*

Ψηφοφορία

να υπάρχει αξιολόγηση;

ναι
οχι

Αποστολέας Θέμα: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 939327 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pd

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #630 στις: Αυγούστου 23, 2012, 09:51:38 am »
Η αξιολόγηση αποτελεί νομικό όπλο απολύσεων και τίποτα άλλο. Σε πρώτη φάση γιατί σε δεύτερη σχετίζεται με την έλεγχο του εκπ/κού έργου.  Μη πιστεύετε τι λένε και μην είστε αφελείς. Ο μόνος τρόπος για να ανοίξει παράθυρο απολύσεων για ΜΟΝΙΜΟΥΣ Δ/Υ είναι η αξιολόγηση ΄΄προσόντων΄΄, ΄΄απόδοσης΄΄ και έλέγχου φακέλου για πειθαρχικές ποινές.

++++++++
Πέστα γιατί πολλοί ζουν στα σύνεφα και φιλοσοφούν. Με τι κριτήρια θα αξιολογήσουν αν είμαι καλός όταν δεν έχω PC στο εργαστήριο για να κάνω τη δουλειά μου? (απλό παράδειγμα)
εσυ δεν θα αξιολογηθεις για το pc που εχεις Η δεν εχεις ,αλλα για τη δουλεια σου μεσα στην ταξη με τους μαθητες σου.Αυτο ειναι  το ανθρωπινο δυναμικο σου και αυτο πρεπει να κινητοποιησεις στο μεγιστο βαθμο.
ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:48:14 »

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #631 στις: Αυγούστου 23, 2012, 09:59:37 am »
εσυ δεν θα αξιολογηθεις για το pc που εχεις Η δεν εχεις ,αλλα για τη δουλεια σου μεσα στην ταξη με τους μαθητες σου.Αυτο ειναι  το ανθρωπινο δυναμικο σου και αυτο πρεπει να κινητοποιησεις στο μεγιστο βαθμο.
ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ

Ναι, αλλά ο άνθρωπος είναι της Πληροφορικής και εννοεί προφανώς πως δεν μπορεί να κινητοποιήσει τους μαθητές όπως λες και να κάνει δουλειά χωρίς pc στο εργαστήριο  :) Υπάρχουν και μαθήματα που πώς να το κάνουμε, χωρίς pc απλά ΔΕΝ διδάσκονται.

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
« Απάντηση #632 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:03:41 am »
Επιτρέψτε μου μια μικρή παρέμβαση.
Η αξιολόγηση δεν πρέπει να συνδέεται με την απόλυση. Κανένας μας, θέλω να πιστεύω εδώ, δεν  θέλει να ταυτίσει το όνομα του με κάτι τέτοιο. Η αξιολόγηση πρέπει να στηρίζεται στην αρχή ο "πάσχων" επιμορφώνεται.
Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που κάποιος "πάσχει", ξέρει ότι "πασχει" και αδιαφορεί. Τι θα πρέπει να γίνει με αυτές τις περιπτώσεις;
Εδώ θα πρέπει να επιληφθεί η διοίκηση όπου ανήκει αυτός.
Αν η διοίκηση είναι κομματικά χειραγωγούμενη θα έχουμε τα πολύ γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα. Όμως αν δεν αξιολόγηθείς εσύ πως ζητάς να αξιολογηθούν οι ανωτέρω σου; Από την άλλη για να υπάρχει χρηστή διοίκηση θα πρέπει να υπάρχει και σεβασμός στο τι παρέχεις και με τι κόστος. Δεν μπορείς δηλαδή να έχεις εργαζόμενους που να κάθονται σε ένα σχολείο. Και δεν μιλάω μόνο για καθηγητές. Πόσο έτοιμοι είμαστε όμως να δεχθούμε ένα τέτοιου τύπουuote]
ναι στην αξιολόγηση, όχι στους εργαζόμενους που κάθονται (γενικώς και όχι μόνο σε ένα σχολείο)
Εσύ δέχεσαι να σε αξιολογήσει κάποιος που δεν αξιολογήθηκε ποτέ και για τίποτα στη ζωή του?Κάποιος που σκαρφάλωσε στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης με μοναδικό προσόν το μήκος της γλώσσας του, την ευκαμψία της μέσης του και τις κομματικές του διασυνδέσεις?
Εγώ όχι, μου χαλάει την αισθητική μου και όχι μόνο, αλλά όλα είναι θέμα επιλογής τελικά. Αν γίνει αυτό πολύ φοβάμαι ότι και
 το χαρτί της αξιολόγησης (που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει) θα καεί, και φυσικά η διοίκηση θα παραμείνει κομματικά χειραγωγούμενη και εμείς μονίμως αγανακτισμένοι να αναρωτιόμαστε: Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε?
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #633 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:09:14 am »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 04:59:18 pm από kmos »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:48:14 »

