*

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε με την παραχώρηση ωρών ΠΔΣ σε μόνιμους και αναπληρωτές καθηγητές;

Ναι
15 (37.5%)
Όχι
25 (62.5%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 39

Η ψηφοφορία έληξε: Δεκεμβρίου 18, 2007, 10:44:07 pm

Αποστολέας Θέμα: Ώρες Π.Δ.Σ. σε μόνιμους και αναπληρωτές  (Αναγνώστηκε 17476 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eDimitris

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την πρωτοβάθμια εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Ώρες Π.Δ.Σ. σε μόνιμους και αναπληρωτές
« Απάντηση #112 στις: Δεκεμβρίου 09, 2007, 11:08:07 pm »
ενα πραγμα θελω να ρωτησω συναδελφοι.πως σας καλεσαν την πρωτη σας φορα για πδς ?εγω εδω και πολλα χρονια καταθετω τα χαρτια μου και τιποτα εχοντας στο βιογραφικο μου μονο μια δεκαετια και κατι σε φροντιστηρια.πολλακις επιτυχια στον ασεπ, αρα μορια, κατι ψιλα απο ενισχυτικη το 2004 που ειχαν καλεσει χιλιαδες και  φετος ειμαι στον πινακα διοριστεων του ασεπ (δευτερη φαση).οταν ρωτησα στη διευθυνση ποια τα κριτηρια επιλογης μετα απο μακρα κι εντονη συζητηση ουτε λιγο ουτε πολυ μου ειπαν καταμουτρα οτι καλο θα ηταν να ειχα ενα επιπλεον προσον που δυστυχως δεν ειχα ποτε, μια καποια γνωριμια. δε λεω οτι οσοι δουλευουν μπαινουν πλαγιως αλλα εμενα αυτα μου ειπαν και σας καταθετω με καθε ειλικρινεια την δικια μου αληθεια. κι αφου για ολα τα αλλα υπαρχουν οι πινακες ασεπ και ενιαιος γιατι να μην ισχυει αυτο και στην πδς?οσο για τους μονιμους που δουλευουν στην πδς αφου νομιμως τους δινεται το δικαιωμα δεν νομιζω οτι πρεπει να τα βαζουμε μαζι τους. το προβλημα ειναι πολυ πιο βαθυ και δε νομιζω πως οι μονιμοι ειναι αυτοι που μας στερουν την προσβαση.το αλλα αντι αλλων "συστημα προσληψεων" ειναι που πασχει κι εμεις ασχολουμεθα με αλλοτρια....δυστυχως...

Η ιεραρχία της επιλογής στην ΠΔΣ είναι:
1) Μόνιμος παλιός καθηγητής που ζητάει το τμήμα (το παίρνει πάντα)
2) Μόνιμος νέος καθηγητής που ψήνει τα παιδιά να ζητήσουν από τον δ/ντη να το αναλάβει αυτός το τμήμα (το παίρνει πάντα)
3)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:22:13 »

erietta

• Επισκέπτης
« Απάντηση #113 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 12:12:16 am »
Να καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου, έτσι για να τα πω και να ξεσπάσω; Κατάγομαι από επαρχία αλλά μένω στην Αθήνα. Στο χωριό μου ισχύει το "σε επιλέγει ο διευθυντής". Ξεκάθαρα. Πώς σε επιλέγει όμως; Πολύ απλά. Με παρακάλια, παρακάλια, παρακάλια. Ας μη με αμφισβητήσει κανείς, γιατί το έχω διαπιστώσει. Εγώ είχα τη φαεινή ιδέα να πάρω απλώς τηλέφωνο, μιας και είμαι στην Αθήνα και δουλεύω εδώ. Μου απάντησε με το σεις και με το σας και είπε οτι θα το έχει υπ' όψιν. Αποτέλεσμα; Πήρε αυτούς που παρακάλεσαν, πολλάκις αποτυχόντες του ΑΣΕΠ. Μια μάλιστα από τις κοπέλες είναι ανιψιά καθηγητή του σχολείου. Πώς νιώθω εγώ που δεν παρακάλεσα; Τσακώνομαι με την οικογένειά μου γιατί δεν παρακάλεσα, γιατί δεν πήγα να κλάψω. Αυτά. Και όλα αυτά, ενώ έχω πετύχει αρκετά σημαντικά πράγματα στον κλάδο μου, χωρίς μέσο. Στην θέση μου θα πήγαινε κανείς στον διευθυντή να τον κάνει ρόμπα; Ομολογώ ότι πολύ θα το 'θελα.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 07:59:56 am »
Συνάδελφοι, ψυχραιμίίίίία!!!

