*

Αποστολέας Θέμα: ΥΠΕΠΘ: «Πρωινή ζώνη στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο»  (Αναγνώστηκε 28650 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
Απ: ΥΠΕΠΘ: «Πρωινή ζώνη στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο»
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 24, 2008, 07:26:24 pm »
Όπα συνάδελφοι!!!!! Τι υφάκι είναι αυτό και τι κουβέντες (με πολύ άσχημο ύφος... ::)) για βολέματα, καλοπέραση και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο! :o
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:44:45 »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 24, 2008, 07:36:24 pm »
kathyk καλησπερα εξηγησε μου αναλυτικα σε παρακαλω πως θα διαμορφωθουν τα ωραρια στο ολοημερο και με την εφαρμογη της πρωινης ζωνης

7:00- 8:00   
Πρωινή – Προαιρετική Ζώνη

8:00 – 8:15

8:00- 9:00   
Προσέλευση νηπίων

Αυθόρμητες δραστηριότητες στις γωνιές δραστηριοτήτων
Προσευχή

9:00 – 9:30   
Συζήτηση,  Ημερήσιος Προγραμματισμός δραστηριοτήτων

9:30 – 10:30    
Ανάπτυξη Διαθεματικών Δραστηριοτήτων

10:30 -11:15   
Πρόγευμα – Διάλειμμα

11:15 -12:00    
Αυθόρμητες δραστηριότητες στις γωνιές δραστηριοτήτων
Παιδαγωγικά Παιχνίδια

12:00 – 12: 30   

12: 30- 13:00    
Διάλειμμα

13:00- 13:45   
Προετοιμασία γεύματος-  Γεύμα

13:45- 14:30   
Χαλάρωση – Ύπνος

14:30- 15:15   

15:15- 15:45   Συζήτηση,
Αξιολόγηση των ημερήσιων δραστηριοτήτων,
Προγραμματισμός της επόμενης ημέρας,
Προετοιμασία για αποχώρηση

15:45 -16:00   
Αποχώρηση των νηπίων

•   Προσέλευση των νηπίων στην πρωινή ζώνη έως τις 7.30
•   Διδακτικός χρόνος που καλύπτει η 1η νηπιαγωγός: 07.00-11.30
•   Διδακτικός χρόνος που καλύπτει η 2η νηπιαγωγός: 11.15- 15.45
•   11.15 – 11.30, συνεργασία των δύο νηπιαγωγών

γ. Για τη λειτουργία της Πρωινής-Προαιρετικής ζώνης στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 5 νηπίων πρώτης ηλικίας

Το προνόμιο της όρεξης για δουλειά δεν το έχουν όσοι είναι "απ' έξωΚαι συνεχίζοντας να μιλώ με το ίδιο "γλυκό" στυλάκι που αντιμετωπίσατε τους προβληματισμούς μας να πω (γιατί μάλλον βλέπετε αυτό που θέλετε και όχι αυτό που συμβαίνει) ότι το επιπλέον 7-8 μοιράζεται στις δύο υπεύθυνες νηπιαγωγούς του ολοήμερου (κοινώς, αυξάνεται το ωράριο της κάθεμιάς επιπλέον μισή ώρα, σωστά Χριστίνα ή κάνω λάθος?))
Τώρα πού είδατε εσείς να ανοίγουν θέσεις για νέο κόσμο όταν αυτή τη μία ώρα την παίρνουν οι "από μέσα"...πολύ θα ήθελα να μου το εξηγήσετε... ::)

συμφωνω...

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 24, 2008, 07:38:26 pm »
...και να περιμενετε ότι αυτό θα εφαρμοστεί και στο κλασσικό........

