0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όλες οι διαμαρτυρίες "απαντώνται" από τον προσδιορισμό των μετατάξεων ως "υποχρεωτικές". Η λέξη υποχρεωτικές μαζί με την υπόλοιπη ασάφεια έδιναν το ελεύθυρο στον υπουργό να υπογράψει τις μετατάξεις με οποιαδήποτε κριτήρια θεωρούσε αυτός ορθά.
............................................................................................Ξέρεις τι λέει το παραπάνω κείμενο; Οτι ο υπουργός παίρνει τον πίνακα και αποφασίζει ποιους θα μετατάξει και που υποχρεωτικά και οτι μπορεί να ρυθμίζει κάθε ειδικότερα θέμα μόνος. ...................................................................................................Εγώ συνειδητοποίησα πως ήμουν τυχερός , γιατί φαίενται δεν υπηρξε κάποιος με βύσμα εκεί που πήρα μετάταξη, ενώ σε άλλες περιοχές έγιναν όργια.
Παράθεση από: Mits2007 στις Αυγούστου 30, 2013, 01:33:12 pmΚαλησπέρα!Έκανα λοιπόν τον έλεγχο που αναφέρει ο συνάδερφος και πράγματι βρήκα 1 ΠΕ19 από τον Ν. Λευκάδας, 1 ΠΕ20 από τον Ν. Λέσβου και 1 ΠΕ20 από τον Ν. Ζακύνθου που πήραν μετάταξη, χωρίς οι Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης που ανήκουν να έχουν δώσει πλεονάσματα!!!Λοιπόν επειδή το έψαξα πολύ το θέμα και για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς λόγο, δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στο αν μπορούσαν ή δε μπορούσαν να κάνουν αίτηση όσοι προέρχονται από περιοχές χωρίς πλεόνασμα, εφόσον στην ίδια περιοχή τους δεν υπήρχε κενό και δε βρέθηκαν τελικά εκεί να παίρνουν θέση. Είχαν κάθε δικαίωμα για οποιοδήποτε άλλο ΠΥΣΠΕ αν εκεί υπήρχε κενή θέση. Τα παραπάνω μου διαβεβαίωσε ο διευθυντής δε. Για την απόλυτη ακρίβεια, μου είπε ότι όλοι ανεξαιρέτως είχαν το δικαίωμα, ακόμα και αυτοί με οργανική σε περιοχές δίχως πλεονάσματα από τη στιγμή που το Υπουργείο δεν απέκλεισε κανέναν από τη διαδικασία με σαφείς οδηγίες. Το κακό είναι ότι το διαπιστώσαμε εκ των υστέρων, ότι υπήρχε ασάφεια και δεν κάναμε αιτήσεις από φόβο. Από κει και πέρα, ο καθένας πήρε τα ρίσκα του. αρα οτι επρεπε να μας αφησει το ΠΥΣΔΕ βνα φυγουμε δεν ισχυει
Καλησπέρα!Έκανα λοιπόν τον έλεγχο που αναφέρει ο συνάδερφος και πράγματι βρήκα 1 ΠΕ19 από τον Ν. Λευκάδας, 1 ΠΕ20 από τον Ν. Λέσβου και 1 ΠΕ20 από τον Ν. Ζακύνθου που πήραν μετάταξη, χωρίς οι Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης που ανήκουν να έχουν δώσει πλεονάσματα!!!Λοιπόν επειδή το έψαξα πολύ το θέμα και για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς λόγο, δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στο αν μπορούσαν ή δε μπορούσαν να κάνουν αίτηση όσοι προέρχονται από περιοχές χωρίς πλεόνασμα, εφόσον στην ίδια περιοχή τους δεν υπήρχε κενό και δε βρέθηκαν τελικά εκεί να παίρνουν θέση. Είχαν κάθε δικαίωμα για οποιοδήποτε άλλο ΠΥΣΠΕ αν εκεί υπήρχε κενή θέση. Τα παραπάνω μου διαβεβαίωσε ο διευθυντής δε. Για την απόλυτη ακρίβεια, μου είπε ότι όλοι ανεξαιρέτως είχαν το δικαίωμα, ακόμα και αυτοί με οργανική σε περιοχές δίχως πλεονάσματα από τη στιγμή που το Υπουργείο δεν απέκλεισε κανέναν από τη διαδικασία με σαφείς οδηγίες. Το κακό είναι ότι το διαπιστώσαμε εκ των υστέρων, ότι υπήρχε ασάφεια και δεν κάναμε αιτήσεις από φόβο. Από κει και πέρα, ο καθένας πήρε τα ρίσκα του.
