0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προς ypernouli Ούτε διορθώτρια είμαι ούτε πολλά χρόνια διδάσκω αυτό το μάθημα (όπως και εσύ τρία χρόνια στο φροντιστήριο). Μην θεωρείς ότι φταις εσύ που δεν αγαπούν το μάθημα οι περισσότεροι μαθητές.
να ρωτήσω μια ερμηνευτική ερώτηση «στο αμάρτημα…» 'Oταν η μάνα προσεύχεται στην εκκλησία και λέει:-Σου έφερα δύο παιδιά μου στα πόδια σου…χάρισέ μου το κορίτσι! τη σύγκριση την κάνει ανάμεσα στο Γιωργή και την Αννιώ; δηλ. δυο παιδιά = Γιωργής + Αννιώ -----------χάρισέ μου το κορίτσι ή δυο παιδιά = Γιωργής + Χρηστάκης -------χάρισέ μου το κορίτσιΔεν ξέρω αν σας φαίνεται αφελής ερώτηση ή αυτονόητη , έχω μια γνώμη ,αλλά θα ήθελα την άποψη όποιου έχει ασχοληθεί ,γιατί τη διδάσκω φέτος για πρώτη φορά.
Παράθεση από: desperino στις Δεκεμβρίου 02, 2010, 11:09:19 pm να ρωτήσω μια ερμηνευτική ερώτηση «στο αμάρτημα…» 'Oταν η μάνα προσεύχεται στην εκκλησία και λέει:-Σου έφερα δύο παιδιά μου στα πόδια σου…χάρισέ μου το κορίτσι! τη σύγκριση την κάνει ανάμεσα στο Γιωργή και την Αννιώ; δηλ. δυο παιδιά = Γιωργής + Αννιώ -----------χάρισέ μου το κορίτσι ή δυο παιδιά = Γιωργής + Χρηστάκης -------χάρισέ μου το κορίτσιΔεν ξέρω αν σας φαίνεται αφελής ερώτηση ή αυτονόητη , έχω μια γνώμη ,αλλά θα ήθελα την άποψη όποιου έχει ασχοληθεί ,γιατί τη διδάσκω φέτος για πρώτη φορά.«Το εσπέρας απέπεμψε τους άλλους δυο και κράτησε μόνο εμέ πλησίον της» Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι τα δυο παιδιά είναι ο Γιωργής και η Αννιώ (κάτι που καθιστά την προσευχή ακόμη πιο τραγική). Τη στιγμή που προσεύχεται η Δεσποινιώ υπάρχουν μόνο 2 παιδιά στην εκκλησία , ο Γιωργής και η Αννιώ. Εξάλλου προηγουμένως ήταν στην εκκλησία και τα 3 αγόρια (απέπεμψε τους άλλους δύο), γιατί λοιπόν να αναφέρεται στο Χρήστο και στο Γιωργή αλλά όχι στο Μιχαήλο; Τέλος στη σκηνή με το ποτάμι αναφέρει : κι ας ήμην εκείνο της το τέκνο που άλλοτε ήθελε να θυσιάσει. Το ίδιο το κείμενο δίνει τις απαντήσεις σε τέτοιες δισημίες. Μην ξεχνάμε ότι ο Γιωργής ήταν το αγαπημένο της αγόρι, άρα η Δεσποινίω «θυσιάζει» τον καλό της γιο προς χάριν της Αννιώς.
υπάρχει και η άποψη ότι θα πέσει ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ διότι έχουν περάσει 100 έτη από το θάνατο του,βέβαια έχει πέσει 2 φορές στο πρόσφατο παρελθόν οπότε δεν το νομίζω
Παράθεση από: chryssoulaki στις Δεκεμβρίου 03, 2010, 12:22:26 amΠρος ypernouli Ούτε διορθώτρια είμαι ούτε πολλά χρόνια διδάσκω αυτό το μάθημα (όπως και εσύ τρία χρόνια στο φροντιστήριο). Μην θεωρείς ότι φταις εσύ που δεν αγαπούν το μάθημα οι περισσότεροι μαθητές.
Δες και τις ερωτήσεις του ΚΕΕ.