0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ απόλυτα.Συνάδελφοι, η υπόθεση εκδικάστηκε τόσο στο διοικητικό εφετείο όσο και στο ΣτΕ. Ας πρυτανεύσει η σοβαρότητα και η νηφαλιότητα στο παρόν νήμα ενόψει της έκδοσης των αποφάσεων και ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τους όρους ενός έλλογου διαλόγου αποφεύγοντας να εκφυλίσουμε το νήμα σε βαλβίδα εκτόνωσης ψυχολογικής έντασης. Ό,τι και να πούμε πλέον τα δικαστήρια θα κρίνουν. Μια τελευταία παρατήρηση. Εκτιμώ ειλικρινά ότι αν ακυρωθεί η διαδικασία των μετατάξεων, το υπουργείο δεν θα προβεί σε επανάληψή της λαμβάνοντας υπόψη: α. τα στενά δημοσιονομικά πλαίσια εντός των οποίων θα έπρεπε να κινηθεί το υπουργείο για να πληρώσει τις απομένουσες οργανικές ανάγκες της Α/θμιας σε διδακτικό προσωπικό στο σύνολο της επικράτειας, ιδιαίτερα στις νέες ειδικότητες. Άπαξ και καταργηθούν οι μετατάξεις, θα εκλείψει και ο λόγος σύστασης των οργανικών θέσεων στην Α/θμια, ενώ σε μια ενδεχόμενη πολιτική αλλαγή δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπάρξει η πολιτική βούληση για διεύρυνση της οργανικής σύνθεσης της Α/θμιας.β. τη δασκαλοκρατούμενη ΔΟΕ η οποία καιροφυλακτεί και θεωρώ ότι θα υπονομεύσει τη θέση των ειδικοτήτων στην Α/θμια, όπως διαφάνηκε από τη διάχυτη ανησυχία που επικράτησε στη συνάντηση όλων των αιρετών στην Αθήνα τη Δευτέρα 23/1, στην οποία έγινε παραδεκτό το γεγονός ότι πλέον ο κλάδος των δασκάλων καταγράφει εκτρωματικές υπεραριθμίες στη συντριπτική πλειονότητα των ΠΥΣΠΕ μετά από τη μείωση των ωρών του που επέφερε ο νόμος Φίλη. Εν αναμονή των αποφάσεων λοιπόν.
Δεν ξέρω αν εδώ σε αυτό το φόρουμ υπάρχει χειρότερο νήμα από αυτό με τις μετατάξεις! Έχω καιρό να γράψω, γιατί βαρέθηκα να με βρίζουν και να με λένε βύσμα επειδή πήρα μετάταξη από έναν νομό με πλεονάζοντες όπως ήμουν κι εγώ! Το άτομο που μάλιστα με καταράστηκε εδώ μέσα, άλλο δεν εμφανίστηκε... Τυχαίο; Δεν νομίζω. Προφανώς θα δικαιώθηκε και θα πήρε κι αυτό μετάταξη τελικά, διαφορετικά θα είχε αφηνιάσει! Άντε λοιπόν ας ανακληθούν οι μετατάξεις να ησυχάσετε όλοι εσείς οι αδικημένοι, να πάμε κι εμείς οι βυσματομεταταγμένοι στο διάολο να τελειώνουμε πια... Έλεος πια... ντρέπομαι για λογαριασμό κάποιων εδώ μέσα που είναι συνάδελφοί μου! Άντε ας γυρίσουμε στη δευτεροβάθμια από την οποία φύγαμε... θα επιβιώσουμε μην ανησυχείτε ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ... για όλους έχει ο Θεός... κανείς δεν χάνεται... το ψωμί σας δεν θα σας το φάμε!!!
