0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ασχολούνται με τη σύσταση οργανικών θέσεων για τους μεταταχθέντες. Ποιοι θα είναι αυτοί, δεν ξέρω
Το μπαλάκι θα πεταχτεί στο "ανώνυμο" δικαστικό σώμα.Μέχρι τότε μόνο παραμετρική ανάλυση μπορεί να γίνει στις όποιες συγκεντρώσεις της επιτροπής, ανάλογα με τις αποφάσεις.Η αναποφασιστικότητα που υπάρχει κάνει καταλύτη την όποια απόφαση...
Μετά από πολύ πολύ καιρό, βρήκα λίγη ώρα να διαβάσω αν υπάρχει κάτι νεότερο με το θέμα των μετατάξεων και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με ορισμένα μηνύματα που διάβασα. Ανούσιες αντιπαραθέσεις, υπερβολές, προσαρμογή της πραγματικότητας στην επιθυμία του καθένα. Οι μετατάξεις που έγιναν δημιουργούν αρκετά ερωτηματικά τόσο για τη διαδικασία αυτή καθ' εαυτή σε ειδικότητες που προϋπήρχαν (φυσικής αγωγής κλπ), όσο και για τα αποτελέσματα, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις παραβίασης ακόμα και της εγκυκλίου που είχε βγάλει το υπουργείο που όριζε προτεραιότητα σε όσους ανήκαν στα οικεία ΠΥΣΔΕ, μετά στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις κλπ. Ωστόσο οι μαζικοί χαρακτηρισμοί και οι κραυγές είναι εκτός πραγματικότητας. Παράδειγμα στο ΠΥΣΠΕ που μετατάχθηκα όλες οι μετατάξεις στον κλάδο μου, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στις διοικητικές θέσεις πραγματοποιήθηκαν ορθά και χωρίς παρέκκλιση από την εγκύκλιο και γι' αυτό δεν υπήρξε και κανένα παρατράγουδο.Γνωρίζαμε όλοι τα μόρια των συναδέλφων και ξέραμε τα σωστά αποτελέσματα πριν καν ανακοινωθούν. Όποιος έχει πρόβλημα, το έχει με το υπουργείο για τη διαδικασία που ακολούθησε και όχι με τους συναδέλφους. Επίσης καθόλου απομονωμένοι και καθόλου στη γωνία δεν είμαστε οι μεταταγμένοι και υπάρχει και άριστο κλίμα. Σε όσα σχολεία έχω υπηρετήσει αυτά τα δύο χρόνια έχω κάνει παρέες και πλέον η πλειοψηφία των συναναστροφών μου είναι στην πρωτοβάθμια. Αυτό που υπάρχει και είναι αλήθεια είναι αυτό που είπε ο Vadi. Ότι δηλαδή μια μερίδα δασκάλων (κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας) είναι αρνητικοί συνολικά στο θεσμό των ΕΑΕΠ και θα θέλανε να καταργηθεί. Ο κύριος λόγος είναι ότι στα ΕΑΕΠ οι συνολικές ώρες που βρίσκονται στο σχολείο είναι περισσότερες σε σχέση με το κλασικό σχολείο, και ένας δεύτερος λόγος είναι ότι κάποιοι δεν έχουν διάθεση να προσαρμόσουν μεθόδους δουλειάς (πχ διαθεματικές εργασίες). Από την άλλη όμως υπάρχουν και αρκετοί δάσκαλοι που βλέπουν το ΕΑΕΠ ως μια ευκαιρία να συνεργαστούν με άλλες ειδικότητες και να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους και τις δραστηριότητες που αναθέτουν στα παιδιά. Στα σχολεία που υπηρέτησα αυτά τα δύο χρόνια εντόπισα 4-5 τέτοιους δασκάλους,συνεργαζόμαστε πολύ καλά και ταυτόχρονα βελτιώσαμε ποιοτικά ο καθένας το μάθημα του. Θα έλεγα ότι ακόμα και αυτοί που είναι αρνητικοί στη λειτουργία των ΕΑΕΠ παραδέχονται ότι πχ οι γιορτές και πολλές άλλες δραστηριότητες του σχολείου έχουν γίνει ποιοτικότερες χάρη στη βοήθεια των συναδέλφων με ειδικότητες εξειδικευμένες σε τέτοια θέματα.
Αλλά κι αυτό με λάθος τρόπο το κάνουν. Διότι αφενός δεν γνωρίζουν την πραγματική σημασία της έννοιας "οργανικότητα" στην Πρωτοβάθμια και αφετέρου στις συσκέψεις στον 3ο υπό την ... προεδρεία της 36χρονης Διευθύντριας ΠΕ05 δεν βγαίνει άκρη. Δεν έχουν κάποια πρόταση και ζητάνε εισηγήσεις από τους διοικητικούς.
Αρχικά πίστευα ότι για πολλά θέματα δεν διαρρέει κάτι, γιατί είναι σε πολύ στενό κύκλο. Τελικά μάλλον δεν διαρρέει κάτι γιατί δεν υπάρχει τίποτα για να διαρρεύσει...
Ωστόσο οι μαζικοί χαρακτηρισμοί και οι κραυγές είναι εκτός πραγματικότητας. Παράδειγμα στο ΠΥΣΠΕ που μετατάχθηκα όλες οι μετατάξεις στον κλάδο μου, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στις διοικητικές θέσεις πραγματοποιήθηκαν ορθά και χωρίς παρέκκλιση από την εγκύκλιο και γι' αυτό δεν υπήρξε και κανένα παρατράγουδο.Γνωρίζαμε όλοι τα μόρια των συναδέλφων και ξέραμε τα σωστά αποτελέσματα πριν καν ανακοινωθούν. Όποιος έχει πρόβλημα, το έχει με το υπουργείο για τη διαδικασία που ακολούθησε και όχι με τους συναδέλφους.
Πολύ ωραία! Από ποια "ευτυχισμένη" περιοχή της χώρας είσαι; Γιατί στην πιο περιζήτητη περιοχή της χώρας, τη
forschungΔιαβάζεις επιτροπές που υποσχεθήκαν υποψήφιοι υφυπουργοί τώρα, προεκλογικά σε κάθε πικραμένο στους πάντες και για τα πάντα, όπως και σε μύρια άλλα θέματα, και τώρα δεν μπορούν να απεμπλακούν και συστήνουν επιτροπές για να διαβουλεύονται για να μην γίνεται τίποταΑυτό που θα γίνει είναι ότι θα εκτεθούν για μία άλλη φοράΌπως όταν λεγανε ότι ο καθένας από το σπίτι του δήλωνε όσα μόρια ήθελα και ο έλεγχος έδειξε 6 περιπτώσεις από τις 4.000 με σημαντική απόκλισηΈνα συγγνώμη και η αποχώρηση «εθελοντική» από το forum θα ήταν μια σωστή κίνηση