*

Ψηφοφορία

να υπάρχει αξιολόγηση;

ναι
οχι

Αποστολέας Θέμα: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 998332 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #280 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 08:59:54 pm »
Για αυτό λέμε επιστημονικοποίηση της αξιολόγησης,δηλ. από την κορυφή εως τη βάση του εκπαιδευτικού συστήματος.Πραφανώς αυτές τις άδειες κάποιος τις εγκρίνει και αυτός πρέπει να αξιολογηθεί και όχι μόνο ο εκπαιδευτικός....

ακριβώς. Το ψάρι της αξιολόγησης, βρωμάει από το κεφάλι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:09:49 »

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #281 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:11:10 pm »
όλοι θα αξιολογηθούν. Και πρέπει να αξιολογηθούν!
Όμως μην κάνουμε ότι ανακαλύπτουμε τον τροχό! Παντού στον κόσμο η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών έχει συγκεκριμένη μορφή. Μπορεί να μη μας αρέσει ή να μη συμφωνούμε με το αν πρέπει πχ να αξιολογείται ο αρθμός αδειών που πήρε κάποιος όμως ΚΑΙ αυτό μπαίνει μέσα στο παιχνίδι και αφού οι συνδικαλιστικές παρατάξεις τόσα χρόνια τώρα αφοριστικά απέρριπταν κάθε μορφή αξιολόγησης ας κάτσουν τώρα να τη δουν να συμβαίνει γι' αυτούς χωρίς αυτούς!
Έχω μια αμφιβολία στο ότι όλοι θα αξιολογηθούν.Πως θα αξιολογηθούν οι κομματικά διορισμένοι σχολ.σύμβουλοι,δ/ντες εκπαίδευσης,δ/ντες σχολείων?Μάλλον αυτοί θα χρησιμοποιηθούν για να αξιολογήσουν όλους τους άλλους....Αλλά επειδή ακόμα δεν γνωρίζουμε πως θα εφαρμοστεί η αξιολόγηση,ας περιμένουμε....

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #282 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:18:34 pm »
Έχω μια αμφιβολία στο ότι όλοι θα αξιολογηθούν.Πως θα αξιολογηθούν οι κομματικά διορισμένοι σχολ.σύμβουλοι,δ/ντες εκπαίδευσης,δ/ντες σχολείων?Μάλλον αυτοί θα χρησιμοποιηθούν για να αξιολογήσουν όλους τους άλλους....

Στο πνεύμα πιστεύω αυτών που λες, θέλω να διατυπώσω δύο αρχές της αξιολόγησης:

1) Πρώτα πρέπει να αξιολογηθεί το κεφάλι, και μετά τα πόδια, αφού το κεφάλι δίνει εντολές στα πόδια για να περπατήσουν.
2) Πρέπει να ισχύει ο αυτονόητος κανόνας, έχεις δικαίωμα να αξιολογείς κάποιον με μια μέθοδο, μόνο αφού έχεις αξιολογηθεί και εσύ ο ίδιος, με την ίδια μέθοδο.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:23:20 pm από baarli »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #283 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:20:55 pm »
και αυτό εύκολο είναι! Γιαυτό και επιμένω στα ποσοτικά κριτήρια γιατί ειναι τα απολυτως αντικειμενικά. Ας πούμε στις πρόσφατες κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων ξέρεις τι παίχτηκε σε μας; Σου λέει " σου έστειλα ως δδε μέιλ να μου στείλεις τα στατιστικά τότε..." Εσύ απάντησες ένα μήνα μετά... πάρτα τώρα να χεις να πορεύεσαι...!!

Με τους σχολικούς συμβούλους: πόσες επισκέψεις σε σχολεία ευθύνης σου ΄εκανες; πόσα σεμινάρια πραγματοποίησες; τι συμμετοχή ειχαν;  πόσο υλικό έστειλες στα σχολεία σου; ποιό το μέγεθος της αλληλογραφίας σου;
Υπάρχει μια εικόνα με όλα αυτά. Και είναι εικόνα αντικειμενική. Δε λέω βέβαια να παραλειψουμε το ποιοτικό κομμάτι - αλλά το ποιοτικό κομμάτι είναι συχνά ανάλογο του ποσοτικού...