Είναι κοινός τόπος ότι η ΠΔΣ θέλει μέσο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, πάντα σε όλες τις περιπτώσεις μέσου, παίρνουν και μερικούς άσχετους για ξεκάρφωμα. Εξάλλου, όταν το πλήρες ωράριο είναι 11 ώρες, και στην καλύτερη περίπτωση κάποιος να πάρει 4, άντε 6, είναι προφανές ότι η λογική είναι να βολέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους.

Το ζήτημα είναι αν έχει κάποιο νόημα να δουλεύουμε 4 ώρες την εβδομάδα και να είμαστε και χαρούμενοι γι'αυτό! Μας έχει πιάσει μια μοριολαγνεία, η οποία δεν νομίζω ότι βοηθάει καθόλου. Έτσι όπως είναι η κατάσταση, ειδικά στους φιλολόγους, το κάτι λιγότερο από 1 μόριο που δίνουν οι 4 ώρες την βδομάδα- και βάλτε μέσα αργίες, εκδρομές-, δεν σώζει κανένα όταν για ωρομισθία σε περιοχή που είναι σε εύλογη απόσταση από τόπο κατοικίας χρειάζονται 10 και 15 μόρια!

Μήπως να δούμε πώς θα παλέψουμε για μαζικούς διορισμούς μονίμων, αντί να φαγωνόμαστε για το 1 μοριάκι που δίνει -αν δώσει- η ΠΔΣ? Λέω εγώ τώρα....

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 09:19:41 am »
ενα πραγμα θελω να ρωτησω συναδελφοι.πως σας καλεσαν την πρωτη σας φορα για πδς ?εγω εδω και πολλα χρονια καταθετω τα χαρτια μου και τιποτα εχοντας στο βιογραφικο μου μονο μια δεκαετια και κατι σε φροντιστηρια.πολλακις επιτυχια στον ασεπ, αρα μορια, κατι ψιλα απο ενισχυτικη το 2004 που ειχαν καλεσει χιλιαδες και  φετος ειμαι στον πινακα διοριστεων του ασεπ (δευτερη φαση).οταν ρωτησα στη διευθυνση ποια τα κριτηρια επιλογης μετα απο μακρα κι εντονη συζητηση ουτε λιγο ουτε πολυ μου ειπαν καταμουτρα οτι καλο θα ηταν να ειχα ενα επιπλεον προσον που δυστυχως δεν ειχα ποτε, μια καποια γνωριμια. δε λεω οτι οσοι δουλευουν μπαινουν πλαγιως αλλα εμενα αυτα μου ειπαν και σας καταθετω με καθε ειλικρινεια την δικια μου αληθεια. κι αφου για ολα τα αλλα υπαρχουν οι πινακες ασεπ και ενιαιος γιατι να μην ισχυει αυτο και στην πδς?οσο για τους μονιμους που δουλευουν στην πδς αφου νομιμως τους δινεται το δικαιωμα δεν νομιζω οτι πρεπει να τα βαζουμε μαζι τους. το προβλημα ειναι πολυ πιο βαθυ και δε νομιζω πως οι μονιμοι ειναι αυτοι που μας στερουν την προσβαση.το αλλα αντι αλλων "συστημα προσληψεων" ειναι που πασχει κι εμεις ασχολουμεθα με αλλοτρια....δυστυχως...

Η ιεραρχία της επιλογής στην ΠΔΣ είναι:
1) Μόνιμος παλιός καθηγητής που ζητάει το τμήμα (το παίρνει πάντα)
2) Μόνιμος νέος καθηγητής που ψήνει τα παιδιά να ζητήσουν από τον δ/ντη να το αναλάβει αυτός το τμήμα (το παίρνει πάντα)
3)
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:22:13 »

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 04:27:17 pm »
Μ'αρέσει που κατάλαβες ( ???  ??? ) την επιχειρηματολογία των μονίμων !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αντε και καλό διορισμό !

Αποσυνδεδεμένος BIBH

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 06:30:22 pm »
Μαθήτρια που έχω σε ιδιαίτερο μου ανέφερε προχθές ότι είχε δηλώσει για ΠΔΣ στην χημεία, αλλά τώρα που ξεκίνησαν τα μαθήματα είδε ότι διδάσκει κι εκεί η μόνιμη καθηγήτρια του κανονικού προγράμματος. Δεν την συμπαθεί, την φοβάται κτλ. οπότε θέλει να αποχωρήσει. Δεν νιώθει άνετα να της εκφράσει τις απορίες της γιατί πιστεύει ότι θα έχει επίπτωση στο βαθμό της. 'Οσο κι αν προσπαθώ να την πείσω να παρακολουθήσει το μάθημα γιατί όλο και κάτι θα μάθει, είναι ανένδοτη.
All in all it's just another brick in the wall...

