0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν σκέφτομαι δογματικά. Θεωρώ ότι οι καταστάσεις είναι πιο περιπλοκές από την άσπρο-μαύρο λογική που βλέπω και εδώ. Από τη στιγμή που είναι σοβαρό το ζήτημα ππυ απασχολεί τον κλάδο μου, η συνείδηση μου προφανώς με ωθεί στο να θέλω να απεργήσω, αν μη τι άλλο από συναδελφική ευσυνειδησία. Από την άλλη όμως, προβληματίζομαι και για τον αντίκτυπο μιας τέτοιας ενέργειας. Ακόμα δεν έχω ξεκαθαρίσει. Στο σχολείο μου πάντως, οι νεοδιόριστοι δεν θα απεργήσουν. Και δεν έχω καταλάβει αν θα έχει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή από την κλασική μικρή συμμετοχή στις μονοήμερες απεργίες. (στην αντίστοιχη της αυτοαξιολόγησης πέρσι, είχαμε 100%, αν κ αρκετά συντηρητικός σύλλογος).
Σε 700 χιλιάδες συνταξιούχους μοιράζει δωράκια η κυβέρνηση έως 300ευρώ επειδή δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις. Μοιράζει στα σώματα ασφαλείας και τάζει νέο μισθολόγιο στους στρατιωτικούς από το 2024. Στους εκπαιδευτικούς μοιράσαμε ταμπλετ των 200ευρώ και περί τα 15-30ευρώ αύξηση από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του ΤΠΔΥ. Και φυσικά λίγο πριν τις εκλογές μπόλικη αξιολόγηση, εκλογή νέων διευθυντών και Συμβούλων-επιθεωρητών με επιδοματάκια των 350ευρώ τον μήνα. Την αξιολόγηση θα την φάμε στην μάπα γιατί η κοινωνία θεωρεί πως τα παιδιά πρέπει να πάνε φροντιστήριο για να περάσουν Πανελλαδικές και για να προετοιμαστούν για την τράπεζα θεμάτων. Για όλο αυτό φταίει το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί δεν εργάζονται όσο πρέπει. Αυτό τους περνάνε τα ΜΜΕ και αυτό πιστεύουν. Ακόμη και για τους σοβάδες που κρέμονται σε κάποιες σχολικές αίθουσες πάλι οι εκπαιδευτικοί τους φταίνε που δεν πιάνουν μια σπάτουλα και ένα πινέλο να επισκευάσουν το ταβάνι. Τα δωράκια πάνε στους κλασικούς ψηφοφόρους της ΝΔ (συνταξιούχοι-σώματα ασφαλείας). Στους εκπαιδευτικούς αξιολόγηση με το τσουβάλι. Και χωρίς εμάς πιάνουν αυτοδυναμία...
Γιατί, όταν απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί (και καλά κάνουν) & χάνουμε τα ραντεβού μας, μάς έχουν ειδοποιήσει πιο πριν;;; Σωστά, ακούει η κοινωνία ότι δεν θέλουμε αυτού του είδους την αξιολόγηση της Κεραμέως, με τα υποκειμενικά κριτήρια, από άτομα που δεν ξέρουμε πώς τοποθετήθηκαν στα τωρινά τους πόστα και δεν εμπιστευόμαστε κατ' επέκταση την κρίση τους, αξιολόγηση που θα χωρίσει σε κατηγορίες τους εκπαιδευτικούς & τα σχολεία. Ολέθριο για τον κλάδο μας θα είναι να τα υφιστάμεθα όλα όσα σχεδιάζει η Κεραμέως χωρίς να τολμάμε να αντιδρούμε! Γιατί, ασφαλώς δεν είμαστε πειραματόζωα ούτε διοριστήκαμε για να κάνουμε ασκήσεις & σχέδια διδασκαλίας επί χάρτου ούτε να χάνουμε ώρες παρακολουθώντας επιμορφώσεις, που δεν θα βελτιώσουν σε τίποτε το δημόσιο σχολείο, αλλά για να διδάξουμε τους μαθητές μας και κυρίως όσους δεν έχουν την άνεση να πάνε στα φροντιστήρια. Αυτά.
