*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4786560 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος diamantinos

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #18634 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 09:46:56 pm »
Συμφωνώ απόλυτα.

Συνάδελφοι, η υπόθεση εκδικάστηκε τόσο στο διοικητικό εφετείο όσο και στο ΣτΕ. Ας πρυτανεύσει η σοβαρότητα και η νηφαλιότητα στο παρόν νήμα ενόψει της έκδοσης των αποφάσεων και ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τους όρους ενός έλλογου διαλόγου αποφεύγοντας να εκφυλίσουμε το νήμα σε βαλβίδα εκτόνωσης ψυχολογικής έντασης.

Ό,τι και να πούμε πλέον τα δικαστήρια θα κρίνουν.

Μια τελευταία παρατήρηση.

Εκτιμώ ειλικρινά ότι αν ακυρωθεί η διαδικασία των μετατάξεων, το υπουργείο δεν θα προβεί σε επανάληψή της λαμβάνοντας υπόψη:

α. τα στενά δημοσιονομικά πλαίσια εντός των οποίων θα έπρεπε να κινηθεί το υπουργείο για να πληρώσει τις απομένουσες οργανικές ανάγκες της Α/θμιας σε διδακτικό προσωπικό στο σύνολο της επικράτειας, ιδιαίτερα στις νέες ειδικότητες. Άπαξ και καταργηθούν οι μετατάξεις, θα εκλείψει και ο λόγος σύστασης των οργανικών θέσεων στην Α/θμια, ενώ σε μια ενδεχόμενη πολιτική αλλαγή δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπάρξει η πολιτική βούληση για διεύρυνση της οργανικής σύνθεσης της Α/θμιας.

β. τη δασκαλοκρατούμενη ΔΟΕ η οποία καιροφυλακτεί και θεωρώ ότι θα υπονομεύσει τη θέση των ειδικοτήτων στην Α/θμια, όπως διαφάνηκε από τη διάχυτη ανησυχία που επικράτησε στη συνάντηση όλων των αιρετών στην Αθήνα τη Δευτέρα 23/1, στην οποία έγινε παραδεκτό το γεγονός ότι πλέον ο κλάδος των δασκάλων καταγράφει εκτρωματικές υπεραριθμίες στη συντριπτική πλειονότητα των ΠΥΣΠΕ μετά από τη μείωση των ωρών του που επέφερε ο νόμος Φίλη.

Εν αναμονή των αποφάσεων λοιπόν.

Υπενθυμίζω ότι στην αθμια είχαν ήδη συσταθεί οργανικές για τις μη κοινές ειδικότητες
 και
 ήταν σε εξέλιξη η ΝΟΜΙΜΗ διαδικασία των εθελοντικών μετατάξεων (παράδειγμα χρηστής διοίκησης και βέλτιστης υπηρεσιακής μεταβολής) που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, ούτε ακυρώθηκε/ανακλήθηκε/αντικαταστάθηκε....

Η διοίκηση είχε δημιουργήσει ΝΟΜΙΜΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗς στους συμμετέχοντες των εθελοντικών και μετά ήλθε η θλιβερή, αδιαφανής γνωστή διαδικασία που υφάρπαξε τις ήδη συσταθείσες οργανικές και κατέβασε στην αθμια όποιον/α  ήθελε......τον γνωστούλη, την γνωστούλα ....
Οι συνέπειες ; τις βιώνουμε....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:16:51 »

Αποσυνδεδεμένος anikologr2

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18635 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 09:48:04 pm »
Δεν ξέρω αν εδώ σε αυτό το φόρουμ υπάρχει χειρότερο νήμα από αυτό με τις μετατάξεις! Έχω καιρό να γράψω, γιατί βαρέθηκα να με βρίζουν και να με λένε βύσμα επειδή πήρα μετάταξη από έναν νομό με πλεονάζοντες όπως ήμουν κι εγώ! Το άτομο που μάλιστα με καταράστηκε εδώ μέσα, άλλο δεν εμφανίστηκε... Τυχαίο; Δεν νομίζω. Προφανώς θα δικαιώθηκε και θα πήρε κι αυτό μετάταξη τελικά, διαφορετικά θα είχε αφηνιάσει! Άντε λοιπόν ας ανακληθούν οι μετατάξεις να ησυχάσετε όλοι εσείς οι αδικημένοι, να πάμε κι εμείς οι βυσματομεταταγμένοι στο διάολο να τελειώνουμε πια... Έλεος πια... ντρέπομαι για λογαριασμό κάποιων εδώ μέσα που είναι συνάδελφοί μου! Άντε ας γυρίσουμε στη δευτεροβάθμια από την οποία φύγαμε... θα επιβιώσουμε μην ανησυχείτε ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ... για όλους έχει ο Θεός... κανείς δεν χάνεται... το ψωμί σας δεν θα σας το φάμε!!!

