0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πότε συγκροτήθηκε επιτροπή για τη βράβευση των Καθηγητών Αρβανιτόπουλου και Λοβέρδου για την άψογη εφαρμογή της παραγράφου 11 του άρθρου 82 του Νόμου 4172/2013 που ψήφισε η
Έχω μια καλή ερώτηση και περιμένω μια καλή απάντηση αλλά τεκμηριωμένη. Φυσικά δεν περιμένω ερώτηση αντί για απάντηση. Οι μετατάξεις έγιναν σύμφωνα με τον νόμο 4172/2013 που ψήφισε η Ελληνική
Μία κινέζικη παροιμία λέει¨:Δεν χρειάζεται να ξέρεις την απάντηση,αρκεί να καταλαβαίνεις την ερώτηση.Αυτοί νόμιμε ούτε απάντηση έχουν, αλλά ούτε και την ερώτηση κατάλαβαν.
Αν κάνει κανείς τον κόπο να κοιτάξει τα κενά/πλεονάσματα των διαπιστωτικών για τις προϋπάρχουσες ειδικότητες θα δει ότι τα νούμερα εντός νομού κατά κανόνα συμπίπτουν. Το σκεπτικό, όπως μας ανακοινώθηκε σε επίσημη εκδήλωση από διευθυντή πρωτοβάθμιας στις αρχές του καλοκαιριού του 2013, ήταν ότι θα έπρεπε αργά ή γρήγορα να υπογραφούν απολύσεις και πως έπρεπε, κατά τα λεγόμενά του και ορθώς κατά τη γνώμη μου, να «σωθούν» οι συνάδελφοι της δευτεροβάθμιας που δεν είχαν οργανική (άσχετα αν αυτό είναι σχετική έννοια) και οι οποίοι βρίσκονταν στον νομό για χρόνια (άσχετα γιατί και πως), κατεβάζοντάς τους στην πρωτοβάθμια. Κανείς σε εκείνη την αίθουσα δεν αντέδρασε γιατί κανείς δεν μπορούσε να αντιδράσει σε ένα τέτοιο «αίτημα» ό,τι και αν αυτό συνεπαγόταν για όλους εμάς. Δύο μήνες αργότερα, ενώ δε ζήτησε και δεν κατέβηκε κανένας δευτεροβάθμιος της ειδικότητάς μου στην πρωτοβάθμια στο συγκεκριμένο νομό (γιατί άραγε;) και ενώ συνεχίζουν οι ολικές και μερικές διαθέσεις στην πρωτοβάθμια ακόμη και σήμερα, στο όνομα της συναδελφικότητας μετατάχθηκαν-μετατέθηκαν πλείστοι «συνάδελφοι» από όλη την επικράτεια σε νομό απολύτως κλειστό στις μεταθέσεις για 5 χρόνια. Αλλά δεν πρέπει να λέμε ότι υπάρχει ηθικό θέμα, δεν πρέπει να λέμε ότι υπάρχει νομικό θέμα, δεν πρέπει να λέμε ότι ο όρος συναδελφικότητα χρήζει επαναπροσδιορισμού, πρέπει να λέμε ότι οι δάσκαλοι και τα δημοτικά (για τους οποίους κανένας δεν είδα να ενοχλήθηκε με το κατεβατό μειωτικών χαρακτηρισμών που γράφτηκε εδώ πέρα) πέρασαν σε νέα εποχή και όλα είναι μια χαρά.
Αυτά που αναφέρεις συνάδελφε, κακώς κάκιστα συνέβαιναν επί χρόνια και στις άλλες υπηρεσιακές μεταβολές, ακόμα και στις μεταθέσεις. Είχα την τύχη να διοριστώ σε ένα περιζήτητο για κάποιους αστικό κέντρο(για μένα όχι, γιατί δεν είναι ο τόπος καταγωγής μου). Από την ημερομηνία διορισμού μου μέχρι σήμερα έχουν μετατεθεί σε αυτή την περιοχή πάνω από 40 συνάδελφοι της ειδικότητας μου, παρόλο που εγώ που διορίστηκα νωρίτερα δεν είχα οργανική και μάλιστα από τότε που διορίστηκα δεν έκανα καμία χρονιά αίτηση για οργανική, γιατί απλά δεν υπήρχε. Μόνο μια χρονιά όταν κάποιος συνάδελφος βγήκε στη σύνταξη άνοιξε μία οργανική. Με τη δική σου λογική θα έπρεπε να καταγγέλλω την ύπαρξη του θεσμού των Μεταθέσεων και να ζητάω να καταργηθούν όλες οι μεταθέσεις για όλους τους κλάδους και να κατηγορώ περίπου 20.000 εκπαιδευτικούς που όλα τα χρόνια που υπηρετώ έχουν πάρει μετάθεση σε διάφορες περιοχές. Εγώ να σου πω την αλήθεια δεν μπορώ να πω κακιά κουβέντα, ούτε και για τους 40 συναδέλφους που μπορεί να ήρθαν, χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει ανάγκη. Αυτοί δεν κάνανε τίποτα άλλο παρά αίτηση να μετατεθούν εκεί που επιθυμούσαν για να ενώσουν τις οικογένειες τους και να ζήσουν όσο γίνεται πιο ομαλά τη ζωή τους. Ευθύνη υπάρχει στη διοίκση. Αν κάποιος έχει συγκεκριμένο πρόβλημα με συγκεκριμένες περιπτώσεις που θεωρεί ότι ο νόμος παραβιάστηκε, κάνει ένσταση ή κινεί νομική διαδικασία κατά της συγκεκριμένης περίπτωσης. ΔΕΝ ΓΕΝΙΚΕΥΕΙ όμως, ΔΕΝ ΠΡΟΣ
