0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Υπάρχουν 35 πλεονάζοντες στην Ηλεία και 5 στη Χίο.Το πιο λογικό -του παραλογου- είναι όντως, λογω πολλών ελλειμμάτων ανά περιφέρεια κλπ. να τους μετά....θεσουν/φερουν - έχω μπερδευτεί με τις ορολογίες τους- εκεί.Αλήθεια, εκτός από πλεονάσματα που ανακοίνωσαν, ελλείμματα δεν υπάρχουν πουθενά;
λοιπόν Ιγνάτιε, τη Δευτέρα 26/8 δε μπορεί να δώσει ούτε ένα πόσο μάλλον 1300 ονόματα εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, πως αλλιώς να το πούμε δηλαδή?το ζητούμενο για μένα δεν είναι βέβαια το τι θα γίνει μέχρι τη Δευτέρα.
.............. Δεν το θεωρώ αδυναμία μας, ανθρώπινο είναι να βλέπεις τα πράγματα από τη δική σου σκοπιά, άλλος φοβάται μετακίνηση , άλλος διαθεσιμότητα, άλλος ελπίζει σε μετακίνηση.... Δε βρίσκω κάτι απαραίτητα απάνθρωπο ....
Εμενα με τρομαζει η επομενη μερα, αν επιληφθει το διοικητικης για διαθεσιμοτητα. Ακομη κι αν καλυφουν ολες οι θεσεις, ακομη κι αν μεταταχθουνμ ολοι οι πλεοναζοντες του κλαδου μου στον νομο μου, παλι πλεοναζουν σε πανελλαδικο επιπεδο καποια ατομα. Τοτε θα γινει πανελλαδικη αξιολογηση του κλαδου με τα κριτηρια Μητσοτακη για να φυγει κοσμος; Και αν γινει, ποια ειναι αυτα τα κριτηρια στους εκπαιδευτικους; Για παραδειγμα , φιλη μου λεει οτι οι διοριστεοι ΑΣΕΠ παιρνουν 30 μορια, οσοι διοριστηκαν με 24μηνο και ΑΣΕΠ (επιτυχοντες) παιρνουν 25 ενω οι επιτυχοντες κατω του 24μηνου θεωρουνται απλα με τον ενιαιο πινακα και δεν παιρνουν τιποτα. Ξερει καποιος κατι;;;Κι αν κανω αιτηση και βγαλω μονη μου τα ματια μου αφου η εγκυκλιος εχει ασαφειες; Τετοια αναποφασιστικοτητα πρωτη φορα στη ζωη μου...
Παράθεση από: ΙΓΝΑΤΙΟΣ στις Αυγούστου 21, 2013, 02:27:22 pmΠαράθεση από: Νηρηίδα στις Αυγούστου 21, 2013, 02:22:19 pmΔεν εδωσε κενά (διοικητικά προφανώς) στους φιλόλογους γιατί υπάρχουν κενά σε σχολικές μονάδες της περιφέρειας, της επικράτειας, όπου προσανατολίζονται να τους / μας στείλουν;;;τα των περιοχών που βγάζουν πλεονάζοντες φιλολόγους ΔΕΝ τα ξέρω... Η προϋπηρεσία μου (ως προγραμματιστής) σε σχολεία 3 νομών (της βορείου Ελλάδας) μου λέει ότι ΠΑΝΤΟΥ θα υπάρχουν ελλείμματα φιλολόγων (παρά την αύξηση ωραρίου)... Ο survey τον Ιούνιο έβγαλε 800 πλεοναζοντες φιλολόγους, οπως και 700 θεολογους. Με καποιες τροποποιήσεις και ισως λαμβάνοντας υποψην τις συνταξιοδοτησεις των επόμενων 4ετων οι 700 θεολογοι εγιναν 198 https://www.dropbox.com/s/zswqvxfhrv0662s/%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%91%20%CE%9F%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91%20%CE%9A%CE%95%CE%9D%CE%91%202012-2013%20%2812-6-2013%29-2.xlsΔεν αναρτήθηκαν ολα τα πλεονασματα φιλολογων γιατι προφανώς υπολογίζεται να καλύψουν τα πολλα λειτουργικα κενα που θα προκύψουν. Οπότε η επιλεκτική ανάρτηση πλεόνασματων φιλολογων, φυσικων και Γεολογων θα πω για πολλοστή φορα εγινε απο λάθος. Για την ωρα δεν τίθεται θεμα διαθεσιμοτητων των ειδικοτήτων που δε δινει δικαιωμα μεταταξης γιατι δεν εχει καμμια λογικη και θα προκαλέσει σωρεία ενστάσεων.