Ναι, λοιπόν...είμαι μια μεταταγμένη...με γάμο....παιδιά....εντοπιότητα....συνυπηρέτηση...αρκετά χρόνια υπηρεσίας.... υπηρεσίας μέσα στην τάξη ακόμα και με τεράστια κοιλιά και οχι σε γραφεία.....ή στο σπίτι μου...μεταπτυχιακό...πυσδε προέλευσης ίδιο με το πυσπε μετάταξης.....πυσπε που έδινε τριαπλάσιες θέσεις μεταταγμένων από αυτούς που τελικά πήγαν....πυσπε από το οποίο έφυγαν 15 της ειδικότητάς μου το 2015 και ήρθε ένας και κανένας το 2016...με κανέναν προϋπάρχοντα στη διάθεση,όλους τους μεταταγμένους με οργανικές και αρκετά οργανικά κενά ακάλυπτα....

Με εμένα προσωπικά να είμαι στο σχολείο 8 με 2, να αφιερώνω ατέλειωτες ώρες προετοιμασίας των μαθημάτων μου, να εκπονώ ευρωπαϊκά προγράμματα υπερωριακά και να βραβεύομαι με τους μαθητές μου, να μη ζητάω ούτε ευρώ από το σχολείο μου,να βάζω χρήματα από την τσέπη μου για να κάνω τη δουλειά μου όπως εγώ θέλω....

Ναι λοιπόν...να μάθουν οι γονείς ποιοι κάνουν μάθημα στα παιδιά τους....πολύ θα το ήθελα!!!

Να ανακληθούν οι μετατάξεις....αλλά και όλες οι μεταθέσεις δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας από το 2013 και μετά...ειδικά αυτές του 2015...που κάποιοι έπιασαν Αττική με λιγότερα απο 30 μόρια... που λόγω μετατάξεων κάποιοι είδαν μετάθεση που δεν θα έβλεπαν ούτε σε 10 χρόνια...

Να ανακληθούν...να πάω πίσω στη δευτεροβάθμια την οποία συνειδητά επέλεξα και απαρνήθηκα λόγω έμμεσου χαρακτηρισμού όσων ήταν στη διάθεση ως πλεονάζοντος προσωπικού και με δεδομένη την διαθεσιμότητα τεχνικών ειδικοτήτων...ή να περάσω την ίδια 'νόμιμη'αυτη τη φορά διαδικασία για να καταλήξω εκεί που είμαι τώρα...

Θεωρώ όμως ότι κάτι τέτοιο θίγει τα συμφέροντα 3500 μεταταγμένων και το μεγάλο ποσοστό ικανοποιημένων από τους προϋπάρχοντες στις μεταθέσεις του 2015...όσο για αυτούς που δεν πήραν...οι περισσότεροι απο αυτούς με νέα διαδικασία πάλι ανικανοποίητοι θα μείνουν.

Ποιός θα αποφασίσει να δημιουργήσει τέτοιο ντόμινο?

Και γιατί εγω και οι άλλοι μεταταγμένοι που σε μεγάλο ποσοστό ειναι σαν και εμένα, αντίθετα με τα όσα αυθαίρετα λέγονται περί βυσμάτων εδώ μέσα, να αγχωθούμε και να αρχίσουμε να υπογράφουμε?

Μην ψάχνετε λοιπόν που είναι οι υπόλοιποι μεταταγμένοι!

