0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το υπουργείο λέει: "...καλούνται από την 14-8-2013 έως και την 23-8-2013, να υποβάλουν σχετική αίτηση προτίμησης, προκειμένου να συνταχθούν οι αξιολογικοί πίνακες βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις."Λοιπόν οι πίνακες ονομάτων για υποχρεωτική μετάταξη θα συνταχθούν από όσους κάνουν αίτηση.Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία ασάφεια σε αυτό. Και επειδή όπως καταλαβαίνετε (με δύο μόνο επιλογές) οι περισσότεροι δεν θα πάνε εκεί που θα επιλέξουν όσοι κάνουν αίτηση παραδίδουν εαυτόν στη διάθεση του ελληνικού έθνους.
Παράθεση από: bitch στις Αυγούστου 19, 2013, 07:56:56 pmθα έλεγα να μην παραμυθιάζεστε με αυτό το τσιτάτο του "οι οργανικές μας ειναι στο υπουργείο". Η - πάρα πολύ πρόσφατη - ιστορία απέδειξε ότι άνθρωποι με οργανική σε σχολείο και περίπου 30 χρόνια υπηρεσίας έφαγαν χοντρό σουτ εν μία νυκτί και καθόλου η ύπαρξη οργανικής τους δεν στάθηκε εμπόδιο σε αυτό....αυτό δεν είναι τσιτάτο, με την ισχύουσα νομοθεσία θα ξαναπώ, είναι γεγονός,όσον αφορά τους συναδέλφους, εκεί όλοι ξέρουμε ότι καταργήθηκαν όλες οι οργανικές των κλάδων τους,άρα από αυτό έχουμε όλοι κρατήσει ποιος είναι ο εύκολος δρόμος εξόδου προς διαθεσιμότητα,τώρα περπατάμε στον πιο δύσκολο (όχι προφανή) δρόμο.
θα έλεγα να μην παραμυθιάζεστε με αυτό το τσιτάτο του "οι οργανικές μας ειναι στο υπουργείο". Η - πάρα πολύ πρόσφατη - ιστορία απέδειξε ότι άνθρωποι με οργανική σε σχολείο και περίπου 30 χρόνια υπηρεσίας έφαγαν χοντρό σουτ εν μία νυκτί και καθόλου η ύπαρξη οργανικής τους δεν στάθηκε εμπόδιο σε αυτό....
σε σχέση με αυτό που αναρτήθηκε απο Γατόπαρδο ... σας δίνω food for thought....ο Κώδικας Ορθής Διοικητικής Διαδικασίας αλλά και το Πειθαρχικό Δίκαιο ( κυρίως αυτό) των Δημοσιων Υπαλλήλων αναφέρει ότι συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα η διεκπεραίωση νεώτερων υποθέσεων εις βάρος παλαιότερων.... και απ΄όσο ξέρουμε η προηγούμενη διαδικασία δεν έχει επισήμως ακυρωθεί με κάποιο έγγραφο.... Think about it.... εγώ πάω να την πέσω !!!
Παράθεση από: agis_t στις Αυγούστου 19, 2013, 08:03:02 pmΤο υπουργείο λέει: "...καλούνται από την 14-8-2013 έως και την 23-8-2013, να υποβάλουν σχετική αίτηση προτίμησης, προκειμένου να συνταχθούν οι αξιολογικοί πίνακες βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις."Λοιπόν οι πίνακες ονομάτων για υποχρεωτική μετάταξη θα συνταχθούν από όσους κάνουν αίτηση.Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία ασάφεια σε αυτό. Και επειδή όπως καταλαβαίνετε (με δύο μόνο επιλογές) οι περισσότεροι δεν θα πάνε εκεί που θα επιλέξουν όσοι κάνουν αίτηση παραδίδουν εαυτόν στη διάθεση του ελληνικού έθνους.Με αυτή τη λογική θα πρέπει να είναι πολύ βλάκας αυτός που θια κάνει αίτηση.Υπάρχει λόγος?
Παράθεση από: silkcut στις Αυγούστου 19, 2013, 11:11:10 pmΠαράθεση από: bitch στις Αυγούστου 19, 2013, 07:56:56 pmθα έλεγα να μην παραμυθιάζεστε με αυτό το τσιτάτο του "οι οργανικές μας ειναι στο υπουργείο". Η - πάρα πολύ πρόσφατη - ιστορία απέδειξε ότι άνθρωποι με οργανική σε σχολείο και περίπου 30 χρόνια υπηρεσίας έφαγαν χοντρό σουτ εν μία νυκτί και καθόλου η ύπαρξη οργανικής τους δεν στάθηκε εμπόδιο σε αυτό....αυτό δεν είναι τσιτάτο, με την ισχύουσα νομοθεσία θα ξαναπώ, είναι γεγονός,όσον αφορά τους συναδέλφους, εκεί όλοι ξέρουμε ότι καταργήθηκαν όλες οι οργανικές των κλάδων τους,άρα από αυτό έχουμε όλοι κρατήσει ποιος είναι ο εύκολος δρόμος εξόδου προς διαθεσιμότητα,τώρα περπατάμε στον πιο δύσκολο (όχι προφανή) δρόμο.Συμφωνώ απολύτως. ΔΕΝ μπορούσε να θέσει σε διαθεσιμότητα με άλλον τρόπο γι' αυτό κατέφυγε στην κατάργηση κλάδων (προφανώς όχι μόνο στον τομέα των εκπαιδευτικών) Νομίζω ότι γνωρίζοντας το νομικό πλαίσιο (ότι δε μπορεί να κάνει άλλες απολύσεις - διαθεσιμότητες) έκανε και τη φοβερή δήλωση ότι δεν θα απολυθεί φέτος κανένας άλλος εκπαιδευτικός. Το θέμα είναι μήπως βρήκαν έναν ΑΛΛΟΝ τρόπο και προσπαθούν να μας τον πασάρουν με περιτύλιγμα...
