*

Ψηφοφορία

να υπάρχει αξιολόγηση;

ναι
οχι

Αποστολέας Θέμα: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 938688 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος anemoni

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 442
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #2156 στις: Αυγούστου 18, 2014, 09:21:15 am »
για ποια δικαιοσύνη μιλάμε; για αυτήν  που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια και οι μειώσεις μισθών όλων των υπόλοιπων κλάδων; και έκρινε αντισυνταγματικό ΜΟΝΟ τις μειώσεις των δικαστών και των ενστόλων;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:37:21 »

Αποσυνδεδεμένος Green

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4580
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #2157 στις: Αυγούστου 18, 2014, 09:27:57 am »
Παράθεση
Για μένα λοιπόν η αξιολόγηση δεν είναι μία αυτόνομη αξία σημαντική. Η αξιολόγηση ως μέσο ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ προϋποθέσεις έχει νόημα, αλλιώς είμαι εχθρός της.
Προφανώς υπάρχουν προϋποθέσεις για να λειτουργήσει η αξιολόγηση. Το είπα και εγώ πιο πάνω αναφερόμενος σε αυτό που πάνε να κάνουν τώρα ως αξιολόγηση. Τις προϋποθέσεις όμως αυτές δεν τις βρέχει ο ουρανός, τις διαμορφώνουν οι κοινωνίες μέσω των εκλεγμένων στην εξουσία εκπροσώπων τους. Ήταν λοιπόν ομοίως στρατηγική και διαχρονική επιλογή των ελλήνων να μην διαμορφώσουν ποτέ αυτές τις προϋποθέσεις για να πατήσει μία δίκαιη και κοινά αποδεκτή αξιολόγηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επι δεκαετίες απροθυμία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να καταλήξουν με ηρεμία και συναίνεση σε ένα σύστημα αξιολόγησης, τότε που δεν υπήρχε η βία των μνημονίων και των δανειστών. Το είπα πιο πάνω, είναι ενάντια στην ιδιοσυγκρασία μας ως έθνος αυτή η διαδικασία, δεν την αντέχουμε.

Παράθεση
Η αξιολόγηση ήρθε από τους κυβερνώντες στο προσκήνιο επειδή η ανεργία έφτασε το 30%. Επειδή οι ίδιοι έχουν ευθύνη γι'  αυτό και επειδή γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να μειωθεί σημαντικά για την επόμενη δεκαετία περίπου, ρίχνουν λέξεις όπως αξιολόγηση, αξιοκρατία κλπ ως τυράκι για να μεταθέσουν τη δική τους ευθύνη για την ανεργία σε εμάς.
Οι συγκεκριμένοι πολιτικοί της συγκεκριμένης εγνωσμένης ανικανότητας δεν ήταν επίσης διαχρονικές και επίμονες επιλογές των ελλήνων, γιατί αυτοί ουδέποτε έβαλαν το κοινό καλό πάνω από το προσωπικό τους ρουσφέτι; Δεν βλέπαμε τόσα χρόνια πως η ανεργία στην Ελλάδα κρατιόταν σε χαμηλά επίπεδα (συμβάσεις με το δημόσιο, stage, θέσεις σε έναν ιδιωτικό τομέα που πούλαγε αέρα κοπανιστό ή ήταν επίσης εν πολλοίς κρατικοδίαιτος, πλήρης ασυδοσία στη φοροδιαφυγή, μαύρη εργασία); Πάλι δεν ξέραμε και μας «κορόιδεψαν»;

Παράθεση
Δεν φταίνε αυτοί που είσαι άνεργος, φταις εσύ που δεν πέρασες στο ΑΣΕΠ. Το γεγονός ότι ήταν 50.000 υποψήφιοι για 1.000 θέσεις και οι υπόλοιποι 49.000 δεν έχουν άλλη εναλλακτική δεν παίζει κανένα ρόλο.
Το γεγονός ότι 50.000 υποψήφιοι διαγωνίζονται για 1.000 θέσεις αυτό που δείχνει κυρίως είναι η υπερβολική και ανορθολογική παραγωγή εκπαιδευτικών που δεν μπορείς να απορροφήσεις. Και που κανένα κράτος δεν θα μπορούσε να απορροφήσει αν δεν έχει κάνει έναν συγκεκριμένο προγραμματισμό του τι επαγγελματίες παράγει και γιατί τους παράγει. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τον εξορθολογισμό του πόσους εκπαιδευτικούς χρειαζόμαστε ως έθνος.

