*

Ψηφοφορία

να υπάρχει αξιολόγηση;

ναι
οχι

Αποστολέας Θέμα: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 943266 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #322 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 11:38:37 pm »
Ρε παιδιά μιλάει η Διαμαντοπούλου για αξιολόγηση την στιγμή που κάνει επίθεση στους δικαστές γιατί τόλμησαν να κάνουν την δουλειά τους…
Είναι τρελό. Τι νομίζει ότι είναι θέμα συνθηματολογίας η λειτουργία της εκπαίδευσης ή η απόδοση δικαιοσύνης;
 Όχι ασφαλώς, είναι θέμα σκληρής δουλειάς κοντόφθαλμα προσανατολισμένης στα καθημερινά ζητήματα…
Για να γίνει δουλειά της προκοπής στα σχολεία και όπου αλλού στο δημόσιο είναι αναγκαίο να δουλεύει ο μηχανισμός άψογα. Δεν γίνεται να μιλάμε για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών όταν οι αίθουσες έχουν μόνο 15 θρανία ένα μαυροπίνακα και μια έδρα διαλυμένη…
Ας ξεκινήσουμε  τουλάχιστον με πέντε αυτονόητα πράγματα όπως κουρτίνες στα παράθυρα, μια προθήκη για δύο χάρτες, χάρακα, μοιρογνωμόνιο , ένα προτζέκτορα για να μπορεί κανείς να προβάλει έστω ένα βίντεο, μια πινελιά φροντίδας που κάνει τόσο τους μαθητές όσο και τον εκπαιδευτικό να νιώθουν όμορφα και ταυτόχρονα να μπορούν να λειτουργούν άνετα μέσα την εκπαιδευτική διαδικασία...
Όσο καλός εκπαιδευτικός και να είσαι σίγουρα αποσπάσαι αν δεν υπάρχουν κιμωλίες, ο πίνακας είναι χάλια, ο σπόγγος βρώμικος, οι μαθητές άβολα πότε να κρυώνουν, πότε να τους χτυπά ο ήλιος , μια ακατάστατη τάξη, μια ξεχαρβαλωμένη πόρτα. Μικρές αλλά πρακτικές λεπτομέρειες…
Ας ξεκινήσουμε απ’ το απλό και καθημερινό και προχωράμε και παρακάτω…
Η πιο σωστή τοποθέτηση, γιατί δεν μπορείς να αξιολογείς μόνο τον άνθρωπο, αλλά και το τι του έχεις παράσχει εσύ ως πολιτεία για να επιτελέσει το έργο του.Μόνο που η επιστημονική αξιολόγηση,και όχι η κατά Δ. αξιολογηση, λέει ακριβώς το παραπάνω.Επίσης ο όρος δεν είναι σκέτος αξιολόγηση αλλά αξιολόγηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του εκπαιδευτικού έργου,και περιλαμβάνει από το δάσκαλο στο σχολείο,μεχρι το γενικό γραμματέα,τις κιμωλίες,την αίθουσα,η/υ κ.λ.π.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:26:29 »

Αποσυνδεδεμένος Marcus

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #323 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 11:40:00 pm »
Και θεωρείς με το που θε έρθει και θα παρακολουθήσει ένα μάθημα, ότι είναι σε θέση να κρίνει;

Θεωρώ ότι είναι σε θέση να συμπληρώσει ένα έντυπο. Θεωρώ επίσης ότι το έντυπο αυτό αποτελεί ένα εργαλείο αξιολόγησης, σε συνδυασμό με άλλα. Θεωρώ ότι οι αντιρρήσεις που πρόβαλες, ότι δηλαδή η συμπλήρωση του εντύπου προϋποθέτει βιντεοσκόπηση (!), πράσινους-μπλε αξιολογητές  κλπ. είναι προσχηματικές και σε καμία περίπτωση δεν αντέχουν στην κριτική. Θεωρώ τέλος ότι παρέλειψες αυτή τη φορά να τα χώσεις στους πανεπιστημιακούς - ξεχάστηκες ή κατάλαβες ότι δεν κολλάνε παντού;

Το αντίθετο πρέπει να συμβαίνει. Εγώ πρέπει να παρατηρήσω τον αξιολογητή να κάνει μάθημα στην τάξη μου, ειδικά στην τάξη που με δυσκολεύει, αφού υποτίθεται αυτός είναι ο καλός και θα με μάθει πως γίνεται το μάθημα.