Η gia 96 τα 'πε ΟΛΑ! Ε Υ Γ Ε!
Aύριο Α Π Ε Ρ Γ Ι Α!!!! Να μας νιώσει καλά!!! Δεν θα της περάσει της κυρίας!!!Στο σχολείο μου θα απεργήσουν οι 16/20!!! Ολοι οι νεοδιόριστοι, φυσικά!!
Ποιος θα στείλει το παιδί του στο Χ σχολείο όταν διαρρεύσει ότι 2-3 καθηγητές αξιολογήθηκαν με "μη ικανοποιητική;"
Είστε δήθεν κατά της αξιολόγησης, αλλά τολμάτε και αξιολογείτε άλλους των οποίων όχι μόνο δεν γνωρίζετε τα προσόντα αλλά ούτε την φυσιογνωμία. Πιο χαμηλά , μπορείτε και πιο χαμηλά.Κατηγορείτε άλλους για δήθεν εκφοβισμό, ενώ υπάρχουν δεκάδες ευθέως απειλητικά σχόλια αναρτημένα εδώ από άλλους (συναδέλφους).
Εσείς γνωρίζετε τη φυσιογνωμία, τα προσόντα και τη δουλειά μας & μας θέτετε στα χαμηλότατα όρια;;; Χωρίς να ξέρεις το περιεχόμενο των μηνυμάτων μου, μου επιτίθεσαι και με κατασυκοφαντείς εκ του ασφαλούς πίσω από ένα ψευδώνυμο & με εμπαθή τρόπο! Δεν πειράζει - όσοι διαβάζουν τακτικά εδώ μέσα, ξέρουν και καταλαβαίνουν τι πρεσβεύει ο καθένας μας! Δεν εκφοφίζω, προσωπικά, κανέναν ούτε με δημόσια ούτε με προσωπικά μηνύματα, γιατί είμαι άνθρωπος δημοκράτης!Τέλος, δεν είμαι "δήθεν" ούτε υπήρξα ποτέ μου, διότι μου αρέσει το γνήσιο, το αυθεντικό κι η ειλικρίνεια! Αύριο, ΟΛΟΙ στην Α Π Ε Ρ Γ Ι Α! Δεν θα μείνουμε απαθείς μπροστά στα σχέδια της Κεραμέως! Ας είναι η αυριανή μέρα η αρχή του τέλους αυτής της Υπουργού!
Ο νόμος για την αξιολόγηση ισχύει από το 2021. Οι ομοσπονδίες 1μιση χρόνο δεν κατάφεραν να διατυπώσουν με απλά λόγια τους λόγους για τους οποίους όλο αυτό είναι μη ρεαλιστικό να υλοποιηθεί. Μάλλον δεν μπορούν ή δεν θέλουν και φωνασκούν με κομματικά συνθήματα. Ούτε έχει προσφύγει κανείς για αντισυνταγματικότητα κλπ. Αύριο θα ξέρουμε τη συμμετοχή και ανάλογα με το ποσοστό θα προχωρήσει το υπουργείο σε άλλες λύσεις (προσφυγή για παράνομη - καταχρηστική απεργία). Γνωρίζω πάντως 2-3 νεοδιόριστους που έχουν ήδη ολοκληρώσει την αυτοαξιολόγηση στην πλατφόρμα. Μπορεί και να απεργήσουν, δεν ξέρω. Πάντως οποίος απεργεί και δεν έχει διαβάσει καν το νόμο, τι να πω, δείχνει και το ποσό σοβαρός είναι. Το διάβασα και κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα δαιδαλώδες ηλεκτρονικό γραφειοκρατικό κατασκεύασμα που δεν απαντάει στο ερώτημα: Πώς θα φύγει αυτός που "δεν κάνει"; Επίσης, ποιος ο λόγος να υπάρχει διαβάθμιση στη βαθμολογία; Ποιος θα στείλει το παιδί του στο Χ σχολείο όταν διαρρεύσει ότι 2-3 καθηγητές αξιολογήθηκαν με "μη ικανοποιητική;"