*

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε με την παραχώρηση ωρών ΠΔΣ σε μόνιμους και αναπληρωτές καθηγητές;

Ναι
15 (37.5%)
Όχι
25 (62.5%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 39

Η ψηφοφορία έληξε: Δεκεμβρίου 18, 2007, 10:44:07 pm

Αποστολέας Θέμα: Ώρες Π.Δ.Σ. σε μόνιμους και αναπληρωτές  (Αναγνώστηκε 17505 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jeronimo

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω το πόκερ
    • Προφίλ
Ώρες Π.Δ.Σ. σε μόνιμους και αναπληρωτές
« στις: Δεκεμβρίου 03, 2007, 10:44:07 pm »
Συμφωνείτε με την παραχώρηση ωρών ΠΔΣ σε μόνιμους και αναπληρωτές καθηγητές;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Ώρες Π.Δ.Σ. σε μόνιμους και αναπληρωτές
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:30:15 »

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 03, 2007, 10:55:00 pm »
Φυσικά και όχι! Οι αναπληρωτές και οι μόνιμοι έχουν δουλειά και λεφτά, αλοίμονο από εμάς τους ωρομίσθιους που κυνηγάμε και την 1 ώρα με το τουφέκι :-\
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 03, 2007, 11:00:16 pm »
Λέτε να απαντήσει κανείς ναι σε αυτή την ερώτηση;

Αποσυνδεδεμένος jeronimo

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω το πόκερ
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 04, 2007, 11:40:07 am »
Ναι... οι αναπληρωτές και οι μόνιμοι που παίρνουν τις ώρες και οι αξιολογητές που τις δίνουν...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:30:15 »

rozy4

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 04, 2007, 11:55:39 am »
υπαρχουν περιοχες δυσπροσιτες που δεν ειναι δυνατον να μη παιρνουν καο μονιμοι και αναπληρωτες ΠΔΣ. το ζητουμενο ειναι να γινεται η ΠΔΣ και ας παιρνουν ολοι με την αναλογια τις ωρες. εξαλλου οταν εχεις νοικι φως νερο τηλεφωνο κλπ και εισαι και οικογενειαρχης τα χρηματα δεν σου φτανουν. δε νομιζω οτι δουλευουν επιπλεον για να μας στερησουν το ψωμι μας αλλα για το δικο τους το ψωμι

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 04, 2007, 06:49:50 pm »
δε νομιζω οτι δουλευουν επιπλεον για να μας στερησουν το ψωμι μας αλλα για το δικο τους το ψωμι
Ακριβώς έτσι είναι. Σωστά το θέτει γενικά η rozy4. Δεν καταλαβαίνω αυτή την αντίληψη που θεωρεί δίκαιο μόνο ότι συμφέρει εμένα.
Έπειτα αλήθεια έχετε σκεφτείτε για λίγο πως όσο εμείς κυνηγάμε τη μια ωρίτσα που θα μας πετάξουν όπως  πετούν το κόκκαλο στον πεινασμένο σκύλο  και τρωγόμαστε μεταξύ μας, τόσο εμείς οι ίδιοι ενισχύουμε, ανατροφοδοτούμε, αυτό το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας και εκμετάλλευσης από το κράτος ::)
Έχετε σκεφτεί αν, υποθετικά λέω, αν για μια χρονιά αρνιόμασταν όλοι μα όλοι όσοι επιθυμούμε μέσω των μορίων της αναπλήρωσης ή της ωρομισθίας αρνιόμασταν να εργαστούμε τι θα συνέβαινε?. Και μη μου πείτε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Μπορεί αν όλοι μαζί και απο κοινού αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Αλλά αυτό θέλει κότσια. :-[
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος namigard

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 04, 2007, 07:04:38 pm »
Και βέβαια όχι! Μολονότι είμαι κι εγώ αναπληρώτρια τα τελευταία τρία χρόνια σε Λύκεια της Αθήνας, το θεωρώ "ανήθικο", εντούτοις, να πάρω ώρες ΠΔΣ! Μου το έχουν προτείνει και έχω αρνηθεί. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία πολλών άλλων συναδέλφων για την ωρομισθία, όχι για τα χρήματα τόσο, τα οποία είναι ελάχιστα και φτάνουν στα χέρια τους με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά για τα μόρια προϋπηρεσίας πρωτίστως, που είναι γι' αυτούς αναγκαία προκειμένου να βελτιώσουν τις θέσεις τους στους πίνακες. Άλλωστε ένας αναπληρωτής έχει συνήθως τόσο "φορτωμένο" πρόγραμμα μαθημάτων, ειδικά αν είναι και φιλόλογος όπως εγώ, ώστε θα πρέπει να ' χει και μεγάλες φυσικές αντοχές για να τρέχει στα μαθήματα της ΠΔΣ μετά το τέλος του κανονικού προγράμματος. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα με κάνει έξαλλη η συμπεριφορά ορισμένων μονίμων "συναδέλφων" μου, οι οποίοι όχι μόνο παίρνουν ... αφειδώς τις ώρες ΠΔΣ, αλλά ... "εκβιάζουν" τους μαθητές τους κιόλας να πηγαίνουν στην ΠΔΣ με την απειλή του βαθμού ή "κλέβουν" τους μαθητές μου από μαθήματα της Γενικής Παιδείας ... του κανονικού σχολικού προγράμματος για να τους κάνουν ΠΔΣ, όχι τις ώρες που ορίζει ο νόμος, δηλαδή μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου, αλλά τις ώρες που βολεύει τους ίδιους!

