0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για μένα λοιπόν η αξιολόγηση δεν είναι μία αυτόνομη αξία σημαντική. Η αξιολόγηση ως μέσο ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ προϋποθέσεις έχει νόημα, αλλιώς είμαι εχθρός της.
Η αξιολόγηση ήρθε από τους κυβερνώντες στο προσκήνιο επειδή η ανεργία έφτασε το 30%. Επειδή οι ίδιοι έχουν ευθύνη γι' αυτό και επειδή γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να μειωθεί σημαντικά για την επόμενη δεκαετία περίπου, ρίχνουν λέξεις όπως αξιολόγηση, αξιοκρατία κλπ ως τυράκι για να μεταθέσουν τη δική τους ευθύνη για την ανεργία σε εμάς.
Δεν φταίνε αυτοί που είσαι άνεργος, φταις εσύ που δεν πέρασες στο ΑΣΕΠ. Το γεγονός ότι ήταν 50.000 υποψήφιοι για 1.000 θέσεις και οι υπόλοιποι 49.000 δεν έχουν άλλη εναλλακτική δεν παίζει κανένα ρόλο.
Σύμφωνα με τα απόλυτα νούμερα έχουμε 120.000 μόνιμους και 20.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και από το φτυάρι που πέφτει εδώ μέσα βγάζουμε το 80% άχρηστους αλλά και αντίστοιχα ποσοστά σε όσους δεν εργάζονται.
Αξιολόγηση λοιπόν και αξιοκρατία θα ήθελα 1000% και πολύ αυστηρή όταν πρώτα θα αγωνιστούμε και θα πετύχουμε μία κοινωνία με 0% ανεργία
Ταυτόχρονα ρίχνουν και άλλη τόση ευθύνη στους κακούς που ήδη έχουν δουλειά (λες και είναι έγκλημα κάποιος να έχει σταθερή δουλειά και εισόδημα, λες και η προεπιλεγμένη κατάσταση για όλους πρέπει να είναι η ανεργία και η αβεβαιότητα)
Γιατί λοιπόν δεν είναι λογικό ένας εκπαιδευτικός να μην έχει πιάσει υπολογιστή; γιατί δεν μπορεί να είναι εξαιρετικός στο μάθημα του; δηλαδή τον καλό φιλόλογο τον κάνει η παρουσίαση; ή τον καλό εκπαιδευτικό γεωπόνο;
και γιατί είναι κακό κάποιος να μην έχει μεταπτυχιακό; χρήσιμα είναι όλα και βοηθούνε πολύ , αλλά δε σημαίνει ότι όποιος δεν τα κατέχει είναι και κακός στη δουλειά του, εμείς σήμερα τα σκεφτόμαστε αυτά για έναν απλό λόγο.Και μην ξεχνάμε ότι δεν ήταν το ίδιο ένα μεταπτυχιακό πριν 30 χρόνια σε σχέση με σήμερα. Τότε ίσως δεν υπήρχε και κανένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε ελληνικό πανεπιστήμιο και σήμερα υπάρχουν πολλές δεκάδες τμήματα.
Είμαστε πολλοί και οι θέσεις λίγες και ψάχνουμε όλο και πιο αυστηρά κριτήρια για να δικαιολογηθεί ότι οι πολλοί θα μείνουν χωρίς θέση και αυτό το βαφτίζουμε "αξιοκρατία". 40.000 φιλόλογοι άνεργοι πτυχιούχοι και εμείς ψάχνουμε τα κριτήρια με τα οποία θα δουλέψουν φέτος οι 400. ΑΣΕΠ; προυπηρεσία; κοινωνικά κριτήρια;
Και αν δεν τον κρίνουμε κατάλληλο να διδάξει και τον αφήνουμε άνεργο τι ρόλο παίζει το πτυχίο; τι πισοτποιεί δηλαδή το πτυχίο; δεν πιστοποιεί ότι αυτός είναι ένας επιστήμονας φιλόλογος ικανός και άξιος να διδάξει φιλολογικά μαθήματα; αν όχι, γιατί του δώσαμε στο κάτω κάτω το πτυχίο;
για ποια δικαιοσύνη μιλάμε; για αυτήν που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια και οι μειώσεις μισθών όλων των υπόλοιπων κλάδων; και έκρινε αντισυνταγματικό ΜΟΝΟ τις μειώσεις των δικαστών και των ενστόλων;
Αν το κράτος έχει αποφασίσει ότι αυτές οι κατηγορίες υπάγονται σε ειδικά μισθολόγια, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να τους κρίνει με τα μέτρα των υπολοίπων. Αν θέλουμε να σχολιάζουμε κάτι, να πιάνουμε το νήμα από την αρχή, όχι από τη μέση.
