*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4813337 φορές)

0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ster

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Νέα Μετατάξεων
« Απάντηση #14308 στις: Απριλίου 29, 2015, 12:50:03 am »
Πήγες λιοντάρι και άνοιξες αυτό το θέμα και δεν έχουμε με ποιόν να μαλώνουμε. ;D
Δεν υπάρχει ένταση,αλλά όπως λέει και η ψυχραιμία ''ετελείωσε''
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 29, 2015, 01:33:49 am από ster »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:02:07 »

Κοσμάς

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14309 στις: Απριλίου 29, 2015, 12:57:17 am »
Πήγες λιοντάρι και άνοιξες αυτό το θέμα και δεν έχουμε με ποιόν να μαλώνουμε.  ;D
Δεν υπάρχει ένταση,αλλά όπως λέει και η ψυχραιμία ''ετελείωσε''

Καιρός ήταν να ηρεμήσετε και λίγο, το άλλο θέμα το κλειδώσαν κανα 2 φορές, την τρίτη θα κλειδώσει μια και καλή !!!
Οπότε ησυχία και τάξη στο ακροατήριο !!!
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 29, 2015, 01:41:06 am από Λιοντάρι προς κάμπο Λαρίσης κατευθυνόμενος »

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14310 στις: Απριλίου 29, 2015, 01:04:03 am »
Εγώ πιστεύω ότι δεν ασχολήθηκαν με τίποτα ακόμη

Ασχολούνται με τη σύσταση οργανικών θέσεων για τους μεταταχθέντες. Ποιοι θα είναι αυτοί, δεν ξέρω :)

Αλλά κι αυτό με λάθος τρόπο το κάνουν. Διότι αφενός δεν γνωρίζουν την πραγματική σημασία της έννοιας "οργανικότητα" στην Πρωτοβάθμια και αφετέρου στις συσκέψεις στον 3ο υπό την ... προεδρεία της 36χρονης Διευθύντριας ΠΕ05 δεν βγαίνει άκρη. Δεν έχουν κάποια πρόταση και ζητάνε εισηγήσεις από τους διοικητικούς.

Αρχικά πίστευα ότι για πολλά θέματα δεν διαρρέει κάτι, γιατί είναι σε πολύ στενό κύκλο. Τελικά μάλλον δεν διαρρέει κάτι γιατί δεν υπάρχει τίποτα για να διαρρεύσει...

Αποσυνδεδεμένος ster

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #14311 στις: Απριλίου 29, 2015, 01:18:29 am »
Ασχολούνται με τη σύσταση οργανικών θέσεων για τους μεταταχθέντες. Ποιοι θα είναι αυτοί, δεν ξέρω :)

Αλλά κι αυτό με λάθος τρόπο το κάνουν. Διότι αφενός δεν γνωρίζουν την πραγματική σημασία της έννοιας "οργανικότητα" στην Πρωτοβάθμια και αφετέρου στις συσκέψεις στον 3ο υπό την ... προεδρεία της 36χρονης Διευθύντριας ΠΕ05 δεν βγαίνει άκρη. Δεν έχουν κάποια πρόταση και ζητάνε εισηγήσεις από τους διοικητικούς.

Αρχικά πίστευα ότι για πολλά θέματα δεν διαρρέει κάτι, γιατί είναι σε πολύ στενό κύκλο. Τελικά μάλλον δεν διαρρέει κάτι γιατί δεν υπάρχει τίποτα για να διαρρεύσει...

Πολλοί νομίζουν, ότι ασχολούνται μόνο με την δημοσιοποίηση των μορίων των μεταταγμένων, αλλά και αυτό......καθυστερεί.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 29, 2015, 01:32:11 am από ster »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:02:07 »

Αποσυνδεδεμένος forschung

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14312 στις: Απριλίου 29, 2015, 07:40:06 am »
Την Τρίτη 5 Μαΐου θα γίνει η συνεδρίαση της επιτροπής ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-Υπουργείου. Στη σχετική πρόσκληση του Υπουργείου προς τις Ομοσπονδίες αναφέρεται ότι: Σε συνέχεια του με αρ.πρωτ. 1868/24-4-2015 εγγράφου του Γραφείου Αναπληρωτή Υπουργού και προκειμένου να παρουσιαστεί εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας μία όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εισήγηση στα μέλη της επιτροπής, σας ενημερώνουμε ότι η συνεδρίαση μετατίθεται για την Τρίτη 5 Μαΐου και ώρα 13:00 στην αίθουσα 3006.