Αν κάποιος έχει συγκεκριμένο πρόβλημα με συγκεκριμένες περιπτώσεις που θεωρεί ότι ο νόμος παραβιάστηκε, κάνει ένσταση ή κινεί νομική διαδικασία κατά της συγκεκριμένης περίπτωσης. ΔΕΝ ΓΕΝΙΚΕΥΕΙ όμως, ΔΕΝ ΠΡΟΣ
Είναι μερικά post που λειτουργούν ως trigger...Ένα από αυτά είναι και το παραπάνω...Έρχεται καταιγίς προσεχώς παρακάτω...υ.γ. Να προσθέσω κι εγώ ότι ο 4172 βασίστηκε στο Δημοσιονομικό συμφέρον (να μην αδειάσουν τα νησιά και τα βουνά). Όταν αυτό δεν ισχύει (σας έρχονται λίαν συντόμως και οι αποκλίσεις στα πλεονάσματα και όχι μόνο στα ΠΥΣΔΕ με ΜΗΔΕΝ πλεόνασμα) και αναγκάζουν οι μετατάξεις σε προσλήψεις περαιτέρω αναπληρωτών, ενώ οι μεταταγμένοι διατίθενται για Ιστορίες στη
@ forschung@ rollo_tomassi Οι μετατασόμενοι είναι υπεύθυνοι και για το Δημοσιονομικό έλλειμμα!!Ευτυχώς που δεν έχεις μίσος για κανέναν, όπως γράφεις στα σχόλια σου. Τελικά μύχιος σκοπός σου είναι η ανάκληση με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο των μετατάξεων. Ούτε λίγο ούτε πολύ τώρα θέλετε να μας θέσετε σε θέση απολογούμενου απέναντι στην ελληνική κοινωνία.
Ως προς τα παραπάνω με καλύπτει απόλυτα η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιστημονικής ένωσης των Γερμανικών (ΠΕΚΑΓΠΕ) που δημοσιεύτηκε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015:“Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Ερευνών της Ένωσής μας έως σήμερα έχουν μεταταχθεί υποχρεωτικά 306 εκπαιδευτικοί Γερμανικής Φιλολογίας από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπενθυμίζουμε δε, ότι η διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων αφορούσε αρχικά το πλεονάζον προσωπικό των οικείων ΠΥΣΔΕ. Εξ αυτών οι 177 μετακινηθήκαν ως εκ τούτου εντός της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας (π.χ. από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Έβρου στα Δημοτικά Σχολεία του Έβρου), γεγονός που προφανώς δε δημιούργησε κανένα απολύτως πρόβλημα. Ωστόσο υπάρχει και η περίπτωση των 129 εκπαιδευτικών Γερμανικής Φιλολογίας οι οποίοι μετακινήθηκαν σε άλλη περιοχή. Για τη δεύτερη αυτή κατηγορία ουσιαστικά δε διενεργήθηκαν υποχρεωτικές μετατάξεις αλλά μεταθέσεις, καθώς είκοσι δύο συνάδελφοι ΠΕ07 μετακινήθηκαν από την επαρχία στην Αττική και τριάντα έξι από διάφορες περιοχές στη Θεσσαλονίκη. Με διάφορες μεθοδεύσεις (π.χ. αλλαγή κριτηρίων μοριοδότησης, έκδοση δύο (!!) διαπιστωτικών πράξεων με κενά & πλεονάσματα – στις 13.08.2013 και στις 07.10.2013 (βλ. επισυναπτόμενο αρχείο), διεξαγωγή ολόκληρης της διαδικασίας από το γραφείο των δύο Υπουργών με παράκαμψη της διοίκησης της εκπαίδευσης, πεισματική άρνηση δημοσιοποίησης των μορίων μετάταξης, επαφής με τις ενώσεις των εκπαιδευτικών και δημόσιας απάντησης σε οποιασδήποτε μορφής ένσταση ή καταγγελία κ.α.) παρατηρήθηκε ακόμη και η περίπτωση στις πρόσφατες υποχρεωτικές μετατάξεις του κ. Λοβέρδου (ΦΕΚ, Αρ. Φύλλου 1780, τ.Γ΄ στις 30-12-2014) να μετακινηθεί από νησί του Ιονίου στην Αττική συνάδελφος με ελάχιστα χρόνια υπηρεσίας και χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, (εκ των οποίων τα περισσότερα με υπηρέτηση στην Κεντρική Υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ στο Μαρούσι με συνεχείς αποσπάσεις και φυσικά αντίστοιχα ευνοϊκή μοριοδότηση), ενώ άλλοι συνάδελφοι βρίσκονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους και δικαίως διαμαρτύρονται για την ανισότιμη μεταχείριση, καθώς υπηρετούν εκτός των τειχών με κόστος οικονομικό, προσωπικό και οικογενειακό και απαιτούν δικαιοσύνη” – ολόκληρη η απόφαση στο http://deutsch.gr/data_info.php?data_id=3495&cat=24577