0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
όταν προσφερονται οργανικες, είναι προσφερομενες σε ολους..πιο λογικο μου κανει να συστησει οργανικες θεσεις νεες στα εαεπ, τις οποιες όμως να μπορουν να διεκδικησουν και οι μετατιθέμενοι, διαθεσιτες κτλ..όπως και το αναποδο..μου φαινεται λογικο να μπορουν να πανε οπουδήποτε και σε μη εαεπ οι μεταταγεντες αν το επιθυμουν (πχ γυμναστες, αγγλικων)
Οι πληροφορίες μου προέρχονται από το ΥΠΑΙΘ και πρόκειται για θέσεις και εκτιμήσεις και όχι αποφάσεις.Το θεωρούν λογικό διότι "χρωστούν" αυτές τις οργανικές στους υποχρεωτικώς μεταταγμένους και "πρέπει" να τους αποδοθούν, βάσει της νομολογίας των υποχρεωτικών μετατάξεων.Αυτό που λες στο τέλος, δεν το κατάλαβα: γιατί ν' αλλάζουν τις οργανικές τους μόνο μεταξύ τους. Δεν έγραψα κάτι παρόμοιο, εκτός του οτι οι υποχρεωτικώς μεταταγμένοι θα διεκδικήσουν -και μόνον αυτοί- τις οργανικές που πρόκειται να συσταθούν μόνο γι' αυτούς. Από κει και πέρα, από τη στιγμή που θα πάρουν την οργανική τους, θα μπορούν να συμμετέχουν -φαντάζομαι- σε κάθε υπηρεσιακή μεταβολή, όπως όλοι.
φιλε πε11 καταλαβαινω απολυτα τι μου λες (ειχε πει οργανικη σε ολους και οφειλει να τηρησει υποσχεση), Αν όφειλε, απλώς, δεν θα έκανε τίποτε, σε διαβεβαιώ! Υποχρεούται βάσει της νομολογίας των υποχρεωτικών μετατάξεων που δεν είναι ένας απλός νόμος!απλα αν το κανει αυτό (θεσεις μονο για αυτους στα λειτουργικα των εαεπ τα οποια δε θα μπορουν να τις διεκδικησουν οι αλλοι διαθεσιτες πχ) θα δημιουργησει μια σειρα προβλημάτων και ένα γενικοτερο μπλεξιμο..Έριδες, ΝΑΙ! αν θέλεις να πεις αυτό...δε θα κανει ενσταση ενας με περισσοτερα μορια διαθεσιτης για οργανικο κενο κοντα στο σπιτι του?Θα απορριφθεί η ένστασή του, διότι οι θέσεις θα δημιουργηθούν σε εκτέλεση συγκεκριμένων νόμων που δεν τον αφορά! Δεν υπάρχουν οι θέσεις! ΘΑ δημιουργηθούν ΜΟΝΟΝ γι' αυτούς!δε θα μπορουν οι από μεταταξη αν εχει θεσεις να πανε και σε μη εαεπ σχολεια στο μελλον, μου φαινεται παραλογο να αρχισει να βαζει περιορισμους..Στο μέλλον, έγραψα και σ' άλλο μου μήνυμα, γιατί να μη μπορούν να συμμετέχουν σ' όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων τους; Φυσικά και θα μπορούν!τα υπολοιπα οργανικα κενα που θα προκυψουν από λειτουργικα των εαεπ και που θα μεινουν ορφανα (γιατι καποια στιγμη στερευουν οι μεταταγμένοι) ποιος θα μπορει να τα παρει μονιμα? δε θα επιτρεπεται στις προυπαρχουσες ειδικοτητες? Το λογικό είναι να δημιουργηθούν τόσες θέσεις, όσοι και οι μεταταχθέντες, αφού πρόκειται για νομοθετική συνέχεια συγκεκριμένης ενέργειας που αφορά συγκεκριμένο αριθμό εκπαιδευτικών. Οπότε, δεν φαίνεται να υφίσταται παρόμοιο πρόβλημα περισσεύματος.θα γινει νεος κυκλος μετατάξεων? μα κανονικα μετατάξεις δε γινονται μονο σε περιοχες που ικανοποιούνται ολες οι αιτησεις μεταθέσεων? ποιος θα αναλαβει νέο κυκλο υποχρεωτικών μετατάξεων με τις γνωστες διαδικασιες που επεφεραν ενστασεις των ενστασεων..Ούτε κατά διάνοια να ξαναπεράσει τέτοιο λούκι το ΥΠΑΙΘ! Θα προτιμούσε να μας απολύσει όλους!!!ειλικρινα θεωρω ότι οι μεταταγεντες θα πρεπει να θεωρούνται σαν ενιαιο σωμα με τους υπολοιπους, όχι σαν ξενο σωμα..Το αυτό θεωρώ και 'γω, αλλά όχι όλοι οι άλλοι! Αλλ' αυτό δεν έχει να κάνει με τις οφειλόμενες οργανικές τουςκαι επισης ποτε μου δεν καταλαβα γιατι περυσι δεν τους αφησε να συμμετασχουν στις υπηρεσιακες μεταβολες.Πολύ απλά, διότι δεν είναι δυνατόν να δώσεις τη δυνατότητα σε κάποιον να πάρει μετάθεση για άλλο μέρος, από τη στιγμή που ήδη τον μετακίνησες από τη μία εκπαιδευτική βαθμίδα σε άλλη, για να ικανοποιήσεις συγκεκριμένες ανάγκες της περιοχής όπου τον μετέταξες και ακόμη δεν ολοκλήρωσες όλη την νόμιμη διαδικασία. Οπότε, μόλις τους δοθούν οι οργανικές θέσεις που δικαιούνται, τότε και μόνον τότε θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για μετάθεση.