Αποσυνδεδεμένος namigard

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 04, 2007, 07:36:20 pm »
Μπορώ να κατανοήσω την ανάγκη ενός μονίμου ή ενός αναπληρωτή να συμπληρώσει το εισόδημά του με την ΠΔΣ, αφού ως προς το θέμα των μορίων προϋπηρεσίας δεν έχει κανένα όφελος, αλλά θεωρώ a priori αντιδεοντολογικό και αντιπαιδαγωγικό να διδάσκει ο ίδιος καθηγητής το μάθημα και τις ώρες του κανονικού σχολικού προγράμματος και τις ώρες της ΠΔΣ. Η τακτική αυτή πέρα από "εκβιαστική" προς τους μαθητές, όπως ήδη ανέφερα, καταργεί στην ουσία το νόημα και τους σκοπούς του όλου προγράμματος. Αν θέλει ο μόνιμος καθηγητής να βοηθήσει πραγματικά τους μαθητές του, ας το κάνει τις ώρες του κανονικού του προγράμματος ή ας αφήσει τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να βοηθηθούν ουσιαστικά από κάποιον άλλο, με τον οποίο, βέβαια, μπορεί και να συνεργαστεί, αν το θέλει κι αν βέβαια ενδιαφέρεται στ' αλήθεια για τους μαθητές του. Ειλικρινά, αν η ΠΔΣ δεν μπορεί να "λειτουργήσει" σωστά, χίλιες φορές καλύτερα για τα κακόμοιρα τα παιδιά να πάνε φροντιστήριο. Θα πληρώσουν δυστυχώς, μα κάτι θα μπορέσουν να μάθουν.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 04, 2007, 10:11:18 pm »
υπαρχουν περιοχες δυσπροσιτες που δεν ειναι δυνατον να μη παιρνουν καο μονιμοι και αναπληρωτες ΠΔΣ.
Τι εννοείς;;; Ότι αν πρόκειται για δυσπρόσιτη περιοχή δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει να πάει ο ωρομίσθιος π.χ. για 1 ώρα ;

το ζητουμενο ειναι να γινεται η ΠΔΣ και ας παιρνουν ολοι με την αναλογια τις ωρες.
Αν υπάρχουν δηλαδή 5 υποψήφιοι ωρομίσθιοι ΠΕ02 για ΠΔΣ και οι ώρες είναι λίγες θα πρέπει δηλαδή να βρεθεί τρόπος, μαθητές, ώρες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο να βολευτούν και οι μόνιμοι;

εξαλλου οταν εχεις νοικι φως νερο τηλεφωνο κλπ και εισαι και οικογενειαρχης τα χρηματα δεν σου φτανουν. δε νομιζω οτι δουλευουν επιπλεον για να μας στερησουν το ψωμι μας αλλα για το δικο τους το ψωμι
Τώρα μάλλον μας κάνεις πλάκα! Εδώ υπάρχουν συνάδελοι που ακόμα περιμένουν να πληρωθούν για το έτος 2005! Αλλά τώρα που το σκέφτομαι οι μόνιμοι τα παίρνουν αμέσως τα χρήματα από ΠΔΣ (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Αλλά και πάλι αν θέλουν φίλη rozy να βγάλουν επιπλέον λεφτά υπαρχουν κι άλλοι τρόποι
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 04, 2007, 10:31:37 pm »
Τι εννοείς;;; Ότι αν πρόκειται για δυσπρόσιτη περιοχή δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει να πάει ο ωρομίσθιος π.χ. για 1 ώρα ;