Το ένα δεν απαγορεύει το άλλο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 23, 2012, 11:44:32 pm από Marcus »

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #324 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 11:46:38 pm »
Και θεωρείς με το που θε έρθει και θα παρακολουθήσει ένα μάθημα, ότι είναι σε θέση να κρίνει;

Θεωρώ ότι είναι σε θέση να συμπληρώσει ένα έντυπο. Θεωρώ επίσης ότι το έντυπο αυτό αποτελεί ένα εργαλείο αξιολόγησης, σε συνδυασμό με άλλα. Θεωρώ τέλος ότι οι αντιρρήσεις που πρόβαλες, ότι δηλαδή η συμπλήρωση του εντύπου προϋποθέτει βιντεοσκόπηση (!), πράσινους-μπλε αξιολογητές  κλπ. είναι προσχηματικές και σε καμία περίπτωση δεν αντέχουν την κριτική. Θεωρώ τέλος ότι παρέλειψες αυτή τη φορά να τα χώσεις στους πανεπιστημιακούς - ξεχάστηκες ή κατάλαβες ότι δεν κολλάνε παντού;

Το αντίθετο πρέπει να συμβαίνει. Εγώ πρέπει να παρατηρήσω τον αξιολογητή να κάνει μάθημα στην τάξη μου, ειδικά στην τάξη που με δυσκολεύει, αφού υποτίθεται αυτός είναι ο καλός και θα με μάθει πως γίνεται το μάθημα.

Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Ωραία λοιπόν. Συμφωνήσαμε.

Στα πλάισια της δεύτερης αρχής της αξιολόγησης, Θα διαλέξουμε τις χειρότερες τάξεις ο καθένας μας. Και θα φωνάξουμε τους φερέλπιδες αξιολογητές να κάνουν μάθημα, και θα τους τραβήξουμε με βίντεο να τους βλέπουν όλοι. Αυτός που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει καλύτερα, μετά από κρίση και ψηφοφορία όλων των συναδέλφων που θα παρακολουθήσουν τους αξιολογητές στην πράξη, μπορεί να πάρει τον τίτλο του αξιολογητή της χρονιάς και να μας συμβουλεύει ή ακόμα και να μας κρίνει.

Αυτό να το δεχτούμε.

Τους πρασινο-μπλε διοικητικούς αξιολογητές, όπως και τους πρασινο-μπλε πανεπιστημιακούς που δεν διδάσκουν στην πράξη στην δικιά μας βαθμίδα και που αναπτύσσουν εκ του ασφαλούς διάφορες παιδαγωγικές θεωρίες που δεν έχουν καμιά σχέση με την διδακτική πρακτική των ελληνικών σχολείων και της ελληνικής πραγματικότητας, αν έρθουν στην τάξη μας πρέπει να τους βάλουμε να φάνε το έντυπο! >:(  Και η απάντησή μας σε αυτούς πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Τα 50 ευρώ που θα μας δώσει η αξιολόγησή σου στο μισθό μας σε 5 χρόνια, να τα βάλεις εκεί που έβαλες και τα υπόλοιπα για να είσαι σε θέση να έρχεσαι τώρα και να μας αξιολογείς!  >:(

Δηλαδή για να σοβαρευτούμε λίγο, τον αποδεδειγμένα αποτυχημένο θεσμό του επιθεωρητή πάτε να επαναφέρετε;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 24, 2012, 10:28:20 am από baarli »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #325 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 12:57:41 pm »
Τι σας φέρνω.. τάξτε μου  :P

Παράθεση
Υποχρεωτική από φέτος η αξιολόγηση για 160.000 εκπαιδευτικούς

Μετά από τις δηλώσεις Ρέππα για γραπτά τεστ και συνέντευξη στους δημοσίους υπαλλήλους, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι και για τους 160.000 δασκάλους και καθηγητές θα είναι υποχρεωτική η αξιολόγηση και μάλιστα από φέτος. Η αξιολόγηση θα συνδέεται άμεσα με την υπηρεσιακή εξέλιξη των εκπαιδευτικών.