Χαίρομαι να διαβάζω σχόλια μεταταγμένων που επιθυμούν την ακύρωση των υποχρεωτικών μετατάξεων... Έτσι να συνηθίζουμε την ιδέα.. Πότε δεν ξέρεις στην Ελλάδα. Θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη παραμένει ακέραιη. Αυτό ξέρουν και οι μετάταχθεντες. Οπότε ας είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο πλέον..

Αποσυνδεδεμένος Φωτεινή ΠΕ07

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #18636 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 09:49:03 pm »

Από πότε είναι γνωστό το πόρισμα;; Ποιες οι πηγές του;
Έλα μου ντε!!!
Η ελευθερία είναι παιδί της αγάπης.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18637 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 09:52:13 pm »
Χαίρομαι να διαβάζω σχόλια μεταταγμένων που επιθυμούν την ακύρωση των υποχρεωτικών μετατάξεων... Έτσι να συνηθίζουμε την ιδέα.. Πότε δεν ξέρεις στην Ελλάδα. Θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη παραμένει ακέραιη. Αυτό ξέρουν και οι μετάταχθεντες. Οπότε ας είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο πλέον..
Ξέρεις να διαβάζεις; Εγώ δεν επιθυμώ την ακύρωση, αν όμως γίνει δεν θα πεθάνω κιόλας!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:16:51 »

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18638 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 09:54:21 pm »
Έλα μου ντε!!!
Το πόρισμα ήταν γνωστό από τον Απρίλιο του 16..ε και; το υπουργείο το έθαβε επιμελώς για να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι.. Νομίζεις ότι οι δικαστές λειτουργούν με τον ίδιο αδιαφανη τρόπο; είσαι γελασμένη..

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18639 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 09:55:12 pm »
Ξέρεις να διαβάζεις; Εγώ δεν επιθυμώ την ακύρωση, αν όμως γίνει δεν θα πεθάνω κιόλας!!!
Δυστυχως για σένα ξέρω.. Εσύ ξέρεις; το πόρισμα το διάβασες; το κατάλαβες;

Αποσυνδεδεμένος Νόμιμος!

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ήθος ανθρώπω δαίμων....
    • Προφίλ
« Απάντηση #18640 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 09:58:32 pm »
@ diamantinos
Για να μην λέμε πολλά  πάρα πολλοί έκαναν αίτηση  στις εθελοντικές και μετά στις υποχρεωτικές και πήραν μετάταξη.
Μάλιστα μερικοί έψαχναν σε εκείνες τις αιτήσεις των εθελοντικών να βγάλουν συμπέρασμα για τις μετέπειτα...αν είναι δυνατόν. Πάντως σε δυο ΠΥΣΔΕ που είχα πολλούς γνωστούς στις εθελοντικές το 80% πήρε μετάταξη...αυτό φυσικά είναι απλή ενδειξη.

Όσο για τις εθελοντικές ...ο νόμος  του 2013 που ακολούθησε είναι ισχυρότερος .
Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί....(.κατά Ματθαίον, κεφ. 23)
...καὶ τὴν εἰωθυῖαν ἀξίωσιν τῶν ὀνομάτων ἐς τὰ
ἔργα ἀντήλλαξαν τῇ δικαιώσει.... (Θουκυδίδου Ιστορίαι,

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18641 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 10:02:36 pm »
Παράθεση από: diamantinos στις Μάιος 18, 2015, 09:02:36 μμ
Η ΜΟΝΗ ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΥΡΩΣΗ. ΤΕΛΟΣ. ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΦΡΙΞΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΜΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ, MAILS, ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥς ΟΛΟΥΣ. ΜΕΤΡΑΝΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΟΥΝ.

Το πόρισμα ήταν γνωστό από τον Απρίλιο του 16..ε και; το υπουργείο το έθαβε επιμελώς για να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι.. Νομίζεις ότι οι δικαστές λειτουργούν με τον ίδιο αδιαφανη τρόπο; είσαι γελασμένη..
Δυστυχως για σένα ξέρω.. Εσύ ξέρεις; το πόρισμα το διάβασες; το κατάλαβες;

Αποσυνδεδεμένος Νόμιμος!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18642 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 10:03:00 pm »

Διαβασε καλύτερα το σχόλιο μου περί πορίσματος, θυμήσου τι έγραφες εσύ ο ίδιος για το θέμα αυτό και επίσης θυμήσου τους προσφάτους χαρακτηρισμους σου περί της ποιότητας όσων μετατάχθηκαν και διδάσκουν!!!

