*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4791020 φορές)

0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

guestteacher

• Επισκέπτης
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #5712 στις: Αυγούστου 21, 2013, 02:48:33 pm »
Υπάρχουν 35 πλεονάζοντες στην Ηλεία και 5 στη Χίο.Το πιο λογικό -του παραλογου- είναι όντως, λογω πολλών ελλειμμάτων ανά περιφέρεια κλπ. να τους μετά....θεσουν/φερουν - έχω μπερδευτεί με τις ορολογίες τους- εκεί.Αλήθεια, εκτός από πλεονάσματα που ανακοίνωσαν, ελλείμματα δεν υπάρχουν πουθενά;

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 21, 2013, 02:56:34 pm από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:41:30 »

Αποσυνδεδεμένος ΙΓΝΑΤΙΟΣ

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • “Be yourself; everyone else is already taken.”
    • Προφίλ
« Απάντηση #5713 στις: Αυγούστου 21, 2013, 02:49:54 pm »
λοιπόν Ιγνάτιε, τη Δευτέρα 26/8 δε μπορεί να δώσει ούτε ένα πόσο μάλλον 1300 ονόματα εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, πως αλλιώς να το πούμε δηλαδή?
το ζητούμενο για μένα δεν είναι  βέβαια το τι θα γίνει μέχρι τη Δευτέρα.

Και εγώ έτσι νιώθω, αλλά βλέπω ότι από καιρό σε καιρό ξαναπάμε εκεί (εννοώ τη διαθεσιμότητα).
“Always forgive your enemies; nothing annoys them so much.”

Αποσυνδεδεμένος ΙΓΝΑΤΙΟΣ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5714 στις: Αυγούστου 21, 2013, 02:52:59 pm »
@Ιγνάτιε

Εχω μιλήσει εγώ για σίγουρη διαθεσιμότητα; Γιατί ντε και καλά πρέπει να βγει κόσμος άμεσα στην διαθεσιμότητα ή ακόμα και αργότερα από την εκπαίδευση; Με ποια λογική; Ξέρουμε τις ώρες στα σχολεία και τα κενά στις Δ/νσεις; Εχετε δει οργανογράμματα του Υπουργείου Παιδείας Γιατί να το κάνει τώρα και να μην το έκανε μαζικά τον Ιούλη που δεν θα άνοιγε ρουθούνι; Γιατί να μην το έκανε με αυτούς που περίσσευαν στις εθελοντικές μετατάξεις του Απρίλη; Με λίγα λόγια τώρα είναι πιο ετοιμοι από τον Ιούλη;
[/quote]

+++++ Αυτή ήταν από την αρχή η τοποθέτησή μου..... Εξού (και επειδή εμένα με καίει κυρίως η διαθεσιμότητα) στην αρχή παρακολουθούσα πιο χαλαρά τα πράγματα. Αλλά ή ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ στάση ενος ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΥ υπουργείου με έχει κάνει να αυτοαναιρούμαι (αν διαβάσεις τα post μου θα το καταλάβεις εύκολα)

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #5715 στις: Αυγούστου 21, 2013, 02:53:13 pm »
.............. Δεν το θεωρώ αδυναμία μας, ανθρώπινο είναι να βλέπεις τα πράγματα από τη δική σου σκοπιά, άλλος φοβάται μετακίνηση , άλλος διαθεσιμότητα, άλλος ελπίζει σε μετακίνηση.... Δε βρίσκω κάτι απαραίτητα απάνθρωπο ....
Έτσι είναι και είναι απόλυτα λογικό!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:41:30 »