Η ακριβής διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δεν έχει ακόμα διασαφηνιστεί, όπως και οι
επιπτώσεις που θα έχει πιθανή αρνητική αξιολόγηση και τα οφέλη που θα επιφέρει η θετική.

Ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο, για τους νεοδιόριστους αρνητική κριτική τα δύο πρώτα χρόνια μπορεί να έχει ως επίπτωση ακόμη και την απομάκρυνσή τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, μεταξύ των κριτηρίων της αξιολόγησης θα είναι και η πορεία των μαθητών: η φοίτηση, επίδοση, ατομική - συναισθηματική - κοινωνική ανάπτυξη, ατομικές και ομαδικές εργασίες, ποσοστό τήρησης του ωρολογίου προγράμματος και ύλης, μετεγγραφές από και προς το σχολείο, ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης κλπ.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231146989

Προφανώς πρόκειται απλά για άρθρο-ανακοίνωση πρόθεσης, χωρίς κάτι σαφές. Δεν ξέρω που βασίστηκε ο αρθρογράφος στην τελευταία παράγραφο, αλλά μερικά από αυτά - αν εφαρμόζονταν - θα αποτελούσαν τη βάση μιας στρεβλής και υποκειμενικής αξιολόγησης. Θα επανέλθω επί του θέματος.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:26:29 »

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #326 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 02:26:47 pm »
To πρόβλημα όπως σωστά επισήμαναν οι συνάδελφοι δεν είναι η αξιολόγηση αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα αξιολογούμαστε. Με ποιά κριτήρια (εύχομαι όχι με κριτήρια του στυλ "Ανηψούλα του γαμπρού του μπατζανάκη της νύφης μου" ή "Ψηλή μοιραία με "διπλωματικότητα" ή "Παιδί δικό μας..ΠΑΣΚ-ΝΔ κτλ"). Η αξιολόγηση λειτουργεί σε άλλα κράτη. Δικός μου άνθρωπος στη Σουηδία αξιολογείται συστηματικά και ποτέ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα. Ζούμε όμως στην Ελλάδα και αυτό με τρομάζει. Ακόμη κι αν μας αξιολογούν οι μαθητές αυτό πάλι ενέχει κινδύνους..Εύχομαι όμως πολλοί "σεβαστοί" καθηγητές μας παλιά να είχαν αξιολογηθεί για να έχουν πάει σπίτια τους (βλέπω αρκετούς από αυτούς στο δρόμο και ούτε καν γυρνάω να τους κοιτάξω. Ήταν απλά αξιολύπητοι). Όσο για κάποιους τωρινούς μονίμους "συναδέλφους" που συναντώ σε σχολεία έπρεπε από καιρό να έχουν πάει σπίτι τους.  Απλά ζούμε Ελλάδα και δεν ξέρω το πόσο αδιάβλητη μπορεί να παραμείνει κάθε διαδικασία... :-\

Αποσυνδεδεμένος FKark

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #327 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 03:09:55 pm »
Παρακολουθώντας το θέμα να πω εν συντομία ότι συμφωνώ με αρκετά από όσα αναφέρθηκαν και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι είμαι ΚΑΤΑ της αξιολόγησης με το υφιστάμενο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο. Πρώτα φτιάχνεις τις δομές αξιολόγησης από πάνω προς τα κάτω και μετά προχωράς στην εφαρμογη της. Και βέβαια αν θέλουμε αξιολόγηση θα έπρεπε να υπάρχει και αξιολόγηση και από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή να αξιολογεί ο καθηγητής το Δ/ντή, το Σύμβουλο, τον Προϊστάμενο, το Γενικό Γραμματέα, τον Υφυπουργό, τον Υπουργό. Ας δούμε τι λέει η ΑΔ στην εκδήλωση «για την Ελλάδα τώρα», εκτός από τα σχετικά με την εκπαίδευση:

"Η ανόρθωση της χώρας προέχει. Εκλογές γρήγορα κατά την εκτίμησή μου, σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα έχω θα είναι μια πρόσκαιρη νίκη του λαϊκισμού, των αντιμεταρρυθμιστικών δυνάμεων, οι οποίες συσπειρώνονται."