Στα υπόλοιπα σύγχρονα Ευρωπαικά Κράτη ποιος ακριβώς είναι ο μισθός των Δικαστικών, Στρατιωτικών και Παπάδων και ποιος ο διαχρονικός εναγκαλισμός αυτών με την Διακυβέρνηση της χώρας... για να το πάρουμε από την αρχή και ποιοι έχουν Μόνο Δικαιώματα σε αυτήν την Χώρα και καμία Υποχρέωση.
Από όσο ξέρω ο μισθός των δικαστικών είναι παντού υψηλός και όχι πάντως ενός δημοσίου υπαλλήλου. Επίσης ξέρω ότι οι έλληνες πολίτες σε τεράστιο ποσοστό επιδοκιμάζουν την αγαστή σχέση Εκκλησίας και πολιτικής τάξης, με ότι αυτό ακολούθως συνεπάγεται. Δεν είναι τυχαία η επίσκεψη πολιτικών σε άγιους τόπους συνοδεία καμερών...
H αξοιλόγηση των εκπαιδευτικών είναι διοικητική πράξη.Δεν αναζητεί ταλέντα στην διδασκαλία.Οι απαιτήσεις είναι να μπορείς επαρκώς να διδάξεις το μάθημα και όχι να ακολουθείς πιστά κάποιο σχέδιο.Επίσης,σημασία ιδιαίτερη έχει η αξιολόγηση των μαθητών.Κυρίως όμως πρέπει να ανταποκρίνεσαι στα καθήκοντα σου ως δημόσιος υπάλληλος.Η αξιολόγηση είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί.Αν στην εφαρμογή δημιουργηθούν προβλήματα,τότε υπάρχουν τα μέσα για να αντιδράσει ο θιγόμενος.Η αξιολόγηση όμως θα προχωρήσει,γιατί δεν νοείται σοβαρό κράτος που δεν αξιολογεί το προσωπικό του.Οι όποιες αντίθετες απόψεις αντιβαίνουν τις εκπρεφασμένες απόψεις της δικαιοσύνης.Προσωπικά θα συμβούλευα όποιον τις έχει,να τις ξεχάσει!!!
Ο μισθός των δικαστικών είναι όπως είπες παντού υψηλός γιατί η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη... δεν είναι όμως τόσο υψηλός όσο των καλύτερων ιδιωτικών στελεχών στην Ελλάδα (ούτε έχει συνδεθεί ο μισθός τους με αυτόν των πολιτικών) και αυτό λέει πολλά... Τώρα αν οι Ελληνες εμπιστεύονται παραπάνω τον Στρατό τους και τους Παπάδες που δεν θέλουν αξιολογήσεις εκεί (έγιναν? θα γίνουν? ) και για όλα τα δεινά τους τους φταίνε οι εκπαιδευτικοί... Ενα έχω να τους πω... Μπράβο στους 7000 Ελληνες γιατρούς που παράτησαν αυτη την χώρα και μπράβο και στους τόσους Ελληνες Επιστήμονες που έφυγαν ή θα φύγουν... Και μπράβο και ε κάθε άξιο που δεν ξαναπατάει το πόδι του εδώ... Μετά τον Μεσαίωνα σε όλα τα Δυτικά Κράτη ήρθε η Αναγέννηση... Εμείς μετά το
Mε την επιφύλαξη ότι η αξιολόγηση έγινε Νόμοςγια να απορροφηθούν κάποια ΕΣΠΑ κονδύλια.Και οι ρουμπρίκες αποτελούν πιστή μετάφρασηαξιολογικών συστημάτων και δεδομένωνάλλης εκπαιδευτικής πραγματικότητας.
η αξιολόγηση είναι φυσικά νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί, και το γιατί τώρα και το γιατί έτσι επίσης όλοι το γνωρίζουμε,
Mε την επιφύλαξη ότι η αξιολόγηση έγινε Νόμοςγια να απορροφηθούν κάποια ΕΣΠΑ κονδύλια.Και οι ρουμπρίκες αποτελούν πιστή μετάφραση αξιολογικών συστημάτων και δεδομένων άλλης εκπαιδευτικής πραγματικότητας.
Η αλήθεια είναι ότι δεν νομίζω ότι ο ΟΑΕΔ βρήκε ποτέ δουλειά σε κανένα. Μόνο για να μοιράζει το επίδομα ανεργίας και να τρέχει προγράμματα απασχόλησης μέσω ΕΣΠΑ ήταν.
ΥΓ. Τώρα που είπα επιμόρφωση... Ο προηγούμενος Σουλτάνος πήγε να περάσει το ECDL να ξαναδίνετε κάθε 3 χρόνια (παγκόσμια πρωτοτυπία). Τελικά μετά το κράξιμο από περίπου 1.000.000 κατόχους ο τωρινός το έκανε πίσω... Ο προηγούμενος Σουλτάνος ενδιαφερόταν για την ανανέωση των γνώσεων ή για την επιχορήγηση των Κέντρων Πιστοποίησης?