*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4792696 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #5152 στις: Αυγούστου 19, 2013, 11:56:07 pm »
οι οργανικές κατανέμονται σε περιοχές, πολύ καλά το λες, στα πλαίσια αυτής της διαχείρισης εκπαιδευτικού προσωπικού του υπουργείου (α/θμιας και β/θμιας δε τα διαχωρίζω γιατί είναι συγκοινωνούντα δοχεία ούτως ή άλλως):)
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 19, 2013, 11:58:51 pm από silkcut »
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:02:15 »

dd2

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5153 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:00:50 am »
Η αγωνία του Υπουργού Παιδείας και η ιστορία της Υ.Α. 111967/Δ2/13-08-2013 - vukentra
http://www.vukentra.gr/%CE%B7%20%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D%20%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%B7%20%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CF%85.%CE%B1.%20111967-%CE%B42-13.08.2013.html

Η αγωνία του Υπουργού Παιδείας και η ιστορία της Υ.Α. 111967/Δ2/13-08-2013 «Καθορισμός αριθμού θέσεων για μετάταξη εκπαιδευτικών Δ.Ε. στην Π.Ε. και σε Διοικητικές θέσεις φορέων του  Υ.ΠΑΙ.Θ.».
Στα ηγετικά κλιμάκια του Υπουργείου Παιδείας επικρατεί έντονη ανησυχία για το "τι μέλει γενέσθαι" από το Σεπτέμβριο και μετά. Περισσότερο ενδιαφέρει τον κ. Υπουργό το πολιτικό του μέλλον, παρά η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που επιχειρεί στη
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2013, 12:03:31 am από dd2 »

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5154 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:02:07 am »
@silkcut

Η πλάκα είναι ότι δεν είναι συγκοινωνούντα δοχεία ακριβώς.
Δηλαδή για να φύγεις από το ένα για να πας στο άλλο χρειάζεται μετάταξη (όπως και για να φύγω από εκπαιδευτικός και να πάω Δ.Υ. σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία).
Διαγράφεται μια οργανική και δημιουργείται μια άλλη. Εδώ ακριβώς ήταν ο καημός των συνδικαλιστών τόσα έτη. Δεν ήθελαν να διαγραφούν οργανικές.
Αντίθετα η μετάθεση γίνεται χωρίς διαγραφή οργανικών (εννοώ η θέση που μένει πίσω).
εξού και το Υπουργείο θέλει μετατάξεις και όχι διαθέσεις που μπορεί να προκύψουν και από μεταθέσεις.
Στόχος είναι να διαγραφούν οργανικές από ββθμια και να εμφανιστόυν (δημιουργηθούν) οργανικές στην αβθμια και σε διοικητικές θέσεις.
Ενα καλό ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί είναι μήπως με την δημιουργία οργανικών ειδικοτήτων στην αβθμια διαγράφονται και οργανικές δασκάλων ταυτόχρονα; (διπλό κέρδος για το Υπουργείο). Αν ήξερα τα οργανογράμματα θα σας απαντούσα.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2013, 12:09:36 am από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #5155 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:06:43 am »
Στα ηγετικά κλιμάκια του Υπουργείου Παιδείας επικρατεί έντονη ανησυχία για το "τι μέλει γενέσθαι" από το Σεπτέμβριο και μετά. Περισσότερο ενδιαφέρει τον κ. Υπουργό το πολιτικό του μέλλον, παρά η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που επιχειρεί στη

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:02:15 »

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5156 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:11:27 am »

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #5157 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:13:11 am »
Οπως έδειξαν οι λίστες οι πλεονάζοντες βγαίνουν σε επίπεδο περιοχής διορισμού. Εστω και αν ο - είσαι πολύ ωραίος τύπος κύριε μου - δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι άλλο περιοχή διορισμού και άλλο Νομός. Π.χ. θα ήθελα να μου πει κάποιος όταν λέει Δωδεκάνησα ποιες περιοχές εννοεί ο ποιητής που έγραψε το δελτίο τύπου (συγχαρητήρια στον/στην συνάδελφο που το πρωτοείδε επί της ευκαιρίας και το ανέφερε νομίζω εξαρχής)... ;D ;D ;D ;D ;D

Οι οργανικές κατανέμονται ανά ΔΔΕ/ΔΠΕ, όχι ανά περιοχή μετάθεσης (σε μία ΔΔΕ μπορεί να υπάγονται περισσότερες περιοχές μετάθεσης, π.χ. Δωδεκάνησα). Εξ ου και οι λίστες πλεονασμάτων και κενών.