"διατύπωσα την άποψη ότι αυτή η Κυβέρνηση πρέπει τώρα, για την Ελλάδα τώρα, να πάρει χαρακτηριστικά εθνικής σωτηρίας. Χωρίς χρονικούς προσδιορισμούς, με δυνατότητα ανασχηματισμού, με συμμετοχή λίγων πολιτικών και τους άριστους των Ελλήνων."

Θεωρώ ότι όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, η επόμενη Κυβέρνηση και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, θα πρέπει να είναι Κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας και με Πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου.

Την ίδια στιγμή που ανακοινώνει, λες και αυτό προέχει σε μια χρονιά που τα σχολεία δεν έχουν βιβλία, την άμεση αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ζηταει να μην υπάρχει ούτε αυτή η εκφυλισμένη μορφή αξιολόγησης των πολιτικών: οι εκλογές.

Και εμείς αντί να την κράξουμε λέμε να εφαρμοστεί η αξιολόγηση περιμένοντας να έχει δίκαια κριτήρια για να φύγει το 1/20 (και πολύ λέω) των ανίκανων εκπαιδευτικών.
Τι βαθμό θα έβαζαν οι (και καλά αμερόληπτοι) Ευρωπαίοι αξιολογητές στους κυβερνώντες???

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 24, 2012, 03:25:01 pm από FKark »

Αποσυνδεδεμένος FKark

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #328 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 03:20:51 pm »

Παρατήρηση μαθήματος λέγεται, και αποτελεί κοινότατη πρακτική. Μπαίνει στην τάξη σε συμφωνημένη μέρα και ώρα και βλέπει. Τόσο εξεζητημένο.

Χαχαχα συνάδελφε με έκανες να θυμηθώ όταν μπήκα στη
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 24, 2012, 03:23:55 pm από FKark »

Αποσυνδεδεμένος manosmc

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #329 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 04:54:15 pm »
Δεν είδα κανέναν απο εσάς εδώ να πει την γνώμη του την ανακοίνωση που λεει οτι εαν κάποιος εκπαιδευτικός ΔΕΝ συμμετέχει στην αξιολόγηση δεν θα έχει καμία εξέλιξη... Αυτοί οι γρίφοι της Διαμαντοπούλου θα μείνουν στην ιστορία.... Τι είδους εξέλιξη εννοεί??? μισθολογική?
Ωραία και πες οτι είναι μισθολογική περίπτωση και επίσης δέχεται να αξιολογηθεί και τον βαθμολογούν αρνητικά.. τι θα κάνουν στον εκπαιδευτικό???
Θα παίρνει τα ίδια λεφτά με ίδια χρόνια υπηρεσίας με κάποιον άλλον που θα ανέβει βαθμό και θα παίρνει κάτι περισσότερα??Γιατί κάτι τέτοιο ειπώθηκε σήμερα στο σχολείο....
Εγω είμαι υπέρ της αξιολόγησης. Αλλά τι να αξιολογήσει κανέις τωρα.. Το ΧΑΟΣ  που επικρατεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του σχολείου??,στις αίθουσες??, στα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα του κάθε μαθητή???  Αυτό θα έπρεπε να εφαρμοζόταν εδω και 2 δεκαετίες τουλάχιστον για να καταλήξει σήμερα ως μια φυσιολογική αντιμετώπιση... Και για να μη θίξω κόσμο που έχει διοριστεί χωρίς ΑΣΕΠ να αξιολογηθούν όλοι αυτοί που διορίστηκαν με 40% και μόνο αυτοί.... Και το λέω γιατί κάποτε ήρθε ο ΑΣΕΠ για να σε αξιολογήσει αν είσαι ικανός παρόλο που σου αμαύρωσε το πτυχίο σου... Τώρα έρχεται η αξιολόγηση για να σου αμαυρώσει την επιτυχή σου ικανότητα απο τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ και όλα αυτα για σκάρτα 400 ευρω το 15νθήμερο??? Είναι όλα αυτά νορμάλ? Γιατί εμένα δεν μου φαίνεται όταν ακουω απ'την άλλη την Τροικα που θέλει να απολύσει 200000 μόνιμους.......

