*

Αποστολέας Θέμα: ιδιαίτερα μαθήματα από μόνιμους.  (Αναγνώστηκε 71118 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μέλια

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: ιδιαίτερα μαθήματα από μόνιμους.
« Απάντηση #126 στις: Μαΐου 30, 2010, 09:47:28 pm »
Απαγορεύεται γενικώς απ' ό,τι έχω καταλάβει Μάρκο...
Μ' αρέσει να μη λέω πολλά...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:31:38 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Μαΐου 30, 2010, 10:02:16 pm »

ευχαριστω πολυ Μέλια,
μαλιστα! υπαρχει ομως "ανοχη" και  "ομερτά" .......
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Μαΐου 30, 2010, 10:08:32 pm »
Παρακάτω παραθέτω κατά φθίνουσα σειρά και βαθμό ανηθικότητας την κάθε περίπτωση.

1, Μόνιμος κάνει ιδιαίτερα σε μαθητές του = κάθαρμα. >:(
2. Μόνιμος κάνει ιδιαίτερα σε μαθητές από το σχολείο του,αλλά όχι μαθητές του= κάθαρμα με   
    ελαφρυντικά, αν είναι πολύ φτωχός ή πρώην "ιδιαιτερομανής", που δεν ξέρει τι να κάνει στο σπίτι του
    και έχει ροπή πρός το ποτό. :(
3. Μόνιμος που κάνει ιδιαίτερα σε μαθητές από άλλο σχολείο= κάθαρμα με περισσότερα ελαφρυντικά,
    επειδή κάπως κρατά τα προσχήματα. :(
4. Αναπληρωτής=κάθαρμα, εκτός από την περίπτωση 3, όπου και κρίνεται αθώος. ::)
5. Αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου= "καθαρματάκι"
6. Ωρομίσθιος=θύμα, που έπεσε στην παρανομία για να ταίσει την οικογενειά του. Αθώος. ???

Νομίζω, πως έχω καλύψει όλες τις περιπτώσεις που εργάζονται στο δημόσιο σχολείο.
Επίσης το πόσο κάθαρμα είναι κάποιος εξαρτάται και από τις εκβιαστικές μεθόδους που χρησιμοποιεί, από την ποιότητα των μαθητών, που επιλέγει και κυρίως από τα χρήματα που παίρνει...
Δηλαδή κάποιος της πρώτης περίπτωσης που αμείβεται με 3 ευρώ την ώρα είναι "καθαρματάκι"...

Το θέμα θέλει περισσότερη ανάλυση ... Θα επανέλθω και με τις πονές για την κάθε περίπτωση... :D

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Μαΐου 30, 2010, 10:12:28 pm »
@damien
......η δευτερη εκ των οποιων χορηγειται κατοπιν επιθεωρησης του χωρου του φροντιστηριου απο αρμοδια τριμελη επιτροπη, η οποια ελεγχει αν πληρουνται οι οροι και προυποθεσεις που προβλεπει το σχετικο νομικο πλαισιο και η οποια απαρτιζεται απο τον Διευθυντη/Προϊσταμενο Εκπαιδευσης και δυο ανωτερους υπαλληλους της οικειας Νομαρχιας.

Αγαπητέ μου φίλε ,
απλά δεν υπάρχει έλεγχος και όπου ας πούμε ότι υπάρχει ξεπερνιεται με τις γνωστές ελληνικές διαδικασίες ..

@martha

GIA OLOYS ....
Σύμφωνοι ...

Δεν αναφερομαι σε περιπτωσεις φροντιστηριων που δεν πληρουν επιμερους ορους και προυποθεσεις, διοτι λειανθηκε με το καταλληλο λιπαντικο η διαδικασια χορηγησης της αδειας λειτουργιας, αλλα σε φροντιστηρια-φαντασματα, τα οποια δεν εχουν απολυτως καμια νομικη υποσταση γιατι ουδεποτε δηλωθηκαν, φαινομενο που συνανταται συχνοτερα στην περιφερεια/επαρχια/χωρια κτλ.

killbill, ο εκπαιδευτικός του παραδείγματός σου, για να είναι σύμφωνος όχι μόνο με το γράμμα, αλλά και με το πνεύμα του νόμου, πρέπει να κάνει όσα ιδιαίτερα θέλει, άνευ αμοιβής.

συμφωνω με happiness.
να ρωτησω, απαγορευεται σε μαθητες που ο ιδιος εχει ή γενικοτερα σε μαθητες του ιδιου σχολειου στο οποιο εκεινος διδασκει?

Απαγορευεται ρητως και δια ροπαλου.

Παρα ταυτα, δυναται να χορηγηθει αδεια ασκησεως ιδιωτικου εργου απο το ΠΥΣΔΕ σε εκπαιδευτικους της δημοσιας εκπαιδευσης ορισμενων ειδικοτητων, οπως Μουσικης, Φυσικης Αγωγης, Νομικων κτλ για να εργαστουν σε σωματεια, ωδεια κ.α..  Φυσικα δεν μιλαμε για παραδοση ιδιαιτερων μαθηματων...
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:31:38 »

Αποσυνδεδεμένος Μέλια

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Μαΐου 30, 2010, 10:13:56 pm »

ευχαριστω πολυ Μέλια,
μαλιστα! υπαρχει ομως "ανοχη" και  "ομερτά" .......

