0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δημήτρης Μπράτης......Το δίδυμο Αρβανιτόπουλου-Λάσκαρη έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον τρόπο που πραγματοποίησε τις υποχρεωτικές μετατάξεις το 2013 και δημιούργησε τεράστια προβλήματα στους συναδέλφους και της ΠΕ και της ΔΕ.Αν ακολουθούσε τη νόμιμη διαδικασία και δημιουργούσε πρώτα τις οργανικές θέσεις, στη συνέχεια πραγματοποιούσε τις μεταθέσεις κι ύστερα τις μετατάξεις,σήμερα δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.Ούτε τους αιρετούς άκουσε ,ούτε τις διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου, ούτε κανέναν.Ως αιρετός στο ΚΥΣΠΕ είχα καταγγείλει στις 19 Αυγούστου του 13 τη διαδικασία ως παράνομη κι αδιαφανή.Ειδικά ο Λάσκαρης που λειτουργούσε αντ' αυτού "έγραφε στα παλαιότερα των υποδημάτων του" τις εισηγήσεις της υπηρεσίας.Το πρόβλημα σήμερα ,επί της ουσίας ,είναι για 1306 συναδέλφους μεταταγμένους κοινών ειδικοτήτων που είναι κι αυτοί θύματα της πολιτικής που άσκησε το δίδυμο.Επαναλαμβάνω ότι οι 2306 συνάδελφοι των μη κοινών ειδικοτήτων δεν έχουν κανένα πρόβλημα,αφού δεν επηρεάζουν τους συναδέλφους ειδικοτήτων της ΠΕ.Μόλις ελεγχθούν τα μόριά τους μπορούν να τοποθετηθούν στις θέσεις που θα συσταθούν.Το ίδιο ισχύει και για τους συναδέλφους που πήγαν σε διοικητικές θέσεις.Το πρόβλημα όμως με τις κοινές ειδικότητες δεν μπορεί να λυθεί με άλλο τρόπο ,από το να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία που ίσχυε πριν την ψήφιση του 4172/13.Να γίνουν πρώτα οι μεταθέσεις της ΠΕ και στα κενά που θα απομείνουν να γίνουν οι μετατάξεις.Προφανώς μ'αυτή τη λύση θα υπάρξουν προβλήματα σε συναδέλφους της β/θμιας που πήραν μετάταξη,όμως είναι η μόνη νόμιμη οδός που ακολουθείται από συστάσεως των δυο βαθμίδων της εκπαίδευσης.Σύμφωνα με όλους τους νόμους, για τις μετατάξεις,σε όλα τα υπουργεία,προηγούνται οι μεταθέσεις των μετατάξεων.
Αν καταλαβαίνει κάποιος τι θέλει να πει ο ποιητής να μου πει κι εμένα. Κάθε μέρα άλλα λέει.Πριν δεν έλεγε ότι είναι παράνομη η μετάταξη με κριτήριο το ΠΥΣΔΕ προέλευσης;
Αν το διαβάσεις όλο ίσως αλλάξεις γνώμη. Νομίζω πως αυτό (στη λογική του τουλάχιστον) θέλουν να κάνουν. Διαβάζοντας το απόρησα (λέμε τώρα) γιατί δεν το έκανε και η προηγούμενη ηγεσία. Ας βρεθεί μια λύση, νομικά θωρακισμένη και ΜΟΝΙΜΗ. Αλλαγές κάθε 2-3 χρόνια δεν παλεύονται.
...Ας μη το πάρουμε προσωπικά το ζήτημα. Ας το πάρουμε ως πρόβλημα διαχείρισης προσωπικού από την πλευρά του υπουργείου. Καταλαβαίνετε ότι εάν το δουν συνολικά το ζήτημα δεν βγαίνει. Εάν δεν θέλει να μας απολύσει ή να μας μετατάξει σε άλλες θέσεις του δημοσίου πρέπει να βρει μια λύση στο πρόβλημα των διαθεσίμων της δευτεροβάθμιας. Δεν είναι τόσο απλό να τις ακυρώσει με ένα άρθρο και ένα νόμο!
Δεν τιθεται θεμα απολυσεων, μερικοι/ες να προσεχετε τι λετε, αυτα ουτε για αστειο δεν πρεπει να λεγονται. Ο Κορδης επιμενει οτι θα αλλαξει η εισηγηση του υποπαιθ.
Και γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα με τις ειδικότητες που δεν προϋπήρχαν στην πρωτοβάθμια; Τα ίδια δεν ίσχυσαν; Οι ίδιες αδιαφανείς διαδικασίες δεν ακολουθήθηκαν; Αλλά βέβαια, ο Μπράτης κόπτεται μόνο για τους πρωτοβάθμιους ψηφοφόρους. Αλλά βέβαια, για εμάς δεν υπάρχει κανείς να υποστηρίξει το δίκαιο. Ακόμη και οι σύλλογοί μας που έχουν στους κόλπους τους τους βολεμένους θα κάνουν αύριο τη "διαμαρτυρία" τους. Αίσχος.
Η ΜΟΝΗ ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΥΡΩΣΗ. ΤΕΛΟΣ. ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΦΡΙΞΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΜΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ, MAILS, ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥς ΟΛΟΥΣ. ΜΕΤΡΑΝΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΟΥΝ.
Το ξέρω ότι έχουμε γίνει όλοι ευαίσθητοι αυτές τις μέρες die, αλλά προφανώς προσπαθούσα να καταδείξω το πρόβλημα των διαθεσίμων. Δεν πιστεύω ότι θέλει να μας απολύσει. Αλλά εάν δεν θέλει δεν μπορεί να μας στοιβάξει στις κατά τόπους δευτεροβάθμιες.
Συνάδελφοι πρέπει να δοθούν τα μόρια στη δημοσιότητα είναι απαραίτητο!!!Μόνο τότε θα έχουμε πλήρη εικόνα, διαφορετικά θα έχουμε στείρες αντιπαραθέσεις.
...και τα μόρια να δοθούν στη δημοσιότητα, τί έγινε;; η διαδικασία είναι παράνομη από την ΑΡΧΗ. και το ξέρουν στο υπουργείο. αλλά μετράνε αντιδράσεις. η ακύρωση και η εκ νέου διαδικασία μετάταξης είναι η ορθή λύση.