Και επίσης, μην ξεχνάμε ότι κι εμείς αξιολογούμε τον διπλανό μας. Πρέπει νομίζω να σπάσει αυτή η "ομερτά"  που έχουν φροντίσει καλά οι συνδικαλιστές να την βαπτίσουν ως "ρουφιανιά"....Γιατί δηλαδή ειναι ρουφιανιά να δώσεις αυτόν που ξύνεται όλη μέρα;
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:09:49 »

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #284 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:30:59 pm »
και αυτό εύκολο είναι! Γιαυτό και επιμένω στα ποσοτικά κριτήρια γιατί ειναι τα απολυτως αντικειμενικά. Ας πούμε στις πρόσφατες κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων ξέρεις τι παίχτηκε σε μας; Σου λέει " σου έστειλα ως δδε μέιλ να μου στείλεις τα στατιστικά τότε..." Εσύ απάντησες ένα μήνα μετά... πάρτα τώρα να χεις να πορεύεσαι...!!

Με τους σχολικούς συμβούλους: πόσες επισκέψεις σε σχολεία ευθύνης σου ΄εκανες; πόσα σεμινάρια πραγματοποίησες; τι συμμετοχή ειχαν;  πόσο υλικό έστειλες στα σχολεία σου; ποιό το μέγεθος της αλληλογραφίας σου;
Υπάρχει μια εικόνα με όλα αυτά. Και είναι εικόνα αντικειμενική.

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #285 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:31:33 pm »
Έχω μια αμφιβολία στο ότι όλοι θα αξιολογηθούν.Πως θα αξιολογηθούν οι κομματικά διορισμένοι σχολ.σύμβουλοι,δ/ντες εκπαίδευσης,δ/ντες σχολείων?Μάλλον αυτοί θα χρησιμοποιηθούν για να αξιολογήσουν όλους τους άλλους....

1) Πρώτα πρέπει να αξιολογηθεί το κεφάλι, και μετά τα πόδια, αφού το κεφάλι δίνει εντολές στα πόδια για να περπατήσουν.
2) Πρέπει να ισχύει ο αυτονόητος κανόνας, έχεις δικαίωμα να αξιολογείς κάποιον με μια μέθοδο, μόνο αφού έχεις αξιολογηθεί και εσύ ο ίδιος, με την ίδια μέθοδο.
Στο 1 συμφωνώ απόλυτα.Αυτό λέει και η επιστήμη για την αξιολόγηση,η οποία πρέπει κατά βάση να είναι ποιοτική και όχι ποσοτική,γιατί προφανώς η σχολική μονάδα και ο εκπαιδευτικός δεν είναι επιχείρηση και εργάτης αντίστοιχα.
Το 2 είναι ανέφικτο, γιατί για άλλο πράγμα θα αξιολογηθεί ο εκπαιδευτικός και για άλλο πράγμα θα αξιολογηθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου,αφού προφανώς επιτελούν διαφορετικό έργο.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #286 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:35:36 pm »

Υπάρχει μια εικόνα με όλα αυτά. Και είναι εικόνα αντικειμενική.

Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος katkat

• Ιστορικό μέλος
  • Fail...Fail again...Fail better...
    • Προφίλ
« Απάντηση #287 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:36:58 pm »
Διαβαζοντας λοιπον τις περιφημες δηλωσεις για την αξιολογηση των εκπαιδευτικων θα μου επιτρεψετε να παραθεσω κι εγω τις αποψεις μου (κι ας αξιολογηθουν απο τους συναδελφους  ;) )
1.Μιλαμε για αξιολογηση που οδηγει σε εξελιξη .Ποια ακριβως ειναι η εξελιξη ; Mισθολογικη ; (επιπλεον 50 ευρω ας πουμε  ;D )
2.Αυτο το εξισου περιβοητο τμημα της αξιολογησης μεσω συνεντευξης μηπως αποτελει το "μικρο παραθυρακι¨για να αξιολογουνται θετικα οι ημετεροι ;
3.Οταν μιλαμε για εκπαιδευτικη στρατηγικη θα πρεπει αυτη πραγματι να οδηγει σε αναβαθμιση του εκπαιδευτικου μας συστηματος .Ξερετε τι μου θυμισει αυτο ; Τη γνωστη κορη της παντρειας (γυρω στα 40 και ) των Ελληνικων ταινιων που κατα τα αλλα ηταν μεγαλη αλλα οχι και σαν τον
H ισχνή υπόσταση κίβδηλος οβολός της τόσο ξεχωριστής γυναικείας σου φύσις ....

http://www.youtube.com/watch?v=R4ELgxaj1ds

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #288 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:44:12 pm »
Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι διαφορετικά ανάλογα με το τι θα αξιολογηθεί. δηλ. με άλλα κριτήρια θα αξιολογηθεί ο εκπαιδευτικός κλάδος,με άλλα κριτήρια θα αξιολογηθούν οι εργαζόμενοι στη δ/νση κ.λ.π.Όλοι αυτοί εμπλέκονται στο εκπαιδευτικό έργο,άλλα έχουν διαφορετικούς στόχους και αρμοδιότητες ο καθένας.Αυτά που λέει η bitch μπορεί να έχουν μια βάση για την διοίκηση και όχι την εκπαιδευτική διαδικασία.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:53:29 pm από irenead »

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #289 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:47:26 pm »
Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι διαφορετικά ανάλογα με το τι θα αξιολογηθεί. δηλ. με άλλα κριτήρια θα αξιολογηθεί ο εκπαιδευτικός κλάδος,με άλλα κριτήρια θα αξιολογηθούν οι εργαζόμενοι στη δ/νση κ.λ.π.Όλοι αυτοί εμπλέκονται στο εκπαιδευτικό έργο,άλλα έχει διαφορετικούς στόχους και αρμοδιότητες ο καθένας.Αυτά που λέει η bitch μπορεί να έχουν μια βάση για την διοίκηση και όχι την εκπαιδευτική διαδικασία.

ακριβώς. το θέμα είναι  "αξιολόγηση των εκπ/κων" . Αν η bitch θέλει να μιλήσει για αξιολόγηση διοικητικών ή δημόσιων υπαλλήλων γενικά, καλά κάνει και είναι χρήσιμα αυτά που λέει, αλλά είναι εκτός θέματος.

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #290 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:51:32 pm »

Στο 1 συμφωνώ απόλυτα.Αυτό λέει και η επιστήμη για την αξιολόγηση,η οποία πρέπει κατά βάση να είναι ποιοτική και όχι ποσοτική,γιατί προφανώς η σχολική μονάδα και ο εκπαιδευτικός δεν είναι επιχείρηση και εργάτης αντίστοιχα.
Το 2 είναι ανέφικτο, γιατί για άλλο πράγμα θα αξιολογηθεί ο εκπαιδευτικός και για άλλο πράγμα θα αξιολογηθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου,αφού προφανώς επιτελούν διαφορετικό έργο.

Κάνεις το ίδιο λάθος που έκανε η bitch. Μπλέκεις τον εκπαιδευτικό με τον διοικητικό.

Ο εκπαιδευτικός, ως προς το εκπαιδευτικό κομμάτι, πρέπει να αξιολογηθεί με την ίδια μέθοδο που αξιολογεί τους άλλους, σε όλες τις βαθμίδες, μέχρι τα πανεπιστήμια.
Το ίδιο και ο διοικητικός, ως προς το διοικητικό κομμάτι, πρέπει να αξιολογηθεί με την ίδια μέθοδο που αξιολογεί τους άλλους, σε όλες τις βαθμίδες, μέχρι την ανώτατη διοικητική θέση.
Το ίδιο και ο δημόσιος υπάλληλος, θα αξιολογηθεί με την ίδια μέθοδο που αξιολογεί τους άλλους, σε όλες τις βαθμίδες, μέχρι τον υπουργό και τον πρόεδρο της δημοκρατίας.

