*

Ψηφοφορία

να υπάρχει αξιολόγηση;

ναι
οχι

Αποστολέας Θέμα: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 938996 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ασπρόμαυρος

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #602 στις: Αυγούστου 22, 2012, 05:54:14 pm »
Διάβασα με πολύ προσοχή όλα τα παραπάνω και χωρίς ίχνος παρρησίας, εμπάθειας ή εξυπνακισμού θα ήθελα να θέσω ένα απλο ερώτημα…

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου προτείνεται αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:20:20 »

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #603 στις: Αυγούστου 22, 2012, 06:03:34 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 04:54:00 pm από kmos »

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #604 στις: Αυγούστου 22, 2012, 06:06:58 pm »
Επιμορφώσεις, συμμετοχή σε προγράμματα.
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #605 στις: Αυγούστου 22, 2012, 06:11:41 pm »
Να ξεκινήσουμε από τα πιο απλά:

1)Ακολουθεί ο εκπ. το αναλυτικό πρόγραμμα και την ύλη του εκάστοτε μαθήματος;
2)Γράφει καθημερινά στο βιβλίο ύλης;
3)Αξιοποιεί επαρκώς το διδακτικό χρόνο;
4)Συνεργάζεται με τους συναδέλφους ομοειδών διδακτικών αντικειμένων με στόχο τη βελτίωση του μαθήματος και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών στην εκπ.διαδικασία;
5)Συμπεριφέρεται σωστά στους μαθητές;
Όμως:
Όταν είπα σε κάποια συνάδελφο που ήθελε να με ενημερώσει τι έπρεπε να διδάξω σε κάποιο μάθημα, πως αυτή η ενότητα στην οποία επέμενε, ήταν εκτός ύλης, εξερράγη με ένα τρόπο που δεν περιγράφεται και έβριζε το υπουργείο ότι καθιστά τα παιδιά αμόρφωτα.Η συγκεκριμένη έχει χοντρές πλάτες και βύσματα μέσα σε κόμμα,  δε φοβάται κανένα κι ούτε πρόκειται να τύχει αρνητικής αξιολόγησης....

Επειδή φέτος, ειδικά στην αρχή, αντιμετώπισα μία άρνηση συνεργασίας εκ μέρους των συναδέλφων, κατέφευγα στα βιβλία ύλης για να δω αν συμβαδίζουμε και τι έπρεπε να κάνω που δεν το είχα τυχόν προσέξει.Έλα όμως που τα βιβλία ήταν άγραφα, ή, ενώ άλλα έγραφαν, άλλα έκαναν μέσα στην τάξη, γιατί έρχονταν οι μαθητές και μου τα μετέφεραν....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:20:20 »

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #606 στις: Αυγούστου 22, 2012, 06:40:11 pm »
Διάβασα με πολύ προσοχή όλα τα παραπάνω και χωρίς ίχνος παρρησίας, εμπάθειας ή εξυπνακισμού θα ήθελα να θέσω ένα απλο ερώτημα…

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου προτείνεται αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου;
Αν παρακολουθησεις 10 φυσικους ,   που κανουν ακριβως το ιδιο μαθημα, δε μπορεις  να τους βαλες σε μα σειρα απο το  χειροτερο στον καλυτερο?
Αν το κανεις αυτο, πες μας μετα τα κριτηρια σου κ θα προσπαθησουμε να σου πουμε αν ειναι αντικειμενικα.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #607 στις: Αυγούστου 22, 2012, 08:30:43 pm »
απαντώ με μπλε στα επί μέρους.

Για ποια σεμινάρια επιμόρφωσης θα μου ζητήσουν βεβαιώσεις? για αυτά που δεν μου προσφέρουν ή αν θέλεις δεν μου δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσω? Γιατί πρέπει να ξέρετε πως όταν ένας εκπαιδευτικός βρίσκετε πάνω σε ένα νησί  της περιφέρειας δύσκολα μπορεί να μετακινηθεί με τα πλοία για να φθάσει στο "κέντρο" που συνήθως διοργανώνονται τα επιμορφωτικά σεμινάρια.

