0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ρε παιδιά μιλάει η Διαμαντοπούλου για αξιολόγηση την στιγμή που κάνει επίθεση στους δικαστές γιατί τόλμησαν να κάνουν την δουλειά τους…Είναι τρελό. Τι νομίζει ότι είναι θέμα συνθηματολογίας η λειτουργία της εκπαίδευσης ή η απόδοση δικαιοσύνης; Όχι ασφαλώς, είναι θέμα σκληρής δουλειάς κοντόφθαλμα προσανατολισμένης στα καθημερινά ζητήματα…Για να γίνει δουλειά της προκοπής στα σχολεία και όπου αλλού στο δημόσιο είναι αναγκαίο να δουλεύει ο μηχανισμός άψογα. Δεν γίνεται να μιλάμε για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών όταν οι αίθουσες έχουν μόνο 15 θρανία ένα μαυροπίνακα και μια έδρα διαλυμένη…Ας ξεκινήσουμε τουλάχιστον με πέντε αυτονόητα πράγματα όπως κουρτίνες στα παράθυρα, μια προθήκη για δύο χάρτες, χάρακα, μοιρογνωμόνιο , ένα προτζέκτορα για να μπορεί κανείς να προβάλει έστω ένα βίντεο, μια πινελιά φροντίδας που κάνει τόσο τους μαθητές όσο και τον εκπαιδευτικό να νιώθουν όμορφα και ταυτόχρονα να μπορούν να λειτουργούν άνετα μέσα την εκπαιδευτική διαδικασία... Όσο καλός εκπαιδευτικός και να είσαι σίγουρα αποσπάσαι αν δεν υπάρχουν κιμωλίες, ο πίνακας είναι χάλια, ο σπόγγος βρώμικος, οι μαθητές άβολα πότε να κρυώνουν, πότε να τους χτυπά ο ήλιος , μια ακατάστατη τάξη, μια ξεχαρβαλωμένη πόρτα. Μικρές αλλά πρακτικές λεπτομέρειες…Ας ξεκινήσουμε απ’ το απλό και καθημερινό και προχωράμε και παρακάτω…
Και θεωρείς με το που θε έρθει και θα παρακολουθήσει ένα μάθημα, ότι είναι σε θέση να κρίνει;
Το αντίθετο πρέπει να συμβαίνει. Εγώ πρέπει να παρατηρήσω τον αξιολογητή να κάνει μάθημα στην τάξη μου, ειδικά στην τάξη που με δυσκολεύει, αφού υποτίθεται αυτός είναι ο καλός και θα με μάθει πως γίνεται το μάθημα.
Παράθεση από: baarli στις Ιανουαρίου 23, 2012, 11:32:32 pmΚαι θεωρείς με το που θε έρθει και θα παρακολουθήσει ένα μάθημα, ότι είναι σε θέση να κρίνει;Θεωρώ ότι είναι σε θέση να συμπληρώσει ένα έντυπο. Θεωρώ επίσης ότι το έντυπο αυτό αποτελεί ένα εργαλείο αξιολόγησης, σε συνδυασμό με άλλα. Θεωρώ τέλος ότι οι αντιρρήσεις που πρόβαλες, ότι δηλαδή η συμπλήρωση του εντύπου προϋποθέτει βιντεοσκόπηση (!), πράσινους-μπλε αξιολογητές κλπ. είναι προσχηματικές και σε καμία περίπτωση δεν αντέχουν την κριτική. Θεωρώ τέλος ότι παρέλειψες αυτή τη φορά να τα χώσεις στους πανεπιστημιακούς - ξεχάστηκες ή κατάλαβες ότι δεν κολλάνε παντού;Παράθεση από: baarli στις Ιανουαρίου 23, 2012, 11:32:32 pmΤο αντίθετο πρέπει να συμβαίνει. Εγώ πρέπει να παρατηρήσω τον αξιολογητή να κάνει μάθημα στην τάξη μου, ειδικά στην τάξη που με δυσκολεύει, αφού υποτίθεται αυτός είναι ο καλός και θα με μάθει πως γίνεται το μάθημα. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Υποχρεωτική από φέτος η αξιολόγηση για 160.000 εκπαιδευτικούςΜετά από τις δηλώσεις Ρέππα για γραπτά τεστ και συνέντευξη στους δημοσίους υπαλλήλους, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι και για τους 160.000 δασκάλους και καθηγητές θα είναι υποχρεωτική η αξιολόγηση και μάλιστα από φέτος. Η αξιολόγηση θα συνδέεται άμεσα με την υπηρεσιακή εξέλιξη των εκπαιδευτικών.Η ακριβής διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δεν έχει ακόμα διασαφηνιστεί, όπως και οιεπιπτώσεις που θα έχει πιθανή αρνητική αξιολόγηση και τα οφέλη που θα επιφέρει η θετική. Ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο, για τους νεοδιόριστους αρνητική κριτική τα δύο πρώτα χρόνια μπορεί να έχει ως επίπτωση ακόμη και την απομάκρυνσή τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, μεταξύ των κριτηρίων της αξιολόγησης θα είναι και η πορεία των μαθητών: η φοίτηση, επίδοση, ατομική - συναισθηματική - κοινωνική ανάπτυξη, ατομικές και ομαδικές εργασίες, ποσοστό τήρησης του ωρολογίου προγράμματος και ύλης, μετεγγραφές από και προς το σχολείο, ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης κλπ.