Παίδες,μην παρασυρόμαστε από ενθουσιασμό. Το ότι δεν προλάβαινε να αξιολογήσει δεν σημαίνει ότι δνε μπορεί να διώξει μερικούς ανά ειδικότητα. Δεν λέω ότι θα το κάνει απλά λέω ότι δεν προλάβαινε. Και επαναλαμβάνω οι οργανικές δεν είναι στο Υπουργείο. Οπως έδειξαν οι λίστες οι πλεονάζοντες βγαίνουν σε επίπεδο περιοχής διορισμού. Εστω και αν ο - είσαι πολύ ωραίος τύπος κύριε μου - δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι άλλο περιοχή διορισμού και άλλο Νομός................
Παράθεση από: bitch στις Αυγούστου 19, 2013, 10:56:08 pmσε σχέση με αυτό που αναρτήθηκε απο Γατόπαρδο ... σας δίνω food for thought....ο Κώδικας Ορθής Διοικητικής Διαδικασίας αλλά και το Πειθαρχικό Δίκαιο ( κυρίως αυτό) των Δημοσιων Υπαλλήλων αναφέρει ότι συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα η διεκπεραίωση νεώτερων υποθέσεων εις βάρος παλαιότερων.... και απ΄όσο ξέρουμε η προηγούμενη διαδικασία δεν έχει επισήμως ακυρωθεί με κάποιο έγγραφο.... Think about it.... εγώ πάω να την πέσω !!! Πολυ,μα παρα πολυ σημαντικο αυτο!Μα ειμαι σιγουρη οτι υπαρχει εδω παρανομια και νομικο κωλυμα.Το θεμα ειναι..πως να το διεκδικησουμε γμτ.Ενας ενας δεν γινεται...ολοι μαζι..τι σκατα εχουμε τους συνδικαλιστες;
Τότε τι νόημα έχει να λέει τη λέξη υποχρεωτικές μετατάξεις. Μέχρι στιγμής έτσι όπως μας τα λέει όλα εθελοντικά γίνονται. Ο καθένας δηλώνει ότι θέλει από όπου θέλει. Τέλος πάντων νομίζω ότι αυριο θα βγάλει την εγκύκλιο και ισως έτσι ξεκαθαρισει το τοπίο.
μην παρασυρόμαστε από ενθουσιασμό. Το ότι δεν προλάβαινε να αξιολογήσει δεν σημαίνει ότι δνε μπορεί να διώξει μερικούς ανά ειδικότητα. Δεν λέω ότι θα το κάνει απλά λέω ότι δεν προλάβαινε. Και επαναλαμβάνω οι οργανικές δεν είναι στο Υπουργείο. Οπως έδειξαν οι λίστες οι πλεονάζοντες βγαίνουν σε επίπεδο περιοχής διορισμού.
Παράθεση από: guestteacher στις Αυγούστου 19, 2013, 11:20:52 pmμην παρασυρόμαστε από ενθουσιασμό. Το ότι δεν προλάβαινε να αξιολογήσει δεν σημαίνει ότι δνε μπορεί να διώξει μερικούς ανά ειδικότητα. Δεν λέω ότι θα το κάνει απλά λέω ότι δεν προλάβαινε. Και επαναλαμβάνω οι οργανικές δεν είναι στο Υπουργείο. Οπως έδειξαν οι λίστες οι πλεονάζοντες βγαίνουν σε επίπεδο περιοχής διορισμού. ναι και μπορούν να δηλώσουν πανελλαδικά ναι μπορεί να διώξει μερικούς από οποιδήποτε ειδικότητα αλλά με διαδικασία κάπως χρονοβόρα (διαδικασία άρθρου 90)οι οργανικές είναι στην επικράτεια (υπουργείο), οι μεταθέσεις, οι μετατάξεις (εθελοντικές/υποχρεωτικές), οι αποσπάσεις , βελτιώσεις, οριστικές τοποθετήσεις κλπ είναι διαδικασίες διαχείρισης του εκπαιδευτικού δυναμικού του Υ.ΠΑΙ.Θ.