Αποσυνδεδεμένος kris_81

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5716 στις: Αυγούστου 21, 2013, 02:53:22 pm »
Εμενα με τρομαζει η επομενη μερα, αν επιληφθει το διοικητικης για διαθεσιμοτητα. Ακομη κι αν καλυφουν ολες οι θεσεις, ακομη κι αν μεταταχθουνμ ολοι οι πλεοναζοντες του κλαδου μου στον νομο μου, παλι πλεοναζουν σε πανελλαδικο επιπεδο καποια ατομα. Τοτε θα γινει πανελλαδικη αξιολογηση του κλαδου με τα κριτηρια Μητσοτακη για να φυγει κοσμος; Και αν γινει, ποια ειναι αυτα τα κριτηρια στους εκπαιδευτικους; Για παραδειγμα , φιλη μου λεει οτι οι διοριστεοι ΑΣΕΠ παιρνουν 30 μορια, οσοι διοριστηκαν με 24μηνο και ΑΣΕΠ (επιτυχοντες) παιρνουν 25 ενω οι επιτυχοντες κατω του 24μηνου θεωρουνται απλα με τον ενιαιο πινακα και δεν παιρνουν τιποτα. Ξερει καποιος κατι;;;

Κι αν κανω αιτηση και βγαλω μονη μου τα ματια μου αφου η εγκυκλιος εχει ασαφειες; Τετοια αναποφασιστικοτητα πρωτη φορα στη ζωη μου...

Συνάδελφε, μέχρι χθες ήμουν με το ένα χέρι να κάνω αίτηση.. όχι όμως από το ΠΥΣΔΕ->ΠΥΣΠΕ...,
αλλά σε άλλη περιφέρεια, μπας και ξεκολλήσω επιτέλους...
Εάν όμως, γίνει εξέταση αιτήσεων τοπικά, ακυρώνονται οι 2 επιλογές μου και ταυτόχρονα δηλώνω ότι είμαι πλεόνασμα..
Εάν εσύ θέλεις από τη διάθεση του ΠΥΣΔΕ να πας στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ, οκ...
Εάν θέλεις να πας σε άλλο νομό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο...
Μην ξεχνας ότι εάν δεν πιάσεις μετάταξη από ΠΥΣΔΕ-> ΠΥΣΠΕ, με την αίτησή σου μπορεί να σε πάνε σε κανένα ΙΕΚ της περιφέρειάς σου...
Κι άντε να ξεκουνηθείς από εκεί...

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #5717 στις: Αυγούστου 21, 2013, 02:58:13 pm »
Η λογικη λεει οτι αν δεν τρέξει η χρονια δε μπορει να υπολογίσει τις ανάγκες. Γινεται μια πρόχειρη μετακίνηση προσωπικού στην Αβαθμια αλλα μην ξεχναμε οτι και οσοι μεταταχθουν μπορουν να διατεθούν αντίστροφα στην ββαθμια για συμπλήρωση αν προκύψουν μεγαλύτερες ανάγκες. Επιπλέον με τις μετάταξεις φαινεται οτι γινεται μια κινητικότητα, που ειναι και της μόδας, και φυσικα οι εκπαιδευτικοι ανεβαίνουν σε ωράριο. Αυτες οι θεσεις που χάνονται απο διδακτικό προσωπικό ειναι οι διοικητικες, αφου δε μπορει πλεον να σταλεί για συμπλήρωση ωραριου, οπότε πρεπει οι ειδικότητες που θα μεταταχθουν οπως οι θεολογοι να μην παρουσιάσουν λειτουργικα κενα. Να δουμε τι θα γινει
Οσο για το αν το υπουργειο ειναι πλεον έτοιμο για hair cut κλάδων σε σχεση με τον Ιούλη αυτο ειναι σαφές καθως ειναι καταχωρημένα ολα τα στοιχεια και εχουν οριστεί και τα γενικα κριτηρια. Αν υπήρχαν αυτες οι προϋποθέσεις τον Ιούλη σίγουρα δε θα βλέπαμε καταργησεις κλάδων
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 21, 2013, 03:01:43 pm από giokspy »
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος ΙΓΝΑΤΙΟΣ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5718 στις: Αυγούστου 21, 2013, 03:01:35 pm »
Δεν εδωσε κενά (διοικητικά προφανώς) στους φιλόλογους γιατί υπάρχουν κενά σε σχολικές μονάδες της περιφέρειας, της επικράτειας, όπου προσανατολίζονται να τους / μας στείλουν;;;