Παράθεση
Σύμφωνα με τα απόλυτα νούμερα έχουμε 120.000 μόνιμους και 20.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και από το φτυάρι που πέφτει εδώ μέσα βγάζουμε το 80% άχρηστους αλλά και αντίστοιχα ποσοστά σε όσους δεν εργάζονται.
Προσωπικά δεν είπα ποτέ ότι το 80% είναι άχρηστοι, και νομίζω δεν το έχει πει κανείς. Αντίθετα, με τις πολιτικές που εφαρμόζονταν τόσα χρόνια λέγαμε στην πράξη ότι "όλοι είμαστε άριστοι" το οποίο καταφανώς ήταν ψευδές και δημιουργούσε στρεβλώσεις.

Παράθεση
Αξιολόγηση λοιπόν και αξιοκρατία θα ήθελα 1000% και πολύ αυστηρή όταν πρώτα θα αγωνιστούμε και θα πετύχουμε μία κοινωνία με 0% ανεργία
Υποθέτω ότι ξεκινήσαμε μία κουβέντα σε μία ρεαλιστική για τα δεδομένα αυτού του πλανήτη βάση. Αν είναι απλά να εκφράζουμε τους ευσεβείς μας πόθους, οκ, θεμιτό είναι και αυτό, αλλά δεν νομίζω ότι βοηθάει στο να καταλήξουμε κάπου.

Παράθεση
Ταυτόχρονα ρίχνουν και άλλη τόση ευθύνη στους κακούς που ήδη έχουν δουλειά (λες και είναι έγκλημα κάποιος να έχει σταθερή δουλειά και εισόδημα, λες και η προεπιλεγμένη κατάσταση για όλους πρέπει να είναι η ανεργία και η αβεβαιότητα)
Κάτσε τώρα, γιατί το σημείο αυτό ζέχνει στην Ελλάδα. Όσοι έχουν σε αυτή τη χώρα μόνιμη και σταθερή δουλειά την απέκτησαν με τα προσόντα τους και το σπαθί τους; Δεν υπάρχουν κάποιες χιλιάδες που την απέκτησαν αδιαφανώς και απολύτως διαβλητά, πετώντας έξω συνυποψήφιους τους με πολλαπλάσια προσόντα και καταλληλότητα. Θα μου πεις η αξιολόγηση θα τους εντοπίσει και θα τους στείλει έστω τώρα σπίτι τους; Προφανώς όχι, στην Ελλάδα αν χώθηκες, χώθηκες και δεν σε κουνάει κανείς. Αλλά εμείς εδώ που απλά αναλύουμε τα της αξιολόγησης, άρα τα της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας, δεν μπορούμε να παραβλέπουμε αυτή την τεράστια παθογένεια στις εκτιμήσεις μας.


Παράθεση
Γιατί λοιπόν δεν είναι λογικό ένας εκπαιδευτικός να μην έχει πιάσει υπολογιστή; γιατί δεν μπορεί να είναι εξαιρετικός στο μάθημα του; δηλαδή τον καλό φιλόλογο τον κάνει η παρουσίαση; ή τον καλό εκπαιδευτικό γεωπόνο; 
Ναι, εν έτει 2014 δεν είναι δυνατόν ένας εκπαιδευτικός να μην γνωρίζει χειρισμό Η/Υ ή τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα. Όχι γιατί στεγνά ακαδημαϊκά ΠΡΕΠΕΙ να τα ξέρει, αλλά γιατί αποτελούν εργαλεία της δουλειάς του. Όχι γιατί αυτά καθορίζουν την διδακτική δεινότητα, αλλά γιατί αποτελούν απολύτως χρήσιμα μέσα για να την βελτιώσεις. Δεν είμαστε στο 1962, καλώς ή κακώς.