Αποσυνδεδεμένος pd

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #634 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:16:13 am »
ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ

Ναι, αλλά ο άνθρωπος είναι της Πληροφορικής και εννοεί προφανώς πως δεν μπορεί να κινητοποιήσει τους μαθητές όπως λες και να κάνει δουλειά χωρίς pc στο εργαστήριο  :) Υπάρχουν και μαθήματα που πώς να το κάνουμε, χωρίς pc απλά ΔΕΝ διδάσκονται.
ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ¨ο ανθρωπος ποσα χρονια εχει σε αυτο το σχολειο?, τι εκανε για να λυσει το προβλημα του?, κινητοποιηθηκε ?, συνεργαστηκε με το δ/ντη για  να βρουν pc?
δεν θελω να διαβαζω τετοιες δικαιολογιες γιατι υποτιμουν την νοημοσυνη μου....
εγω οποτε εχω παει στα σχολεια των παιδιων μου ολοι ειναι μεσα στο internet και ενημερωνονται για τις περικοπες των μισθων τους,,,,

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #635 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:25:07 am »
ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ¨ο ανθρωπος ποσα χρονια εχει σε αυτο το σχολειο?, τι εκανε για να λυσει το προβλημα του?, κινητοποιηθηκε ?, συνεργαστηκε με το δ/ντη για  να βρουν pc?
δεν θελω να διαβαζω τετοιες δικαιολογιες γιατι υποτιμουν την νοημοσυνη μου....
εγω οποτε εχω παει στα σχολεια των παιδιων μου ολοι ειναι μεσα στο internet και ενημερωνονται για τις περικοπες των μισθων τους,,,,

Καλά κι εμένα υποτιμά τη νοημοσύνη μου να μην ξέρεις ότι υπάρχουν συνάδελφοι πληροφορικής που είναι στη διάθεση και αλλάζουν σχολείο κάθε χρόνο, αλλά δεν το κάνω και θέμα  ;) όπως επίσης σε μακρινές και άγνωστες για σένα επαρχίες και νησιά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα λες , αλλά ας μη βγαίνουμε εκτός θέματος...

Αποσυνδεδεμένος grobin

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #636 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:27:03 am »
 Έλα στο δικό μου διθέσιο σχολείο να βρεις υπολογιστή, όταν επειδή δεν έχουμε χρήματα, κόψαμε τη συνδρομή για περιοδικά και πολλά άλλα....Και δεν είναι δικαιολογία.....

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #637 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:30:51 am »

Και στο φινάλε άμα θέλει να κάνει απολύσεις μπορεί να προχωρήσει σε τρελές συγχωνεύσεις του στυλ πρωί-απόγευμα μάθημα και οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί σπίτια σας. Δίνω και την διοίκηση του σχολείου μαζί με το κυλικείο σε αυτόν που θα το συντηρήσει και ας κάνει όποιες προσλήψεις θέλει. Θα υπάρξουν αντιδράσεις; Σίγουρα. Θα φέρουν αποτελέσμα αυτές; Δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι υπερ μας το τελικό αποτέλεσμα

