0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
mackisλες ότι από την αρχή ήταν ξεκάθαρη η σειρά διεύθυνση/περιφέρεια/επικράτειαΑυτό ούτε ο συντάκτης της υ α δεν το ισχυρίστηκε , για πολιτική βούληση μίλησαν και περί αυτού πρόκειται.
Ένας σοβαρός φορέας σε ένα σοβαρό κράτος όταν ζητάει να στελεχώσει κάποια υπηρεσία του λέει: Θέλω τόσους ανθρώπους για τόσες θέσεις με αυτά τα κριτήρια και θα ακολουθηθεί η Α διαδικασία. Αν δεν γεμίσουν οι θέσεις, θα ακολουθηθεί η
Eάν πήρατε επίδομα σε καθεστώς απόσπασης..αυτό είναι λάθος της μισθοδοσίας.Εάν το ανακαλύψουν ποτέ.. (λέμε τώρα.. )Θα τα διεκδικήσουν πίσω ως αχρεωστήτως καταβληθέντα
Μπορεις σε παρακαλω να μου πεις ποιες ειναι οι ανακριβειες και τα ψεμματα;και να μου πεις εσυ τα σωστα και τις αληθειες;;γιατι και εγω ξερω για κοσμο που θελει να ξεκουμπιστει απο τα νησια και την παραμεθοριο, οχι απλα να φυγει, (και η μεταταξη ειναι μια πορτα) που κατα τη γνωμη μου δεν ξερεις που θα οδηγησει, αν σε παει κεντρικα ή χειροτερα στην επικρατεια.μηπως ειναι ψεμματα για την ολμε; (ναι με μικρα γιατι ειναι μικρη)με τα 3 παιδια;; μεγαλη ιστορια μην την πιασουμε βρομαειγια την διαθεση σε ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ και τα παιχνιδακια των θεσεων μετα των αιρετων;;Ασχετοι συναδελφοι (με χαυλιοδοντες) στα γραφεια που σβηνουν με μπλανκο στην οθονη το λαθος στο κειμενο; Για πες μου λοιπον συναδελφε τις αληθειες να τις μαθω και εγω και να μπω στην πραγματικοτητα σου...
Είναι ανεπίτρεπτο σε ένα κράτους δικαίου, σε μία συντεταγμένη πολιτεία τα κρατικά όργανα διοίκησης να αποκρύπτουν σημαντικές πληροφορίες από τους αιτουντες σε μια διαδικασια κάλυψης θέσεων που επηρεάζει όλη τους τη ζωη . Τα δεδομένα και οι κανόνες του παιχνιδιού υπάρχουν για να δίνονται και να γίνονται γνωστά και όχι για να κρύβονται. Δεν είναι δυνατόν να παραμένουν υπο τη μορφή επτασφράγιστου μυστικού μίας κλειστής κάστας μυστικοσυμβούλων του υπουργικού γραφείου που κινούνται παρασκηνιακα και αντιθεσμικά παρακαμπτοντας προκλητικά την δημοσιουπαλληλικη ιεραρχία. Είναι έξω από κάθε λογική ο αιτών να αποκτάει το ρόλο του τζογαδόρου και του τειρεσία, προσπαθώντας να μαντέψει τις βουλές των ιερών χρησμών του υπουργείου. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η απόκρυψη βασικών στοιχείων της διαδικασίας από την εξουσία, όταν αυτά μάλιστα ζητούνται επίσημα και υπηρεσιακά από τους υφισταμένους (διευθύνσεις εκπαίδευσης) αποτελεί ποινικό αδίκημα και υπάγεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Το όλο καθεστώς θυμίζει πρακτικές ολοκληρωτικού καθεστώτος που αποφασιζει κατά το δοκούν και προσφέρει ενημέρωση σε δόσεις και ανάλογα με την πορεία των πραγμάτων, την επιτέλεση ή όχι των σχεδίων των κυβερνώντων. Η αξιοπιστία πήγε περίπατο με το να καούν ολόκληρες στρατιές καθηγητών που έκαναν αίτηση τις προγούμενες ημέρες έχοντας άλλα δεδομένα στο μυαλό τους. Όταν λοιπόν αυτή η διαδικασία εισάγει ανάλογα με τη χρονική συγκυρία διαφορετικά μέτρα και σταθμά είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μία παρωδία. Δεν υπάρχει δημόσια διοίκηση εκεί που αποφασίζουν οι σύμβουλοι και όχι οι αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες. Έπρεπε ήδη να κινηθεί ο εισαγγελέας και να διατάξει προκαταρκτική εξέταση για όλα αυτά που ανέλυσα παραπάνω.
mackisλες ότι από την αρχή ήταν ξεκάθαρη η σειρά διεύθυνση/περιφέρεια/επικράτειαΑυτό ούτε ο συντάκτης της υ α δεν το ισχυρίστηκε , για πολιτική βούληση μίλησαν και περί αυτού πρόκειται.συμφωνώ με την άποψη που διατύπωσες (όπως και άλλοι) για την προσπάθεια (δε θα τη χαρακτήριζα επιτυχημένη βέβαια, αλλά έτσι είναι όταν αυτοί που σε ταίζουν αρχίζουν να σε πιέζουν) σταδιακής εξάλειψης του φαινομένου διάθεση ΠΥΣΔΕ (φαινόμενο που δημιουργήθηκε και γιγαντώθηκε με τις παράνομες (επί σειρά ετών) μεταθέσεις σε μη οργανικά κενά).
Κι ομως, συναδελφε, ηταν ξεκαθαρο σε οποιονδηποτε διαβαζε την ΥΑ χωρις να χρωματιζεται η οραση του απο την επιθυμια για μεταθεση (κι οχι μεταταξη=σωτηρια απο τη διαθεσιμοτητα), οτι οι αριθμοι μεσα στις περιφερειες ηταν φτιαγμενοι με τετοια ακριβεια ωστε να "τακτοποιουν" τους εργαζομενους της δευτεροβαθμιας στην πρωτοβαθμια και σε ορισμενες περιπτωσεις να αφηνουν περιθωριο ικανοποιησης επιπλεον αιτησεων εκτος περιφερειας (π.χ. Αγγλικης στην Α' Αθηνας οπου μπορουν να ικανοποιηθουν επιπλεον 40 αιτησεις εκτος Αττικης).
Εγώ μετά από πολλή σκέψη αποφάσισα να μην κάνω. Μετά από 9 χρόνια στο δυσπρόσιτο (χωρίς απόσπαση παρακαλώ) μετά τις διευκρινίσεις είδα ότι δεν γίνεται να πάω ούτε στο νομό μου ούτε στην περιφέρεια μου.
Εξ' αρχής ήμουν αμφιταλαντευόμενος για τους εξής λόγους:1. Προτιμώ να διδάσκω κυρίως σε μαθητές ηλικίας Γυμνασίου και αμέσως μετά σε μαθητές ηλικίας 5ης-6ης δημοτικού, αλλά τα αγαπημένα μου μαθήματα βρίσκονται σε ΕΠΑΛ (Δεν θα μπορούσα με τίποτα να είμαι σε Γενικά Λύκεια).2. Θεωρώ τις θέσεις στα δημοτικά μακροπρόθεσμα επισφαλείς, γιατί δεν πιστεύω οτι μπορεί μακροχρόνια να διατηρηθεί η πληροφορική (και όχι μόνο, επίσης τα αγγλικά και άλλα μαθήματα) στις Α και