Παράθεση
και γιατί είναι κακό κάποιος να μην έχει μεταπτυχιακό; χρήσιμα είναι όλα και βοηθούνε πολύ , αλλά δε σημαίνει ότι όποιος δεν τα κατέχει είναι και κακός στη δουλειά του, εμείς σήμερα τα σκεφτόμαστε αυτά για έναν απλό λόγο.Και μην ξεχνάμε ότι δεν ήταν το ίδιο ένα μεταπτυχιακό πριν 30 χρόνια σε σχέση με σήμερα. Τότε ίσως δεν υπήρχε και κανένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε ελληνικό πανεπιστήμιο και σήμερα υπάρχουν πολλές δεκάδες τμήματα.
Ο εκπαιδευτικός κρίνεται στην τάξη, όχι στα χαρτιά. Δεν γίνεται όμως να απαξιώνεται και η κατοχή προσόντων. Δεν γίνεται στην Ελλάδα να κυριαρχεί ακόμα το δόγμα "όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα" που επέβαλε την μετριότητα στα πάντα. Γιατί κατά την ίδια λογική συνάδελφε, όπως έχεις πει και εσύ, θα πρέπει και οι μαθητές να απαιτήσουν να μην μαθαίνουν εξισώσεις β' βαθμού ή γεωγραφία, αφού είναι μάλλον απίθανο να τους χρειαστούν σε κάτι πρακτικά στη ζωή τους.
Τότε μπορεί να μην υπήρχαν μεταπτυχιακά, τώρα υπάρχει πληθώρα. Και εξ’ αποστάσεως. Δεν εμποδίζει λοιπόν κανείς κανέναν να επενδύσει περισσότερο στον εαυτό του και στη δουλειά του.

Παράθεση
Είμαστε πολλοί και οι θέσεις λίγες και ψάχνουμε όλο και πιο αυστηρά κριτήρια για να δικαιολογηθεί ότι οι πολλοί θα μείνουν χωρίς θέση και αυτό το βαφτίζουμε "αξιοκρατία". 40.000 φιλόλογοι άνεργοι πτυχιούχοι και εμείς ψάχνουμε τα κριτήρια με τα οποία θα δουλέψουν φέτος οι 400. ΑΣΕΠ; προυπηρεσία; κοινωνικά κριτήρια;
Είπα ήδη ότι αυτό είναι απόρροια της υπερβολικής παραγωγής καθηγητών στην Ελλάδα. Προφανέστατα με τόσο μεγάλη προσφορά θα φτάσει η βάση διορισμού στο 80 βαθμολογία ΑΣΕΠ+Διδακτορικό. Έχει όμως ευθύνη πλέον και αυτός που εμμένει στο να γίνει φιλόλογος γνωρίζοντας ότι άλλοι 40.000 είναι ήδη αδιόριστοι. Να μιλήσουμε κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα και για την προσωπική ευθύνη του καθενός, δεν μπορεί για τα πάντα να φταίει κάποιος από πάνω ή δίπλα.

