0 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: guestteacher στις Αυγούστου 21, 2013, 06:23:20 pmΗ μόνη μου ένσταση ρε παιδιά είναι η εξής για το υποχρεωτικό.Ποιος πάει που αν δεν το έχει δηλώσει κανείς κάτι (σε οποιδήποτε επίπεδο Δ/νση, Περιφέρεια, Ελλάδα);Με κλήρο;Νομίζω ότι από την ερώτησή σου διαφαίνεται ότι ακριβώς οι μετατάξεις θα είναι εντός νομού-περιφέρειας.Φανταστείτε να φύγουν από δωδεκάνησα εκπαιδευτικοί γιατί έχουν πολλά μόρια;Ποιοι θα τους αναπληρώσουν όταν κανένας δεν θα έχει δηλώσει δωδεκάνησα.Ακόμα πολλοί συνάδελφοι με πολλα χρόνια υπηρεσίας αλλά λίγα μόρια επειδή ήταν σε πρωτέυουσες νομών βγαίνουν τώρα υπεράριθμοι λόγων συγχωνεύσεων,καταργήσεων κτλ.Εάν οι μετατάξεις έχουν παναλλαδικό χαρακτήρα τότε οι συνάδελφοι αυτοί με πολλά χρόνια υπηρεσία, και χωρίς τη προστασία του νόμου για 12 χρόνια υπηρεσίας ο οποίος μιλάει για υπωχρεωτικές μεταθέσεις και όχι μετατάξεις,θα βρεθούν στην περιφέρεια.Εξάλλου υποθέτοντας ότι στον νομό μου πλεονάζουν 5 εκπαιδευτικοί Χ ειδικότητας.Αν έρθει και κάποιος από άλλο νομό-περιφέρεια πλέον θα πλεοναζουν 6.Τα πύσδε θέλουν να κόψουν πλεονάζοντες όχι να φορτωθούν και άλλους. Άρα υποθέτω ότι θα γίνουν εντός νομού-περιφέρειας. Επίσης δεν βλέπω λογικό να γίνει και δεύτερη φάση μετατάξεων.Την κολοκυθιά θα παίξουμε;Να πάω εγώ-όχι να πας εσύ;Θα κοιτάξουν εντός περιφέρειας να καλύψουν τις τρύπες.Τα νούμερα εντός περιφερειών είναι περίπου ισορροπημένα σε όλες τις περιφέρειες.
Η μόνη μου ένσταση ρε παιδιά είναι η εξής για το υποχρεωτικό.Ποιος πάει που αν δεν το έχει δηλώσει κανείς κάτι (σε οποιδήποτε επίπεδο Δ/νση, Περιφέρεια, Ελλάδα);Με κλήρο;
5.Οι έχοντες οργανική θέση ή αυτοί που καλύπτουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, να κάνουν αίτηση υποχρεωτικής μετάταξης;Απάντηση: Λογικά όχι εκτός αν υπάρχει το κίνητρο μετακίνησής τους σε πλησιέστερη διεύθυνση εκπαίδευσης με τον τόπο προτίμησής τους. Φυσικά, αν δεν έχουν τον απαιτούμενο αριθμό μορίων ώστε να μεταταχθούν σε θέση προτίμησής τους, το Υπουργείο διατηρεί το δικαίωμα να τους μετακινήσει, σε αμέσως επόμενη φάση που θα ακολουθήσει, σε εναπομείναντα κενά σε όλη την επικράτεια. Διότι, σε περίπτωση που δεν καλυφθούν όλα τα κενά με τις αιτήσεις υποχρεωτικής μετάταξης της 1ης φάσης, το Υπουργείο διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε πρόσκληση αιτήσεων μετάταξης σε 2η ίσως και 3η φάση, προκειμένου να καλυφθούν όλα ανεξαιρέτως τα κενά που, θεωρητικά, θα είναι τα πιο απομακρυσμένα.
Ίσως καλυφθεί το κομμάτι των ''εθελοντικών'' μετατάξεων ( βάσει προτιμήσεων ) Πανελλαδικά ( για να πάρει κάποιος μετάταξη σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να είναι πλεονάζον στην περιοχή του και να μην αφήνει κενό φεύγοντας ) και στη συνέχεια να καλυφθούν οι εναπομείνασες θέσεις με υποχρεωτικές μετατάξεις εντός περιφέρειας ( αυτοί που έχουν τα λιγότερα μόρια ) . Τροφή για σκέψη και από μένα .
Κατόπιν, το ΔΣ του Συλλόγου συναντήθηκε με το Δ/ντή του γραφείου του Υπουργού, κ