Αποσυνδεδεμένος dimitra68

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 24, 2008, 08:16:40 pm »
Σ΄ευχαριστω kathyk οντως βλεπω οτι αυξανουν το ωραριο μας.Αρα το ζητουμενο ειναι οτι δεν εχουμε κατοχυρωμενο ωραριο.Εκει πρεπει να δωσουμε βαση κι οχι στο μετρο της προαιρετικης ζωνης που για μενα ,ναι,ειναι κατι γιατι πιστευω οτι και μ΄αυτο θ΄ανοιξουν θεσεις...γιατι απλα,πρωινη ζωνη σημαινει περισσοτερα παιδια αρα περισσοτερα  ολοημερα τμηματα και π ε ρ ι σ σ ο τ ε ρ ο ι  δ ι ο ρ ι σ μ ο ι   Κατα συνεπεια το προβλημα ειναι οτι εμεις δεν εχουμε ως κλαδος καποιο οργανο ωστε να διεκδικησει αυτα που μας αναλογουν,και να κατοχυρωσει τα κεκτημενα μας .Σε οτι αφορα την οργισμενη sophie,θα σου ελεγα να ηρεμησεις...γιατι δεν μπορεις να πεισεις κανεναν γραφοντας μ΄αυτο τον τροπο κι αποκαλωντας τις συναδελφους σου κατινες-" ο κλαδος φημιζεται για ξεκατινιασματα";ετσι οσο δικιο και να εχεις,...το χανεις!!!
"Δε συμφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες ό,τι πιστεύεις"

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:44:45 »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 24, 2008, 08:39:45 pm »
γιατι απλα,πρωινη ζωνη σημαινει περισσοτερα παιδια αρα περισσοτερα  ολοημερα τμηματα και π ε ρ ι σ σ ο τ ε ρ ο ι  δ ι ο ρ ι σ μ ο ι 

δεν θα είναι περισσότερα παιδιά... από αυτά που θα είναι ήδη γραμμενα στο τμήμα ,θα ερχονται τουλαχιστον 5 παιδια από τις 7. η λύση θα ήταν να μπουν και ειδικότητες στα νηπιαγωγεία . ετσι ούτε το ωράριό μας θα αυξανόταν, και θα διορίζονταν κόσμος. αλλα για παραπανω νηπιαγωγούς δεν το βλέπω. δεν εξυπηρετει σε κατι.. τη δουλειά τους τη βγαζουμε εμεις οποτε γιατί να παρουν;....

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 24, 2008, 08:42:13 pm »
...βολευτηκατε και τα ξεχασατε καποιοι;
Με-μας αποκαλέσατε βολεψάκηδες, αρχαίες, τεμπέλες...και σε πείραξε το "ξεκατίνιασμα" ?(η στάση "είμαι έτοιμος να βγάλω το μάτι του άλλου" μόνο και μόνο επειδή εγώ είμαι εδώ κι αυτός εκεί, αυτό ακριβώς δείχνει!)
Την επόμενη φορά που θα σε προσβάλλουν, εσύ να αντιδράσεις πιο "ήρεμα"  :-X (για να μην αναφερθώ στο μήνυμα της άλλης "συναδέλφου"...)

Όσο για το συλλογισμό σου :
...γιατι απλα,πρωινη ζωνη σημαινει περισσοτερα παιδια αρα περισσοτερα  ολοημερα τμηματα και π ε ρ ι σ σ ο τ ε ρ ο ι  δ ι ο ρ ι σ μ ο ι  
...θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω...
"Περισσότερα παιδιά"???? Πού ακριβώς θα μπουν αυτά τα παιδιά? ::) Ξαφνικά δηλαδή θα υπάρξει κοσμοσυρροή νηπίων, που φοιτούσαν σε ιδιωτικά λόγω ωραρίου, και το λύσαμε το πρόβλημα? Χωρίς κτιριακό? Είδες τι έγινε με την υποχρεωτικότητα (αναγκαστικά, χωρίς αίθουσες, στράφηκαν στο ιδιωτικό πολλά παιδιά) Έχει λοιπόν κανένα νόημα να εθελοτυφλούμε? Άλλους συμφέρει η αύξηση του ωραρίου και όχι ΕΜΑΣ (είτε διορισμένους είτε αδιόριστους, που θα το "λουστούν" σύντομα)

Και κάτι που μόλις έμαθα...Από τα δημοτικά στέλνουν χαρτί στους γονείς για προαιρετική πρωνή και απογευματική ζώνη (4-5). Ας το περιμένουμε πολύ σύντομα και εμείς... 8)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 24, 2008, 08:43:59 pm από sophie »
ΠΕ60

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 24, 2008, 09:11:09 pm »
Κοριτσια ας κατοχυρωσουμε το ωραριο και τα δικαιωματα μας πρωτα απ'ολα ως κλαδος,κι ας δουλευουν τα νηπιαγωγεια μεχρι τα μεσανυχτα!δε νομιζω οτι μπορουμε να κανουμε τις "Πυθιες"σε αυτα τα ζητηματα οτι και καλα,πανε να μας τουμπαρουνε και να μας αυξησουν το ωραριο.Η ΔΟΕ TI KANEI;Γιατι δεν εχει κατοχυρωσει ως τωρα το ωραριο μας;Το συντονιστικο νηπιαγωγων εχει κανει τετοιες κινησεις σχετικα με την κατοχυρωση των επαγγελματικων και εργασιακων μας δικαιωματων;Νομιζω οτι απο κει ξεκινουν ολα.Αν ο κλαδος ειναι ξεφραγο αμπελι,ειναι λογικο καποιοι να επιχειρουν να μας πατησουν.Πρωτα λοιπον ας ''θωρακιστουμε''ως κλαδος εκει ειναι το προβλημα κοριτσια κι οχι στο να παρουν αλλες ειδικοτητες ...οχι τα δικα μας προβληματα πρεπει να λυσουμε πρωτα ενωτικα,ως κλαδος, δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα μεταξυ μας,κι ας ειμαστε λιγο πιο διαλλακτικες ολες θα κερδισουμε απο αυτο.εγω τρελλαθηκα οταν διαβασα για την αρνητικη σταση συναδελφων μου  ειδικα οταν εχουμε να κανουμε και με χιλιαδες αδιοριστες ...πως το ξερουμε δηλ οτι το μετρο αυτο θιγει μονο και οχι βοηθαει τον κλαδο; να μαντεψουμε δηλ τι θα γινει αν εφαρμοστει η πρωινη ζωνη,και αν θα αυξηθει πολυ η λιγο ο αριθμος των παιδιων...αυτα
"Δε συμφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες ό,τι πιστεύεις"

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 24, 2008, 10:02:58 pm »
.Και κάτι που μόλις έμαθα...Από τα δημοτικά στέλνουν χαρτί στους γονείς για προαιρετική πρωνή και απογευματική ζώνη (4-5). Ας το περιμένουμε πολύ σύντομα και εμείς... 8)

αυτό είναι αλήθεια. με τη διαφορά βεβαια ότι οι δασκαλοι θα δουλευουν το ίδιο. δεν αλλαζει κάτι σ αυτούς. αν ήταν έτσι και σε μας..κανενα προβλημα!

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 24, 2008, 10:07:16 pm »
.εγω τρελλαθηκα οταν διαβασα για την αρνητικη σταση συναδελφων μου  ειδικα οταν εχουμε να κανουμε και με χιλιαδες αδιοριστες ...πως το ξερουμε δηλ οτι το μετρο αυτο θιγει μονο και οχι βοηθαει τον κλαδο; να μαντεψουμε δηλ τι θα γινει αν εφαρμοστει η πρωινη ζωνη,και αν θα αυξηθει πολυ η λιγο ο αριθμος των παιδιων...αυτα

βρε!! !δεν βοηθει τις αδιόριστες! αν ήθελαν να βοηθησουν θα μειώνανε τον αριθμό των παιδιών σε 15 όπως ζηταμε και θα περνανε κ άλλα ατομα! ΔΕΝ τους νοιαζει για μας. ΟΥΤΕ για τα παιδιά που θα είναι 9 ώρες στο σχολείο χωρις ένα χωρο της προκοπής για ξεκούραση

Αποσυνδεδεμένος kristi.ljus

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 24, 2008, 10:47:16 pm »
τα υπολοιπα κοριτσια,μεγαλοσχημονα,περι δικηγορων και λοιπων εγω τα βλεπω εκ του πονηρου ...και μονο οτι καποιοι ως εργατοπατερες θελουν να εκμεταλλευτουν τον κλαδο μας για πολιτικες σκοπιμοτητες ...και κανουν σουσουρο καθε φορα αντιδρωντας μ΄αυτο τον τροπο...ελεος !!!!!εδω που ειμαστε ησασταν καποτε...βολευτηκατε και τα ξεχασατε καποιοι; Ναι, να αντιδρασω, να απεργησω, αλλα με γνωμονα τη λογικη μου κι οχι το συμφερον αλλων που εξυπηρετουν αλλους...

Δήμητρα , καλησπέρα. Θα προσπαθήσω να διευκρινίσω ένα - δύο σημεία με αφορμή όσα έχω βάλει bold στην παράθεση του μηνύματός σου.
Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι χρησιμοποιώ τα λεγόμενά σου μόνο ως αφορμή, για να διευκρινίσω κάποια πράγματα, που όσοι δεν έτυχε να ακούσουν πιο πριν για το "συντονιστικό νηπιαγωγών" δεν μπορεί να τα γνωρίζουν.
Δεν παραθέτω το δικό σου μήνυμα, για να τοποθετηθώ επί του περιεχομένου όσων έγραψες και δεν προτίθεμαι να το κάνω και στο μέλλον.

Επί της ουσίας και για να γίνω πιο σαφής:
1) Οι "εργατοπατέρες" στη δική μας περίπτωση, συνάδελφοι, (αν θέλει κανείς να αποκαλέσει έτσι τη ΔΟΕ) ποσώς ενδιαφέρονται για την πρωινή μας ζώνη καθώς και την απογευματινή ενδεχομένως ζώνη αύριο- μεθαύριο, η οποία φοβάμαι ότι καταφθάνει και στα νηπιαγωγεία. Μπορει να μας την σερβίρουν μέσα στον Ιούλιο, όπως έκαναν πέρυσι με την πρωινή. Τελοσπάντων , οι εργατοπατέρες θα προτιμούσαν, απ' ό,τι έχω καταλάβει να το κάνουμε γαργάρα.

2) Το συντονιστικό δεν λειτουργεί στα πλαίσια της λογικής του συνδικαλισμού της ξύλινης γλώσσας και των εργατοπατέρων. Ούτως ή άλλως δεν αποτελεί νομικά αναγνωρισμένο συνδικαλιστικό φορέα.
Εγώ το άκουσα τυχαία, πήγα την πρώτη φορά, έκρινα ότι στην παρούσα φάση είναι ο μόνος τρόπος να ενημερώνομαι επί της ουσίας για τα ζητήματα του κλάδου (ομολογώ ότι μια δυό φορές που πήγα σε συνέλευση συλλόγου, βρήκα τη διαδικασία πολύ "συνδικαλιστική" για τα γούστα μου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) και έτσι κάπως πήγα και τις επόμενες.

3) Η ΔΟΕ, όπως και κάθε ομοσπονδία έχει δικηγόρο. Το συντονιστικό δεν χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο και πιστέψτε με πολύ θα ήθελε, γιατί ο εκτός ομοσπονδίας, που χρησιμοποιήθηκε, έπρεπε και κάπως να πληρωθεί για τα ραντεβού και το υπόμνημα που εστάλη στο υπεπθ. Σημειώστε, δε, ότι αφού το συντονιστικό δεν αποτελεί κάποιας μορφής αναγνωρισμένο σωματείο με μέλη, που πληρώνουν συνδρομή, δεν έχει και ταμείο, οπότε τα λεφτά μαζεύτηκαν δύσκολα και πήρε μήνες μέχρι να συγκεντωθεί ένα αξιοπρεπές ποσό, για να πληρωθεί ο δικηγόρος.

Αυτά.

Αποσυνδεδεμένος kristi.ljus

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 24, 2008, 11:32:22 pm »
Σοφάκι, καλησπέρα. Εκτός από την πρωινή ζώνη πέρυσι το καλοκαίρι έκαναν και άλλα για την "βελτιστοποίση" της προσχολικής.
Προσέθεσαν και κάτι τεταρτάκια σφήνα και για να μην πολυλογώ ενώ  την επιπλέον ώρα της πρωινής ζώνης, αν τη μοιράσεις, βγαίνει μισή ώρα  για κάθε συνάδελφο, τελικά  η αύξηση ωραρίου για την απογευματινη βάρδια είνα 45 λεπτά.
Είμαι στο ν/γειο 11.15 και η αποχώρηση των νηπίων είναι από 15.45 έως 16.00. Σύνολο 4 ώρες και 45 λεπτά.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 25, 2008, 10:21:33 am »
Καλημερα σε ολες,επειδη το θεμα εχει πολιτικες τελικα προεκτασεις,θα ηθελα να ακουσω και τη γνωμη της ΠΕΑΝ,επισημα,πανω σ΄αυτο.Εχει πει κατι;

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 25, 2008, 10:45:36 am »
Επισης,οι οποιες αντιπαραθεσεις γινονται,που καλως γινονται,δεν πρεπει να λαμβανονται επι προσωπικου,γιατι οι περισσοτερες αντιπαραθεσεις σ΄αυτο το φορουμ ειναι πολιτικες κι οχι προσωπικες.Νομιζω ετσι πρεπει ν΄αντιμετωπιζουμε η μια την αλλη,αφου μιλαμε σε επιπεδο πολιτικων διεκδικησεων-κι οχι ως αντιπαλες σε μια παρεα...επισης καλο ειναι ακομα και οι χαρακτηρισμοι που κανουμε προς τους αλλους να περιοριζονται σε πολιτικου παλι τυπου οι λεξεις ''βολεμενος,αρχαιος'' εκφραζουν πολιτικους χαρακτηρισμους,ομως οι λεξεις "κατινες","κυριες"σε εισαγωγικα,"συναδελφοι"σε εισαγωγικα,το πανε πολυ προσωπικα...και δειχνουν αλλα...Το θεμα ειναι  π ο λ ι τ ι κ ο  οχι  π ρ ο σ ω π ι κ ο .φιλακια σε ολες :'( :)

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 25, 2008, 12:22:15 pm »
Για περίμενε Δήμητρα τώρα γιατί θα τρελαθώ τελείως!!!
Οι χαρακτηρισμοί βολεμένος, τεμπέλης, καλοπερασάκιας κλπ είναι πολιτικοί?!!!  ::)
Για δες ποιος χρησιμοποίησε πρώτος το "κυρίες" και πώς :

...Κυριες μου αν δε μπορειτε να δουλεψετε αλλο μη στερητε τις θεσεις απο νεους συναδελφους που θελουν να δουλεψουν !  υπαρχει και η λυση της συνταξης .

Και φταίω εγώ γιατί θεωρείς ότι αντέδρασα επί προσωπικού? Μα ήταν προσωπική επίθεση! Μ΄εμάς μιλούσατε (λιγότερο εσύ και περισσότεο η sedix) και τα εισαγωγικά στη λέξη συνάδελφος τα έβαλα ακριβώς για να τονίσω ότι μία  σ υ ν ά δ ε λ φ ο ς  δεν επιτέπεται μιλάει έτσι!
Υπάρχουν πολλοί ωραίότεροι τρόποι να εκφράσεις τη διαφωνία σου για κάτι. Ένα σχόλιο δηλαδή του τύπου "εγώ κορίτσια διαφωνώ με αυτό που λέτε γιατί νομίζω ότι η προαιρετική ζώνη θ΄ανοίξει θέσεις για επιπλέον διορισμούς"  δεν σου κάνει? Δε θα μπορούσε να γίνει ένας ωραίος διάλογος και ο καθένας να εκφράσει έτσι τις απόψεις του? Ποιός λοιπόν το έκανε προσωπικό? Ν΄ακούμε τέτοιες κουβέντες και να τις καταπίνουμε?
Και τώρα μου λες ότι έχω και άδικο? Εμ κλαμμένος, εμ δαρμένος δηλαδή...Τι να πω, τα 'χω χάσει! ::)

Τέλος πάντων, κακώς ασχολήθηκα και μπήκα στον κόπο να απαντήσω, γιατί τέτοιου είδους κουβέντες μόνο για να τις αγνοεί κάποιος αξίζουν. Να το πω στην καθομίλουμενη, χαλάστηκα! :P
 Δεν είναι ο τύπος μου να κάνω τέτοιου είδους "διαλόγους" γιατί βαριέμαι αφάνταστα να προσπαθώ να αποδείξω τα αυτονόητα σε ανθρώπους που επιτίθενται έτσι άκριτα και έχουν αποφασίσει από πριν ότι όλοι οι άλλοι είναι κακοί και οι ίδιοι μόνο είναι οι καλοί...
 :-X :-X :-X :-X
ΠΕ60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686