Παράθεση
Και αν δεν τον κρίνουμε κατάλληλο να διδάξει και τον αφήνουμε άνεργο τι ρόλο παίζει το πτυχίο; τι πισοτποιεί δηλαδή το πτυχίο; δεν πιστοποιεί ότι αυτός είναι ένας επιστήμονας φιλόλογος ικανός και άξιος να διδάξει φιλολογικά μαθήματα; αν όχι, γιατί του δώσαμε στο κάτω κάτω το πτυχίο;
Όσοι αποφοιτούν από μία σχολή είναι εξορισμού άξιοι και άριστοι επαγγελματίες; Αν ναι, τότε δεν θα έπρεπε να υπήρχε πουθενά παγκοσμίως αξιολόγηση των επαγγελματιών, ούτε και ιδιώτες επαγγελματίες που θα έκλειναν τα γραφεία τους λόγω έλλειψης πελατών, ούτε περιπώσεις αφαίρεσης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 18, 2014, 10:10:26 am από Green »

Αποσυνδεδεμένος Green

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4580
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #2158 στις: Αυγούστου 18, 2014, 09:29:56 am »
για ποια δικαιοσύνη μιλάμε; για αυτήν  που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια και οι μειώσεις μισθών όλων των υπόλοιπων κλάδων; και έκρινε αντισυνταγματικό ΜΟΝΟ τις μειώσεις των δικαστών και των ενστόλων;
Αν το κράτος έχει αποφασίσει ότι αυτές οι κατηγορίες υπάγονται σε ειδικά μισθολόγια, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να τους κρίνει με τα μέτρα των υπολοίπων. Αν θέλουμε να σχολιάζουμε κάτι, να πιάνουμε το νήμα από την αρχή, όχι από τη μέση.

guestteacher

  • Επισκέπτης
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #2159 στις: Αυγούστου 18, 2014, 09:39:45 am »
Αν το κράτος έχει αποφασίσει ότι αυτές οι κατηγορίες υπάγονται σε ειδικά μισθολόγια, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να τους κρίνει με τα μέτρα των υπολοίπων. Αν θέλουμε να σχολιάζουμε κάτι, να πιάνουμε το νήμα από την αρχή, όχι από τη μέση.

Στα υπόλοιπα σύγχρονα Ευρωπαικά Κράτη ποιος ακριβώς είναι ο μισθός των Δικαστικών, Στρατιωτικών και Παπάδων και ποιος ο διαχρονικός εναγκαλισμός αυτών με την Διακυβέρνηση της χώρας... για να το πάρουμε από την αρχή και ποιοι έχουν Μόνο Δικαιώματα σε αυτήν την Χώρα και καμία Υποχρέωση.
Και για το ποιοι αποτελούσαν διαχρονικά τους Κηφήνες του Νεοελληνικού Κράτους...

ΥΓ. Ρε παιδιά δεξιός και εκσυγχρονιστής στην Ελλάδα δεν υπάρχει... πως να το κάνουμε... δεν μπορεί να ζητάς να γίνεις Ευρωπαικό Κράτος και να είσαι ακόμα στην εποχή του Σουλτάνου ή του Χαλιφάτου (Green το υστερόγραφο δεν πάει σε σένα... ).
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 18, 2014, 09:52:17 am από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:37:21 »

Αποσυνδεδεμένος Green

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4580
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #2160 στις: Αυγούστου 18, 2014, 10:02:29 am »
Στα υπόλοιπα σύγχρονα Ευρωπαικά Κράτη ποιος ακριβώς είναι ο μισθός των Δικαστικών, Στρατιωτικών και Παπάδων και ποιος ο διαχρονικός εναγκαλισμός αυτών με την Διακυβέρνηση της χώρας... για να το πάρουμε από την αρχή και ποιοι έχουν Μόνο Δικαιώματα σε αυτήν την Χώρα και καμία Υποχρέωση.
Από όσο ξέρω ο μισθός των δικαστικών είναι παντού υψηλός και όχι πάντως ενός δημοσίου υπαλλήλου. Επίσης ξέρω ότι οι έλληνες πολίτες σε τεράστιο ποσοστό επιδοκιμάζουν την αγαστή σχέση Εκκλησίας και πολιτικής τάξης, με ότι αυτό ακολούθως συνεπάγεται. Δεν είναι τυχαία η επίσκεψη πολιτικών σε άγιους τόπους συνοδεία καμερών...