Αποσυνδεδεμένος Prosagon

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Δεκεμβρίου 11, 2007, 02:25:34 am »
Μαθήτρια που έχω σε ιδιαίτερο μου ανέφερε προχθές ότι είχε δηλώσει για ΠΔΣ στην χημεία, αλλά τώρα που ξεκίνησαν τα μαθήματα είδε ότι διδάσκει κι εκεί η μόνιμη καθηγήτρια του κανονικού προγράμματος. Δεν την συμπαθεί, την φοβάται κτλ. οπότε θέλει να αποχωρήσει. Δεν νιώθει άνετα να της εκφράσει τις απορίες της γιατί πιστεύει ότι θα έχει επίπτωση στο βαθμό της. 'Οσο κι αν προσπαθώ να την πείσω να παρακολουθήσει το μάθημα γιατί όλο και κάτι θα μάθει, είναι ανένδοτη.
ΝΟΜΙΖΩ πως κανονικά απαγορεύεται να κάνει την ΠΔΣ ο καθηγητής που κάνει το κανονικό τμήμα.

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Δεκεμβρίου 11, 2007, 09:15:36 am »
Δεν την συμπαθεί, την φοβάται κτλ. οπότε θέλει να αποχωρήσει. Δεν νιώθει άνετα να της εκφράσει τις απορίες της γιατί πιστεύει ότι θα έχει επίπτωση στο βαθμό της. 'Οσο κι αν προσπαθώ να την πείσω να παρακολουθήσει το μάθημα γιατί όλο και κάτι θα μάθει, είναι ανένδοτη.
ΝΟΜΙΖΩ πως κανονικά απαγορεύεται να κάνει την ΠΔΣ ο καθηγητής που κάνει το κανονικό τμήμα.

Δεν απαγορευεται. Δεν το εχεις διαβασει καθολου το τοπικ, ε? Τοση ωρα αυτο συζηταμε... :)

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Δεκεμβρίου 11, 2007, 09:54:09 am »
ό,τι ήταν ν αλλάξει έπρεπε να ταν για όσους έμπαιναν τότε στις σχολές κι όχι για πτυχιούχους ετών, έχετε δίκιο , ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ.

Αυτο ακριβως. Η καταργηση της επετηριδας με τον τροπο που εγινε ηταν μια αδικη πραξη για οσους μπηκαμε (οπως ειπες, με 19αρια και 20αρια... μπορουν πολλοι να καυχηθουν οτι εγραψαν 19,5 σε ολα τα μαθηματα, ακομα και στην Εκθεση??) στο Πανεπιστημιο υπο αλλο καθεστως. Ηθελα να προσφερω στην εκπαιδευση, αλλα με ποιο τροπο μπορουσα να το κανω πλεον, εκτος απο φροντιστηρια (που επιπλεον δε σου εβαζαν και ενσημα!), ιδιαιτερα και τελικα εργασια στο εξωτερικο? Και τωρα πρεπει να δινουμε ΑΣΕΠ και να θεωρουμαστε "επιτυχοντες μη διοριστεοι" επειδη τους μισους που διοριζουν δεν τους παιρνουν καν απο τον ΑΣΕΠ...

Διοριστηκαν φετος μονιμοι με λιγοτερα μορια απο τα δικα μου, αλλα βλεπεις τα δικα μου ηταν απο τον ΑΣΕΠ ενω τα δικα τους απο "προϋπηρεσια"!!! Αντιθετα με την αποψη της Κ_Κ, εγω δεν ειμαι κατα της αναγνωρισης της προϋπηρεσιας, ισα-ισα που δεν πιστευω οτι μια επιτυχια στον ΑΣΕΠ απο μονη της κρινει οτι καποιος ειναι καταλληλος για εκπαιδευτικος. Το μερακι, η μεταδοτικοτητα, η διαχειριση ταξης, η ευελιξια και πολλα άλλα δε μαθαινονται απο τον ΑΣΕΠ.

Κατα τη γνωμη μου, το συστημα δεν ειναι πολυ καλυτερο απο την εποχη της επετηριδας... αλλαγη χρειαζοταν, οχι ριζικη καταργηση. Οσοι αδιοριστοι υπηρχαν τοτε, αλλοι τοσοι υπαρχουν και τωρα. Απλά ακουγονται λιγοτερο επειδη πλεον ειναι μοιρασμενοι σε πολλους υποπινακες και αναλωνονται στο πώς να παρει ο ενας μερικα μορια περισσοτερα απο τον αλλο στο δικο του υποπινακα. Η συναδελφικη αλληλεγγυη που υπηρχε στο παρελθον τωρα εχει φτασει στο μηδεν. Αν αυτο ηθελαν οι ηθυνοντες, το πετυχαν με τον καλυτερο τροπο!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 11, 2007, 10:01:47 am από utenar »

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Δεκεμβρίου 11, 2007, 10:03:30 am »
Η ΠΔΣ και γενικά η ωρομισθία δείχνει τα προβλήματα της συγκέντρωσης υπερπληθώρας υποψηφίων σε ένα κλάδο.