Παρατήρηση μαθήματος λέγεται, και αποτελεί κοινότατη πρακτική. Μπαίνει στην τάξη σε συμφωνημένη μέρα και ώρα και βλέπει. Τόσο εξεζητημένο.
Δεν είδα κανέναν απο εσάς εδώ να πει την γνώμη του την ανακοίνωση που λεει οτι εαν κάποιος εκπαιδευτικός ΔΕΝ συμμετέχει στην αξιολόγηση δεν θα έχει καμία εξέλιξη... Αυτοί οι γρίφοι της Διαμαντοπούλου θα μείνουν στην ιστορία.... Τι είδους εξέλιξη εννοεί??? μισθολογική? Ωραία και πες οτι είναι μισθολογική περίπτωση και επίσης δέχεται να αξιολογηθεί και τον βαθμολογούν αρνητικά.. τι θα κάνουν στον εκπαιδευτικό???Θα παίρνει τα ίδια λεφτά με ίδια χρόνια υπηρεσίας με κάποιον άλλον που θα ανέβει βαθμό και θα παίρνει κάτι περισσότερα??Γιατί κάτι τέτοιο ειπώθηκε σήμερα στο σχολείο....Εγω είμαι υπέρ της αξιολόγησης. Αλλά τι να αξιολογήσει κανέις τωρα.. Το ΧΑΟΣ που επικρατεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του σχολείου??,στις αίθουσες??, στα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα του κάθε μαθητή??? Αυτό θα έπρεπε να εφαρμοζόταν εδω και 2 δεκαετίες τουλάχιστον για να καταλήξει σήμερα ως μια φυσιολογική αντιμετώπιση... Και για να μη θίξω κόσμο που έχει διοριστεί χωρίς ΑΣΕΠ να αξιολογηθούν όλοι αυτοί που διορίστηκαν με 40% και μόνο αυτοί.... Και το λέω γιατί κάποτε ήρθε ο ΑΣΕΠ για να σε αξιολογήσει αν είσαι ικανός παρόλο που σου αμαύρωσε το πτυχίο σου... Τώρα έρχεται η αξιολόγηση για να σου αμαυρώσει την επιτυχή σου ικανότητα απο τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ και όλα αυτα για σκάρτα 400 ευρω το 15νθήμερο??? Είναι όλα αυτά νορμάλ? Γιατί εμένα δεν μου φαίνεται όταν ακουω απ'την άλλη την Τροικα που θέλει να απολύσει 200000 μόνιμους.......
Ειπώθηκαν διάφορα για τα πιθανά κριτήρια. Όλα αυτά στη σφαίρα της εικασίας βέβαια, αφού οι πραγματικές προθέσεις τους παραμένουν άγνωστες. Εκτιμώ την προσπάθεια της Bitch να "μεταφράσει" τα ποσοτικά κριτήρια για μας τους εκπαιδευτικούς, αλλά έχω κάποιες απορίες για τα κριτήρια που αναφέρθηκαν. Καταρχήν ο αριθμός των σεμιναρίων. Ίδια πρόσβαση σε σεμινάρια έχει ο εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε αστικό κέντρο με τον εκπαιδευτικό της παραμεθορίου; Ναι, έχω πάει σε σεμινάρια σε άλλο νησί βάζοντας από την τσέπη μου τα ακτοπλοϊκά, αλλά τώρα και να θέλω δε βγαίνω οικονομικά για να το ξανακάνω. Έπειτα, οι φωτοτυπίες στους μαθητές. Είμαστε πολλοί αυτοί που δίνουμε κι έχουμε φτιάξει πλούσιο αρχείο, αλλά φέτος επιβλήθηκε πλαφόν γιατί... προέχει η φωτοτύπηση των σχολικών βιβλίων! Και όχι, πλέον δεν μπορώ να βάλω από την τσέπη μου για τις φωτοτυπίες, όπως έκανα παλιότερα όταν το φωτοτυπικό του σχολείου δε λειτουργούσε. (Μην παρεξηγείς το ύφος μου, bitch, αν διαφαίνεται κάποια επιθετικότητα φυσικά και δεν τα βάζω μαζί σου!)