guestteacher

  • Επισκέπτης
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #2161 στις: Αυγούστου 18, 2014, 10:13:32 am »
Από όσο ξέρω ο μισθός των δικαστικών είναι παντού υψηλός και όχι πάντως ενός δημοσίου υπαλλήλου. Επίσης ξέρω ότι οι έλληνες πολίτες σε τεράστιο ποσοστό επιδοκιμάζουν την αγαστή σχέση Εκκλησίας και πολιτικής τάξης, με ότι αυτό ακολούθως συνεπάγεται. Δεν είναι τυχαία η επίσκεψη πολιτικών σε άγιους τόπους συνοδεία καμερών...

Ο μισθός των δικαστικών είναι όπως είπες παντού υψηλός γιατί η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη... δεν είναι όμως τόσο υψηλός όσο των καλύτερων ιδιωτικών στελεχών  στην Ελλάδα (ούτε έχει συνδεθεί ο μισθός τους με αυτόν των πολιτικών) και αυτό λέει πολλά... Τώρα αν οι Ελληνες εμπιστεύονται παραπάνω τον Στρατό τους και τους Παπάδες που δεν θέλουν αξιολογήσεις εκεί (έγιναν? θα γίνουν? ) και για όλα τα δεινά τους τους φταίνε οι εκπαιδευτικοί... Ενα έχω να τους πω... Μπράβο στους 7000 Ελληνες γιατρούς που παράτησαν αυτη την χώρα και μπράβο και στους τόσους Ελληνες Επιστήμονες που έφυγαν ή θα φύγουν... Και μπράβο και ε κάθε άξιο που δεν ξαναπατάει το πόδι του εδώ... Μετά τον Μεσαίωνα σε όλα τα Δυτικά Κράτη ήρθε η Αναγέννηση... Εμείς μετά το
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 18, 2014, 10:18:23 am από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος silkcut

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4129
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #2162 στις: Αυγούστου 18, 2014, 10:18:55 am »
H αξοιλόγηση των εκπαιδευτικών είναι διοικητική πράξη.Δεν αναζητεί ταλέντα στην διδασκαλία.Οι απαιτήσεις είναι να μπορείς επαρκώς να διδάξεις το μάθημα και όχι να ακολουθείς πιστά κάποιο σχέδιο.Επίσης,σημασία ιδιαίτερη έχει η αξιολόγηση των μαθητών.Κυρίως όμως πρέπει να ανταποκρίνεσαι στα καθήκοντα σου ως δημόσιος υπάλληλος.Η αξιολόγηση είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί.Αν στην εφαρμογή δημιουργηθούν προβλήματα,τότε υπάρχουν τα μέσα για να αντιδράσει ο θιγόμενος.Η αξιολόγηση όμως θα προχωρήσει,γιατί δεν νοείται σοβαρό κράτος που δεν αξιολογεί το προσωπικό του.Οι όποιες αντίθετες απόψεις αντιβαίνουν τις εκπρεφασμένες απόψεις της δικαιοσύνης.Προσωπικά θα συμβούλευα όποιον τις έχει,να τις ξεχάσει!!!
Προσωπικά θα συμβούλευα όποιον έχει τάσεις νομολαγνίας να τις ξεχάσει,
η αξιολόγηση είναι φυσικά νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί,
και το γιατί τώρα και το γιατί έτσι επίσης όλοι το γνωρίζουμε,
συμφωνώ ότι πρέπει επιτέλους να μάθει  αυτό το κράτος να εφαρμόζει όλους τους νόμους που ψηφίζει,
όλους όμως,
και φυσικά δεν νοείται σοβαρό κράτος που δεν αξιολογεί ορθά το προσωπικό του,
τόσο όσο
δε νοείται σοβαρό κράτος με τόσο ¨δυσκοίλιο" σύστημα απονομής δικαιοσύνης,
που ευθύνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος για την επί σειρά ετών χαρακτηριστική ασυδοσία και ατιμωρησία στο δημόσιο βίο,
αλλά μάλλον ξεχνώ ............ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη :)
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 18, 2014, 10:21:55 am από silkcut »
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος troll

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 906
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #2163 στις: Αυγούστου 18, 2014, 10:21:41 am »
Mε την επιφύλαξη ότι η αξιολόγηση έγινε Νόμος
για να απορροφηθούν κάποια ΕΣΠΑ κονδύλια.