Προσωπική μου άποψη είναι να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό που να κάνει την ΠΔΣ ή να πάρουν μόνιμους από τον πρωινό πρόγραμμα και να τους μεταφέρουν καθαρά στην ΠΔΣ.

Κι εγω το εχω σκεφτει αυτο. Το καλυτερο για να λυθουν τα προβληματα της ΠΔΣ θα ηταν ακριβως αυτο: να προσληφθει μονιμο προσωπικο αποκλειστικα για την ΠΔΣ.

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Δεκεμβρίου 11, 2007, 01:44:08 pm »
Καταργήθηκε ο ένας πίνακας (της επετηρίδας) για να φτιαχτούν πέντε (σχεδόν). Το έκαναν συνειδητά κι επίτηδες.
Σκεφτείτε: το σχολείο ήταν ο μοναδικός δημόσιος τομέας που έμπαινες χωρίς βύσμα. Σε πολλούς αυτό δεν άρεσε αυτό. Αν πραγματικά νοιάζονταν για τους νέους που δε διορίζονταν μπορούσαν να κρατήσουν την επετηρίδα ως είχε και να γίνεται ΑΣΕΠ για ένα 30% ας πούμε, όπου θα ανακοινώνονταν οι διοριστέοι κι όχι οι επιτυχόντες.
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Δεκεμβρίου 11, 2007, 03:21:41 pm »
Καταργήθηκε ο ένας πίνακας (της επετηρίδας) για να φτιαχτούν πέντε (σχεδόν). Το έκαναν συνειδητά κι επίτηδες.
Σκεφτείτε: το σχολείο ήταν ο μοναδικός δημόσιος τομέας που έμπαινες χωρίς βύσμα. Σε πολλούς αυτό δεν άρεσε αυτό. Αν πραγματικά νοιάζονταν για τους νέους που δε διορίζονταν μπορούσαν να κρατήσουν την επετηρίδα ως είχε και να γίνεται ΑΣΕΠ για ένα 30% ας πούμε, όπου θα ανακοινώνονταν οι διοριστέοι κι όχι οι επιτυχόντες.

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Δεκεμβρίου 12, 2007, 09:15:27 am »
Μέχρι το 2002 τουλάχιστον η προυπηρεσία της ΠΔΣ δεν μετρούσε σαν προσόν διορισμού και έτσι δεν χωρούσε το βύσμα στον διορισμό !!!

Πώς δε χωρουσε! Τα 1-2 μορια της ΠΔΣ ειναι ψιχουλα μπροστα στα 9 μορια των αναπληρωτων στη Σιβιτανιδειο, στα Εκκλησιαστικα Λυκεια, κλπ. Τουλαχιστον στην ΠΔΣ παιρνουν και τυχαια ατομα, ενω εκει που παιζουν τα πολλα μορια δε γινεται τιποτα!

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Δεκεμβρίου 12, 2007, 12:41:52 pm »
Σωστή η παρατήρηση με τη Σιβιτανίδιο , όπως παράθυρο ήταν και τα σεμινάρια Πληροφορικής και οι Μουσικοί που είχαν μόνο ενα πτυχίο αρμονίας και τα ειδικά σχολεία ( αν είχες γνώσεις νοηματικής κ.α. ) .........

Ομως αυτά τα παράθυρα ήταν σε μικρή έκταση .......... Τώρα το κακό έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις !! Σχεδόν όλοι κυνηγούν την προυπηρεσία και σχεδόν όλοι προσπαθούν να χωρέσουν απο αυτό το παράθυρο ..........

Που να χωρέσουν όμως .......... και βάλονται μετά κατά των μονίμων που δεν ελευθερώνουν τις ώρες ΠΔΣ ..........

Και που να μπορέσει ο κακόμοιρος ο συνάδελφος που δεν έχει γνωριμίες και δεν του αρέσει αυτή η διαδικασία, να ξεχωρίσει μέσω ΑΣΕΠ ??????

Μιλάω απο την θέση κάποιου που δεν φοβήθηκε ποτέ τις εξετάσεις , ενώ εσύ μάλλον τις φοβάσαι και σου αρέσουν τα παράθυρα ........... ειδικά όταν έχουν θέα θάλασσα ............  :P

Εκεί νομίζω βρίσκεται ο βασικός λόγος της διαφωνίας μας !!

Και επειδή απάντηση δεν έλαβα, σε ξαναρωτώ λοιπόν τι προτιμάς : Να κλείσουν όλα τα παράθυρα ή να υπάρχει ένα μεγάλο με την ελπίδα οτι θα χωρέσεις και εσύ ????

Την δική μου απάντηση την ξέρεις ......... Περιμένω και την δική σου , χωρίς υπεκφυγές .........  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 12, 2007, 12:53:51 pm από k_k »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182708
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 676
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144