0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να ρωτήσουμε τις Μαμάδες του FB την επόμενη φορά αν μας αφήνουν ν' απεργήσουμε.
Δεν είναι θέμα αν μας αφήνουν. Απεργείς για να πιέσεις την κυβέρνηση να αποσύρει έναν νόμο. Πίεση θα ασκήσει η κοινωνία αν συμφωνήσει ότι ο νόμος είναι ακατάλληλος ή επικίνδυνος. Αν η κοινωνία δεν το δεχτεί, δεν πετυχαίνεις κάτι. Και οι μαμάδες του φβ είναι ψηφοφόροι.
Κλασικό τρολλάκι. Κάνει spam δημοσιεύσεις με συνδέσμους ή με άσχετα λογάκια, για να θάψει τις συζητήσεις που ενοχλούν τους εργοδότες του.Revealed: the hacking and disinformation team meddling in electionshttps://www.ieidiseis.gr/kosmos/185252/pos-stinetai-mia-vromiki-eklogiki-kampania-oi-story-killers-oi-fake-logariasmoi-o-yvridikos-polemos
Άρα;Υ.γ. Ψηφοφόροι είναι κι άλλοι που ενδεχομένως να είναι θετικοί στις κινητοποιήσεις μας ή έστω αντίθετη στην κυβέρνηση αλλά η φωνή μπορεί να μην βρίσκει μέσο απήχησης, γεγονός διόλου παράξενο στην εποχή του "πιστεύω στον Ποπάι, αν μου το πει το σκάι".
Άρα μας ενδιαφέρει μια ευρεία απήχηση στο σύνολο της κοινωνίας. Με επιχειρήματα που τους αγγίζουν όλους.
Αυτό που γράφεις επετεύχθη από τη χθεσινή απεργία! Δεν ενημερώθηκες για τη στήριξη που είχαν οι εκπαιδευτκοί από γονείς; Δεν διάβασες πως οι ενώσεις γονέων & κηδεμόνων π.χ. Ηρακλείου, Χανίων, Άνω Λιοσίων-Φυλής, Λάρισας κλπ. απαίτησαν οι εκπαιδευτικοί να μη σκύβουν το κεφάλι και τόνισαν ότι η αξιολόγηση της Κεραμώς δεν έχει ουδεμία σχέση με τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών τους και τα πραγματικά προβλήματα του δημόσιου σχολείου;; Δεν είδατε πως ο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λευκάδας στήριξαν τη χθεσινή απεργία των εκπαιδευτικών;; Πώς το εργατικό κέντρο Λευκάδας-
Όταν λοιπόν χάσει τις εκλογές ο Κουλης και η Κεραμεως δεν βγει ούτε βουλευτής, αφού όλη η κοινωνία πήρε χτες ένα μήνυμα, θα έρθω να ζητήσω συγγνώμη. Και όταν η επόμενη κυβέρνηση, συνεργασίας ή μη, ΑΠΟΣΥΡΕΙ πλήρως και αυτόν τον νόμο και οποιαδήποτε συζήτηση περί αξιολόγησης (αποσύρει, όχι στρογγυλέψει και σερβίρει με άλλο όνομα), θα έρθω να ξανά ζητήσω συγγνώμη και να παραδεχτώ ότι η κοινωνία είναι με το μέρος μας.
Παρακολουθώ στονfb μια ομάδα γονέων που γράφουν παράπονα για πράγματα που συνέβησαν στα σχολεία τωνπαιδιών τους. Οι άνθρωποι εκεί είναι για δέσιμο γιατί αυτά που λενε αποκλείεται να έχουν συμβεί σε σχολεία, είναι εμπαθείς, κομπλεξικοί, στα κάγκελα με το παραμικρό, έτοιμοι να τρέξουν στον εισαγγελέα κλπ. Κάποιοι εκπαιδευτικοί έγραψαν χτες διαφωτιστικά κείμενα για την απεργία καθ τις αντιδράσεις στην αξιολόγηση και τα παρουσίασαν και κάπως τραγικα για το μέλλον των παιδιών τους (αφενός ότι δεν θα αλλάξει τίποτα κ αφετέρου κίνδυνος υποβάθμισης δημοσίου σχολείου). Με έκπληξη είδα ότι δεν τις έβρισαν. Κάποιοι γονείς είπαν απλα ότι δεν τους αρέσει που η απεργία έγινε μόνο για την αξιολόγηση, κάποιοι λίγοι ότι ενταξει όλα αυτά αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε αλλά οι περισσότεροι ήταν απογοητευμένοι γιατί η αξιολόγηση δεν ήταν αυτό που περίμεναν. Καμία συμπαράσταση δηλαδή, απλώς μια κατανόηση ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν θα λύσει προβλήματα και ισβς δημιουργήσει άλλα, ΑΛΛΑ θεωρούν επιτακτικό να έρθει αξιολόγηση, να απομακρυνθούν εκπαιδευτικοί από τάξεις γιατί κατά τη γνώμη τους είναι ακατάλληλοι (αγαπημένη λέξη το «κακοποιιητικοι»), ιδιαίτερη επιμονη σε ψυχολογικό έλεγχο. Αυτά για να μην αυταπατασθε, οτι ο κόσμος έχει καλή άποψη για εμάς. Ο κόσμος στην καλύτερη περίπτωση απλώς θα εκτιμήσει τους καλους δασκάλους ππυ έτυχαν στο παιδί του. Συνολικά δεν θεωρεί οτι όλοι οι εκπαιδευτικοί της χώρας είναι οκ όμως.
Οι νεοδιόριστοι που έχουν συμπληρώσει διετία και δεν μονιμοποιήθηκαν έχουν κινηθεί καθόλου νομικά για την αξιολόγηση? Δεδομένου ότι δεν ίσχυε όταν διορίστηκαν?
Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ κ. Αλ. Κόπτσης και έθεσε το ζήτημα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ ο κ. Κόπτσης ανέφερε ότι:– Το ζήτημα αυτό απασχόλησε πάρα πολύ τη νομική υπηρεσία του υπουργείου γι αυτό και άργησε να απαντήσει.– Δεν ισχύει ούτε ο Δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας (που μιλούσε για απρόσκοπτη μονιμοποίηση των δόκιμων δημόσιων υπαλλήλων μετά τη διετία) ούτε ο νόμος Γαβρόγλου (που μιλούσε για Υπουργική Απόφαση που θα όριζε τους όρους για τη μονιμοποίηση μετά τη διετία) αλλά ο νόμος 4823/21, που αναφέρει ότι μετά τη διετία για την μονιμοποίηση απαιτείται αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.