Ναι, λοιπόν...είμαι μια μεταταγμένη...με γάμο....παιδιά....εντοπιότητα....συνυπηρέτηση...αρκετά χρόνια υπηρεσίας.... υπηρεσίας μέσα στην τάξη ακόμα και με τεράστια κοιλιά και οχι σε γραφεία.....ή στο σπίτι μου...μεταπτυχιακό...πυσδε προέλευσης ίδιο με το πυσπε μετάταξης.....πυσπε που έδινε τριαπλάσιες θέσεις μεταταγμένων από αυτούς που τελικά πήγαν....πυσπε από το οποίο έφυγαν 15 της ειδικότητάς μου το 2015 και ήρθε ένας και κανένας το 2016...με κανέναν προϋπάρχοντα στη διάθεση,όλους τους μεταταγμένους με οργανικές και αρκετά οργανικά κενά ακάλυπτα....Με εμένα προσωπικά να είμαι στο σχολείο 8 με 2, να αφιερώνω ατέλειωτες ώρες προετοιμασίας των μαθημάτων μου, να εκπονώ ευρωπαϊκά προγράμματα υπερωριακά και να βραβεύομαι με τους μαθητές μου, να μη ζητάω ούτε ευρώ από το σχολείο μου,να βάζω χρήματα από την τσέπη μου για να κάνω τη δουλειά μου όπως εγώ θέλω....Ναι λοιπόν...να μάθουν οι γονείς ποιοι κάνουν μάθημα στα παιδιά τους....πολύ θα το ήθελα!!!Να ανακληθούν οι μετατάξεις....αλλά και όλες οι μεταθέσεις δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας από το 2013 και μετά...ειδικά αυτές του 2015...που κάποιοι έπιασαν Αττική με λιγότερα απο 30 μόρια... που λόγω μετατάξεων κάποιοι είδαν μετάθεση που δεν θα έβλεπαν ούτε σε 10 χρόνια...Να ανακληθούν...να πάω πίσω στη δευτεροβάθμια την οποία συνειδητά επέλεξα και απαρνήθηκα λόγω έμμεσου χαρακτηρισμού όσων ήταν στη διάθεση ως πλεονάζοντος προσωπικού και με δεδομένη την διαθεσιμότητα τεχνικών ειδικοτήτων...ή να περάσω την ίδια 'νόμιμη'αυτη τη φορά διαδικασία για να καταλήξω εκεί που είμαι τώρα...Θεωρώ όμως ότι κάτι τέτοιο θίγει τα συμφέροντα 3500 μεταταγμένων και το μεγάλο ποσοστό ικανοποιημένων από τους προϋπάρχοντες στις μεταθέσεις του 2015...όσο για αυτούς που δεν πήραν...οι περισσότεροι απο αυτούς με νέα διαδικασία πάλι ανικανοποίητοι θα μείνουν.Ποιός θα αποφασίσει να δημιουργήσει τέτοιο ντόμινο?Και γιατί εγω και οι άλλοι μεταταγμένοι που σε μεγάλο ποσοστό ειναι σαν και εμένα, αντίθετα με τα όσα αυθαίρετα λέγονται περί βυσμάτων εδώ μέσα, να αγχωθούμε και να αρχίσουμε να υπογράφουμε? Μην ψάχνετε λοιπόν που είναι οι υπόλοιποι μεταταγμένοι!
Από πότε είναι γνωστό το πόρισμα;; Ποιες οι πηγές του;
Χαίρομαι να διαβάζω σχόλια μεταταγμένων που επιθυμούν την ακύρωση των υποχρεωτικών μετατάξεων... Έτσι να συνηθίζουμε την ιδέα.. Πότε δεν ξέρεις στην Ελλάδα. Θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη παραμένει ακέραιη. Αυτό ξέρουν και οι μετάταχθεντες. Οπότε ας είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο πλέον..
Έλα μου ντε!!!
Ξέρεις να διαβάζεις; Εγώ δεν επιθυμώ την ακύρωση, αν όμως γίνει δεν θα πεθάνω κιόλας!!!
Το πόρισμα ήταν γνωστό από τον Απρίλιο του 16..ε και; το υπουργείο το έθαβε επιμελώς για να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι.. Νομίζεις ότι οι δικαστές λειτουργούν με τον ίδιο αδιαφανη τρόπο; είσαι γελασμένη..
Δυστυχως για σένα ξέρω.. Εσύ ξέρεις; το πόρισμα το διάβασες; το κατάλαβες;
Πως γίνεται το 16 να είναι πριν το 15 δεν έχω καταλάβει...
Πως γίνεται το 16 να είναι πριν το 15 δεν έχω καταλάβει...anikologr2 μάλλον εσύ δεν ξέρεις να διαβάζεις.... λυπάμαι πολύ!!!
Είστε και ξεφτέρια εσείς οι μεταταγμένοι... Απλά πράγματα: Το 2016 συντάχθηκε επίσημα η τελική έκθεση του πορίσματος. Η έρευνα όμως είχε ξεκινήσει από το 2015...