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #330 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 05:20:04 pm »
Δεν είδα κανέναν απο εσάς εδώ να πει την γνώμη του την ανακοίνωση που λεει οτι εαν κάποιος εκπαιδευτικός ΔΕΝ συμμετέχει στην αξιολόγηση δεν θα έχει καμία εξέλιξη... Αυτοί οι γρίφοι της Διαμαντοπούλου θα μείνουν στην ιστορία.... Τι είδους εξέλιξη εννοεί??? μισθολογική?
Ωραία και πες οτι είναι μισθολογική περίπτωση και επίσης δέχεται να αξιολογηθεί και τον βαθμολογούν αρνητικά.. τι θα κάνουν στον εκπαιδευτικό???
Θα παίρνει τα ίδια λεφτά με ίδια χρόνια υπηρεσίας με κάποιον άλλον που θα ανέβει βαθμό και θα παίρνει κάτι περισσότερα??Γιατί κάτι τέτοιο ειπώθηκε σήμερα στο σχολείο....
Εγω είμαι υπέρ της αξιολόγησης. Αλλά τι να αξιολογήσει κανέις τωρα.. Το ΧΑΟΣ  που επικρατεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του σχολείου??,στις αίθουσες??, στα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα του κάθε μαθητή???  Αυτό θα έπρεπε να εφαρμοζόταν εδω και 2 δεκαετίες τουλάχιστον για να καταλήξει σήμερα ως μια φυσιολογική αντιμετώπιση... Και για να μη θίξω κόσμο που έχει διοριστεί χωρίς ΑΣΕΠ να αξιολογηθούν όλοι αυτοί που διορίστηκαν με 40% και μόνο αυτοί.... Και το λέω γιατί κάποτε ήρθε ο ΑΣΕΠ για να σε αξιολογήσει αν είσαι ικανός παρόλο που σου αμαύρωσε το πτυχίο σου... Τώρα έρχεται η αξιολόγηση για να σου αμαυρώσει την επιτυχή σου ικανότητα απο τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ και όλα αυτα για σκάρτα 400 ευρω το 15νθήμερο??? Είναι όλα αυτά νορμάλ? Γιατί εμένα δεν μου φαίνεται όταν ακουω απ'την άλλη την Τροικα που θέλει να απολύσει 200000 μόνιμους.......

ακόμα και σε αυτό το θέμα, της υποχρεωτικής αξιολόγησης, η λύση είναι ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!

Φανταστείτε τον διάλογο:

Αξιολογητής: Θα έρθω να σε αξιολογήσω την Τρίτη.
Αξιολογούμενος: Ευχαρίστως κύριε αξιολογητά, τα έχω όλα έτοιμα και επιθυμώ διακαώς να με αξιολογήσετε, αλλά είμαι σε απεργία την Τρίτη!
Αξιολογητής: Πότε δεν θα κάνεις απεργία;
Αξιολογούμενος: Λυπάμαι, δεν μπορώ να σας πω. Η απεργία διαπιστώνεται, δεν δηλώνεται.

