0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παντως τα κενα Αγγλικων που εδωσε ο Μπρατης για Αθηνα, παραηταν πολλα. Αν ικανοποιηθουν οι ενστασεις λαμβανοντας υποψη και αυτα(που δεν καλυφθηκαν απο αποσπασεις) εχουμε πιθανοτητες σωτηριας!Εκτος αυτου, αν σκοπευουν να τα δωσουν στη β φαση ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ παλι καλο θα ειναι. Ελπιζω να μην στοχευουν σε ΕΣΠΑ ΠΑΝΤΩς!!!
Ξέρετε πόσες φορές έχει ειπωθεί αυτό...μακάρι να γίνει βρε παιδιά μπας και σταθούμε λίγο πιο τυχεροί...να δούμε βέβαια και τα κενά που έχουν απομείνει...γιατί μυρίζομαι μούφα σε μερικές ειδικότητες....
Δεν θα κλεισουν ολα τα κενα με τις ενστάσεις , θα κρατησουν και για τη β φαση μετατάξεων καθως καιγια τις αποσπασεις που έρχονται.Η απορια μου ειναι εαν θα πειράξουν τους βολεμενους της α φασης μεταταξεων
Κάποιος που πήρε μετάταξη δεν "ξεβολεύεται" αν εννοείς να τον γυρίσουν πίσω...Πάντως δεν έχει βολευτεί ακόμα σε κάποιο σχολείο - με οργανική τοποθέτηση - μιας και έχει πάρει προσωρινή τοποθέτηση γιατί όλοι οι μεταταγμένοι είναι στην διάθεση ΠΥΣΠΕ.
Πάντως έτσι όπως έχει η κατάσταση αν γίνουν τώρα ομαδικές μετατάξεις ίσως με έναν τρόπο να μπορούσαν να γίνουν...Αυτοί που έχουν αποσπαστεί ήδη στην αβθμια μέσω των τοπικών ΠΥΣΔΕ (νομίζω το είχε πει ο συνάδελφος Nikitas πριν κάποιες μέρες μεταξύ σοβαρού και αστείου) να βαπτιστούν μετα από αίτηση τους μεταταχθέντες...Παρα είναι τρελό το σενάριο αλλά αν το φανταστεί κάποιος είναι ο μοναδικός τρόπος να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην ροή των μαθημάτων των σχολείων της
Παρατηρώ ότι πολλα ΠΥΣΠΕ δεν βγάζουν τελικες τοποθετήσεις των μεταταγμένων, έχει κολλήσειη διαδικασία λόγο ενστάσεων (σταλθηκε οδηγία). Αυτο σημαίνει ότι οι μετακινήσεις που θα προκύψουν θα ειναι αρκετές και όχι αμελητέες και όπως ειπα πριν περιμένω αυριο τουλάχιστον 500δικαιώσεις ενστάσεων.
Παντως η διαδικασια δειχνει να κινείται...καποιος ειχε γραψει οτι αυτη η εβδομαδα ειναι η πιο κρισιμη...μαλλον επαληθεύεται. ...
Άπαξ και οι διευθύνσεις έχουν ανακοινώσει συγκεκριμένα κενά, σε συγκεκριμένα σχολεία, με συγκεκριμένο αριθμό ωρών σ' ημερήσιο κι ολοήμερο, το θεωρώ δύσκολο να 'ναι μούφα. Θα αναφέρω ένα προσωπικό παράδειγμα. Στο σχολείο που δούλευα πέρσι, και ακόμα με... παρκάρει η διεύθυνση, μέχρι να δει τι θα με κάνει, τοποθετήθηκε μετά τη ρύθμιση των λειτουργικών υπεραρυθμιών συνάδελφος αγγλικής. Μιλώντας για τα κενά αγγλικών της α'θμιας, μου ανέφερε ότι είχε μια συζήτηση με το διευθυντή του δημοτικού του γιου της, που της είπε ότι στο σχολείο υπάρχουν 32 διαθέσιμες ώρες αγγλικών. Κοιτώντας εγώ τον πίνακα με τα κενά που ανάρτησε στο σάιτ της η α'θμια, βρήκα ότι όντως το συγκεκριμένο σχολείο έχει 32 διαθέσιμες ώρες αγγλικών.Και στο κάτω-κάτω της γραφής, γιατί, ρε παιδιά, να 'ναι μούφα τα κενά; Τι θα κερδίσει η διεύθυνση δηλώνοντας περισσότερα κενά απ' ότι έχει; Προσέξτε, μιλάμε για α'θμια, όπου δεν υπάρχουν πλεονάζοντες. Στη β'θμια, κάτι τέτοιο θα είχε λογική, όπου με τους πλεονάζοντες η κατάσταση είναι δραματική. Στην α'θμια όμως γιατί;
Τους μεταταγμένους τους έχουν τοποθετήσει νομίω όλα τα ΠΥΣΠΕ.Αυτήν την περίοδο κάποια τοποθετούν (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) και τους αποσπάσμένους...Τους αποσπασμένους μπορεί να τους κάνει ανάκληση. τους μεταταγμένους όχι.