*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4799910 φορές)

0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος john-πε06

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #5838 στις: Αυγούστου 21, 2013, 07:26:44 pm »
Η μόνη μου ένσταση ρε παιδιά είναι η εξής για το υποχρεωτικό.
Ποιος πάει που αν δεν το έχει δηλώσει κανείς κάτι (σε οποιδήποτε επίπεδο Δ/νση, Περιφέρεια, Ελλάδα);
Με κλήρο;

Νομίζω ότι από την ερώτησή σου διαφαίνεται ότι ακριβώς οι μετατάξεις θα είναι εντός νομού-περιφέρειας.
Φανταστείτε  να φύγουν από δωδεκάνησα εκπαιδευτικοί  γιατί έχουν πολλά μόρια;Ποιοι θα τους αναπληρώσουν όταν κανένας δεν θα έχει δηλώσει δωδεκάνησα.
Ακόμα πολλοί συνάδελφοι με πολλα χρόνια υπηρεσίας αλλά λίγα μόρια επειδή ήταν σε πρωτέυουσες νομών βγαίνουν τώρα υπεράριθμοι λόγων συγχωνεύσεων,καταργήσεων κτλ.Εάν οι μετατάξεις έχουν παναλλαδικό χαρακτήρα τότε οι συνάδελφοι αυτοί με πολλά χρόνια υπηρεσία, και χωρίς τη  προστασία του νόμου για 12 χρόνια υπηρεσίας ο οποίος μιλάει για υπωχρεωτικές μεταθέσεις και όχι μετατάξεις,θα βρεθούν στην περιφέρεια.
Εξάλλου υποθέτοντας ότι στον νομό μου πλεονάζουν 5 εκπαιδευτικοί Χ ειδικότητας.Αν έρθει και κάποιος από άλλο νομό-περιφέρεια πλέον θα πλεοναζουν 6.Τα πύσδε θέλουν να κόψουν πλεονάζοντες όχι να φορτωθούν και άλλους.
Άρα υποθέτω ότι θα γίνουν εντός νομού-περιφέρειας.
Επίσης  δεν βλέπω λογικό να γίνει και δεύτερη φάση μετατάξεων.Την κολοκυθιά θα παίξουμε;Να πάω εγώ-όχι να πας εσύ;
Θα κοιτάξουν εντός περιφέρειας να καλύψουν τις τρύπες.Τα νούμερα εντός περιφερειών είναι περίπου ισορροπημένα σε όλες τις περιφέρειες.

Ωραία τα λέτε,δε μπορώ να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω αφού οι απόψεις που ακούγονται είναι αντικρουόμενες και δεν υπάρχει επίσημη απάντηση...Όμως 1 έχω να πω:καταρχήν αν γίνουν πανελλαδικά,δεν θαδειάσει καμία περιοχή αφού θα φύγει ακριβώς ο αριθμός πλεοναζόντων(λογικά).Και κατά δεύτερον,γιατί μας έδωσε τη δυνατότητα πανελλαδικής επιλογής?Food for thought...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:42:26 »

Αποσυνδεδεμένος eidolonen

• Πλήρες μέλος
  • Καρότο και μαστίγιο
    • Προφίλ
« Απάντηση #5839 στις: Αυγούστου 21, 2013, 07:28:20 pm »
Λοιπόν, η γυάλα μου, τα άστρα κι οι πλανήτες μου έδωσαν προβλέψεις:
Αν το υπουργείο θελήσει να μιλήσει θα μιλήσει Πέμπτη βράδυ-Παρασκευή πρωί κι αυτά που θα πεί θα είναι σε σχέση με αυτά που θέλει το ίδιο να κερδίσει.
Μιλήσει δε μιλήσει πάντως, εμείς θα τρωγόμαστε με τα ρούχα μας, θα ψάχνουμε εναγωνίως απαντήσεις στις ερωτήσεις που θέτουμε οι ίδιοι, και θα παλεύουμε με τους φόβους και τις επιθυμίες μας.
Μια εκπαίδευση στην επισφάλεια ακόμα είναι αυτό που ζούμε, που μπορεί και να μας κάνει σαν το γάιδαρο του Χότζα