Καλά τώρα, σιγά μην το κράτος και η όποια κυβέρνηση που ασκεί πολιτική (εξουσία) προχωρήσει με αυτό τον τρόπο σε μείωση των χρημάτων που διαθέτει για την εκπαίδευση. Το λες και μόνος σου θα υπάρξουν αντιδράσεις και αυτό που φοβούνται είναι το πολιτικό κόστος. Άσε που με έναν τέτοιο τρόπο είναι σαν να λένε ξεκάθαρα τέλος η εκπαίδευση ως δημόσιο αγαθό. Έπειτα, είναι ξεκάθαρο ότι κανένας  ιδιότης δεν θα αναλάβει το κόστος λειτουργίας των σχολείων σε ορισμένες περιφέρειες και δει τις παραμεθόριες.
Υπάρχουν πάντα "καλύτεροι" και "ευγενικότεροι" τρόποι για να επιτύχουν αυτό που θέλουν, και αυτό που θέλουν είναι λιγότερα χρήματα για την εκπαίδευση, την υγεία, τις όποιες κοινωνικές παροχές.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι αμφισβητούμενο ούτως ή αλλιώς...
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #638 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:41:27 am »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 04:59:53 pm από kmos »

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #639 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:47:33 am »
@mat

Μου αρέσει να βελτιώνομαι ως άνθρωπος γενικότερα. Μια επιμόρφωση, μια συζήτηση και μια αντιπαράθεση με κάνουν καλύτερο. Δεν είναι θέμα αξιολόγησης, το κάνω γιατί έτσι νοιώθω. Μετά από κάθε τέτοια εμπειρία δεν αυτοαξιολογούμαστε; Καθετι που με κάνει να δημιουργώ τις κατάλληλες συνθήκες να μπω και να κάνω μάθημα και να έχω το όποιο αποτέλεσμα δεν πρέπει να το κυνηγήσω
Και εν τέλει θεωρούμε όλοι ότι είμαστε στο ιδανικό σχολείο που δεν χρήζει βελτίωσης τίποτα;

Και στο φινάλε άμα θέλει να κάνει απολύσεις μπορεί να προχωρήσει σε τρελές συγχωνεύσεις του στυλ πρωί-απόγευμα μάθημα και οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί σπίτια σας. Δίνω και την διοίκηση του σχολείου μαζί με το κυλικείο σε αυτόν που θα το συντηρήσει και ας κάνει όποιες προσλήψεις θέλει. Θα υπάρξουν αντιδράσεις; Σίγουρα. Θα φέρουν αποτελέσμα αυτές; Δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι υπερ μας το τελικό αποτέλεσμα

@aggelhor

Και τώρα αξιολογήσε. Με μόνο τα χρόνια προυπηρεσίας. Κάποιος σου λέει παίρνεις τόσα. Αν μπορείς ζήσε με αυτά. Με μόνο τα χρόνια προυπηρεσίας καταταχτήκαμε σε βαθμούς. Αν εσύ μπορείς να ζήσεις για πάντα με 700-800 ευρώ και να κάνεις οικογένεια χωρίς στη ζωή σου χτύπα ξύλο να μην αρρωστήσεις ποτέ θα ήθελα να μάθω τον τρόπο. Επίσης με το ίδιο "αξιοκρατικό" σύστημα επιλέγονται και τα στελέχη που παίρνουν κάποια επιδόματα.

Δεν καταταχθήκαμε με μόνο τα χρόνια προϋπηρεσίας (μεταπτυχιακό, διδακτορικό).
Δεν μπορώ να ζήσω με 800 ευρώ.
Δεν μπορώ να ζήσω ούτε με τα 1000(ουάου)που παίρνω.
Το μεταπτυχιακό το έκανα γιατί έτσι μου άρεσε... για τον ίδιο λόγο θα κάνω και διδακτορικό...Ξέρεις γιατί? Δεν αντέχω την δημοσιοϋπαλληλική μιζέρια
Δεν αξίζει ούτε 45 μεικτά που ήταν το πρώην επίδομα σπουδών, ούτε 15 καθαρά παίρνω παραπάνω με το νέο μισθολόγιο..Αξίζει πολύ περισσότερα..
Επειδή τα στελέχη επιλέγονται"αξιοκρατικά", απαιτώ να επιλεγούν-αξιολογηθούν αξιοκρατικά πριν αξιολογήσουν τους υφισταμένους τους...
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #640 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:53:00 am »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 05:00:28 pm από kmos »