Αξιολόγηση ναι, αλλά όποιος παραβεί τις αρχές μου, εγώ προσωπικά δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 29, 2012, 05:02:49 pm από baarli »

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #331 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 05:39:51 pm »
Διαβάζω από χτες βράδυ αυτό το θέμα κι ενώ ήθελα εξ'αρχής να πάρω θέση, ομολογώ ότι κάπου δίστασα. Δίστασα, γιατί υπάρχουν συνάδελφοι που θεωρούν ότι όποιος τάσσεται κατά της αξιολόγησης έχει κάτι να κρύψει, είναι ανεπαρκής, είναι λαμόγιο και άλλα συναφή. Εκπαιδευτικοί τέτοιοι σίγουρα υπάρχουν, όλοι μας θα έχουμε συναντήσει. Όμως το γεγονός ότι γίνεται λόγος για αξιολόγηση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να μη με καθιστά καχύποπτη. Για διάφορους λόγους... είναι, βλέπεις, και αυτές οι πιέσεις για περιορισμό του μεγέθους του δημοσίου, στις οποίες οι κυβερνώντες μας προφανώς θα ενδώσουν με προθυμία. Είναι και αυτό το πετσόκομμα του μισθού μας, ύστερα μάλιστα από πάμπολλες εξαγγελίες ότι η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων δε θα επηρεαστεί από το νέο μισθολόγιο, και μάλιστα οι χαμηλόμισθοι θα ευνοηθούν (!). Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ δεν πιστεύω στις "αθώες" προθέσεις όσων ευαγγελίζονται ότι στόχος της αξιολόγησης είναι η βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ειπώθηκαν διάφορα για τα πιθανά κριτήρια. Όλα αυτά στη σφαίρα της εικασίας βέβαια, αφού οι πραγματικές προθέσεις τους παραμένουν άγνωστες. Εκτιμώ την προσπάθεια της Bitch να "μεταφράσει" τα ποσοτικά κριτήρια για μας τους εκπαιδευτικούς, αλλά έχω κάποιες απορίες για τα κριτήρια που αναφέρθηκαν. Καταρχήν ο αριθμός των σεμιναρίων. Ίδια πρόσβαση σε σεμινάρια έχει ο εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε αστικό κέντρο με τον εκπαιδευτικό της παραμεθορίου; Έπειτα, οι φωτοτυπίες στους μαθητές. Είμαστε πολλοί αυτοί που δίνουμε κι έχουμε φτιάξει πλούσιο αρχείο, αλλά φέτος επιβλήθηκε πλαφόν γιατί... προέχει η φωτοτύπηση των σχολικών βιβλίων! Και όχι, πλέον δεν μπορώ να βάλω από την τσέπη μου για τις φωτοτυπίες, όπως έκανα παλιότερα όταν το φωτοτυπικό του σχολείου δε λειτουργούσε. (Μην παρεξηγείς το ύφος μου, bitch, αν διαφαίνεται κάποια επιθετικότητα φυσικά και δεν τα βάζω μαζί σου!)

Επίσης, ακόμα να διευκρινιστεί τι θα ισχύσει γύρω από το ποσοστό που θα προβιβαστεί από τον ένα βαθμό στο άλλο (π.χ. το 90% από τον Ε στο Δ). Με ποιους δηλαδή θα συγκριθούμε, για να υπαχθούμε είτε στο 90% είτε στο 10% (με εκπαιδευτικούς της ειδικότητας μας; με όλους τους δημοσίους υπαλλήλους της χώρας;) Λεπτομέρειες, θα μου πείτε, εδώ μεθοδεύονται απολύσεις. Άλλη μια ένδειξη, όμως, ότι όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί γίνονται στο πόδι, όπως πιστεύω ακράδαντα ότι θα συμβεί και με την περίφημη αξιολόγηση.   
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 19, 2012, 11:52:52 pm από marinadim »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #332 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 08:05:41 pm »