Παράθεση από: Νηρηίδα στις Αυγούστου 21, 2013, 02:22:19 pmΔεν εδωσε κενά (διοικητικά προφανώς) στους φιλόλογους γιατί υπάρχουν κενά σε σχολικές μονάδες της περιφέρειας, της επικράτειας, όπου προσανατολίζονται να τους / μας στείλουν;;;τα των περιοχών που βγάζουν πλεονάζοντες φιλολόγους ΔΕΝ τα ξέρω... Η προϋπηρεσία μου (ως προγραμματιστής) σε σχολεία 3 νομών (της βορείου Ελλάδας) μου λέει ότι ΠΑΝΤΟΥ θα υπάρχουν ελλείμματα φιλολόγων (παρά την αύξηση ωραρίου)...
Δεν εδωσε κενά (διοικητικά προφανώς) στους φιλόλογους γιατί υπάρχουν κενά σε σχολικές μονάδες της περιφέρειας, της επικράτειας, όπου προσανατολίζονται να τους / μας στείλουν;;;
Το σύστημα δουλεύει ως εξης: αρχικά καταχωρούνται τα μορια ολων όσων εκαναν αιτηση. Κανονικά θα επρεπε να δημοσιοποιηθεί για τυχόν ενστάσεις. Στη συνέχεια εξετάζονται ολες οι πρώτες επιλογές και σε καθε θεση ικανοποιούνται οι πρώτοι σε μορια και αφαιρούνται απο το συστημα. Στη συνέχεια γινεται η ιδια διαδικασια με τη δεύτερη προτίμηση.Απο δω και περα ξεκινάνε οι υποθέσεις: ομαδοποιουνται αυτοι που εκαναν αιτηση ανα διεύθυνση. Εδω τωρα αρχίζει το μπλεξίματα. Αν οι αιτήσεις ειναι λίγες ξεκινάνε απο τους έχοντες περισσοτερα μορια να συμπληρώνουν αρχικά ανα διεύθυνση και μετα συνολικά συγκρινονται παλι ολοι που περισσεύουν ανα περιφέρεια κτλ. Αν τωρα οι αιτήσεις ειναι πολλες δεν αποκλείεται να ξεκινούν ανάποδα ώστε να μεταταχθουν υποχρεωτικα οι έχοντες λιγοτερα μορια και οι υπόλοιποι να επιστρέψουν (?) στις θεσεις τους
Πχ εγώ έχω 100 μόρια και δεν πιάσω την πρώτη μου επιλογή και έχω σαν δεύτερη επιλογη το ΠΕ Έβρου. Ωστόσο έχει 20 άτομα που έχουν πρώτη επιλογή ΠΕ Εβρου με λιγότερα μόρια από εμένα. Θα χάσω και την δεύτερη μου επιλογή.Δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο στέκει. Στις μεταθέσεις δε πάει έτσι (απλά μοριοδοτείται η πρώτη επιλογή +2)
Διοτι αν ελεγαν πως δεν ακυρωνονται,αυτες οι χιλιαδες που εχουν κανει αιτηση.ΔΕΝ θα εκαναν στις υποχρεωτικες.Ομως αυτοι θελουν να τρεξουν τις υποχρεωτικες,ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΔΗΛΩΝΕΣΑΙ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ.Αυτες οι υποχρεωτικες τους ενδιαφερουν .
Αυτο νομιζω οτι το κατάλαβαν και οι ιδιοι και γι αυτο δεν προχώρησε. Τα στοιχεια τοτε έδιναν 17.000 πλεοναζοντες στην ββαθμια. Οπως αναφέρεται και στο vukendra στην πορεία είδαν οτι ειναι πολυ λιγότεροι. Ακομα και οι 5000 ειναι μεγάλος αριθμος για να φύγουν χωρις να αφήσουν κενα. Αλλα οπως ανέφερα πριν ακομα και απο την Αβαθμια μπορουν να διατεθούν. Αυτοι που φεύγουν ουσιαστικα ειναι οι 800 διοικητικοί για τους οποίους υποθετω εχει υπολογιστει οτι δε θα λείψουν απο την εκπαιδευση