το 2 ισχύει πάντα, αρκεί να μην μπλέκουμε τα μήλα με τα πορτοκάλια.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:55:57 pm από baarli »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #291 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:52:32 pm »
Μία άλλη οπτική γωνία...

http://www.theatlantic.com/national/archive/2011/12/what-americans-keep-ignoring-about-finlands-school-success/250564/

Το άρθρο επεκτείνεται και σε θέματα εκτός της παρούσας συζήτησης, και είναι πολύ ενδιαφέρον, αλλά θα κουοτάρω αυτό που έχει σχέση, παρόλο που η πραγματική σημασία αυτού του αποσπάσματος φαίνεται μόνο εάν διαβάσει κανείς όλο το άρθρο.

Παράθεση
As for accountability of teachers and administrators, Sahlberg shrugs. "There's no word for accountability in Finnish," he later told an audience at the Teachers College of Columbia University. "Accountability is something that is left when responsibility has been subtracted."

For Sahlberg what matters is that in Finland all teachers and administrators are given prestige, decent pay, and a lot of responsibility. A master's degree is required to enter the profession, and teacher training programs are among the most selective professional schools in the country. If a teacher is bad, it is the principal's responsibility to notice and deal with it.

Νομίζω ότι ούτε στα Ελληνικά υπάρχει λέξη που να αντιστοιχεί με το accountability , αλλά μία περιφραστική μετάφραση είναι "διαθέσιμος προς κρίση".
Προσπάθεια μετάφρασης του παραπάνω:
Παράθεση
Σχετικά με την κρίση των δασκάλων και των διοικητικών, ο Sahlberg σηκώνει τους ώμους του. "Δεν υπάρχει λέξη για το accountability στα Φιλανδικά" είπε αργότερα στο κοινό στο Κολέγιο Δασκάλων στο Πανεπιστήμιο του Κολούμπια. "Η κρίση είναι αυτό που μένει, όταν αφαιρεθεί η υπευθυνότητα"

Για τον Sahlberg αυτό που μετράει είναι ότι στους δασκάλους και στους διοικητικούς στην Φιλανδία δίνεται υπόληψη, αξιοπρεπής μισθός, και πολύ υπευθυνότητα. Το μεταπτυχιακό είναι απαραίτητο για να μπει κάποιος στο επάγγελμα και τα προγράμματα σπουδών για δασκάλους είναι ανάμεσα στις πιο επιλεκτικές επαγγελματικές σχολές της χώρας. Εάν ένας δάσκαλος είναι κακός, είναι δουλειά του διευθυντή να το παρατηρήσει και να το διορθώσει.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 23, 2012, 10:03:07 pm από happiness »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #292 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:55:07 pm »
Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι διαφορετικά ανάλογα με το τι θα αξιολογηθεί. δηλ. με άλλα κριτήρια θα αξιολογηθεί ο εκπαιδευτικός κλάδος,με άλλα κριτήρια θα αξιολογηθούν οι εργαζόμενοι στη δ/νση κ.λ.π.Όλοι αυτοί εμπλέκονται στο εκπαιδευτικό έργο,άλλα έχει διαφορετικούς στόχους και αρμοδιότητες ο καθένας.Αυτά που λέει η bitch μπορεί να έχουν μια βάση για την διοίκηση και όχι την εκπαιδευτική διαδικασία.

