0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να δώσουν στους σχολικούς συμβούλους την αρμοδιότητα και την υποχρέωση να μπαίνουν στις σχολικές τάξεις , να παρακολουθούν το μάθημα , να συμβουλεύουν , να διοργανώνουν δειγματικές διδασκαλίες , να εφοδιάζουν τους δασκάλους με συμπληρωματικό υλικό , να απαντούν σε απορίες συναδέλφων , να ελέγχουν τον προγραμματισμό της ύλης κλπ. Τα αυτονόητα δηλαδή.
...το κράτος είμαστε όλοι εμείς. Αν δεν μπορούμε εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε την κατάσταση, ποιος θα την αλλάξει;
Οι εκπαιδευτικοί είναι κατά βάση αισιόδοξοι ! Η φύση της δουλειάς τους είναι να διεισδύουν στην ουσία των πραγμάτων , να φτάνουν μέχρι τη ρίζα και όχι να κλείνουν τα μάτια μπροστά στις πολιτικές σκοπιμότητες ή σε λογικές παρακμής και τυχοδιωκτισμού. Το να καταγράφεις την πραγματικότητα δεν είναι απαισιοδοξία , αλλά η καλύτερη προϋπόθεση για να ξεκινάς με προοπτική και πιθανότητα ευνοϊκής κατάληξης.Από το 1980 και μετά ,που καταλαβαίνω κάπως τον κόσμο , τι διαπίστωσα; Ότι αφήνοντας τους άλλους , όποιοι και να είναι αυτοί , να αποφασίζουν για σένα , είναι ό,τι πιο καταστροφικό υπάρχει. Γέρασα πια για να καταλάβω τη βαρύτητα των λόγων του Περικλή , που αρχή της Δημοκτρατίας θεωρούσε τη συμμετοχή ΟΛΩΝ στη λήψη των αποφάσεων ! Λοιπόν , για ό,τι γίνεται τα τελευταία 30 χρόνια στην εκπαίδευση , δεν ρωτήθηκαν ποτέ οι εκπαιδευτικοί - κάθε βαθμίδας. Είμαστε άραγε τόσο βλάκες και για αυτό δε μας ρωτάνε ; Η δεν ρωτάνε , διότι ξέρουν ότι λέμε ναι , σε ό,τι και να μας προτείνουν ; Ας αναλογιστούμε επομένως τη θέση μας. Και με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών - και όχι του εκπαιδευτικού έργου που θα έπρεπε - τι θα επιτευχθεί ; Θα λυθούν τα προβλήματα ; Μακάρι. Αν το πιστεύετε αυτό , τότε και γω μαζί σας. Αν θέλανε απλά να υπάρχει ο στοιχειώδης έλεγχος σε βασικούς τομείς της εκπαίδευσης , μπορούν να κάνουν πολύ απλά το εξής : Να δώσουν στους σχολικούς συμβούλους την αρμοδιότητα και την υποχρέωση να μπαίνουν στις σχολικές τάξεις , να παρακολουθούν το μάθημα , να συμβουλεύουν , να διοργανώνουν δειγματικές διδασκαλίες , να εφοδιάζουν τους δασκάλους με συμπληρωματικό υλικό , να απαντούν σε απορίες συναδέλφων , να ελέγχουν τον προγραμματισμό της ύλης κλπ. Τα αυτονόητα δηλαδή. Γιατί λοιπόν δεν κάνουν το παραπάνω απλό βήμα και χάνουν δεκαετίες κουβεντιάζοντας για μια αόριστη και απροσδιόριστη αξιολόγηση,που όπως φαίνεται δεν έχουν σκοπό να την ξεκινήσουν ποτέ. ΑΥτά και πολλά άλλα αποδεικνύουν αυτά που γράφω: Δεν έχουν ως βασικο σκοπό την καλυτέρευση της παιδείας , αλλά αμφιταλαντεύονται σε βλακώδεις συζητήσεις και μικροπολιτικές. Όσοι έχουν αντίρρηση και πιστεύουν ότι η αξιολόγηση θα είναι η απαρχή μιας νέας εποχής στην παιδεία , ας οργανώσουν μια πορεία στο Υπουργείο , για να την απαιτήσουμε μαζικά . Θα έρθω και γω μαζί τους , υπερνικώντας τις επιφυλλάξεις μου. Μπορεί να κάνω λάθος. Μπάμπης
Λυπάμαι που ο ΜΑΤΗ προτιμά να βλέπει αυτή την αρνητική πλευρά της πραγματικότητας. Εγώ πιστεύω πως πρέπει οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να ζητήσουμε την αξιολόγηση του έργου μας, βασικά για το καλό το δικό μας και του επαγγέλματος. Μόνο αν έχουμε μετρήσιμα στοιχεία, μπορούμε να πετύχουμε τη βελτίωση της κατάστασης, ενώ σε αντίθετη περίπτωση επικρατεί ασάφεια και χάος. Τέλος-τέλος, δεν είναι περίεργο που το επάγγελμά μας έχει απαξιωθεί στην ελληνική κοινωνία, και όλοι πιστεύουν πως δεν εργαζόμαστε όπως πρέπει και όσο πρέπει. Εμείς οι ίδιοι με το καταγεγραμμένο έργο μας μπορούμε να αλλάξουμε αυτό το κοινωνικό ιδεολόγημα, το οποίο ίσως να μην βρίσκεται, προς το παρόν, μακριά από την πραγματικότητα.
το λεει.. να στειλουμε , όχι αναλυτικά, τα καινοτομα προγραμματα που ακολουθησαμε και διαφορα αλλα...
δηλωσα για αγωγή υγειας, εκανα κανονικα