0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Απορώ πώς δεν είναι ξεκάθαρο ότι εκβιαζόμαστε και απειλούμαστε ότι αν δεν αξιολογηθούμε δε θα μονιμοποιηθούμε.
Σοβαρά τώρα;οταν ψηφιζουν καποιοι διαρκως τους ιδιους με κομματικα κριτηρια ή ακομα χειροτερα βυσματικα-γιατι κομματικα αντε μπορει καποιος να ισχυριστει εχει και μια ιδεολογια,καπου πιστευει ,λεμε τωρα, ενω βυσματικα ανταλλάσσει ψηφο με παροχες- δεν παιρνουν και ολους τους αλλους στο λαιμο τους;;οταν χρονια ολοκληρα υπηρχε στην εκπαιδευση η φαμπρικα των μεταπτυχιακών ειδικής ακομα και σε χωρες που δεν ξερανε τη γλωσσα αλλα και περνουσαν αλλους στους πινακες μεσω της ειδικής και επαιρναν και μορια γλωσσας που δεν την κατειχαν αυτο δεν ηταν κοντοφθαλμος και ατομικος τροπος σκεψης;οταν καποιοι χαιρονταν και τιμουσαν με τις επιλογες τους τις τριμηνες προσληψεις-τις οποιες υποστηριζε και συγκεκριμενη παραταξη ,δεν αναφερομαι στη δακε που θα το εβρισκε κανεις και λογικο ως ενα βαθμο- που και λιγοτερο καιρο δουλευαν και πιο γρηγορα ανεβαιναν θεσεις στον πινακα προσπερνώντας αλλους δεν ηταν κοντοφθαλμος κι ατομικος τροπος σκεψης, δεν επαιρναν κι αλλους στο λαιμο τους με τις ελαστικες μορφες εργασιας που προωθουνταν;;και ποσα αλλα μην τα απαριθμησω δεν ξερω ποτε θα τελειωσω...οταν κατι βγαινει σε καποιον ειναι μαγκια του κι οταν κανει καποιος αλλος κατι που δε μας συμφερει ή αρεσει ειναι κοντοφθαλμος τροπος σκεψης και μας παιρνει ολους στο λαιμο του; και βγαινει να μιλησει κατα των ιδιωτικων πανεπιστημιων και να διαδηλωσει-κι εγω κατα ειμαι μη βιαστείτε να χαρακτηρισετε-ο πλεον προσοντουχος κλαδος των πληρωμενων μεταπτυχιακών;ας λειτουργει ο καθενας οπως θελει αλλα μην υποτιμουν νοημοσύνες αλλων..παντα κουτοπονηρος που δρουσε ατομικα ηταν αυτος ο κλαδος κι ετσι θα παραμεινει..γνωμη μου παντα..ΥΓ...δεν πιστευω σε αυτη τη μορφη αξιολογησης για να μη βιαστει κανεις κατα τη συνηθη και προσφιλη τακτικη του κολλαω ταμπελα οταν ακουω κατι που δεν μου αρεσει, προκειμενου να μειωσω τον αλλον που τολμαει να μου πει δυσαρεστες αληθειες..κανεις λαθος ισχυει ..εισαι δοκιμος που σημαινει οτι θελει καθε υπουργειο καθε φορα..πχ ενας κανονικα μονιμος μπορει αν θελει να κανει αιτηση μεταταξης , ενας δοκιμος αν θελει δεν μπορει , δεν του δινουν το δικαιωμα. αυτο μπορει να το βρει και σε διεκδικηση θεσης ευθυνης αναλογως την εγκυκλιο καθε φορα..και παει λεγοντας.
Όπως έγραψα,είναι ανθρώπινο κανείς να φοβάται. Αυτό που προσπαθώ να πω (και απορώ πώς γίνεται κάποιοι να μην το βλέπουν ήδη) είναι πως με την εφαρμογή της αξιολόγησης η έννοια της μονιμότητας παύει να είναι πλέον αυτή που ήταν μέχρι τώρα!!!!!Με την εφαρμογή της αξιολόγησης δεν γίνονται οι "δόκιμοι" μόνιμοι αλλά όλοι οι μόνιμοι εσαεί δόκιμοι!!!Τι να κάνει ένας εκπαιδευτικός το τυπικό χαρτί της μονιμοποίησης αν ανά πάσα στιγμή τα πάντα είναι υπό αίρεσιν;;;Αυτό και τίποτα άλλο εννοούσα με το "κοντόφθαλμα",το οποίο κάποιοι πήραν τόσο προσωπικά.Δεν πειράζει.Ας περάσει να φανούν οι συνέπειές της.Μόνο που τότε θα είναι αργά για δάκρυα.