Αποσυνδεδεμένος Nym

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #18643 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 10:03:37 pm »
Να με συγχωρείς συνάδελφε, αλλά η πρότερη σύσταση των οργανικών δεν εγγυάται τίποτε για το μέλλον, ούτε η προσδοκία μετάταξης που επικαλείσαι, αν το υπουργείο δεν έχει τη βούληση να προωθήσει τη διαδικασία και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα το πράξει, δοθείσης της επιδεινούμενης δημοσιονομικής κατάστασης και των πιέσεων που θα ασκήσει η ΔΟΕ για την κάλυψη των ΠΕ70. Το εξάωρο Φίλη είναι πολύ συρρικνωμένο για να φιλοξενήσει τους πάντες χώρις συνακόλουθες στρεβλώσεις υπεραριθμιών, ενώ αν διευρυνόταν προκαλώντας νέες ανάγκες στελέχωσης, το δημοσιονομικό κόστος θα καταγραφόταν επαχθές για να το υποστηρίξει το υποχρηματοδοτούμενο υπουργείο Παιδείας. Ή το ένα ή το άλλο.

Έπειτα η τότε οργανική σύσταση έλαβε χώρα στο πλαίσιο διαφορετικών συνθηκών κάθε υφής και στη βάση σταθερών που πλέον έχουν ανατραπεί.

Τίποτα δε μένει το ίδιο σε αυτή την κινούμενη άμμο που βυθίζεται η χώρα, ενώ τελούμε σε διαδικασία αλεπάλληλων μετασχηματισμών, και όποιος δεν το συνειδητοποιεί στερείται ιστορικής συνείδησης και κριτικής πρόσληψης, (δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κανέναν στο φορουμ για να μην παρεξηγούμαστε).

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18644 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 10:04:58 pm »
Πως γίνεται το 16 να είναι πριν το 15 δεν έχω καταλάβει...

anikologr2 μάλλον εσύ δεν ξέρεις να διαβάζεις.... λυπάμαι πολύ!!!

Αποσυνδεδεμένος sunday

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18645 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 10:09:46 pm »

Είστε και ξεφτέρια εσείς οι μεταταγμένοι... ;D

Απλά πράγματα: Το 2016 συντάχθηκε επίσημα η τελική έκθεση του πορίσματος. Η έρευνα όμως είχε ξεκινήσει από το 2015...

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18646 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 10:13:42 pm »

anikologr2 μάλλον εσύ δεν ξέρεις να διαβάζεις.... λυπάμαι πολύ!!!
Αλλάζει κάτι από την ουσία όσων έγραψα; φυσικά και όχι.  Οπότε μην παίζεις με τις λέξεις.. Δεν φαίνεσαι περισσότερο έξυπνη..

Αλήθεια εδώ μέσα θα ήθελε κάθε μεταταγμένος να μας πει αν μεταταχθηκε στο οικείο ΠΥΣΠΕ ή σε άλλο; κατά παράβαση του Νόμου;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 26, 2017, 10:15:24 pm από anikologr2 »

Αποσυνδεδεμένος Νόμιμος!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18647 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 10:17:24 pm »
Είστε και ξεφτέρια εσείς οι μεταταγμένοι... ;D

Απλά πράγματα: Το 2016 συντάχθηκε επίσημα η τελική έκθεση του πορίσματος. Η έρευνα όμως είχε ξεκινήσει από το 2015...

Καταλαβαίνεις τι γράφεις τώρα;  Ήταν γνωστό από που το ανεπίσημο περιεχόμενο των καταθέσεων;;
Το πόρισμα έχει την ένδειξη εμπιστευτικό.. Ποιοι ήξεραν και από που το περιεχόμενο του πριν καν συνταχθεί;

ΥΓ. Αυτό σαν απάντηση στο σχόλιο σου....δεν υπεισέρχομαι στην ουσία του πορίσματος για να προλάβω κακεντρέχειες!!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 636