ΠαράθεσηΛοιπόν επειδή το έψαξα πολύ το θέμα και για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς λόγο, δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στο αν μπορούσαν ή δε μπορούσαν να κάνουν αίτηση όσοι προέρχονται από περιοχές χωρίς πλεόνασμα, εφόσον στην ίδια περιοχή τους δεν υπήρχε κενό και δε βρέθηκαν τελικά εκεί να παίρνουν θέση. Είχαν κάθε δικαίωμα για οποιοδήποτε άλλο ΠΥΣΠΕ αν εκεί υπήρχε κενή θέση. Τα παραπάνω μου διαβεβαίωσε ο διευθυντής δε. Για την απόλυτη ακρίβεια, μου είπε ότι όλοι ανεξαιρέτως είχαν το δικαίωμα, ακόμα και αυτοί με οργανική σε περιοχές δίχως πλεονάσματα από τη στιγμή που το Υπουργείο δεν απέκλεισε κανέναν από τη διαδικασία με σαφείς οδηγίες. Το κακό είναι ότι το διαπιστώσαμε εκ των υστέρων, ότι υπήρχε ασάφεια και δεν κάναμε αιτήσεις από φόβο. Από κει και πέρα, ο καθένας πήρε τα ρίσκα του. Το Υπουργείο έτρεξε μια απαράδεκτη και αδιαφανή διαδικασία κι εμείς έχω την εντύπωση ότι με το χαλασμένο τηλέφωνο και τις ερμηνείες και παραερμηνείες που έκανε ο καθένας μας αλληλοεπηρεαστήκαμε. Το χειρότερο στην όλη ιστορία είναι ότιι έχουν βρεθεί "από πάνω" άτομα με λιγότερα μόρια, ενώ έχουν μείνει έξω άτομα με περισσότερα, δεν ξέρουμε όμως ακόμα με ποια κριτήρια έγιναν πραγματικά αυτές οι μετατάξεις. Υπήρχε πχ κρυφή προτεραιότητα στην εντοπιότητα; Μετρούσε παραπάνω η πρώτη προτίμηση; Απαιτούνται, λοιπόν, καθαρές απαντήσεις ακριβώς επί του διαδικαστικού.Επειδή προτιμώ να μιλώ με στοιχεία, έχουμε το εξής:Στο Ν. Ηλείας δεν δόθηκαν πλεονάσματα για καθηγητές ΠΕ19-20 (παράδοξο), ενώ στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας υπήρχαν αρκετά πλεονάσματα. Πολλοί συνάδερφοι που ανήκουμε οργανικά στο Ν. Ηλείας κάναμε αίτηση για μετάταξη τόσο για το Ν. Ηλείας όσο και το Ν. Αχαϊας που ανήκει στην ίδια Περιφέρεια, ωστόσο οι αιτήσεις μας αγνοήθηκαν πλήρως!Από τα 9 κενά του Ν. Ηλείας καλύφθηκαν τα 6, οι 2 από το Ν. Αιτωλ/νιας και οι 4 από την υπόλοιπη Ελλάδα.Για τα παραπάνω τι έχεις να πεις;;
Λοιπόν επειδή το έψαξα πολύ το θέμα και για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς λόγο, δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στο αν μπορούσαν ή δε μπορούσαν να κάνουν αίτηση όσοι προέρχονται από περιοχές χωρίς πλεόνασμα, εφόσον στην ίδια περιοχή τους δεν υπήρχε κενό και δε βρέθηκαν τελικά εκεί να παίρνουν θέση. Είχαν κάθε δικαίωμα για οποιοδήποτε άλλο ΠΥΣΠΕ αν εκεί υπήρχε κενή θέση. Τα παραπάνω μου διαβεβαίωσε ο διευθυντής δε. Για την απόλυτη ακρίβεια, μου είπε ότι όλοι ανεξαιρέτως είχαν το δικαίωμα, ακόμα και αυτοί με οργανική σε περιοχές δίχως πλεονάσματα από τη στιγμή που το Υπουργείο δεν απέκλεισε κανέναν από τη διαδικασία με σαφείς οδηγίες. Το κακό είναι ότι το διαπιστώσαμε εκ των υστέρων, ότι υπήρχε ασάφεια και δεν κάναμε αιτήσεις από φόβο. Από κει και πέρα, ο καθένας πήρε τα ρίσκα του. Το Υπουργείο έτρεξε μια απαράδεκτη και αδιαφανή διαδικασία κι εμείς έχω την εντύπωση ότι με το χαλασμένο τηλέφωνο και τις ερμηνείες και παραερμηνείες που έκανε ο καθένας μας αλληλοεπηρεαστήκαμε. Το χειρότερο στην όλη ιστορία είναι ότιι έχουν βρεθεί "από πάνω" άτομα με λιγότερα μόρια, ενώ έχουν μείνει έξω άτομα με περισσότερα, δεν ξέρουμε όμως ακόμα με ποια κριτήρια έγιναν πραγματικά αυτές οι μετατάξεις. Υπήρχε πχ κρυφή προτεραιότητα στην εντοπιότητα; Μετρούσε παραπάνω η πρώτη προτίμηση; Απαιτούνται, λοιπόν, καθαρές απαντήσεις ακριβώς επί του διαδικαστικού.
Δημήτρης Μπράτης από το facebookΟι υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπκών της βθμιας,καθώς και εκείνες που είχε εγκρίνει το ΚΥΣΠΕ στις 11 Ιουλίου,έχουν υπογραφεί από τον Υπουργό Παιδείας και πηγαίνουν για δημοσίευση σε ΦΕΚ.Όπως με ενημέρωσαν ίσως αυτό γίνει και σήμερα.
Pamela, υποθέτω ότι μετατάσσεσαι στην California, στη θρυλική ομάδα του Babewatch, ουπς, sorry, του Baywatch ήθελα να πω. Δώσε χαιρετίσματα στον παλιόφιλο το Mitch Buchannon, κατά κόσμον David Hasseholff. Ελπίζω εσύ και η παλιοπαρέα να παρατηρείτε τους λουόμενους με μάτι άγρυπνο. Θα μαθαίνουμε τα κατορθώματά σας από την TV.
Στο νόμο που ορίζονται οι υποχρεωτικές μετατάξεις. Γιατί συνάδελφε έχεις την αυταπάτη της δημοκρατίας ή της αξιοκρατίας κλπ που ευαγγελίζονται; Με απόφαση υπουργού μπορείς να απολυθείς ενώ το Σύνταγμα κατοχυρώνει τη μονιμότητα σου.
Γνωρίζει κανείς αν μπορούσαμε να κάνουμε αίτηση σε φορέα που είχε κενές θέσεις αλλά δεν είχε για την ειδικότητά μας?