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5158 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:17:15 am »
@ioanna89

Ισως και να έχεις δίκιο. Λέω ίσως γιατί πάλι εντός περιοχών της ίδιας διεύθυνσης παίρνεις μετάθεση. Κάτι που δεν στέκει αν οι οργανικές είναι κατανεμημένες σε επίπεδο Διεύθυνσης. Επίσης θα μπορούσε κάποιος να διεκδικήσει άμεσα σχολείο από την Α δωδεκανήσου στην Δ δωδεκανήσου. Δεν θα χρειαζόταν λογικά μετάθεση πρώτα. Τέλος πάντων χαίρομαι που τουλάχιστον συμφωνούμε φαντάζομαι όλοι ότι άλλο η οργανικλη θέση και άλλο η τοποθέτηση σε οργανικό κενό σχολείου.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2013, 12:21:46 am από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #5159 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:20:52 am »
Ναι, διορίζεσαι και παίρνεις μετάθεση σε περιοχή, αλλά υπάγεσαι διοικητικά στη ΔΔΕ και το αντίστοιχο ΠΥΣΔΕ, το οποίο έχει δικαίωμα να σε διαθέσει/αποσπάσει σε άλλη περιοχή του.

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5160 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:23:44 am »
Σήμερα οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εκπαιδευτικών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας Σ. Κεδίκογλου. Μεταξύ των άλλων δόθηκαν και κάποιες λίγες πληροφορίες για το θέμα των μετατάξεων. Φυσικά δεν είναι αρκετές το τοπίο είναι ακόμα θολό, αλλά τις παραθέτω:

Αγαπητοί συνάδελφοι
Σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου 12 ώρα το πρωί, καταθέσαμε έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας με θέμα «Ζητούνται διευκρινίσεις για τις μετατάξεις του κλάδου ΠΕ08 Καλλιτεχνικών», το οποίο αποστέλλεται συνημμένο.
Παραβρεθήκαμε από το ΔΣ της Ένωσης Ζωή Χατζή, η Σύμβουλος Καλλιτεχνικών ΠΕ08 Όλγα Ζιρώ και η συνάδελφος ΠΕ08

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5161 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:24:22 am »
Ναι, διορίζεσαι και παίρνεις μετάθεση σε περιοχή, αλλά υπάγεσαι διοικητικά στη ΔΔΕ και το αντίστοιχο ΠΥΣΔΕ, το οποίο έχει δικαίωμα να σε διαθέσει/αποσπάσει σε άλλη περιοχή του.

Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ το λάθος μου και να ζητήσω συγγνώμη από τον είστε πολύ ωραίος τύπος κύριε μου. τότε εγώ φταίω και αυτός είναι σωστός. Αρα λοιπόν η οργανική ίσον ΔΔΕ ή ΔΠΕ (αναλόγως που ανήκεις).

ΥΓ. Λοιπόν επειδή γύρισα σε ένα κοντινό μου πρόσωπο και το αποκάλεσα οργανική μου νομίζω είναι καιρός να κλέισω για σήμερα. Ας ελπίσουμε αύριο να έχουμε νεότερα από Υπουργείο.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2013, 12:33:11 am από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος rollo_tomassi

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5162 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:35:10 am »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 09:38:29 pm από glory3 »

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #5163 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:37:25 am »
Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ το λάθος μου και να ζητήσω συγγνώμη από τον είστε πολύ ωραίος τύπος κύριε μου. τότε εγώ φταίω και αυτός είναι σωστός. Αρα λοιπόν η οργανική ίσον ΔΔΕ ή ΔΠΕ (αναλόγως που ανήκεις).

Να μην είναι σωστός σε κάτι κι αυτός;  :P :P :P

Πάντως, όταν απογραφήκαμε, δηλώσαμε ως φορέα οργανικής θέσης το Υπουργείο Παιδείας (αυτή ήταν η οδηγία) -όχι ΔΔΕ, ούτε περιοχή- και ως υπηρεσία το σχολείο μας.
Άρα, όλοι ανήκουμε οργανικά στο ΥΠΑΙΘ, απλώς οι οργανικές κατανέμονται διοικητικά στις ΔΔΕ/ΔΠΕ.

Αποσυνδεδεμένος rollo_tomassi

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5164 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:42:11 am »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 09:38:25 pm από glory3 »

Αποσυνδεδεμένος Caravan

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5165 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:59:14 am »
Διαβάζω αραιά και πού για "καλό" υπουργείο που προσπαθεί να σώσει τους εκπαιδευτικούς και "κακή" τρόϊκα που ζητά αίμα.
Όλα αυτά μόλις λίγες μέρες αφότου ο Άδωνις παραδέχθηκε δημόσια πως ό,τι γίνεται, ήταν στο πρόγραμμά τους και απλά επικαλέστηκαν τον μπαμπούλα της τρόϊκας και της χρεοκοπίας για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να αποδεχθεί τα μέτρα χωρίς πολλές αντιδράσεις.
Και αναρωτιέμαι: αν το υπουργείο ήταν "κακό", τι περισσότερο θα μας έκανε;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182623
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144