Ειπώθηκαν διάφορα για τα πιθανά κριτήρια. Όλα αυτά στη σφαίρα της εικασίας βέβαια, αφού οι πραγματικές προθέσεις τους παραμένουν άγνωστες. Εκτιμώ την προσπάθεια της Bitch να "μεταφράσει" τα ποσοτικά κριτήρια για μας τους εκπαιδευτικούς, αλλά έχω κάποιες απορίες για τα κριτήρια που αναφέρθηκαν. Καταρχήν ο αριθμός των σεμιναρίων. Ίδια πρόσβαση σε σεμινάρια έχει ο εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε αστικό κέντρο με τον εκπαιδευτικό της παραμεθορίου; Ναι, έχω πάει σε σεμινάρια σε άλλο νησί βάζοντας από την τσέπη μου τα ακτοπλοϊκά, αλλά τώρα και να θέλω δε βγαίνω οικονομικά για να το ξανακάνω. Έπειτα, οι φωτοτυπίες στους μαθητές. Είμαστε πολλοί αυτοί που δίνουμε κι έχουμε φτιάξει πλούσιο αρχείο, αλλά φέτος επιβλήθηκε πλαφόν γιατί... προέχει η φωτοτύπηση των σχολικών βιβλίων! Και όχι, πλέον δεν μπορώ να βάλω από την τσέπη μου για τις φωτοτυπίες, όπως έκανα παλιότερα όταν το φωτοτυπικό του σχολείου δε λειτουργούσε. (Μην παρεξηγείς το ύφος μου, bitch, αν διαφαίνεται κάποια επιθετικότητα φυσικά και δεν τα βάζω μαζί σου!)

φυσικά και δεν παρεξηγώ το ύφος σου Μαρίνα! Διάλογο κάνουμε και στην περίπτωσή σου είναι εμφανές πως δεν απευθύνεις προσωπικά τον εκνευρισμό σου σε μένα.

Όσον αφορά σε αυτά που ρωτάς - εννοείται πως οι παράγοντες τους οποίους αναφέρεις λαμβάνονται υπόψη στην αξιολόγηση. Εννοείται πως αλλιώς θα κριθεί ο εκπ/κός της Αθήνας που δεν πάει ποτέ σε σεμινάριο και αλλιώς ο εκπ/κός της Κάσου που δεν ΜΠΟΡΕΙ να πάει. Αξιολόγηση δε σημαίνει βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι. Η κάθε περιπτωση είναι ξεχωριστή. Υπάρχουν κοινά κριτήρια αλλά φυσικά η βαθμολογία αλλάζει ανάλογα με το περιβάλλον του εκπ/κού. Πχ ένας εκπ/κός που δουλεύει σε σχολείο με θέρμανση, κλιματιστικά, εργαστήρια κομπλέ, αίθουσα τελετών, προτζέκτορες κλπ ( υπάρχουν και τέτοια σχολεία ) δεν είναι δυνατό να αξιολογηθεί το ίδιο με κάποιον που δουλεύει σε σχολείο που στεγάζεται σε κοντέινερ και στο οποίο οι καθηγητές φέρνουν αερόθερμα απ΄το σπίτι τους!). 

Η άρνηση όμως να δεχθεί κανείς την αξιολόγηση per se, είναι στείρα και ενίοτε ύποπτη. Κατανοώ τον φόβο ορισμένων  που μεταφράζεται στο γνωστό " στην Ελλάδα ζούμε" αλλά νομίζω είναι στο χέρι του καθενός να αλλάξει αυτή την Ελλάδα και να υποστηρίξει το σωστό και πρέπον και έντιμο. Όσο μιζεριάζουμε μιλώντας για το Μέσον, τα κόμματα και τις πλάτες τους τόσα αυτά γιγαντώνονται. Όταν φτάσουμε να απαιτήσουμε με το έργο μας όλα αυτά να μην έχουν θέση - γιατί απλά δε θα χρειάζεται να έχουν - τότε η αξιολόγηση όπως και πολλά άλλα δε θα ειναι παρά αυτονόητα.

Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος manosmc

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #333 στις: Ιανουαρίου 25, 2012, 12:38:01 am »

ακόμα και σε αυτό το θέμα, της υποχρεωτικής αξιολόγησης, η λύση είναι ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!