Παράθεση από: manosmc στις Ιανουαρίου 24, 2012, 04:54:15 pmΔεν είδα κανέναν απο εσάς εδώ να πει την γνώμη του την ανακοίνωση που λεει οτι εαν κάποιος εκπαιδευτικός ΔΕΝ συμμετέχει στην αξιολόγηση δεν θα έχει καμία εξέλιξη... Αυτοί οι γρίφοι της Διαμαντοπούλου θα μείνουν στην ιστορία.... Τι είδους εξέλιξη εννοεί??? μισθολογική? Ωραία και πες οτι είναι μισθολογική περίπτωση και επίσης δέχεται να αξιολογηθεί και τον βαθμολογούν αρνητικά.. τι θα κάνουν στον εκπαιδευτικό???Θα παίρνει τα ίδια λεφτά με ίδια χρόνια υπηρεσίας με κάποιον άλλον που θα ανέβει βαθμό και θα παίρνει κάτι περισσότερα??Γιατί κάτι τέτοιο ειπώθηκε σήμερα στο σχολείο....Εγω είμαι υπέρ της αξιολόγησης. Αλλά τι να αξιολογήσει κανέις τωρα.. Το ΧΑΟΣ που επικρατεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του σχολείου??,στις αίθουσες??, στα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα του κάθε μαθητή??? Αυτό θα έπρεπε να εφαρμοζόταν εδω και 2 δεκαετίες τουλάχιστον για να καταλήξει σήμερα ως μια φυσιολογική αντιμετώπιση... Και για να μη θίξω κόσμο που έχει διοριστεί χωρίς ΑΣΕΠ να αξιολογηθούν όλοι αυτοί που διορίστηκαν με 40% και μόνο αυτοί.... Και το λέω γιατί κάποτε ήρθε ο ΑΣΕΠ για να σε αξιολογήσει αν είσαι ικανός παρόλο που σου αμαύρωσε το πτυχίο σου... Τώρα έρχεται η αξιολόγηση για να σου αμαυρώσει την επιτυχή σου ικανότητα απο τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ και όλα αυτα για σκάρτα 400 ευρω το 15νθήμερο??? Είναι όλα αυτά νορμάλ? Γιατί εμένα δεν μου φαίνεται όταν ακουω απ'την άλλη την Τροικα που θέλει να απολύσει 200000 μόνιμους.......ακόμα και σε αυτό το θέμα, της υποχρεωτικής αξιολόγησης, η λύση είναι ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!Φανταστείτε τον διάλογο:Αξιολογητής: Θα έρθω να σε αξιολογήσω την Τρίτη.Αξιολογούμενος: Ευχαρίστως κύριε αξιολογητά, τα έχω όλα έτοιμα και επιθυμώ διακαώς να με αξιολογήσετε, αλλά είμαι σε απεργία την Τρίτη!Αξιολογητής: Πότε δεν θα κάνεις απεργία;Αξιολογούμενος: Λυπάμαι, δεν μπορώ να σας πω. Η απεργία διαπιστώνεται, δεν δηλώνεται.
Παράθεση από: baarli στις Ιανουαρίου 24, 2012, 05:20:04 pmακόμα και σε αυτό το θέμα, της υποχρεωτικής αξιολόγησης, η λύση είναι ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!Φανταστείτε τον διάλογο:Αξιολογητής: Θα έρθω να σε αξιολογήσω την Τρίτη.Αξιολογούμενος: Ευχαρίστως κύριε αξιολογητά, τα έχω όλα έτοιμα και επιθυμώ διακαώς να με αξιολογήσετε, αλλά είμαι σε απεργία την Τρίτη!Αξιολογητής: Πότε δεν θα κάνεις απεργία;Αξιολογούμενος: Λυπάμαι, δεν μπορώ να σας πω. Η απεργία διαπιστώνεται, δεν δηλώνεται. Baarli είμαι σίγουρος οτι αυτή η αξιολόγηση θα είναι για τα πανηγύρια απ'όλες τις πλευρές.... Το θέμα είναι τι γίνεται εαν βαθμολογηθεί αρνητικά... Γιατί αυτη η αξιολόγηση δεν γίνεται για τα μάτια της εκπαιδευσης και της αξιοκρατίας αλλά για λόγους να αρχίζει να αδειάζει το δημόσιο απ'όλες τις πλευρές......
ακόμα και σε αυτό το θέμα, της υποχρεωτικής αξιολόγησης, η λύση είναι ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!Φανταστείτε τον διάλογο:Αξιολογητής: Θα έρθω να σε αξιολογήσω την Τρίτη.Αξιολογούμενος: Ευχαρίστως κύριε αξιολογητά, τα έχω όλα έτοιμα και επιθυμώ διακαώς να με αξιολογήσετε, αλλά είμαι σε απεργία την Τρίτη!Αξιολογητής: Πότε δεν θα κάνεις απεργία;Αξιολογούμενος: Λυπάμαι, δεν μπορώ να σας πω. Η απεργία διαπιστώνεται, δεν δηλώνεται.