφωνώ και εγώ, αυτό που έμαθε είναι ότι άλλο είχαν στο μυαλό τους στο Παιδείας αλλά τους πρόλαβε ο Μητσοτάκης την Παρασκευή βάζοντας τελικά θέμα ΑΣΕΠΠοια Παρασκευή; Αφού γι' αυτά έχει ψηφιστεί νόμος (4172/13) από τα τέλη Ιουλίου, ενώ η υπουργική απόφαση του Διοικ. Μετ. έχει βγει από τις 2 Αυγούστου.Μιλάμε πάντα για τα κριτήρια επιλογής αυτών που θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, όχι για τις μετατάξεις (χωρίς διαθεσιμότητα) του Παιδείας, για τις οποίες έχουν θεσπιστεί ειδικά κριτήρια στον ίδιο νόμο. Αυτά τα ειδικά κριτήρια αποτελούν υβρίδιο των καθιερωμένων για τους εκπαιδευτικούς (μονάδες μετάθεσης) και κάποιων "αξιολογικών" (μεταπτυχιακά).Θεωρώ κι εγώ, πάντως, ότι στο Παιδείας θέλουν να αποφύγουν, σε κάθε περίπτωση, το κριτήριο του τρόπου διορισμού.Για τις αιτήσεις: Νομίζω ότι δεν πρόκειται να δώσουν καμία διευκρίνιση, αν δουν ότι γίνονται αρκετές αιτήσεις. Αντίθετα, αν δουν ότι δεν υπάρχει κίνηση, ίσως αναγκαστούν να πουν κάτι. Γι' αυτό, όπως είπαν κι άλλοι, καλό είναι, τουλάχιστον ως την Τετάρτη, να μην κάνει κανείς αίτηση.
Παράθεση από: mariacurie στις Αυγούστου 19, 2013, 07:22:04 pmΠαιδιά σας το έχω ξαναπεί αν αναγκαστεί να βγάλει ονομαστική λίστα πλεοναζόντων τότε θα πρέπει να το κάνει με τη λίστα Μητσοτάκη. Το Υπουργείο Παιδείας δεν θέλει με τίποτα να εμπλέξει το θέμα του ΑΣΕπ για αυτό και το αφήνει έτσι ασαφές. Το μόνο νομικό πλαίσιο που έχει το Υπ Παιδείας είναι αυτό του 82 το οποιό είναι ακριβώς ασαφές. Φαίνεται δεν περιμέναν από το Παιδείας ότι ο Μητσοτάκης θα έβαζε θέμα ΑΣΕΠ.Συμφωνώ και εγώ, αυτό που έμαθε είναι ότι άλλο είχαν στο μυαλό τους στο Παιδείας αλλά τους πρόλαβε ο Μητσοτάκης την Παρασκευή βάζοντας τελικά θέμα ΑΣΕΠ
Παιδιά σας το έχω ξαναπεί αν αναγκαστεί να βγάλει ονομαστική λίστα πλεοναζόντων τότε θα πρέπει να το κάνει με τη λίστα Μητσοτάκη. Το Υπουργείο Παιδείας δεν θέλει με τίποτα να εμπλέξει το θέμα του ΑΣΕπ για αυτό και το αφήνει έτσι ασαφές. Το μόνο νομικό πλαίσιο που έχει το Υπ Παιδείας είναι αυτό του 82 το οποιό είναι ακριβώς ασαφές. Φαίνεται δεν περιμέναν από το Παιδείας ότι ο Μητσοτάκης θα έβαζε θέμα ΑΣΕΠ.
Το συμπέρασμα της βραδιάς είναι αυτό κατά τη γνώμη μου: Κγω έτσι το καταλαβαίνω.Το υπουργείο λέει: "...καλούνται από την 14-8-2013 έως και την 23-8-2013, να υποβάλουν σχετική αίτηση προτίμησης, προκειμένου να συνταχθούν οι αξιολογικοί πίνακες βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις."Λοιπόν οι πίνακες ονομάτων για υποχρεωτική μετάταξη θα συνταχθούν από όσους κάνουν αίτηση.Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία ασάφεια σε αυτό. Και επειδή όπως καταλαβαίνετε (με δύο μόνο επιλογές) οι περισσότεροι δεν θα πάνε εκεί που θα επιλέξουν όσοι κάνουν αίτηση παραδίδουν εαυτόν στη διάθεση του ελληνικού έθνους.
Μπλέκετε τις υποχρεωτικές μεταταξεις με τις μεταθεσεις. Δεν υπαρχει ουτε πενταετία ουτε δωδεκαετία. Αν πάρεις μετάταξη χρειάζεσαι ενα χρονο να υπηρέτησεις για να πάρεις μεταθεση. Αυτο με τις υποχρεωτικές μεταθεσεις δεν εχει βγει ακομα και δεν ξερουμε πως ακριβως θα βγει
Πάντως, προτιμώ τη διαθεσιμότητα από την πανελλαδική μετάθεση.Ίσως με τη διαθεσιμότηα - κινητικότητα πάω και καλύτερα από την εκπαίδευση.Οπότε κάνω αίτηση...Παρόλα αυτά όσοι πλεονάζουν από ό,τι θυμάμαι παίρνουν υποχρεωτικές μεταθέσεις για 5 χρόνια πανελλαδικά όπου υπάρχουν κενά! Γι αυτό έκλαιγε και ο Αιρετός της ΟΛΜΕ λέγοντας ότι κάποιους καθηγητές δε θα τους δείτε στο σχολείο του χρόνου...
Παράθεση από: giokspy στις Αυγούστου 19, 2013, 08:49:09 pmΜπλέκετε τις υποχρεωτικές μεταταξεις με τις μεταθεσεις. Δεν υπαρχει ουτε πενταετία ουτε δωδεκαετία. Αν πάρεις μετάταξη χρειάζεσαι ενα χρονο να υπηρέτησεις για να πάρεις μεταθεση. Αυτο με τις υποχρεωτικές μεταθεσεις δεν εχει βγει ακομα και δεν ξερουμε πως ακριβως θα βγειΓιατί να μην ισχύει το ίδιο και στις υποχρεωτικές μεταθέσεις?