Τόσο απίθανο σου φαίνεται? Μη ξεχνάς πως υπάρχουν σχολεία σε περιοχές πχ όπως ο Αη Στράτης που δεν πάνε ούτε καν οι μόνιμοι διορισμένοι να εργαστούν.
Πάντως κρίμα που ένας θεσμός όπως η Πρόσθετη ή η Ενισχυτική φαντάζει στα μάτια και τα μυαλά τόσο των μόνιμων όσο και των υποψηφίων μόνιμων ως ευκαιρία για αυτούς.
Τελικά, ένα καταλαβαίνω από όλη αυτή τη κουβέντα δεκάρα τσακιστή δεν δίνουν αυτοί που θέλουν να λέγονται εκπαιδευτικοί για την εκπαίδευση και για τους τελικούς αποδέκτες δηλαδή τους μαθητές :-[ Όλες οι άλλες κουβέντες περί ηθικής και αντιδεολογικής συμπεριφοράς είναι κουβέντες για τον «κλήδονα».
Πάντως μη κατηγορούμε μόνο για λαμογιές μόνο τους μόνιμους. Από διάφορες συζητήσεις τόσο εδώ όσο και εκτός κατάλαβα πως τον θεσμό και τα "κονέ" τα αξιοποιούν ανάλογα και οι ωρομίσθιοι.
Ά και κάτι ακόμη anneta, ούτε οι μόνιμοι τα παίρνουν αμέσως τα χρήματα από την ΠΔΣ.
Όσο για τους άλλους τρόπους για να βγάλουν χρήματα οι μόνιμοι προφανώς τους παραπέμπεις στα ιδιαίτερα. Μπράβο κορίτσι μου έτσι και το σύστημα καλά κρατεί. Πάνω από όλα εμείς να βολευόμαστε και ας πάει και το παλιάμπελο.

Σημ. Και για να ξεκαθαρίσω λίγο τη θέση από την οποία μιλώ:
1.Δεν είμαι ακόμη μόνιμη πρόκειται να γίνω πρώτα ο θεός.
2. Ανήκω σε μια ειδικότητα που δεν έχει θέση στην ΠΔΣ, αλλά πρέπει να σας πω ότι οφείλω εν μέρει το γεγονός της εισαγωγής μου στο πανεπιστήμιο στη δυνατότητα που είχα το πάλε ποτέ να παρακολουθήσω τα Μεταλυκειακά Φροντιστήρια που λειτούργησαν δυστυχώς για πολύ λίγο.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 04, 2007, 10:47:22 pm από mat »
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 04, 2007, 10:55:47 pm »
Υπάρχει ήδη θέμα "Μόνιμοι και ΠΔΣ", όπου έχει γίνει αυτή η κουβέντα.

Γενικά, πάντως, καλό είναι να αποφεύγετε τις γενικεύσεις, γιατί δεν είμαστε όλοι οι μόνιμοι ίδιοι και κάποια από αυτά που γράφτηκαν είναι προσβλητικά και ανακριβή.
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 04, 2007, 11:40:24 pm »
Τελικά, ένα καταλαβαίνω από όλη αυτή τη κουβέντα δεκάρα τσακιστή δεν δίνουν αυτοί που θέλουν να λέγονται εκπαιδευτικοί για την εκπαίδευση και για τους τελικούς αποδέκτες δηλαδή τους μαθητές :-[ Όλες οι άλλες κουβέντες περί ηθικής και αντιδεολογικής συμπεριφοράς είναι κουβέντες για τον «κλήδονα».
Πάντως μη κατηγορούμε μόνο για λαμογιές μόνο τους μόνιμους. Από διάφορες συζητήσεις τόσο εδώ όσο και εκτός κατάλαβα πως τον θεσμό και τα "κονέ" τα αξιοποιούν ανάλογα και οι ωρομίσθιοι.

Θα συμφωνήσω μαζί σου mat . Προσπαθούν να μπουν στο δημόσιο με οποιοδήποτε τρόπο , ανίκανοι να γράψουν στον ΑΣΕΠ και τους φταίνε μετά οι μόνιμοι !!!
Ας μην μετρούσε η προυπηρεσία της ΠΔΣ στον ΑΣΕΠ και θα συμφωνούσα να παει στους ωρομίσθιους !
Οσο μετράει , ψηφίζω ΠΔΣ μόνο στους μόνιμους και οχι σε αυτούς που έχουν γνωριμία και ψάχνουν τον πλάγιο τρόπο προς τον διορισμό !
Οσο για τα κλάματα περι οικονομικής ανάγκης , στην Ελλάδα ζούμε και σε μερικές ειδικότητες , οι φαινομενικά άνεργοι βγάζουν πιο πολλά λεφτά απο τους δημόσιους υπαλλήλους .........

Και τέλος το ύφος μου είναι αιχμηρό γιατί το δικό σας θράσος έχει ξεπεράσει κάθε όριο ! Καποιοι μόνιμοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση  ..........

rozy4

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 04, 2007, 11:42:22 pm »
υπαρχουν περιοχες δυσπροσιτες που δεν ειναι δυνατον να μη παιρνουν καο μονιμοι και αναπληρωτες ΠΔΣ.