Και οι ρουμπρίκες αποτελούν πιστή μετάφραση
αξιολογικών συστημάτων και δεδομένων
άλλης εκπαιδευτικής πραγματικότητας.

Πρέπει να νευριάσουμε... /  Όταν είσαι
άξιος είσαι ΠΑΝΤΟΥ, Επιλεκτικά άξιος δεν υπάρχει.
(Και ακέραιος.. βεβαίως - βεβαίως)

Αποσυνδεδεμένος Green

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4580
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #2164 στις: Αυγούστου 18, 2014, 10:23:49 am »
Ο μισθός των δικαστικών είναι όπως είπες παντού υψηλός γιατί η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη... δεν είναι όμως τόσο υψηλός όσο των καλύτερων ιδιωτικών στελεχών  στην Ελλάδα (ούτε έχει συνδεθεί ο μισθός τους με αυτόν των πολιτικών) και αυτό λέει πολλά... Τώρα αν οι Ελληνες εμπιστεύονται παραπάνω τον Στρατό τους και τους Παπάδες που δεν θέλουν αξιολογήσεις εκεί (έγιναν? θα γίνουν? ) και για όλα τα δεινά τους τους φταίνε οι εκπαιδευτικοί... Ενα έχω να τους πω... Μπράβο στους 7000 Ελληνες γιατρούς που παράτησαν αυτη την χώρα και μπράβο και στους τόσους Ελληνες Επιστήμονες που έφυγαν ή θα φύγουν... Και μπράβο και ε κάθε άξιο που δεν ξαναπατάει το πόδι του εδώ... Μετά τον Μεσαίωνα σε όλα τα Δυτικά Κράτη ήρθε η Αναγέννηση... Εμείς μετά το

Αποσυνδεδεμένος silkcut

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4129
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #2165 στις: Αυγούστου 18, 2014, 10:24:03 am »
Mε την επιφύλαξη ότι η αξιολόγηση έγινε Νόμος
για να απορροφηθούν κάποια ΕΣΠΑ κονδύλια.

Και οι ρουμπρίκες αποτελούν πιστή μετάφραση
αξιολογικών συστημάτων και δεδομένων
άλλης εκπαιδευτικής πραγματικότητας.
πολύ σωστά:
η αξιολόγηση είναι φυσικά νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί,
και το γιατί τώρα και το γιατί έτσι επίσης όλοι το γνωρίζουμε,
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

guestteacher

  • Επισκέπτης
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #2166 στις: Αυγούστου 18, 2014, 10:30:03 am »
Mε την επιφύλαξη ότι η αξιολόγηση έγινε Νόμος
για να απορροφηθούν κάποια ΕΣΠΑ κονδύλια.

Και οι ρουμπρίκες αποτελούν πιστή μετάφραση
αξιολογικών συστημάτων και δεδομένων
άλλης εκπαιδευτικής πραγματικότητας.

Ότι λέω προσπαθώ να το στηρίζω στα μέτρα του δυνατού) ...