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5840 στις: Αυγούστου 21, 2013, 07:29:42 pm »
@john-πε06 (έχεις και ζόρικο nickname...θέλει αλλαγή πληκτρολογίου  ;D)

Είπαμε αν έχεις εν δυνάμει 6000 ψηφοφόρους και τις οικογένειες τους δεν τους δυσαρεστείς όλους. εξού και η σαλαμοποίηση.
Παιδιά έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς που κυβερνάνε με τα χρήματα μας. Οχι με επιχειρηματίες που ρισκάρουν τα δικά τους χρήματα.
Είπαμε αρχικά πολιτικό κόστος και μετά όλα τα άλλα.

Αποσυνδεδεμένος escozul

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5841 στις: Αυγούστου 21, 2013, 07:34:10 pm »
Στην ίδια σελίδα:

http://www.pde.gr/index.php?page=6541
στο ζήτημα 5 λέει:
Παράθεση
5.Οι έχοντες οργανική θέση ή αυτοί που καλύπτουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, να κάνουν αίτηση υποχρεωτικής μετάταξης;

Απάντηση: Λογικά όχι εκτός αν υπάρχει το κίνητρο μετακίνησής τους σε πλησιέστερη διεύθυνση εκπαίδευσης με τον τόπο προτίμησής τους. Φυσικά, αν δεν έχουν τον απαιτούμενο αριθμό μορίων ώστε να μεταταχθούν σε θέση προτίμησής τους, το Υπουργείο διατηρεί το δικαίωμα να τους μετακινήσει, σε αμέσως επόμενη φάση που θα ακολουθήσει, σε εναπομείναντα κενά σε όλη την επικράτεια. Διότι, σε περίπτωση που δεν καλυφθούν όλα τα κενά με τις αιτήσεις υποχρεωτικής μετάταξης της 1ης φάσης, το Υπουργείο διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε πρόσκληση αιτήσεων μετάταξης σε 2η ίσως και 3η φάση, προκειμένου να καλυφθούν όλα ανεξαιρέτως τα κενά που, θεωρητικά, θα είναι τα πιο απομακρυσμένα.

Και ερωτώ εγώ... Δηλαδή από την στιγμή που δεν "πιάσαμε" την "βάση" για τις περιοχές που επιθυμούμε, και δεν πήραμε μετάταξη στην 1η φάση, είμαστε υποχρεωτικά ΚΑΙ στην 2η φάση; ΚΑΙ στην τρίτη;

Γιατί λέει από την μία "το Υπουργείο διατηρεί το δικαίωμα να τους μετακινήσει, σε αμέσως επόμενη φάση που θα ακολουθήσει, σε εναπομείναντα κενά σε όλη την επικράτεια" και από την άλλη "το Υπουργείο διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε πρόσκληση αιτήσεων μετάταξης σε 2η ίσως και 3η φάση".

Η πρόσκληση αιτήσεων δεν μας βάζει υποχρεωτικά υποψήφιους της 2ης ή 3ης φάσης παρά μόνο μετά από 2η ή 3η αίτησή μας. Σωστά;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:42:26 »

Αποσυνδεδεμένος John_PE20

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5842 στις: Αυγούστου 21, 2013, 07:37:11 pm »

Ωραία τα λέτε,δε μπορώ να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω αφού οι απόψεις που ακούγονται είναι αντικρουόμενες και δεν υπάρχει επίσημη απάντηση...Όμως 1 έχω να πω:καταρχήν αν γίνουν πανελλαδικά,δεν θαδειάσει καμία περιοχή αφού θα φύγει ακριβώς ο αριθμός πλεοναζόντων(λογικά).Και κατά δεύτερον,γιατί μας έδωσε τη δυνατότητα πανελλαδικής επιλογής?Food for thought...
[/quote]