Αποσυνδεδεμένος rollo_tomassi

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14313 στις: Απριλίου 29, 2015, 07:56:34 am »
@vadi. Έχω εργαστεί στην Αθμια και παντού είχα άψογη αντιμετώπιση.
Δυστυχώς όμως στην εποχή που ζούμε οι ταμπέλες μπαίνουν εύκολα.
Εσείς νομίζετε ότι τις βάζω εγώ;
Μακάρι να μην αντιμετωπίσετε τέτοια θέματα, αλλά δεν το πιστεύω.
Με τα χρόνια βέβαια αυτό θα ξεχαστεί και ο κόσμος θα το καταπιεί - δεχτεί, με την έννοια που το είπε και ο gkgian...

@NOMIME δεν αισθάνομαι άσχημα που δεν έκανα αίτηση. Έτσι όπως έγινε ήξερα ότι δεν έχω πιθανότητες (προτεραιότητα ΠΥΣΔΕ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ) και όντως βάσει της 1ης φάσης δε θα έπαιρνα ούτε σε γειτονικό νομό.
Η 1η φάση είχε ελάχιστα παράδοξα.
Από την επόμενη φάση (όταν και χαλάρωσε το θέμα των απολύσεων) άρχισαν οι αλεξιπτωτιστές.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 02, 2015, 10:20:58 am από rollo_tomassi »

Αποσυνδεδεμένος founes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14314 στις: Απριλίου 29, 2015, 12:12:31 pm »
Νέα μετάθεση συνεδρίασης της επιτροπής για τις μετατάξεις
http://www.esos.gr/arthra/38086/nea-metathesi-synedriasis-tis-epitropis-gia-tis-metataxeis

Προφανώς δεν έχουν σχεδιάσει τίποτα και δίνουν συνέχεια παρατάσεις μπας και κατεβάσει τίποτα η κούτρα τους.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 29, 2015, 12:14:15 pm από founes »

Αποσυνδεδεμένος anasteli

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #14315 στις: Απριλίου 29, 2015, 12:31:13 pm »

Η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 29 Απριλίου, συνεδρίαση της επιτροπής για τις μετατάξεις, στην οποία μετέχουν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ μετατίθεται για την Τρίτη 5 Μαΐου και ώρα 13:00 στην αίθουσα 3006.
Αυτό το ζήτησε ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τ. Κουράκης, προκειμένου να παρουσιαστεί εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας μία όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εισήγηση στα μέλη της επιτροπής για τις μετατάξεις.

Μα καλά η επιτροπή δε θα έκανε πρόταση στο υπουργείο; Για ποιο λόγο να κάνει εισήγηση το υπουργείο στην επιτροπή, εκτός εαν έχει συγκεντρώσει κάποια στοιχεία που θέλει να τους δώσει;;;

Αποσυνδεδεμένος vadi

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14316 στις: Απριλίου 29, 2015, 12:53:25 pm »
@rollo_tomassi, με μόνο 2 χρόνια δεν μπορείς να έχεις αντικειμενικό δείγμα και σφαιρική άποψη τι εστί α/θμια, ίσως έπεσες στην περίπτωση καλών συναδέλφων που προανέφερα. Έχω εργαστεί 13 χρόνια.

Όσον αφορά εμένα προσδοκώ τάχιστα την επιστροφή μου στην β/θμια, το υπουργείο όμως; ούτε εθελοντικές ανακλήσεις δεν προχωρά, οψόμεθα
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 29, 2015, 12:55:21 pm από vadi »
Κανείς δε μπορεί να μάθει ό,τι νομίζει πώς ξέρει ήδη. Επίκτητος

Αποσυνδεδεμένος Clint

• Νέο μέλος
  • *
  • Communi Sencu, είδος προς εξαφάνιση...
    • Προφίλ
« Απάντηση #14317 στις: Απριλίου 29, 2015, 01:49:36 pm »
Όσον αφορά εμένα προσδοκώ τάχιστα την επιστροφή μου στην β/θμια, το υπουργείο όμως; ούτε εθελοντικές ανακλήσεις δεν προχωρά, οψόμεθα

Με ποια κριτήρια έκανες αίτηση μετάταξης; Τυχοδιωκτικά (εννοώ θέλοντας να εξασφαλίσεις καλύτερες συνθήκες από αυτές που ήσουν);
Τα γνωστά "τυράκια" Διαθεσιμότητας, Απόλυσης, Μείωσης ωρών (αν είσαι ΠΕ19/ΠΕ20), άλλο;

Από περιέργεια ρωτάω.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 29, 2015, 02:44:08 pm από Clint »
It’s a question of methods. Everybody wants results, but nobody wants to do what they have to do to get them done.

