0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: baarli στις Ιανουαρίου 23, 2012, 11:12:09 amΠαράθεση από: irenead στις Ιανουαρίου 23, 2012, 11:09:30 am... πρέπει να γίνει με όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η επιστήμη για να είναι αντικειμενική και αξιοκρατική.Νάτα πάλι. Επικαλούμαστε μια αόριστη "επιστήμη", και αρχίζουμε να λέμε υπερ της αξιολόγησης, χωρίς πάλι να λέμε πως θα γίνει.ποιές προϋποθέσεις θέτει η επιστήμη;Τις προϋποθέσεις τις έχω αναφέρει.Κατά αρχάς επιστημονικοποίησή της,που σημαίνει αξιολόγηση από την κορυφή εως τη βάση του εκπαιδευτικού συστήματος.δηλ. αξιολόγηση από την υπουργό μέχρι και τον τελευταίο δάσκαλο.Αξιολόγηση όχι μόνο στον άνθρωπο αλλά και στα μέσα που θα του παράσχεις,και σαφέστατα όπως ρητά αναφέρεται σε όλα τα επιστημονικά συγγράμματα, η αξιολόγηση πρέπει να έχει συμβουλευτικό ρόλο για το πως θα γίνει ο καθένας από μας καλύτερος στο έργο του και όχι η αξιολόγηση να αποτελέσει όχημα και πρόσχημα για απολύσεις...
Παράθεση από: irenead στις Ιανουαρίου 23, 2012, 11:09:30 am... πρέπει να γίνει με όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η επιστήμη για να είναι αντικειμενική και αξιοκρατική.Νάτα πάλι. Επικαλούμαστε μια αόριστη "επιστήμη", και αρχίζουμε να λέμε υπερ της αξιολόγησης, χωρίς πάλι να λέμε πως θα γίνει.ποιές προϋποθέσεις θέτει η επιστήμη;
... πρέπει να γίνει με όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η επιστήμη για να είναι αντικειμενική και αξιοκρατική.
Παράθεση από: irenead στις Ιανουαρίου 23, 2012, 11:21:00 amΠαράθεση από: baarli στις Ιανουαρίου 23, 2012, 11:12:09 amΠαράθεση από: irenead στις Ιανουαρίου 23, 2012, 11:09:30 am... πρέπει να γίνει με όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η επιστήμη για να είναι αντικειμενική και αξιοκρατική.Νάτα πάλι. Επικαλούμαστε μια αόριστη "επιστήμη", και αρχίζουμε να λέμε υπερ της αξιολόγησης, χωρίς πάλι να λέμε πως θα γίνει.ποιές προϋποθέσεις θέτει η επιστήμη;Τις προϋποθέσεις τις έχω αναφέρει.Κατά αρχάς επιστημονικοποίησή της,που σημαίνει αξιολόγηση από την κορυφή εως τη βάση του εκπαιδευτικού συστήματος.δηλ. αξιολόγηση από την υπουργό μέχρι και τον τελευταίο δάσκαλο.Αξιολόγηση όχι μόνο στον άνθρωπο αλλά και στα μέσα που θα του παράσχεις,και σαφέστατα όπως ρητά αναφέρεται σε όλα τα επιστημονικά συγγράμματα, η αξιολόγηση πρέπει να έχει συμβουλευτικό ρόλο για το πως θα γίνει ο καθένας από μας καλύτερος στο έργο του και όχι η αξιολόγηση να αποτελέσει όχημα και πρόσχημα για απολύσεις...Επαναλαμβάνεις την λέξη αξιολόγηση πολλές φορές.αξιολόγηση από την υπουργό μέχρι και τον τελευταίο δάσκαλο.Αξιολόγηση όχι μόνο στον άνθρωπο αλλά και στα μέσα που θα του παράσχεις,αξιολόγηση πρέπει να έχει συμβουλευτικό ρόλο για το πως θα γίνει ο καθένας από μας καλύτερος στο έργο του όχι η αξιολόγηση να αποτελέσει όχημα και πρόσχημα για απολύσεις... σαν ιερωμένος, κυριε ελέησον κύριε ελέησον κύριε ελέησονΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ;
Όσο η αξιολόγηση παρουσιάζεται σκοπίμως ως μία ανούσια ή ανεφάρμοστη διαδικασία, δεν θα γίνει ποτέ ουσιαστική συζήτηση για το πως θα υλοποιηθεί.
ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ;
Εννοείς βάσει ποιων κριτηρίων θα αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί?
Όπως καταλαβαίνεις μπορούν να υπάρξουν διάφορα κριτήρια ανάλογα με το τι θέλω να βελτιώσω...Αν θέλω να βελτιώσω την διδασκαλία ένα κριτήριο θα μπορούσε να είναι η εφαρμογή ή μη,συμμετοχικών τεχνικών διδασκαλίας από τους εκπαιδευτικούς.Αν θέλω να απολύσω κόσμο κριτήριο θα μπορούσε να είναι τα προσόντα του εκάστοτε εκπαιδευτικού(π.χ.βαθμό πτυχίου.μεταπτυχιακό κ.λ.π.). Όποιος έχει τα λιγότερα από αυτά φεύγει.Γιατί όπως καταλαβαίνουμε η κατοχή περισσότερων τίτλων δεν σημαίνει ότι είσαι και καλύτερος εκπαιδευτικός.
ireland και ποιος θα κρίνει τι χρειάζεται βελτίωση????Αυτοί που είναι στο ΥΠΕΠΘ και δεν έχουν μπει ποτέ σε σχολική αίθουσα?
...έγινε με την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Δημ. Ρέππα και Ευ.