Όπως σε όλα δυστυχώς στην Ελλάδα,τι να λέμε...Πάντα τα καλά και...συμφέροντα
Μ' αρέσει να μη λέω πολλά...

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Μαΐου 30, 2010, 10:59:50 pm »
Παρακάτω παραθέτω κατά φθίνουσα σειρά και βαθμό ανηθικότητας την κάθε περίπτωση.
1, Μόνιμος κάνει ιδιαίτερα σε μαθητές του = κάθαρμα. >:(
2. Μόνιμος κάνει ιδιαίτερα σε μαθητές από το σχολείο του,αλλά όχι μαθητές του= κάθαρμα με   
    ελαφρυντικά, αν είναι πολύ φτωχός ή πρώην "ιδιαιτερομανής", που δεν ξέρει τι να κάνει στο σπίτι του
    και έχει ροπή πρός το ποτό. :(
3. Μόνιμος που κάνει ιδιαίτερα σε μαθητές από άλλο σχολείο= κάθαρμα με περισσότερα ελαφρυντικά,
    επειδή κάπως κρατά τα προσχήματα. :(
4. Αναπληρωτής=κάθαρμα, εκτός από την περίπτωση 3, όπου και κρίνεται αθώος. ::)
5. Αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου= "καθαρματάκι"
6. Ωρομίσθιος=θύμα, που έπεσε στην παρανομία για να ταίσει την οικογενειά του. Αθώος. ???
Νομίζω, πως έχω καλύψει όλες τις περιπτώσεις που εργάζονται στο δημόσιο σχολείο.
Επίσης το πόσο κάθαρμα είναι κάποιος εξαρτάται και από τις εκβιαστικές μεθόδους που χρησιμοποιεί, από την ποιότητα των μαθητών, που επιλέγει και κυρίως από τα χρήματα που παίρνει...
Δηλαδή κάποιος της πρώτης περίπτωσης που αμείβεται με 3 ευρώ την ώρα είναι "καθαρματάκι"...Το θέμα θέλει περισσότερη ανάλυση ... Θα επανέλθω και με τις πονές για την κάθε περίπτωση... :D
Ωραίος !!!

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Μαΐου 30, 2010, 11:03:15 pm »
Αν και στην 1η περίπτωση η συναλλαγή έχει πάντα δύο πλευρές ...για να μην ξεχνιόμαστε  ;)
Και τον "καθηγητή" και την "οικογένεια" που εξαγοράζει βαθμούς.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Μαΐου 30, 2010, 11:25:54 pm »
Ξέχασα να αναφέρω το πρότυπο ηθικότητας, κάτι σε Martha72...

Μόνιμος, χωρίς οικονομική άνεση, που δεν κάνει καθόλου ιδιαίτερα, μπορεί να δουλεύει παράλληλα σε κάποια οικοδομή ή να είναι γκαρσόνι, έχοντας την απαιτούμενη άδεια από το ΠΥΣΔΕ και δηλώνει βέβαια όλα τα πρόσθετα εισοδήματα στην εφορία. :o

= Νόμιμος, αξοπρεπής, ηθικός, πραγματικός δάσκαλος,  που κάνει πράξη αυτά που διδάσκει, αντέχει στην "στάμπα" του άχρηστου, αφού δεν βελτιώνεται οικονομικά και οδηγεί ακόμη το Lada του. :)
Αποδεκτός από το τμήμα της κοινωνίας, που της αξίζει και περίγελος στη συντριπτική πλειοψηφία των κάφρων, που πτώχευσαν τη χώρα.  >:(

Μάλιστα. Που θα πάει, θα περάσω έναν ΑΣΕΠ ακόμη, θα τρέξω και λίγο σε κανένα δυσπρόσιτο και θα τα καταφέρω και εγώ... Μόνο που πρέπει να κάνω από τώρα οικονομίες... :-\

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Μαΐου 30, 2010, 11:38:25 pm »
Θυμάμαι μόλις είχα μπει στο πανεπιστήμιο και είχα συναντήσει έναν καθηγητή μέσης εκπαίδευσης που μου έκανε μαθήματα ηθικής , το γνωστό κήρυγμα που κάνουν οι μεγαλύτεροι όταν πετύχουν κάποιον νεώτερο, για το συγκεκριμένο θέμα...Μπράβο λέω υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι  ;)  Μάλιστα μου έλεγε ότι προτιμά να δουλέψει γκαρσόνι,ντελίβερι,οικοδομή κτλ. παρά να κάνει παράνομα ιδιαίτερα.
Αργότερα έμαθα ότι είχε κάτι ακίνητα στη Μύκονο και έβγαζε το χαρτζιλίκι του :)