τα των περιοχών που βγάζουν πλεονάζοντες φιλολόγους ΔΕΝ τα ξέρω... Η προϋπηρεσία μου (ως προγραμματιστής) σε σχολεία 3 νομών (της βορείου Ελλάδας) μου λέει ότι ΠΑΝΤΟΥ θα υπάρχουν ελλείμματα φιλολόγων (παρά την αύξηση ωραρίου)...
Ο survey τον Ιούνιο έβγαλε 800 πλεοναζοντες φιλολόγους, οπως και 700 θεολογους. Με καποιες τροποποιήσεις και ισως λαμβάνοντας υποψην τις συνταξιοδοτησεις των επόμενων 4ετων οι 700 θεολογοι εγιναν 198 https://www.dropbox.com/s/zswqvxfhrv0662s/%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%91%20%CE%9F%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91%20%CE%9A%CE%95%CE%9D%CE%91%202012-2013%20%2812-6-2013%29-2.xls
Δεν αναρτήθηκαν ολα τα πλεονασματα φιλολογων γιατι προφανώς υπολογίζεται να καλύψουν τα πολλα λειτουργικα κενα που θα προκύψουν. Οπότε η επιλεκτική ανάρτηση πλεόνασματων φιλολογων, φυσικων και Γεολογων θα πω για πολλοστή φορα εγινε απο λάθος. Για την ωρα δεν τίθεται θεμα διαθεσιμοτητων των ειδικοτήτων που δε δινει δικαιωμα μεταταξης γιατι δεν εχει καμμια λογικη και θα προκαλέσει σωρεία ενστάσεων.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 21, 2013, 03:05:45 pm από ΙΓΝΑΤΙΟΣ »

Αποσυνδεδεμένος sensible

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5719 στις: Αυγούστου 21, 2013, 03:02:40 pm »
Το σύστημα δουλεύει ως εξης: αρχικά καταχωρούνται τα μορια ολων όσων εκαναν αιτηση. Κανονικά θα επρεπε να δημοσιοποιηθεί για τυχόν ενστάσεις. Στη συνέχεια εξετάζονται ολες οι πρώτες επιλογές και σε καθε θεση ικανοποιούνται οι πρώτοι σε μορια και αφαιρούνται απο το συστημα. Στη συνέχεια γινεται η ιδια διαδικασια με τη δεύτερη προτίμηση.
Απο δω και περα ξεκινάνε οι υποθέσεις: ομαδοποιουνται αυτοι που εκαναν αιτηση ανα διεύθυνση. Εδω τωρα αρχίζει το μπλεξίματα. Αν οι αιτήσεις ειναι λίγες ξεκινάνε απο τους έχοντες περισσοτερα μορια να συμπληρώνουν αρχικά ανα διεύθυνση και μετα συνολικά συγκρινονται παλι ολοι που περισσεύουν ανα περιφέρεια κτλ. Αν τωρα οι αιτήσεις ειναι πολλες δεν αποκλείεται να ξεκινούν ανάποδα ώστε να μεταταχθουν υποχρεωτικα οι έχοντες λιγοτερα μορια και οι υπόλοιποι να επιστρέψουν (?) στις θεσεις τους

Πως γνωρίζεις πως δουλεύει το σύστημα.
Πχ εγώ έχω 100 μόρια και δεν πιάσω την πρώτη μου επιλογή και έχω σαν δεύτερη επιλογη το ΠΕ Έβρου. Ωστόσο έχει 20 άτομα που έχουν πρώτη επιλογή  ΠΕ Εβρου με λιγότερα μόρια από εμένα. Θα χάσω και την δεύτερη μου επιλογή.

Δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο στέκει. Στις μεταθέσεις δε πάει έτσι (απλά μοριοδοτείται η πρώτη επιλογή +2)

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5720 στις: Αυγούστου 21, 2013, 03:05:38 pm »
@giokspy

Μπορεί να κάνει διαθέσεις σε όλη την Ελλάδα με το νόμο της Διαμάντω. Ακόμα και να παρουσιάσει κενά έχει 2000 αποσπάσεις και μια χούφτα αδιόριστους.
Τελικά μου θυμίζει τα ταξί και κάτι άλλο. Ολοι οι καλοί κάπου χωράνε.
Ασε που δεν έχει και το άγχος κάθε χρόνο που θα βρει διοικητικούς για τα γραφεία.

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 21, 2013, 03:10:43 pm από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #5721 στις: Αυγούστου 21, 2013, 03:06:02 pm »
Αυτο νομιζω οτι το κατάλαβαν και οι ιδιοι και γι αυτο δεν προχώρησε. Τα στοιχεια τοτε έδιναν 17.000 πλεοναζοντες στην ββαθμια. Οπως αναφέρεται και στο vukendra στην πορεία είδαν οτι ειναι πολυ λιγότεροι. Ακομα και οι 5000 ειναι μεγάλος αριθμος για να φύγουν χωρις να αφήσουν κενα. Αλλα οπως ανέφερα πριν ακομα και απο την Αβαθμια μπορουν να διατεθούν. Αυτοι που φεύγουν ουσιαστικα ειναι οι 800 διοικητικοί για τους οποίους υποθετω εχει υπολογιστει οτι δε θα λείψουν απο την εκπαιδευση
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος thriskeftika

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5722 στις: Αυγούστου 21, 2013, 03:11:45 pm »
Δεν εδωσε κενά (διοικητικά προφανώς) στους φιλόλογους γιατί υπάρχουν κενά σε σχολικές μονάδες της περιφέρειας, της επικράτειας, όπου προσανατολίζονται να τους / μας στείλουν;;;

τα των περιοχών που βγάζουν πλεονάζοντες φιλολόγους ΔΕΝ τα ξέρω... Η προϋπηρεσία μου (ως προγραμματιστής) σε σχολεία 3 νομών (της βορείου Ελλάδας) μου λέει ότι ΠΑΝΤΟΥ θα υπάρχουν ελλείμματα φιλολόγων (παρά την αύξηση ωραρίου)...
Ο survey τον Ιούνιο έβγαλε 800 πλεοναζοντες φιλολόγους, οπως και 700 θεολογους. Με καποιες τροποποιήσεις και ισως λαμβάνοντας υποψην τις συνταξιοδοτησεις των επόμενων 4ετων οι 700 θεολογοι εγιναν 198 https://www.dropbox.com/s/zswqvxfhrv0662s/%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%91%20%CE%9F%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91%20%CE%9A%CE%95%CE%9D%CE%91%202012-2013%20%2812-6-2013%29-2.xls
Δεν αναρτήθηκαν ολα τα πλεονασματα φιλολογων γιατι προφανώς υπολογίζεται να καλύψουν τα πολλα λειτουργικα κενα που θα προκύψουν. Οπότε η επιλεκτική ανάρτηση πλεόνασματων φιλολογων, φυσικων και Γεολογων θα πω για πολλοστή φορα εγινε απο λάθος. Για την ωρα δεν τίθεται θεμα διαθεσιμοτητων των ειδικοτήτων που δε δινει δικαιωμα μεταταξης γιατι δεν εχει καμμια λογικη και θα προκαλέσει σωρεία ενστάσεων.

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #5723 στις: Αυγούστου 21, 2013, 03:12:29 pm »
Πχ εγώ έχω 100 μόρια και δεν πιάσω την πρώτη μου επιλογή και έχω σαν δεύτερη επιλογη το ΠΕ Έβρου. Ωστόσο έχει 20 άτομα που έχουν πρώτη επιλογή  ΠΕ Εβρου με λιγότερα μόρια από εμένα. Θα χάσω και την δεύτερη μου επιλογή.

Δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο στέκει. Στις μεταθέσεις δε πάει έτσι (απλά μοριοδοτείται η πρώτη επιλογή +2)
Εχεις δίκιο. Μαλλον εξετάζονται ταυτόχρονα η πρωτη και δεύτερη επιλογη με πρωτη προτεραιοτητα το μέγιστο αριθμο μορίων και δεύτερη την πρωτη επιλογη
Τα παραπανω στοιχεια ειναι αυτα που έβγαλε ο syrvey στις 12/6 και μετα απο πολυ ψάξιμο τα βρηκα και τα ανέβασμα στο δικό μου Dropbox
Η πηγη που το βρηκα ειναι αυτη και δεν ξερω ποσο αξιοπιστο ειναι http://dc663.4shared.com/download/xY7YREj0/___2012-2013__12-6-2013_-2.xls?tsid=20130807-163906-974433ba
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 21, 2013, 03:53:00 pm από giokspy »

Αποσυνδεδεμένος kris_81

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5724 στις: Αυγούστου 21, 2013, 03:14:52 pm »
Διοτι αν ελεγαν πως δεν ακυρωνονται,αυτες οι χιλιαδες που εχουν κανει αιτηση.ΔΕΝ θα εκαναν στις υποχρεωτικες.Ομως αυτοι θελουν να τρεξουν τις υποχρεωτικες,ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΔΗΛΩΝΕΣΑΙ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ.Αυτες οι υποχρεωτικες τους ενδιαφερουν .

Ακριβώς αυτό τους ενδιαφέρει, γι αυτό και  το Δ.Τ. - εγκύκλιος ούτε η Πυθία θα το έβγαζε,
γι αυτό και καμία διευκρινιστική...

Αποσυνδεδεμένος ΙΓΝΑΤΙΟΣ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5725 στις: Αυγούστου 21, 2013, 03:15:43 pm »
Αυτο νομιζω οτι το κατάλαβαν και οι ιδιοι και γι αυτο δεν προχώρησε. Τα στοιχεια τοτε έδιναν 17.000 πλεοναζοντες στην ββαθμια. Οπως αναφέρεται και στο vukendra στην πορεία είδαν οτι ειναι πολυ λιγότεροι. Ακομα και οι 5000 ειναι μεγάλος αριθμος για να φύγουν χωρις να αφήσουν κενα. Αλλα οπως ανέφερα πριν ακομα και απο την Αβαθμια μπορουν να διατεθούν. Αυτοι που φεύγουν ουσιαστικα ειναι οι 800 διοικητικοί για τους οποίους υποθετω εχει υπολογιστει οτι δε θα λείψουν απο την εκπαιδευση

Συμφωνώ. Η δική μου λογική έλεγε αυτό που ουσιαστικά λέει και το υπουργείο: Δε θα διώξουν τώρα γιατί δε μπορούν να υπολογίσουν τα κενά και (μιας και βρισκόμαστε στην αρχή της κατάργησης της μονιμότητας) δε θέλουν να διώξουν π.χ. φιλολόγους και μετά να παρουσιαστούν (έστω και σε άλλη περιοχή) κενά φιλολόγων γιατί, πέρα από νομικές περιπλοκές, θα τους δημιουργούσε και θέμα στην κοινή γνώμη (ότι και να λέμε τους ενδιαφέρει). Εγώ πιστεύω ότι το ξεκαθάρισμα σε μας θα γίνει με την αξιολόγηση..... (διώχνω ΟΣΟΥΣ θέλω, χωρίς να μπορούν να ξαναδιεκδικήσουν τη θέση και η κοινή γνώμη είναι μαζί μου: πάρε νέα παιδιά με όρεξη να δουλέψουν....)

Η ΠΑΡΑΛΟΓΗ όμως στάση του υπουργείου (ειδικά όταν η τρόικα πιέζει) με κάνει να αμφιβάλλω αν αυτή είναι η λογική τους....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182588
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144