Φανταστείτε τον διάλογο:

Αξιολογούμενος: Ευχαρίστως κύριε αξιολογητά, τα έχω όλα έτοιμα και επιθυμώ διακαώς να με αξιολογήσετε, αλλά είμαι σε απεργία την Τρίτη!
Αξιολογούμενος: Λυπάμαι, δεν μπορώ να σας πω. Η απεργία διαπιστώνεται, δεν δηλώνεται.
Baarli είμαι σίγουρος οτι αυτή η αξιολόγηση θα είναι για τα πανηγύρια απ'όλες τις πλευρές.... Το θέμα είναι τι γίνεται εαν βαθμολογηθεί αρνητικά... Γιατί αυτη η αξιολόγηση δεν γίνεται για τα μάτια της εκπαιδευσης και της αξιοκρατίας αλλά για λόγους να αρχίζει να αδειάζει το δημόσιο απ'όλες τις πλευρές......

Αποσυνδεδεμένος Kounavi

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #334 στις: Ιανουαρίου 25, 2012, 12:40:11 am »
Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι πάρα πολύ ύποπτη...δηλαδή τώρα που θέλουν να απολύσουν κάνουν αξιολόγηση??
Δεν είμαι υποστηρίκτρια του "Έλα μωρέ στην Ελλάδα ζούμε"...ΑΛΛΆ φέτος το καλοκαίρι με την αξιολόγηση και ορισμό των Διευθυντών είδα με τα μάτια μου το μεγαλείο του ρουσφετιού, της αδικίας, του βύσματος!!!!
Άτομο που ήταν επί 4 χρόνια διευθυντής/ρια (δεν λέω φύλο ούτε περιοχή για ευνόητους λόγους), ήμουν στο συγκεκριμένο σχολείο και είχε κάνει από παραποίηση προγράμματος  μέχρι πόλεμο νεύρων σε συναδέλφους που δεν συμφωνούσαν με όσα παράτυπα έκανε...αυτό το άτομο λοιπόν αξιολογήθηκε...πέρασε και από συνέντευξη...και ενώ είχε γίνει και ΕΔΕ (στην οποία τιμωρήθηκε με περικοπή μισθού μερικών ημερών...τίποτα μπροστά σε όσα είχε κάνει)..αυτό το άτομο ξανάγινε Διευθυντής/ρια....
Η Διεύθυνση .../θμιας ήξερε όλα όσα έκανε...γιατί είχαν ενημερωθεί εγγράφως κατά τη διάρκεια των 4 χρόνων από συναδέλφους και απ την ΕΔΕ που πήγαμε όλοι σαν μάρτυρες...
Απ το συγκεκριμένο σχολείο ευτυχώς έφυγα...αλλά δυστυχώς για μια ακόμα φορά κατάλαβα ότι στην Ελλάδα επιβιώνει και ανεβαίνει όποιος έχει βύσμα.. είτε πολιτικό...είτε άλλου είδους....
Φοβάμαι ότι τα ίδια θα γίνουν και με την αξιολόγηση...

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #335 στις: Ιανουαρίου 25, 2012, 12:43:01 am »

Φανταστείτε τον διάλογο:

Baarli είμαι σίγουρος οτι αυτή η αξιολόγηση θα είναι για τα πανηγύρια απ'όλες τις πλευρές.... Το θέμα είναι τι γίνεται εαν βαθμολογηθεί αρνητικά... Γιατί αυτη η αξιολόγηση δεν γίνεται για τα μάτια της εκπαιδευσης και της αξιοκρατίας αλλά για λόγους να αρχίζει να αδειάζει το δημόσιο απ'όλες τις πλευρές......

Δεν έχει δικαίωμα ΚΑΝΕΝΑΣ αξιολογητής να σε βαθμολογήσει αρνητικά επειδή απεργείς.
Και σίγουρα δεν έχει το δικαίωμα να σε αξιολογήσει ενώ απεργείς, και όσο απεργείς.
Αν το κάνει αυτό, τον πας στα δικαστήρια. Η απεργία είναι συνταγματικό δικαίωμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 25, 2012, 12:48:35 am από baarli »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182834
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 704
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144