Εμένα τον δόκιμο όμως, που το βλέπω αυτό που έρχεται, ποιος με διασφαλίζει
Αφελής όντως δεν είναι κανείς. Κανείς πάλι με σώας τας φρένας δεν θέλει να αξιολογηθεί με τους όρους της αξιολόγησης αυτής, ούτε νέος, ούτε γέρος. Αυτά είναι τα αξιώματα. Αφού λοιπόν κάποιοι δέχονται ευχαρίστως να αξιολογηθούν πρέπει να υποθέσουμε πως είναι είτε απελπισμένοι, είτε πονηροί. Οι πονηροί είναι συνήθως και κουτοπόνηροι, οπότε ξέρουμε ποιοι είναι. Οι απελπισμένοι είναι οι περισσότεροι. Αυτοί δεν έχουν την έγκρισή μας, αλλά πρέπει να έχουν την επιείκειά μας. Λέω εγώ δηλ.
Όσοι γνωριζω εγω, δεν είναι απελπισμένοι. Απλώς θεωρούν ότι αυτές είναι οι συνθήκες εργασίας και τις δέχονται, όπως δέχονται και πολλά άλλα ζητήματα που είναι ενοχλητικα όπως οο μισθοί, ο αριθμός μαθητών στις τάξεις κλπ. Αυτό που θέλω να πω κυρίως είναι ότι δεν τους εκφράζει η ρητορική κατά της αξιολόγησης. Και αυτό το κατανοώ απόλυτα. Και θα έλεγα ότι συμφωνώ κιόλας.
Αυτό με λυπεί κι εμένα βαθιά.Καλώς ή κακώς, η "αξιολόγηση" ξεκινά από τους νεοδιόριστους.Όσο κι αν φοβούνται (που είναι ανθρώπινο) πρέπει να σκεφτούν ότι αυτή τη στιγμή αυτοί αποφασίζουν για την τύχη ολόκληρου του κλάδου και να μη σκέφτονται κοντόφθαλμα και ατομιστικά. Δεν έχουν να χάσουν αυτή τη στιγμή τίποτα υπογράφοντας την απεργία-αποχή,μόνο να σώσουν έχουν.Σε αρκετές πόλεις της επαρχίας όμως δυστυχώς δεν υπάρχει η παραμικρή αντίσταση. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι νεοδιόριστοι αυτοί εκπαιδευτικοί είναι ότι τις συνέπειες θα τις βρουν μπροστά τους,ακόμη κι αν εφέτος κρίθηκαν "πολύ καλοί" ή "εξαιρετικοί".Και δυστυχώς θα παρασύρουν κι όλους τους άλλους με αυτή τους την επιλογή.Κρίμα.
Αν ξεκινούσε η αξιολόγηση από τους "παλιούς" και η μη τήρηση του νόμου τους επέφερε κάποιες συνέπειες, που τώρα έχουν μόνο οι νεοδιόριστοι, γιατί κρίνεται η μονιμότητα τους από αυτό, πιστεύεις ότι θα ακυρωνόταν η αξιολόγηση; Οπότε μη βάζουμε τους νεοδιόριστους μπροστά και οι από πίσω καθόμαστε και βλέπουμε τι θα γίνει, γιατί τώρα δε μας αγγίζει.
Η δική μου εικόνα πάντως είναι οι παλιοί να αντιδρουν και οι νεοδιόριστοι να έχουν μια τελείως ρεαλιστική και προσγειωμένη στάση. Και όσοι είναι κατά, να είναι μόνο από συνδικαλιστική συνείδηση και όχι επειδή φοβούνται για τον εαυτό τους.
Απέναντι σε τι;Να το θέσω αλλιώς:πιστεύεις ότι θα κρίνονται το ίδιο εύκολα με φέτος που είναι η πρώτη φορά εφαρμογής της αξιολόγησης πολλοί "εξαιρετικοί" ή "πολύ καλοί" σε βάθος χρόνου; μήπως όλως τυχαίως τα κριτήρια γίνουν πιο αυστηρά; Τότε ποιος θα σε/μας διασφαλίζει;Τώρα λένε "αν δεν αξιολογηθείτε δεν μονιμοποιείστε"Μήπως σε λίγα χρόνια δεδομένης και της υπογεννητικότητας πουν "δεν μπορούμε να σας πληρώνουμε όλους,όποιος δεν αξιολογηθεί με καλό βαθμό απολύεται;" Τότε ποιος θα μας διασφαλίζει;το χαρτί της μονιμοποίησης;Κουράστηκα.Νομίζω διατύπωσα τη θέση μου.Ας πράξει ο καθείς κατά συνείδηση.
Και κάθε 4 χρόνια θα περνάει τους ίδιους πάλι τους νεοδιόριστους από αξιολόγηση;;;Γιατί με τέτοιους ρυθμούς που ακολουθούνται (και εφόσον θα συνεχίζονται οι διορισμοί), δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουν στους παλαιότερους...!
Στη ΔΠΕ Αχαΐας πάντως, φαίνεται ότι οι σύμβουλοι αποφάσισαν να πάνε στους παλαιότερους!https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/437357_axiologisi-ekpaideytikon-prospathoyn-tora-na-axiologisoyn-monimoys-horis-na-ehoyn