το ζητουμενο ειναι να γινεται η ΠΔΣ και ας παιρνουν ολοι με την αναλογια τις ωρες.
Αν υπάρχουν δηλαδή 5 υποψήφιοι ωρομίσθιοι ΠΕ02 για ΠΔΣ και οι ώρες είναι λίγες θα πρέπει δηλαδή να βρεθεί τρόπος, μαθητές, ώρες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο να βολευτούν και οι μόνιμοι;

εξαλλου οταν εχεις νοικι φως νερο τηλεφωνο κλπ και εισαι και οικογενειαρχης τα χρηματα δεν σου φτανουν. δε νομιζω οτι δουλευουν επιπλεον για να μας στερησουν το ψωμι μας αλλα για το δικο τους το ψωμι
Τώρα μάλλον μας κάνεις πλάκα! Εδώ υπάρχουν συνάδελοι που ακόμα περιμένουν να πληρωθούν για το έτος 2005! Αλλά τώρα που το σκέφτομαι οι μόνιμοι τα παίρνουν αμέσως τα χρήματα από ΠΔΣ (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Αλλά και πάλι αν θέλουν φίλη rozy να βγάλουν επιπλέον λεφτά υπαρχουν κι άλλοι τρόποι

καταρχην κανω ΠΔΣ για δευτερη χρονια καο μονο ΠΔΣ.
στο 1ο εννοω οτι στο χωριο μου που απεχει 40 κμ απο πολη με ασχημο οδικο δικτυο δεν ειναι εφικτο να πηγαινουν ολες οι ειδικοτητες απο ωρομισθιους. τι λυση προτεινεις εσυ;
στο 2ο εννοω ότι υπαρχει ποσοστο που οριζεται απο το υπουργειο για την κατανομη των ωρων ΠΔΣ. αν θελεις μπορουμε να ζητησουμε αλλαγη των ποσοστων αλλα δεν μπορουμε να καταργησουμε ολους τους αλλους για να ειμαστε μονο εμεις.
σρο 3ο δεν καταλαβαιμω τι εννοεις. φροντιστηρια ή να πιασουν και καπου αλλου δουλεια ; τι ακριβως τους προτεινεις;
τελος παντων δεν θεωρω ουτε τους μονιμους ουτε τους αναπληρωτες ουτε τους ωρομισθιους του πρωινου προγραμματος αντιπαλους μου. για μενα αντιπαλος ειναι το κρατος, η πολιτεια και όλοι εμεις που επιτρεπουμε να παραμενει η παιδεια στα χαλια που εχει. δες αν θελεις την εκθεση του οοσα που δημοσιευει σημερα το esos και τους πινακες και ελπιζω να με καταλαβεις.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 12:11:35 am »

Τόσο απίθανο σου φαίνεται? Μη ξεχνάς πως υπάρχουν σχολεία σε περιοχές πχ όπως ο Αη Στράτης που δεν πάνε ούτε καν οι μόνιμοι διορισμένοι να εργαστούν.
ΝΑΙ, τόσο απίθανο μου φαίνεται!
2 μέρες την εβδομάδα φίλη μου(ΠΕ02) πηγαίνει σε δυσπροσιτη περιοχή , 3 ώρες με το αμάξι, μες στα βουνά και στα λαγκάδια που όταν νυχτώνει ένας θεός ξέρει τι μπορεί να της συμβεί στις ερημιές.Α, και επειδή του διευθυντή δεν του καλάρεσε που ωρομίσθια πήρε τις ώρες ΠΔΣ της έδωσε ώρες 6-7 που ξέρεις τι γίνεται με τον καιρό τέτοιες ώρες 

Σε αυτό δεν αντιλέγω κι έχω πει την άποψη μου γι αυτό σε σχετικό topic

Ά και κάτι ακόμη anneta, ούτε οι μόνιμοι τα παίρνουν αμέσως τα χρήματα από την ΠΔΣ.
Ένας λόγος παραπάνω να μην "στέκει" αυτό που είπε παραπάνω η rozy.(ότι το κάνουν γιατί έχουν πολλά πάγια έξοδα σαν αναπληρωτές σε απομακρυσμένες περιοχές

Όσο για τους άλλους τρόπους για να βγάλουν χρήματα οι μόνιμοι προφανώς τους παραπέμπεις στα ιδιαίτερα. Μπράβο κορίτσι μου έτσι και το σύστημα καλά κρατεί. Πάνω από όλα εμείς να βολευόμαστε και ας πάει και το παλιάμπελο.
Δηλαδή αν εσύ είσαι μόνιμη κι εγώ ωρομίσθια και πάρουν εσένα για ΠΔΣ αυτό δεν θα είναι βόλεμα για σένα; Αν κάνω εγώ ιδιαίτερα θα χαλάσει το σύστημα;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182717
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)