Αντιγράφω λοιπόν.... (υπόψη αφορά υπόλοιπο Δημόσιο)

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥ
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 18, 2014, 10:33:51 am από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος Green

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4580
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #2167 στις: Αυγούστου 18, 2014, 10:35:48 am »
Η αλήθεια είναι ότι δεν νομίζω ότι ο ΟΑΕΔ βρήκε ποτέ δουλειά σε κανένα. Μόνο για να μοιράζει το επίδομα ανεργίας και να τρέχει προγράμματα απασχόλησης μέσω ΕΣΠΑ ήταν.

guestteacher

  • Επισκέπτης
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #2168 στις: Αυγούστου 18, 2014, 10:41:11 am »
Η αλήθεια είναι ότι δεν νομίζω ότι ο ΟΑΕΔ βρήκε ποτέ δουλειά σε κανένα. Μόνο για να μοιράζει το επίδομα ανεργίας και να τρέχει προγράμματα απασχόλησης μέσω ΕΣΠΑ ήταν.

Δεν διαφωνώ αλλά και οι ιδιώτες ενοικίαση εργαζομένων έκαναν και αυτή για ένα χρόνο.
Το θέμα είναι ότι εγώ είμαι ανήθικος, άχρηστος και κοπρίτης (όταν λέω αυτήν την λέξη ρε παιδί μου συγκλονίζεται όλο το είναι μου). Θα μεαξιολογήσει...
Ολα αυτά τα προγράμματα επιμόρφωσης τα αξιολόγησε ποτέ τι αποτέλσμα είχαν?
Εμαθε κανείς τίποτα, χρησιμοποίησε τίποτα ή από επιμόρφωση κατέληξε παραμόρφωση?
Διότι ωραίες και οι νέες τεχνολογίες, ωραίοι και οι εναλλακτικοί τρόποι διδασκαλίας ωραίες και οι μεθοδολογίες, ωραία όλα...
Τα τελευταία 10-20 χρόνια οι απόφοιτοι έχουν πιο πολλές ικανότητες από αυτές που είχαν πριν 20 χρόνια?
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 18, 2014, 10:46:38 am από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος Green

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4580
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #2169 στις: Αυγούστου 18, 2014, 10:55:50 am »
Για να έχουν αποτέλεσμα όλες αυτές οι επιμορφώσεις του εργατικού δυναμικού, πρέπει να έχεις σαφές παραγωγικό σχέδιο για τη χώρα. Όταν από την μία δεν ξέρεις τι θέλεις και τι μπορείς να παράγεις και από την άλλη δεν έχεις απόφασίσει πόσους πτυχιούχους/διπλωματούχους πρέπει να βγάζεις ανα ειδικότητα κάθε χρόνο, τι νόημα έχει η όποια επιμόρφωση; Να την παρακολουθήσει ποιός, για ποιό λόγο και με ποιό σκόπο; Όλα αυτά ήταν για να τρώγονται για πολλοστή φορά ευρωπαικά κονδύλια.

Παράθεση
ΥΓ. Τώρα που είπα επιμόρφωση... Ο προηγούμενος Σουλτάνος πήγε να περάσει το ECDL να ξαναδίνετε κάθε 3 χρόνια (παγκόσμια πρωτοτυπία). Τελικά μετά το κράξιμο από περίπου 1.000.000 κατόχους ο τωρινός το έκανε πίσω... Ο προηγούμενος Σουλτάνος ενδιαφερόταν για την ανανέωση των γνώσεων ή για την επιχορήγηση των Κέντρων Πιστοποίησης?
Η αλήθεια είναι ως συνήθως κάπου στη μέση. Πιθανώς να τον ενδιέφερε το δεύτερο, αλλά και το να έχεις πάρει το Proficiency πριν από 20 χρόνια δεν διασφαλίζει ότι σήμερα μιλάς αγγλικά εκείνου του επιπέδου. Ξέρουμε ότι για να βγεις για σπουδές στο εξωτερικό ή για να εργαστείς σε εταιρίες πρέπει εκ νέου με εξετάσεις να πιστοποιήσεις ότι όντως κατέχεις και σήμερα τις γνώσεις που δηλώνει το από 20ετίας πιστοποιητικό σου.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 18, 2014, 11:00:12 am από Green »

 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182634
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 10
Επισκέπτες: 596
Σύνολο: 606

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.05 δευτερόλεπτα. 33 ερωτήματα.