υπάρχουν όχι μόνο σεμινάρια αλλά ολόκληρα επιμορφωτικά προγράμματα online.Μπορεις να παρακολουθήσεις κάποιο απο αυτά.Γιατί θα πρέπει να ειναι οπωσδήποτε δωρεάν; Εδώ τίθεται θέμα: θες να επιμορφωθεις πραγματικά ή ψάχνεις δικαιολογίες; Εγω νομιζω πως αν θεωρείς κάτι πραγματικά ενδιαφέρον και απαραίτητο για την επαγγελματική σου εξέλιξη δεν υπάρχουν εμπόδια.  Και για να μην παρεξηγηθώ: δε λέω ότι το υπουργείο δεν έχει υποχρέωση στην επιμόρφωση.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #608 στις: Αυγούστου 22, 2012, 08:46:13 pm »

Αν λείψω πολλές μέρες είναι μείον στην αξιολόγηση; Τότε να καταργηθούν οι άδειες τοκετού, λοχείας και ανατροφής.Επίσης, όταν τύχει και αρρωστήσουμε (πότε θα βγαίνουμε στη σύνταξη; Στα 65;) να φεύγουμε κατευθείαν με εφεδρεία.Τι νόημα έχει;

δε μίλησε κανείς για άδειες τοκετού, λοχείας και ανατροφής. Ούτε για αναρρωτικές που δεν είναι ύποπτες. Και εξηγώ:
αν παίρνεις κάθε Δευτέρα ή κάθε Παρασκευή άδεια κάτι σημαίνει. Αν παίρνεις πάντα άδεια πριν και μετά απο διακοπές ή τριήμερα επίσης κάτι σημαίνει. Αν αρρωσταίνεις μόνο τις μέρες που έχεις εξάωρο και επτάωρο επίσης κάτι σημαίνει. Αν κάθε χρόνο κάνεις χρήση των 10 ημερών αναρρωτικής και των 10 ημερών κανονικής που δικαιούσαι επειιδή απλά τις δικαιούσαι και μην πάνε χαμένες, επίσης πάλι κάτι σημαίνει. Μπορεί εσύ ως εκπαιδευτικός να μην έχεις συνολική εικόνα, εμείς στη Διεύθυνση πίστεψέ με, ξέρουμε ποιός παιρνει άδεια γιατί πραγματικα την έχει ανάγκη και ποιός για να πάει βόλτα.

Επειδή μου το ζήτησε ο kmos θα αλλάξω λίγο την διατύπωση στην παρακάτω παράγραφο:

αν κάποιος άσχετος  είχε πρόσβαση και άνοιγε  δέκα τυχαία προσωπικά μητρώα ( φακέλους ) εκπαιδευτικών για να κοιτάξει τις άδειές τους θα έτρωγε τρελή φλασιά !! Αυτούς που είναι γνωστά λαμόγια ας πούμε θα τους έβλεπε με  έναν καλοθρεμμένο φακελο με άδειες. Οι εργατικοί δεν θα είχαν  σχεδόν καθόλου ή θα είχαν  τις απολύτως απαραίτητες ( πχ λοχείας, τοκετου΄και ανατροφής).

στα 65 σύνταξη; Αισιόδοξη σε βλέπω!!  ::) ::)

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 22, 2012, 09:55:57 pm από bitch »
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #609 στις: Αυγούστου 22, 2012, 08:54:57 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 04:54:25 pm από kmos »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #610 στις: Αυγούστου 22, 2012, 09:03:15 pm »
Όχι βρε kmos !! δεν κοιτάνε -ακόμα - φακέλους. Η σιγουριά που όπως γράφεις "μυρίζεις' στα γραφόμενά μου προκύπτει μόνο από τη βεβαιότητά μου για την αναγκαιότητα της αξιολόγησης. Και προσθέτω τα δικά μου κριτήρια στα δικά σου απολύτως σωστά που παρέθεσες προηγουμένως.

Μην ταράζεστε!! Λέω όμως πως μπορεί κάποια κριτήρια να είναι απολύτως μετρήσιμα και μάλιστα ...απ΄το πουθενά!! Γιατί πχ μπορεί κάποιος να σκεφτεί τι σχέση έχει το πόσα σεμινάρια παρακολούθησα με το αν είμαι καλος στην τάξη....(επίτηδες δεν έβαλα τόνο πριν  :P :P  )  Μπορεί να μην έχει, δείχνει όμως πόσο ενδιαφέρεσαι να γίνεις καλύτερος ή επαναπαύεσαι στις δάφνες σου. Επομένως, όλα παίζουν. Εξάλλου - το χω γράψει και παλαιότερα - σε πολλές περιπτώσεις μεταφέρω την εμπειρία μου από το βρετανικό σχολείο στο οποίο φοίτησα. Και καμιά φορά η μεταφορά τέτοιων εμπειριών είναι πολύτιμη.

Αποσυνδεδεμένος ericPaker

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #611 στις: Αυγούστου 22, 2012, 09:08:22 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 28, 2012, 12:40:08 am από ericPaker »

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