Το χρωστουν..δεν το καταλαβα.Τουλαχιστον τις οργανικες των νεοσυστηθεντων κλαδων(αλλα βασικα και των υπολοιπων ειδικοτητων) που ακομα ΔΕΝ εχουν συσταθει,δεν τις χρωστουν στους υποχρεωτικα μεταταχθεντες.Οταν βγηκε η εγκυκλιος κουρελι των υποχρεωτικων μεταταξεων,εγραφε ξεκαθαρα οτι μετατασονται σε ΚΕΝΕΣ θεσεις,ΟΧΙ σε οργανικες.Αρα ΚΑΜΙΑ οργανικη δεν χρωστουν.Ξερατε οτι θα πατε σε ΚΕΝΟ,οχι σε ΟΡΓΑΝΙΚΗ.Πηρατε το ρισκο σας .Αντιθετα,χρωστανε τις οργανικες θεσεις που συστηνοντουσαν κανονικοτατα με ΦΕΚ,στους νεοσυσταθεντες κλαδους στην α/θμια...,σε αυτους των λεγομενων εθελοντικων,που καθολου εθελοντικες δεν ητανΤο υπουργειο καλεσε αυτες τις ειδικοτητες να ερθουν α/θμια με συγκεκριμενη εγκυκλιο και συγκεκριμενα σχολεια,κανονικοτατα και με τον νομο,που απλα μετα τους αγνοησε για να μεταταξει υποχρεωτικα(,,,και καλα) αυτους που περισσευαν(...ας πουμε...) απο την δευτεροβαθμια.Οποτε μην λεμε και οτι θεμε.Οργανικες χρωσταει στις εθελοντικες..και το δικαστηριο που αποφαση θα βγει κατα τον δεκεμβρη,σιγουρα θα μας δικαιωσει.Για αυτοι εξαλλου δεν μπορει να συστησει οργανικες,καθως καποιες απο αυτες τις θεσεις εχουν δωθει με αλλη διαδικασια
Μια τρίχα από τα φρύδια του φίκου είμαστε
Οι δικες μας ομαδες και περσι και φετος αποτελουνται απο εαεπ και μη εαεπ σχολεια.
Είπα και 'γω! Θα τσιμπήσει, δεν θα τσιμπήσει; Γατόπαρδη, τον πόνο σου για τις εθελοντικές και την οργανική που δεν σού 'δωσαν, την ξέρουμε... Τώρα, σοβαρά, μια συναδελφική συμβουλή: Μη δημιουργείς εχθρότητες με συναδέλφους σου! Δεν σου φταίνε σε τίποτε! Μπορεί να έχεις δίκαιο, αλλά χάνεσαι στον κυκεώνα της εμπάθειάς σου.
Φίλε ΠΕ11-2000 η Γατόπαρδος θέλουμε δε θέλουμε έχει το μεγάλο δίκιο! Είχα κάνει και εγώ στις εθελοντικές...και μετά από πίεση και στις υποχρεωτικές. Δεν πήρα. έκανα ενστάσεις...τίποτα...κουράστηκα το παράτησα το θέμα και η ζωή συνεχίζεται. Μεγάλο μπράβο στη Γατόπαρδος που μαζί με άλλους κινήθηκαν δικαστικά για να διεκδικήσουν το αυτονόητο δίκαιο των εθελοντικών μετατάξεων έναντι της "ξεφτιλέ" διαδικασίας των υποχρεωτικών(στη οποία συμμετείχα και δε ένιωσα και πολύ καλά με αυτήν την επιλογή). Απλά πράματα, διεκδικεί μέχρι τέλους κάτι αυτονόητο (ή μήπως για κάποιους δεν είναι οπότε...δεν έχει νόημα η συζήτηση αν βλέπω εγώ μαύρο και οι άλλοι άσπρο!!).Δίκιο έχουν οι υποχρεωτικά μεταταγμένοι να ζητούν οργανικές....αν φυσικά κάνουμε delete όλη την εκπαιδευτική προϊστορία πριν τον Αύγουστο του 2013.Τέλος πάντων, δε διεκδικώ το αλάθητο και ίσως να μη έχω και 100% δίκιο.Ωστόσο εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή συνέχεια στα δικαστήρια και καλή δικαίωση Γατόπαρδος.
- Για ποιό λόγο δεν δίνει οργανικές στους νέους κλάδους; Ι) Λόγω των θιγομένων ΠΕ06/ΠΕ11 της Α/θμιας; ΙΙ) Λόγω των εθελοντικών; ΙΙΙ)Επειδή θέλει ευέλικτο σχήμα χωρίς οργανικές ;( απο την στιγμή που έφυγε το "καμάρι της εκπαίδευσης" από το υπουργείο μάλλον δεν ισχύει αυτό. ΙV) Η κάποιο άλλο λόγο; (αν έχετε καμιά υποψία να το αναφέρετε)