Πες ότι 10 φέυγουν από Ρόδο για κέντρο.Η Ρόδος δεν έχει πρόβλημα πια με τους πλεονάζοντες αλλά πρέπει να στείλει και εκπαιδευτικούς στην Αβαθμια. Ποια θα πάνε εκεί όταν ποια η

Αποσυνδεδεμένος dimitris3

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5843 στις: Αυγούστου 21, 2013, 07:38:17 pm »
Επιτρέψτε μου 3 ερωτήματα
1. Με τις 900 εθελοντικές τέλος;
2. Μπορεί Κάποιος πε19 που το πυσδε του δεν έβγαλε πλεόνασμα να κάνει αίτηση για αλλο ΠΥΣΔΕ αλλης περιφέρειαςπου έβγαλε θέσεις;
3. Οι πε02 -04 κάνουν αίτηση αφου δεν προβλέπει για αυτούς διοικητικές θεσεις;

Αν καποιος μπορει να απαντήσει θα το εκτιμούσα παρά πολύ... Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος neraidaa

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5844 στις: Αυγούστου 21, 2013, 07:38:44 pm »
ΙΓΝΑΝΤΙΕ και εμένα το πρόβλημα μου είναι αυτό αν είμαι πλεονάζων ή όχι και αν με συμφέρει να κάνω αίτηση ή όχι. Απλά πιστεύω ότι όσοι δεν έχουν οργανική και είναι στη διάθεση ΠΥΣΔΕ ή είναι υπεράριθμοι θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό. Οπότε από τον πίνακα μορίων που βγάζει το ΠΥΣΔΕ για οριστική τοποθέτηση τον Ιούνιο σε φθίνουσα σειρά και τον αριθμό που λέει ότι θα μετατάξει από κάθε ΠΥΣΔΕ πίστευα ότι ήμουν υπεράριθμη και ότι έπρεπε να κάνω αίτηση. Και κάτι άλλο που δεν έχει αναφερθεί, ο Πειραιάς είναι ενιαία περιοχή με τα νησιά (αντίθετα με τις πρώτες εθελοντικές μετατάξεις) οπότε ουσιαστικά είναι σαν την καίει σαν επιλογή.

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #5845 στις: Αυγούστου 21, 2013, 07:39:07 pm »
Ίσως καλυφθεί το κομμάτι των ''εθελοντικών'' μετατάξεων ( βάσει προτιμήσεων )   Πανελλαδικά ( για να πάρει κάποιος μετάταξη σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να είναι πλεονάζον στην περιοχή του και να μην αφήνει κενό φεύγοντας ) και στη συνέχεια να καλυφθούν οι εναπομείνασες θέσεις με υποχρεωτικές μετατάξεις εντός περιφέρειας ( αυτοί που έχουν τα λιγότερα μόρια ) .    Τροφή για σκέψη και από μένα .   

Αποσυνδεδεμένος www.gr

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5846 στις: Αυγούστου 21, 2013, 07:40:40 pm »
Κατόπιν, το ΔΣ του Συλλόγου συναντήθηκε με το Δ/ντή του γραφείου του Υπουργού, κ

Αποσυνδεδεμένος ΙΓΝΑΤΙΟΣ

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • “Be yourself; everyone else is already taken.”
    • Προφίλ
« Απάντηση #5847 στις: Αυγούστου 21, 2013, 08:14:17 pm »
Ίσως καλυφθεί το κομμάτι των ''εθελοντικών'' μετατάξεων ( βάσει προτιμήσεων )   Πανελλαδικά ( για να πάρει κάποιος μετάταξη σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να είναι πλεονάζον στην περιοχή του και να μην αφήνει κενό φεύγοντας ) και στη συνέχεια να καλυφθούν οι εναπομείνασες θέσεις με υποχρεωτικές μετατάξεις εντός περιφέρειας ( αυτοί που έχουν τα λιγότερα μόρια ) .    Τροφή για σκέψη και από μένα .

