0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Απαγορεύεται γενικώς απ' ό,τι έχω καταλάβει Μάρκο...
@damien......η δευτερη εκ των οποιων χορηγειται κατοπιν επιθεωρησης του χωρου του φροντιστηριου απο αρμοδια τριμελη επιτροπη, η οποια ελεγχει αν πληρουνται οι οροι και προυποθεσεις που προβλεπει το σχετικο νομικο πλαισιο και η οποια απαρτιζεται απο τον Διευθυντη/Προϊσταμενο Εκπαιδευσης και δυο ανωτερους υπαλληλους της οικειας Νομαρχιας.Αγαπητέ μου φίλε , απλά δεν υπάρχει έλεγχος και όπου ας πούμε ότι υπάρχει ξεπερνιεται με τις γνωστές ελληνικές διαδικασίες ..@martha GIA OLOYS ....Σύμφωνοι ...
Παράθεση από: happiness στις Μαΐου 28, 2010, 10:25:04 amkillbill, ο εκπαιδευτικός του παραδείγματός σου, για να είναι σύμφωνος όχι μόνο με το γράμμα, αλλά και με το πνεύμα του νόμου, πρέπει να κάνει όσα ιδιαίτερα θέλει, άνευ αμοιβής.συμφωνω με happiness. να ρωτησω, απαγορευεται σε μαθητες που ο ιδιος εχει ή γενικοτερα σε μαθητες του ιδιου σχολειου στο οποιο εκεινος διδασκει?
killbill, ο εκπαιδευτικός του παραδείγματός σου, για να είναι σύμφωνος όχι μόνο με το γράμμα, αλλά και με το πνεύμα του νόμου, πρέπει να κάνει όσα ιδιαίτερα θέλει, άνευ αμοιβής.
Παράθεση από: Μέλια στις Μαΐου 30, 2010, 09:47:28 pmΑπαγορεύεται γενικώς απ' ό,τι έχω καταλάβει Μάρκο...ευχαριστω πολυ Μέλια,μαλιστα! υπαρχει ομως "ανοχη" και "ομερτά" .......
Παρακάτω παραθέτω κατά φθίνουσα σειρά και βαθμό ανηθικότητας την κάθε περίπτωση.1, Μόνιμος κάνει ιδιαίτερα σε μαθητές του = κάθαρμα. 2. Μόνιμος κάνει ιδιαίτερα σε μαθητές από το σχολείο του,αλλά όχι μαθητές του= κάθαρμα με ελαφρυντικά, αν είναι πολύ φτωχός ή πρώην "ιδιαιτερομανής", που δεν ξέρει τι να κάνει στο σπίτι του και έχει ροπή πρός το ποτό. 3. Μόνιμος που κάνει ιδιαίτερα σε μαθητές από άλλο σχολείο= κάθαρμα με περισσότερα ελαφρυντικά, επειδή κάπως κρατά τα προσχήματα. 4. Αναπληρωτής=κάθαρμα, εκτός από την περίπτωση 3, όπου και κρίνεται αθώος. 5. Αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου= "καθαρματάκι"6. Ωρομίσθιος=θύμα, που έπεσε στην παρανομία για να ταίσει την οικογενειά του. Αθώος. Νομίζω, πως έχω καλύψει όλες τις περιπτώσεις που εργάζονται στο δημόσιο σχολείο.Επίσης το πόσο κάθαρμα είναι κάποιος εξαρτάται και από τις εκβιαστικές μεθόδους που χρησιμοποιεί, από την ποιότητα των μαθητών, που επιλέγει και κυρίως από τα χρήματα που παίρνει...Δηλαδή κάποιος της πρώτης περίπτωσης που αμείβεται με 3 ευρώ την ώρα είναι "καθαρματάκι"...Το θέμα θέλει περισσότερη ανάλυση ... Θα επανέλθω και με τις πονές για την κάθε περίπτωση...
Μόνιμος, χωρίς οικονομική άνεση, που δεν κάνει καθόλου ιδιαίτερα, μπορεί να δουλεύει παράλληλα σε κάποια οικοδομή ή να είναι γκαρσόνι, έχοντας την απαιτούμενη άδεια από το ΠΥΣΔΕ και δηλώνει βέβαια όλα τα πρόσθετα εισοδήματα στην εφορία. = Νόμιμος, αξοπρεπής, ηθικός, πραγματικός δάσκαλος, που κάνει πράξη αυτά που διδάσκει, αντέχει στην "στάμπα" του άχρηστου, αφού δεν βελτιώνεται οικονομικά και οδηγεί ακόμη το Lada του.
Παράθεση από: panos2 στις Μαΐου 30, 2010, 11:25:54 pmΜόνιμος, χωρίς οικονομική άνεση, που δεν κάνει καθόλου ιδιαίτερα, μπορεί να δουλεύει παράλληλα σε κάποια οικοδομή ή να είναι γκαρσόνι, έχοντας την απαιτούμενη άδεια από το ΠΥΣΔΕ και δηλώνει βέβαια όλα τα πρόσθετα εισοδήματα στην εφορία. = Νόμιμος, αξοπρεπής, ηθικός, πραγματικός δάσκαλος, που κάνει πράξη αυτά που διδάσκει, αντέχει στην "στάμπα" του άχρηστου, αφού δεν βελτιώνεται οικονομικά και οδηγεί ακόμη το Lada του. Γίνεται αυτό; Δηλαδή το ΠΥΣΔΕ χορηγεί άδεια για άσκηση παράλληλης δραστηριότητας και είναι και νόμιμο όσον αφορά την εφορία;Εγώ ξέρω ότι η μόνη παράλληλη νόμιμη δραστηριότητα που μπορεί να έχει ένας μόνιμος εκπαιδευτικός, πέρα από το σχολείο, είναι να διδάσκει σε δημόσιο ΙΕΚ.Υπάρχουν άλλες, νόμιμες πάντα, εναλλακτικές;Εγώ θα ήθελα πχ να παίζω κάθε Παρασκευή-Σάββατο βράδυ μουσική σε νυχτερινό κλαμπ, ή ξενοδοχείο. Γίνεται;
Γίνεται αυτό; Δηλαδή το ΠΥΣΔΕ χορηγεί άδεια για άσκηση παράλληλης δραστηριότητας και είναι και νόμιμο όσον αφορά την εφορία;Εγώ ξέρω ότι η μόνη παράλληλη νόμιμη δραστηριότητα που μπορεί να έχει ένας μόνιμος εκπαιδευτικός, πέρα από το σχολείο, είναι να διδάσκει σε δημόσιο ΙΕΚ.Υπάρχουν άλλες, νόμιμες πάντα, εναλλακτικές;Εγώ θα ήθελα πχ να παίζω κάθε Παρασκευή-Σάββατο βράδυ μουσική σε νυχτερινό κλαμπ, ή ξενοδοχείο. Γίνεται;