Αποσυνδεδεμένος vadi

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14318 στις: Απριλίου 29, 2015, 02:56:44 pm »
@Clint  σου στέλνω πμ επειδή δεν ενδιαφέρει το νήμα και πιστεύω ότι θα το διαγράψουν
Κανείς δε μπορεί να μάθει ό,τι νομίζει πώς ξέρει ήδη. Επίκτητος

Αποσυνδεδεμένος Νόμιμος!

• Ιστορικό μέλος
  • Ήθος ανθρώπω δαίμων....
    • Προφίλ
« Απάντηση #14319 στις: Απριλίου 29, 2015, 03:05:56 pm »
@vadi. Έχω εργαστεί 2 χρόνια στην Αθμια και παντού είχα άψογη αντιμετώπιση.
Δυστυχώς όμως στην εποχή που ζούμε οι ταμπέλες μπαίνουν εύκολα.
Εσείς νομίζετε ότι τις βάζω εγώ;
Μακάρι να μην αντιμετωπίσετε τέτοια θέματα, αλλά δεν το πιστεύω.
Με τα χρόνια βέβαια αυτό θα ξεχαστεί και ο κόσμος θα το καταπιεί - δεχτεί, με την έννοια που το είπε και ο gkgian...

Παράθεση
@NOMIME δεν αισθάνομαι άσχημα που δεν έκανα αίτηση. Έτσι όπως έγινε ήξερα ότι δεν έχω πιθανότητες (προτεραιότητα ΠΥΣΔΕ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ) και όντως βάσει της 1ης φάσης δε θα έπαιρνα ούτε σε γειτονικό νομό.
Η 1η φάση είχε ελάχιστα παράδοξα.
Από την επόμενη φάση (όταν και χαλάρωσε το θέμα των απολύσεων) άρχισαν οι αλεξιπτωτιστές.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 29, 2015, 05:23:43 pm από ΝΟΜΙΜΟΣ ΑΠΟΡΩΝ »
Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί....(.κατά Ματθαίον, κεφ. 23)
...καὶ τὴν εἰωθυῖαν ἀξίωσιν τῶν ὀνομάτων ἐς τὰ
ἔργα ἀντήλλαξαν τῇ δικαιώσει.... (Θουκυδίδου Ιστορίαι,

Αποσυνδεδεμένος perastikos_kav

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #14320 στις: Απριλίου 29, 2015, 04:25:39 pm »
Μετά από πολύ πολύ καιρό, βρήκα λίγη ώρα να διαβάσω αν υπάρχει κάτι νεότερο με το θέμα των μετατάξεων και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με ορισμένα μηνύματα που διάβασα.  Ανούσιες αντιπαραθέσεις, υπερβολές, προσαρμογή της πραγματικότητας στην επιθυμία του καθένα.  Οι μετατάξεις που έγιναν δημιουργούν αρκετά ερωτηματικά τόσο για τη διαδικασία αυτή καθ' εαυτή σε ειδικότητες που προϋπήρχαν (φυσικής αγωγής κλπ), όσο και για τα αποτελέσματα, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις παραβίασης ακόμα και της εγκυκλίου που είχε βγάλει το υπουργείο που όριζε προτεραιότητα σε όσους ανήκαν στα οικεία ΠΥΣΔΕ, μετά στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις κλπ. Ωστόσο οι μαζικοί χαρακτηρισμοί και οι κραυγές είναι εκτός πραγματικότητας. Παράδειγμα στο ΠΥΣΠΕ που μετατάχθηκα όλες οι μετατάξεις στον κλάδο μου, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στις διοικητικές θέσεις πραγματοποιήθηκαν ορθά και χωρίς παρέκκλιση από την εγκύκλιο  και γι' αυτό δεν υπήρξε και κανένα παρατράγουδο.
Γνωρίζαμε όλοι τα μόρια των συναδέλφων και ξέραμε τα σωστά αποτελέσματα πριν καν ανακοινωθούν. Όποιος έχει πρόβλημα, το έχει με το υπουργείο για τη διαδικασία που ακολούθησε και όχι με τους συναδέλφους.