αυτά που λέω έχουν βάση τόσο για τους διοικητικούς της εκπ/σης όσο και για τα στελέχη της εκπ/σης  όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν έχετε παρά να δείτε την διεθνή πρακτική και βιβλιογραφία επί του θέματος.... Ξεκολλήστε λίγο το μυαλό σας απο το πώς θα έπρεπε να είναι και τι θα έπρεπε να κρίνεται και δείτε αυτό που πραγματικά είναι και κρίνεται! Μιλάμε για διαχείριση ολικής ποιότητας, για στρατηγικό σχεδιασμό, για διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού! Δεν έχει κανείς παρά να ανατρέξει στη σχετική βιβλιογραφία!

albedo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #293 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 09:59:52 pm »
Καλησπέρα σε όλους και καλό κουράγιο... Το ζήτημα της αξιολόγησης κρατάει χρόνια. Ο λόγος για τον οποίο έκανε την "εμφάνιση" του, δια στόματος Ρέππα και κατ΄επέκταση Διαμαντοπούλου, δεν είναι προφανώς η αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης. Πριν καλά καλά συνέλθουμε από το χαστούκι του ενιαίου μισθολογίου και τα παρελκόμενα του (αλήθεια πως επιβιώνει κανείς με 600 ή 800ευρώ με ενοίκια, βενζίνες κλπ?.) στο καπάκι σκάει μύτη η... αξιολόγηση. Γιατί? Προφανώς για να καλυφθεί αμέσως η "απαξιολόγηση" του κάθε εργαζομένου στον δημόσιο τομέα. Οι άνθρωποι έχουν μελετήσει καλά την ανθρώπινη ψυχολογία. Αδίκως αναλώνεστε στο πως, πότε και γιατί θα γίνει αξιολόγηση. Απο κει που μας χρωστάγανε, τώρα μας ζητάνε και το βόδι... Ξέρετε σαν να κοπάσανε κάπως οι φωνές και τα κλάματα για τους πενιχρούς μισθούς... τώρα θα μας κάνουν να προσκυνάμε και το 600άρι υπό τον φόβο της απόλυσης. Ποτέ στην ζωή μου δεν έχω αισθανθεί να με εξευτελίζουν σε τέτοιον βαθμό. Μου πουλήσανε ελπίδα πριν 6 χρόνια όταν πείστηκα να δώσω ΑΣΕΠ (ακόμη θυμάμαι το άγχος και το διάβασμα). Διορίστηκα... έπειτα ήρθε η χρεοκοπία. Εντέχνως μου δημιουργήσανε το αίσθημα αυθύνης, ότι σαν δημόσιος "κοπρίτης" φταίω που η χώρα ήρθε σ΄αυτό το χάλι... τώρα με αναγκάζουν να στερηθώ ακόμη και τα απαραίτητα... ταυτόχρονα (για να ξεχνάω την μιζέρια μου) μου υπενθυμίζουν πως ίσως, μέσω της αξιολόγησης, δεν είμαι και τόσο πρωτοποριακός εκπαιδευτικός... τίποτε άλλο? Καμιά τούμπα στον αέρα? Μήπως πρέπει να εκδώσω και εργασία σε επιστημονικό περιοδικό παγκοσμίου εμβέλειας για να μου κάνουν την τιμή να μου παρέχουν σχολείο δίχως θέρμανση, δίχως βιβλία και με επιμίσθιο ένα χαρτζιλίκι που δεν μου επιτρέπει ακόμη και έναν καφέ από τι κυλικείο? Ντροπή... και μόνον που τα συζητάμε συνάδελφοι... ντροπή. Όταν μας φέρανε εδώ που μας φέρανε?... Αξιολόγηση? Ας ανοίξουν πρώτα τους φακέλους όλων να δουν τι λένε τα ποινικά μητρώα... Πόσοι και πόσοι έχουν καταδικαστεί ή εκρεμούν εις βάρος τους ποινικά αδικήματα και εξακολουθούν να μπαίνουν σε τάξη? Πόσοι και πόσοι αδυνατούν να προσφέρουν εκπαιδευτικό έργο και τους έχουν στα σχολεία και τα γραφεία να πίνουν απλώς καφέ? (Με τις ευλογίες των πάσης φύσεως προϊσταμένων και αιρετών).Ας τακτοποιήσουν πρώτα όλα αυτά και μετά... ευχαρίστως περνάω για συνέντευξη...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32930
  • Τελευταία: Yv_Mil
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185907
  • Σύνολο θεμάτων: 19496
  • Σε σύνδεση σήμερα: 841
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)