0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Clint,συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που λες. Απλά εδώ ήθελα να πω κάτι γενικό και να συμπληρώσω μια παράμετρο στο 2. Η διαδικασία έγινε βιαστικά με πρωταρχικό σκοπό να παρουσιάσουν νούμερα στην ΤΡΟΙΚΑ και όχι για να τακτοποιήσουν συγγενείς και φίλους.
Θα το γράψω λίγο διαφορετικά: Τω καιρώ εκείνω τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ είχαν ξεκινήσει μια επανάσταση(!) με σύνθημα κανείς δεν περισσεύει, αρνούμενα να δώσουν κενά και πλεονάσματα. Ψηφίστηκε ο περίφημος νόμος, εξέδωσε το ΥΠΑΙΘ τις διαπιστωτικές πράξεις με τα στοιχεία του my-school , βγήκαν οι συνδικαλιστές είπαν τα δικά τους και τώρα όσοι έκαναν αίτηση βρίσκονται συλλήβδην στη θέση του κατηγορούμενου.
Και μια επισήμανση όσον αφορά το νομικό κομμάτι. Θα δικαιωθούν όσοι προσέφυγαν ονομαστικά έναντι άλλων που υπολείπονται σε μόρια (αν βέβαια υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις) από τα δικαστήρια.Όσοι προσδοκούν γνωμοδότηση με ακυρωτικό χαρακτήρα από το ΣτΕ (η περίπτωση αυτή συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες) ας μην είναι βέβαιοι ότι θα υιοθετηθεί από το Υπουργείο ακόμα και αν αποφασιστεί.Γιατί με το ίδιο σκεπτικό το Υπουργείο πρέπει να ακυρώσει όλους τους διορισμούς από το 2001 και μετά που έγιναν χωρίς διοριστέους Ασεπ αλλά με ρυθμίσεις σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ. Άλλως τίθεται μέγιστο θέμα για το Υπουργείο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Εκτός και αν κάποιοι προτιμάτε να υπάρξει άμεσα και θέμα εγκυρότητας διορισμών... Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια, πρέπει και να το δείχνει! Alea jacta est
Συνάδελφε Vadi, οφείλω να ομολογήσω πως οι παρεμβάσεις σου είναι ουσιαστικές. Φαίνεται πως έχεις πιάσει το νόημα για τα καλά.
Mpratis f/b:Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει στο υπουργείο παιδείας η κοινή επιτροπή ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για το θέμα των μετατάξεων.Σύμφωνα με ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα έχουν σταλεί από τις Δνσεις εκπαίδευσης όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν.Σε αναμονή πάλι λοιπόν
Ο νόμος λέει ότι τα στοιχεία τα παίρνουν από το σύστημα διαχείρισης (προ myschool) που συμπληρώνονται με ευθύνη του Διευθυντή Εκπαίδευσης. Τα στοιχεία δεν τα πήραν από αυτό το σύστημα τελικά. Τα πήραν από τους διευθυντές εκπαίδευσης αλλά δεν ξέρω το γιατί. Μάλιστα αν δεν κάνω λάθος από τότε δεν ξανά ζήτησαν τέτοια στοιχεία από τους Διευθυντές αλλά από τους Περιφερειακούς.
.. και μετά τα πήρε ο Δρ. Άγγελος Λάσκαρης, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Καθηγητή Κ. Αρβανιτόπουλου (είναι αυτός με τη διδακτορική διατριβή με θέμα «Πολιτική διαφθορά στην Ελλάδα 1974 - 2000»), τα «επεξεργάστηκε» με διάφορα δικά του κριτήρια και έβγαλε τις περίφημες διαπιστωτικές πράξεις, οι οποίες δε διακρίνονται και για μεγάλη ακρίβεια στον προσδιορισμό των κενών και των πλεονασμάτων, όπως φαίνεται π.χ. από την παρακάτω ανακοίνωση της επιστημονικής ένωσης των Γερμανικών:«Σοβαρότατο πρόβλημα για τη διδασκαλία της Γερμανικής γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία αποτελεί η παντελής έλλειψη μετατάξεων σε δεκαεπτά Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πώς είναι δυνατόν στα δυο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας (Πειραιάς – Πάτρα), σε τουριστικές περιοχές (Ρέθυμνο – Κυκλάδες), σε ευαίσθητες εθνικά περιοχές (π.χ. Ροδόπη) ή ακόμα και στην ίδια την Πρωτεύουσα της χώρας (π.χ. Γ’ Αθήνας) να μη «διαπιστώθηκαν» καν κενά εκπαιδευτικών Γερμανικής γλώσσας και οι μαθητές να μένουν αδίδακτοι ή να αναγκάζονται να διδάσκονται άλλη Ξένη γλώσσα που δεν έχουν επιλέξει; Τι απαντούν οι δύο Υπουργοί Παιδείας (Κ. Αρβανιτόπουλος και Α. Λοβέρδος) που με τις Υπουργικές τους Αποφάσεις δε διαπίστωσαν ούτε ένα κενό εκπαιδευτικού Γερμανικής π.χ. στην Αχαΐα στον αιρετό του τοπικού ΠΥΣΠΕ κ. Τάσο Σταυρογιαννόπουλο, ο οποίος με δημόσια παρέμβασή του στα μέσα Οκτωβρίου του 2014 επισήμανε πως «… Η διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας και τα παιδαγωγικά της οφέλη στο Δημοτικό σχολείο ακυρώνονται για μια ακόμη χρονιά. Είναι τραγικό να μην μπορεί να διοριστούν περίπου δεκαπέντε εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου, που απαιτούνται για να διδαχτούν τα Γερμανικά στα Δημοτικά σχολεία της Αχαΐας», βλ. http://deutsch.gr/data_info.php?data_id=3495&cat=24577
.. και μετά τα πήρε ο Δρ. Άγγελος Λάσκαρης, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Καθηγητή Κ. Αρβανιτόπουλου (είναι αυτός με τη διδακτορική διατριβή με θέμα «Πολιτική διαφθορά στην Ελλάδα 1974 - 2000»), τα «επεξεργάστηκε» με διάφορα δικά του κριτήρια και έβγαλε τις περίφημες διαπιστωτικές πράξεις, οι οποίες δε διακρίνονται και για μεγάλη ακρίβεια στον προσδιορισμό των κενών και των πλεονασμάτων, όπως φαίνεται π.χ. από την παρακάτω ανακοίνωση της επιστημονικής ένωσης των Γερμανικών:
... Το ΣτΕ .... λοιπόν στο δικό μας το θέμα δεν θα γνωμοδοτήσει ...... αλλά θα βγάλει ΑΠΟΦΑΣΗ... και η απόφαση του ΣτΕ ..
Ναι ok. Εγώ είπα ότι έδωσαν σκόπιμα λάθος στοιχεία οι Διευθυντές και εσύ ότι έκανε λάθος αυτός που χειρίστηκε το θέμα στο υπουργείο. Δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Και υπάρχουν κενά στη Γερμανική. Άρα πρέπει να καλυφθούν τα κενά. Συμφωνούμε;;;