0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχουν σε εφαρμογή της παρ.5, του άρθρου 35, του Ν.4024/2011 και βάσει των λοιπών κείμενων διατάξεων περί μετατάξεων. Μετά από την κάλυψη του συνόλου των ανωτέρω θέσεων από μετατάξεις, διορισμός επιτρέπεται μόνο κατόπιν αποχώρησης των μεταταχθέντων, για οποιοδήποτε λόγο. Με τη μετάταξη καταργείται αυτόματα η θέση του μετατασσόμενου. παρ.5, του άρθρου 35, του Ν.4024/2011 λεει :5. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής επιτρέπεται η μετάθεση ή μετάταξη υπαλλήλου, περιλαμβανομένων των μετατάξεων των άρθρων 69, 70 και 72 του Υπαλληλικού Κώδικα, και χωρίς να υπάρχει κενή οργανική θέση στην υπηρεσία, τον κλάδο ή τον φορέα που μετατάσσεται ή μετατίθεται, με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχει ο υπάλληλος.
Καλημέρα σε όλους...μετά από πολύ καιρό, και ενώ νόμιζα ότι το θέμα ενστάσεων μετατάξεων είχε παγώσει, μπήκα στο φόρουμ και ανακάλυψα ότι στις τελευταίες μετατάξεις (στις 4-2-2014) πήραν μετάταξη 2-3 άτομα που σύμφωνα με τα περσινά μόρια αποσπάσεωνέχουν λιγότερα μόρια από μένα.Τα άτομα αυτά αν δεν κάνω λάθος ήταν στη δευτεροβάθμια του Α νομού, κάναν αίτηση μετάταξης πήγαν στην πρωτοβάθμια του Α νομού και μετά ένσταση και πήγαν στην πρωτοβάθμια του
ΕρώτησηΑν κάποιος δεν συμμετείχε στην διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων όχι γιατί δεν ήθελε αλλά γιατί δεν υπήρχαν αρχικά κενά στην περιοχή που επιθυμούσε, μπορεί να υποβάλλει ένσταση τώρα που μετατάχθηκε συνάδελφος με τις ενστάσεις επί των ενστάσεων? Στο ενδιάμεσο το υπουργείο είχε "ανακαλύψει" κενά αλλά ποτέ δεν πήγε το μυαλό μου (αφελές το ξέρω) για ένσταση στην πρώτη φάση. Υπόψιν στις εθελοντικές είχα υποβάλει αίτηση.Ευχαριστώ
Καταρχην να σου πω οτι καταλαβαινω απολυτα το σκεπτικο σου και την αγανακτιση σου και το αδικο της υποθεσης,ΟΜΩΣ.Πως ειναι δυνατον να κανεις ενσταση για μια διαδικασια στην οποια δεν συμμετειχες;Προσεξε.Δεν ξερω αν εχει βαση νομικα,διοτι και εγω εχω προβληματιστει πανω σε αυτο.Το σκεπτικο μου αναπτυσσω.Διοτι με αυτο το σκεπτικο,μπορουν να κανουν ενσταση πανω σε αυτην την διαδικασια και οι ειδικοτητες της α/θμιας,που ειχαν δηλωσει περιοχη μεταθεσης σε εναν νομο,δεν την πηραν,αλλα ειδαν μεταταγμενους να πηγαινουν εκει.Δεν μιλω για δικαστικα μεσα..εκει ισως μπορεις να κινηθεις.Μιλαω για ενσταση στο υπουργειο παιδειας σε σχεση με τις υποχρεωτικες μεταταξεις,αυτο που λες οτι θελεις να κανεις δηλαδη.Επισης..με αυτο το σκεπτικο και εμεις των εθελοντικων μπορουσαμε να κανουμε,καθως ειδαμε θεσεις που εμεις διεκδικουσαμε με κανονικοτατη εγκυλιο και προυπαρχουσα,να τις παιρνουν αυτοι των υποχρεωτικων.Και πραγματικα με απασχολισε αυτη η σκεψη..να κανω δηλαδη ενσταση στο υπουργειο για αυτο η οχι;;Σκεφτηκα οτι εφοσον δεν ελαβα μερος στις υποχρεωτικες,...δεν μπορω να κανω και ενσταση για αυτες.Σαφως βεβαια κινηθηκα μαζι με αλλους δικαστικα και περιμενουμε την εξελιξη..αλλα ειναι αλλο πραγμα το δικαστικο και αλλο ενσταση στο υπουργειο παιδειας.Επισης να γνωριζουν οι συναδελφοι κατι που λιγοι το ξερουν:Υπαρχει νομος που μιλαει για καταχρηση των ενστασεων.Δεν θυμαμαι τωρα πως ακριβως το λεει α νομος.Αυτο που ξερω ειναι πως πρεπει να ειναι απολυτα τεκμηριωμενη μια ενσταση,ειδαλλως μπορει να εχει επιπτωσεις σε αυτον που την κανει.Γκουγκλαρε στις ενστασεις για να το δειτε.
Πολύ ενδιαφέρον το σκεπτικό σου και ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Φυσικά και συμμετείχα στις εθελοντικές και ένα μεγάλο κομμάτι του συλλογισμού της ένστασης πατάει σε αυτό. Λες στο τέλος να βρω και τον μπελά μου? Τι θα μπορούσε να μου κάνει το καλό μας υπουργείο? Εσύ θα κατονομάζες τον συνάδελφο που πήρε την μετάταξη? Τέλος θα ήθελες να μου στείλεις το όνομα του δικηγόρου που πήγες και γνωρίζει το θέμα να του κάνω μια κρούση? Και πάλι ευχαριστώΣτάλθηκε από το Galaxy Nexus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk