*

Αποστολέας Θέμα: Να μην ξεχνάμε ότι είναι παιδιά!  (Αναγνώστηκε 18392 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Να μην ξεχνάμε ότι είναι παιδιά!
« Απάντηση #84 στις: Δεκεμβρίου 23, 2007, 09:25:31 am »
οι νόμιμοι μετανάστες είναι ζάπλουτοι, φοροφυγάδες,και οι παράνομοι εγκληματίες.

Αλλοιωνεις τα γραφομενα μου. Εγω ειπα οτι εχουν "πολυ περισσοτερα χρηματα απο οσα φαινονται να εχουν", οχι οτι ειναι ζαμπλουτοι (π.χ. πολλα ζευγαρια Αλβανων, Ρουμανων και Πολωνων βγαζουν 3000 το μηνα, ενω στην εφορια και στο ΙΚΑ δε φαινονται να βγαζουν ουτε τα μισα... αλλά σιγουρα αυτο το γεγονος δεν τους κανει ζαμπλουτους). Φοροφυγαδες ειναι, οπως και πολλοι Ελληνες.

Παράθεση
Πιστεύω όμως πως όσες πιθανότες εκδήλωσης παραβατικής και εγκληματικής συμπεριφοράς έχουν οι οικονομικά εξαθλιωμένοι πατριώτες μας άλλες τόσες έχουν και οι "παράνομοι" μετανάστες.

Συμφωνουμε.

Παράθεση
τυγχάνει να κατάγομαι και να ζω τελευταία σε ένα νησί με 17000 μετανάστες έ κάτι αντιλαμβάνομαι κι εγώ Tongue
(αν σε ενδιαφέρουν τα στοιχεία και η ιστορία δες εδώ:http://www.imerazante.gr/imera/news/detail.php?ID=5158)

Μα αυτο το λινκ που εβαλες απλά επιβεβαιωνει τα γραφομενα μου! ;) Ιδου πώς περιγραφει τους νομιμους μεταναστες σε αντιδιαστολη με τους παρανομους:
Ωστόσο, οι άνθρωποι αυτοί που έφτασαν στο νησί μας, πριν από δεκατέσσερα χρόνια, ρακένδυτοι και δυστυχισμένοι, σήμερα, είναι επιχειρηματίες, ζούν αξιοπρεπώς, έχουν αγοράσει σπίτια και οικόπεδα, ενώ τα παιδιά τους φοιτούν στα σχολεία μας και αποσπούν πρωτιές με την εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Σημειωτέον, ότι πέραν των νομίμων αλλοδαπών, υπάρχουν και παράνομοι, οι οποίοι κινούνται σε «υπόγειες διαδρομές», με συνέπεια την αύξηση της εγκληματικότητας

Κι οπως συμφωνουμε, οι Ελληνες δεν πανε πισω:
αλλά το δυστύχημα είναι ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα στη Ζάκυνθο τα έχουν διαπράξει Ζακυνθινοί.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 23, 2007, 11:44:07 am από utenar »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:09:34 »

Αποσυνδεδεμένος mavoglou

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Με τι σκέψεις θα μας θυμούνται οι μαθητές μας;
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Δεκεμβρίου 24, 2007, 01:01:19 am »
Μια και μιλάμε για μετανάστες  να σας περιγράψω ένα πρόβλημα

Ένας μαθητής (καλός σε επιδόσεις και πολύ έξυπνος) που δεν έχει κλείσει ακόμα τα 17 έτη,
πήρε πριν από λίγες μέρες χρυσό μετάλλιο στους βαλκανικούς αγώνες στο ΤΑΕ Κ
Ο πολύς ιδρώτας δε σημαίνει ότι και το σπίτι που χτίστηκε είναι γερό.

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ18.02 (18.35) χαμόγελο-ευγένεια-εξυπηρέτηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Δεκεμβρίου 24, 2007, 01:04:37 am »
mat όπως εμείς οι Έλληνες δεν πήραμε το τρένο πληρώσαμε (και το 50 αν θυμάμαι καλά η Ελλάδα ήταν εντελώς Αλβανία από άποψη φτώχιας) και δουλέψαμε (εννοώ οι γονείς μας) πήγαμε σχολείο άλλοι έγιναν επιχειρηματίες. (όπως οι αλλοδαποί εδώ φυσικά)  δεν προσβάλαμε κανένα δεν ενοχλήσαμε κανένα και σεβαστήκαμε τους νόμους του κράτους που μας φιλοξενούσε.. Αυτό εννοούσα.
Εμένα προσωπικά  πιο πολύ με βοήθησε μια οικογένεια Αλβανών που έμενα στο πάνω διαμέρισμα από το δικό μου περισσότερο απ' ότι Έλληνες. Δεν είχα ποτέ κάτι εναντίων τους. Μόνο με αυτούς (και εννοώ όλους) όσους παρανομούν με τα γνωστά επακόλουθα. Και δεν έχω κάτι ούτε και με αυτούς που μπήκαν παράνομα και θα σας αναφέρω ένα περιστατικό που συνέβη ένα καλοκαίρι που ήμουν στα καπνά. Από το χωρίο μου που είναι στα Ελληνογιουσλαβικά σύνορα περνούσαν Ρουμάνοι συνήθως. Έρχεται ένας κύριος και μου ζητούσε πληροφορίες ήξερε 5 γλώσσες εκτός από Αγγλικά και τελικά μίλησε με τον μπαμπά μου Γερμανικά. Είναι δυνατός αυτός κύριος με τη γυναίκα του να ήρθε για να κάνει εγκλήματα; Φαινόταν που ήταν μορφωμένος. Η δυστυχία και η εξαθλίωση δεν ξέρουμε που θα έφταναν και εμάς.
Νομίζετε πως είναι μακριά η μέρα που θα ξαναγίνουμε μετανάστες με την οικονομική εξαθλίωση που έχουμε; Όλα τα παιδιά στο χωρίο μου που ήρθαν Ελλάδα από τη Γερμανία ξανάφυγαν παρότι είχαν σπίτια στη Θεσ/νίκη και είναι ένα σημαντικό προσόν το να μην έχεις ενοίκιο.
Τα άλλα τα είπε ο utenar...
Γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο.

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Δεκεμβρίου 24, 2007, 08:44:50 am »
Είναι στην Ελλάδα με χαρτιά αυτός και οι γονείς του πάνω από 10 χρόνια, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται να του δώσει ελληνική ιθαγένεια (παρόλο που την θέλει).
Του έχουν πει να καταθέσει κάποια χαρτιά και 1150 ευρώ και άγνωστο πότε και αν του απαντήσουν...

Δυστυχώς έτσι ακριβώς είναι η διαδικασία πρέπει πρώτα να πληρώσουν και αν τελικά θα του τη δώσουν την ελληνική ιθαγένεια, γιατι ως κράτος και κοινωνία διαθέτουμε μεν την "εξυπνάδα" να εισπράξουμε άλλα όχι και τόση για να:
Παράθεση

Σε άλλη χώρα θα του έδιναν ιθαγένεια σε λίγες ημέρες για να τον εκμεταλλευτούν σε αθλητικό επίπεδο.

Παράθεση
Στην Ελλάδα ποιος θα τον βοηθήσει; (Η ελληνική ομοσπονδία του ΤΑΕ Κ
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:09:34 »

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ18.02 (18.35) χαμόγελο-ευγένεια-εξυπηρέτηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Δεκεμβρίου 24, 2007, 03:01:49 pm »
Πάντως  είναι παράλογο ειδικά για τα παιδιά που γεννιούνται εδώ να μην παίρνουν αυτόματα και την ελληνική υπηκοότητα. Μέχρι και στην Αμερική που δεν δέχεται μετανάστες αν γεννηθεί ένα παιδί εκεί παίρνει αυτόματα την υπηκοότητα. Δεν μπορούν καν να δουν το όφελος; Αναρωτιέμαι. Λύσεις δεν υπάρχουν πουθενά και για αυτό το λόγο έχουμε κάνει την τηλεόραση και τους δημοσιογράφους επιλυτές προβλημάτων. Είναι όμως αυτή η λύση;
Έχουμε χάσει κάθε εμπιστοσύνη (όποια και αν ήταν αυτή) στους πολιτικούς και στην πολιτική. Και για αυτό το λόγο είδαμε το θέατρο του παραλόγου στις τελευταίες εκλογές. Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε "Α! ρε Χίτλερ που τους χρειάζεται" ή "Α ρε Παπαδόπουλε" και ανατριχιάζω.
 :'(
Γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Δεκεμβρίου 24, 2007, 07:15:43 pm »
Το καταπληκτικότερο όλων είναι ότι η πιο δύσκολη κατηγορία για υπηκοότητα είναι οι

Αποσυνδεδεμένος MATH

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Δεκεμβρίου 24, 2007, 08:25:59 pm »
Πάντως  είναι παράλογο ειδικά για τα παιδιά που γεννιούνται εδώ να μην παίρνουν αυτόματα και την ελληνική υπηκοότητα. Μέχρι και στην Αμερική που δεν δέχεται μετανάστες αν γεννηθεί ένα παιδί εκεί παίρνει αυτόματα την υπηκοότητα. Δεν μπορούν καν να δουν το όφελος; Αναρωτιέμαι. Λύσεις δεν υπάρχουν πουθενά και για αυτό το λόγο έχουμε κάνει την τηλεόραση και τους δημοσιογράφους επιλυτές προβλημάτων. Είναι όμως αυτή η λύση;
Έχουμε χάσει κάθε εμπιστοσύνη (όποια και αν ήταν αυτή) στους πολιτικούς και στην πολιτική. Και για αυτό το λόγο είδαμε το θέατρο του παραλόγου στις τελευταίες εκλογές. Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε "Α! ρε Χίτλερ που τους χρειάζεται" ή "Α ρε Παπαδόπουλε" και ανατριχιάζω.
 :'(

Δεν είναι τυχαίο αυτό που έγραφε ο Μπρεχτ σε ένα ποίημά του :

'' .................................................
ο πόλεμος γκρέμισε ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους ''

Είναι  ξεκάθαρο ότι αυτή η χώρα  συνεχίζει την παρακμή της.Δεν μπορεί να λύσει ούτε ένα μικρό προβληματάκι που σιγά σιγά θα μεγαλώσει ! Δεν ασχολούμαι πια μαζί της. Μακάρι να μπορούσα να επισπεύσω τον κατήφορο μέχρι τη συντριβή κι ας είμαι και γω μαζί !
  Λυπάμαι μόνο τα μικρά παιδιά που δεν έχουν ακόμα μερίδιο ευθύνης.Ίσως και τους ανήμπορους.Γιατί πια οι Έλληνες ζουν με ένα σκοπό : να δουν πόσο κάτω θα φτάσει αυτός ο τόπος που μέχρι και πριν από 30 χρόνια πήγαινε καλά. Αλλά ας κρατήσουμε και μια μικρή ελπίδα ζωντανή ότι μπορεί να κάνουμε λάθος.

Καλά Χριστούγεννα  σε όλους !!!

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Δεκεμβρίου 25, 2007, 12:55:40 am »
Ετσι ειναι συναδελφε MATH. Επειδη εχουμε 2-3 κινητα ο καθενας και απο 3-4 αυτοκινητα η καθε οικογενεια νομιζουμε οτι βελτιωθηκε και το επιπεδο της ζωης μας. Επειδη εχουμε υπερχρεωθει ολοι οι Ελληνες στις τραπεζες για να καταναλωνουμε οτι βρουμε μπροστα μας νομιζουμε οτι αποκτησαμε και ποιοτητα ζωης . Λενε ορισμενοι οτι παλιοτερα ο κοσμος δεν ειχε να φαει και τωρα που πηγαινουμε στα supermarket φορτωνοντας την πιστωτικη και δεν αγοραζουμε ενα βιβλιο ειμαστε καλυτερα?
Εγω λεω πως δεν εχει πιο κατω.

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Δεκεμβρίου 25, 2007, 12:19:12 pm »
Mέρα που είναι ας "σκεφτούμε θετικά" όπως μας προτρέπει στο blog του ο Στάθης Χαϊκάλης κι όσοι από εμάς έχουν λίγο χρόνο πριν πέσουμε με τα μούτρα στη γαλοπούλα κι όλα τα καλά που θα καταβροχθίσουμε ας διαβάσουμε για ένα: Ένα μικρό «θαύμα» στην «κόλαση» της Γκράβας (http://stathishaikalis.blogspot.com/2007/12/blog-post_24.html).
Όσο μπορούμε να σκεφτόμαστε ακόμη θετικά νομίζω Υπάρχει Ελπίδα και έχουμε ανάγκη και υποχρέωση να τη στηρίζουμε για μας τους ίδιους πρώτα από όλα και για τους γύρω μας
Καλά Χριστούγεννα και Καλή συνέχεια σε όλους. :)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 25, 2007, 12:22:30 pm από mat »
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182729
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)