Αποσυνδεδεμένος Martha72

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • THERE'S MORE TO DO
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Μαΐου 31, 2010, 09:04:24 am »
Σωστός ο Μυκονιάτης....αλλά τουλάχιστον δεν έκανε ιδιαίτερα. Κάτι είναι κι αυτό. Γιατί εγώ ξέρω μερικούς ( πλειοψηφία λέμε τώρα) που και ακίνητα έχουν ( εντάξει, όχι στη Μύκονο, αλλά σε άλλες περιοχές -φιλέτο), και παιδιά μεγάλα με καλές δουλειές και άρα δε χρειάζεται να τα ταϊσουν, και σύζυγοι μεγαλο-γιατρών/δικηγόρων/στρατιωτικών/τραπεζιτών κτλ είναι, και όμως τρέχουν σαν παλαβοί για τα ιδιαίτερα - και μάλιστα ωρύονται για να βολευτούν και στο πρόγραμμα, ήτοι ένα δίωρο τις πρώτες ώρες και έξω απ΄την πόρτα...Και μάλιστα, όταν τους ρωτάς γιατί το κάνουν, ξέρετε τι λένε; Για το .... στάτους!!!! Μάλιστα κύριοι - ωραίοι εκπαιδευτικοί ειμαστε!!!

ά, όσο για το πρότυπο ηθικότητας- χαχαχααααααα - εντάξει, σοβαρά τώρα, πρότυπο δασκάλου προσπαθώ να είμαι και να εφαρμόζω όσα διδάσκω. (Το αυτονόητο δηλαδη). Τίποτα παραπάνω.
THOSE WHO DARE TO TEACH MUST NEVER CEASE TO LEARN

Αποσυνδεδεμένος mk75

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Μαΐου 31, 2010, 09:59:30 am »
Καποιοι απο αυτους βγαινουν και σε φορα και δηλωνουν ποσα νοιαζονται για τους μαθητες και αλλα τετοια βαρυγδουπα. Να απολυθουν ολα αυτα τα λαμογια.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Μαΐου 31, 2010, 10:08:48 am »
Μόνιμος, χωρίς οικονομική άνεση, που δεν κάνει καθόλου ιδιαίτερα, μπορεί να δουλεύει παράλληλα σε κάποια οικοδομή ή να είναι γκαρσόνι, έχοντας την απαιτούμενη άδεια από το ΠΥΣΔΕ και δηλώνει βέβαια όλα τα πρόσθετα εισοδήματα στην εφορία. :o
= Νόμιμος, αξοπρεπής, ηθικός, πραγματικός δάσκαλος,  που κάνει πράξη αυτά που διδάσκει, αντέχει στην "στάμπα" του άχρηστου, αφού δεν βελτιώνεται οικονομικά και οδηγεί ακόμη το Lada του. :)

Γίνεται αυτό; Δηλαδή το ΠΥΣΔΕ χορηγεί άδεια για άσκηση παράλληλης δραστηριότητας και είναι και νόμιμο όσον αφορά την εφορία;
Εγώ ξέρω ότι η μόνη παράλληλη νόμιμη δραστηριότητα που μπορεί να έχει ένας μόνιμος εκπαιδευτικός, πέρα από το σχολείο, είναι να διδάσκει σε δημόσιο ΙΕΚ.

Υπάρχουν άλλες, νόμιμες πάντα, εναλλακτικές;

Εγώ θα ήθελα πχ να παίζω κάθε Παρασκευή-Σάββατο βράδυ μουσική σε νυχτερινό κλαμπ, ή ξενοδοχείο. Γίνεται;

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Μαΐου 31, 2010, 10:12:28 am »
Για την ιστορία ... ο Μυκωνιάτης αργότερα έμαθα ότι έκανε και ιδιαίτερα !!!  ;D

Γίνεται αυτό; Δηλαδή το ΠΥΣΔΕ χορηγεί άδεια για άσκηση παράλληλης δραστηριότητας και είναι και νόμιμο όσον αφορά την εφορία;
Εγώ ξέρω ότι η μόνη παράλληλη νόμιμη δραστηριότητα που μπορεί να έχει ένας μόνιμος εκπαιδευτικός, πέρα από το σχολείο, είναι να διδάσκει σε δημόσιο ΙΕΚ.
Εγώ θα ήθελα πχ να παίζω κάθε Παρασκευή-Σάββατο βράδυ μουσική σε νυχτερινό κλαμπ, ή ξενοδοχείο. Γίνεται;

Νομίζω υπάρχουν νόμιμες εναλλακτικές. Πες μας που θα παίζεις να έρθουμε :)

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Μαΐου 31, 2010, 11:37:53 am »

Γίνεται. Κάνεις μία αίτηση προς το ΠΥΣΔΕ και αυτό σου δίνει την άδεια, εφόσον η δραστηριότητα που θέλεις να κάνεις δεν έρχεται σε σύγκρουση με τα καθηγητικά σου καθήκοντα, και εφόσον τα συνολικά σου έσοδα από την παράλληλη δραστηριότητα δεν ξεπερνάνε τα έσοδά σου από τον μισθό σου.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182567
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)