Επίσης καθόλου απομονωμένοι και καθόλου στη γωνία δεν είμαστε οι μεταταγμένοι και υπάρχει και άριστο κλίμα. Σε όσα σχολεία έχω υπηρετήσει αυτά τα δύο χρόνια έχω κάνει παρέες και πλέον η πλειοψηφία των συναναστροφών μου είναι στην πρωτοβάθμια. Αυτό που υπάρχει και είναι αλήθεια είναι αυτό που είπε ο Vadi. Ότι δηλαδή μια μερίδα δασκάλων (κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας) είναι αρνητικοί συνολικά στο θεσμό των ΕΑΕΠ και θα θέλανε να καταργηθεί. Ο κύριος λόγος είναι ότι στα ΕΑΕΠ οι συνολικές ώρες που βρίσκονται στο σχολείο είναι περισσότερες σε σχέση με το κλασικό σχολείο, και ένας δεύτερος λόγος είναι ότι κάποιοι δεν έχουν διάθεση να προσαρμόσουν μεθόδους δουλειάς (πχ διαθεματικές εργασίες). Από την άλλη όμως υπάρχουν και αρκετοί δάσκαλοι που βλέπουν το ΕΑΕΠ ως μια ευκαιρία να συνεργαστούν με άλλες ειδικότητες και να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους και τις δραστηριότητες που αναθέτουν στα παιδιά. Στα σχολεία που υπηρέτησα αυτά τα δύο χρόνια εντόπισα 4-5 τέτοιους δασκάλους,συνεργαζόμαστε πολύ καλά και ταυτόχρονα βελτιώσαμε ποιοτικά ο καθένας το μάθημα του. Θα έλεγα ότι ακόμα και αυτοί που είναι αρνητικοί στη λειτουργία των ΕΑΕΠ παραδέχονται ότι πχ οι γιορτές και πολλές άλλες δραστηριότητες του σχολείου έχουν γίνει ποιοτικότερες χάρη στη βοήθεια των συναδέλφων με ειδικότητες εξειδικευμένες σε τέτοια θέματα.

Αποσυνδεδεμένος Νόμιμος!

• Ιστορικό μέλος
  • Ήθος ανθρώπω δαίμων....
    • Προφίλ
« Απάντηση #14321 στις: Απριλίου 29, 2015, 05:21:47 pm »
@ perastikos_kav

Συνάδελφε σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου γιατί όπως έχω επισημάνει σε παλαιότερα αλλά και πρόσφατα σχολια μου στο ΠΥΣΠΕ που μετατάχθηκα όλες οι μετατάξεις σε όλες τις ειδικότητες τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στις διοικητικές θέσεις πραγματοποιήθηκαν ορθά και χωρίς παρέκκλιση από την εγκύκλιο  και γι' αυτό δεν υπήρξε και κανένα παρατράγουδο. Επίσης διατηρούμε μεταξύ μας πολύ καλές σχέσεις, ας αναλογιστούμε δε ότι δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους!! Ουδεμία ψυχρότητα υπάρχει και ουδεμία απομόνωση επίσης , και δεν βλέπω τον λόγο να υπάρξει, εκτός και αν υπεισέλθουν στο μέλλον άλλοι παράγοντες!! Για τα ΕΑΕΠ οι παρατηρήσεις σου είναι ορθές. Χρόνια τώρα , πριν μεταταγώ, υπηρετούσα εκ παραλλήλου, τόσο στην
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 29, 2015, 05:54:32 pm από ΝΟΜΙΜΟΣ ΑΠΟΡΩΝ »
Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί....(.κατά Ματθαίον, κεφ. 23)
...καὶ τὴν εἰωθυῖαν ἀξίωσιν τῶν ὀνομάτων ἐς τὰ
ἔργα ἀντήλλαξαν τῇ δικαιώσει.... (Θουκυδίδου Ιστορίαι,

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182882
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 750