Δεν ξέρω την ειδικότητά σας αλλά μια μικρή σε αριθμό ειδικότητα μπορεί να μας βοηθήσει να βγάλουμε την άκρη. Π.χ. ΠΕ01.
198 πλεονάζοντες 148 θέσεις
Από ότι ξέρω οι θέσεις κανόνι, που τις χτυπάνε τα τρελά μόρια είναι στη (κεντρική) Μακεδονία και στην Ήπειρο: προσφερόμενες θέσεις εκεί (χοντρικά) 50. Άρα 1/3 βολεύεται χαλαρά και πάει (κοντά) στο σπίτι του. Από τους υπόλοιπους: πιθανότατα κάποιοι θα βολεύονται και με άλλους νομούς (Θεσσαλία 24 θέσεις) Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (άλλες 10 θέσεις) δεν είναι κελεπούρια αλλά είναι καλές. Τώρα υπολογίζοντας ότι οπουδήποτε κάποιοι λόγω ανασφάλειας, λόγω επιθυμία να πάνε σε γραφείο χτυπήσουν άλλες 20 θέσεις. Μένει στο υπουργείο να καλύψει καμιά 50αριά κενές θέσεις σε γραφεία. Δεν έγινε και τίποτα φοβερό (μετά τις 11/9 όλο και καμιά ειδικότητα θα περισσεύει).... Άλλωστε είπαμε "δύνανται να προσεγγίζουν....". Άλλωστε σε μερικές δύσκολες περιοχές ο αριθμός πλεονασμάτων μπορεί να μπήκε μόνο και μόνο για να μπορούν κάποιοι να φύγουν
(για να τα συμμαζέψω: αλλού ο αριθμός 5 θέλει να φέρει 5 αλλού ο αριθμός 4 δίνει τη δυνατότητα σε 4 να την κάνουν....)

“Always forgive your enemies; nothing annoys them so much.”

Αποσυνδεδεμένος p-p

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5848 στις: Αυγούστου 21, 2013, 08:15:39 pm »
Κατόπιν, το ΔΣ του Συλλόγου συναντήθηκε με το Δ/ντή του γραφείου του Υπουργού, κ
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 21, 2013, 08:19:02 pm από p-p »

Αποσυνδεδεμένος Kostakis1978

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5849 στις: Αυγούστου 21, 2013, 08:19:35 pm »
Ούτε θα δεις ;D

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5850 στις: Αυγούστου 21, 2013, 08:20:57 pm »
μου δημιουργείται η εξής - εύλογη νομίζω - απορία :
έστω εγώ ειμαι αγγλικών α/θμιας στην Μεσσηνία και ζήτησα μετάθεση για την Λακωνία αλλά δεν πήρα...
Αν τώρα βγάλει στην Λακωνία κενό και μετατάξει αγγλικού απ΄την δευτεροβάθμια θα έχω ή όχι όλο το δίκιο με το μέρος μου να τους πάρω και τα βρακιά στην ένσταση ;

ο ε ο ...
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5851 στις: Αυγούστου 21, 2013, 08:24:45 pm »
@bitch

Αν λέω αν δεν υπήρχε πριν οργανική πως να κάνει μετάθεση;
Αν λέω αν οι τωρινές οργανικές δημιουργούνται εκ του μηδενός (πόσο μάλλον αν είναι "μεταφορά" υπάρχοντων λόγω ανάγκων της υπηρεσίας βάσει το Μνημονίου.............)

Εννοώ οργανικές σε επίπεδο ΔΠΕ.

Μπορεί να λέω και βλακείες.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 21, 2013, 08:28:27 pm από guestteacher »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182686
  • Σύνολο θεμάτων: 19473