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #641 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:59:03 am »
Το καλύτερο όπλο όταν δέχεσαι επίθεση είναι ο αιφνιδιασμός. Θα μπορούσαμε να τους προλάβουμε και να πούμε ναι στην αξιολόγηση με αυτούς τους όρους και με αυτούς τους αξιολογητές. Επειδή όμως κύριοι δεν μας δώσατε ποτέ ουσιαστική επιμόρφωση θα το κάνετε τώρα και όποιος παραμένει αδιάφορος μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να αποχωρεί. Κάτι τέτοιο απαιτεί ομόνοια από εμάς και χρόνο. Δεν ξέρω πλεόν αν τα έχουμε.
Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου στο σημείο που λες ότι θα έπρεπε να τους έχουμε εμείς (ως κλάδος) αιφνιδιάσει ζητώντας τους από καιρό την αξιολόγηση. Τα "αλλά" που δεν οδήγησαν σε κάτι τέτοιο τα ξέρουμε όλοι...
Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι βρίσκαμε ως εκ θαύματος την ομόνοια δεν ξέρω κι εγώ πράγματι αν έχουμε τον χρόνο με το μέρος μας...
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #642 στις: Αυγούστου 23, 2012, 11:04:05 am »
@ aggelhor

Σε αυτό που λες είμαι απόλυτα σύμφωνος. Δες την τελευταία παράγραφο από το προηγούμενο μήνυμα μου. επίσης έχω πει εδώ και καιρό ότι μια αξιολόγηση για να είναι απολύτα σεβαστή οφείλει να παρέχει και κίνητρα στους καλύτερους. Οικονομικά, ηθικά και γιατί όχι να οδηγεί στην αξιοκρατική στελέχωση της διοίκησης.
Οικονομικά κίνητρα τα ξεχνάμε, έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου... Ποιος τα έφαγε? Τι σημασία έχει? Άλλοι πληρώνουν το λογαριασμό...
Τα ηθικά κίνητρα δεν κοστίζουν, όμως λάμπουν δια της απουσίας τους.... Τυχαίο? Δεν νομίζω...
 Αυτό είναι που με ενοχλεί και με κάνει απαισιόδοξη για την έκβαση της περιβόητης αξιολόγησης. :(
Δεν βλέπω το ποτήρι ούτε μισοάδειο ούτε μισογεμάτο..
Το βλέπω όπως είναι...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #643 στις: Αυγούστου 23, 2012, 11:14:10 am »
Η "αξιολόγηση" έχει ήδη εφαρμοστεί από χρόνια σε ορισμένα υπουργεία, καθώς και σε πρώην κρατικές τράπεζες. Στο βαθμό που γνωρίζω, ήταν μια παρωδία (αν κάποιος πιστεύει ότι λειτούργησε υποδειγματικά, χωρίς παρατυπίες και επιβράβευση των ημετέρων, παρά μόνο με γνώμονα το καλό της υπηρεσίας και των πολιτών, ας με διορθώσει).

Θα πείτε: Μα, κάποια στιγμή δεν πρέπει να αλλάξει όλο αυτό; Φυσικά! Αρκεί να έχουμε κάποια ένδειξη ότι τα πράγματα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Όταν εν μέσω χρεοκοπίας, συζητήσεων για απολύσεις και κατακραυγής για τα ρουσφέτια ο επί μιας ημέρας διατελέσας πρόεδρος της βουλής δε χάνει ευκαιρία να βολέψει τη θυγατέρα του, λυπάμαι αλλά θεωρώ ότι δεν έχουμε εχέγγυα πως το πράγμα αλλάζει προς το δικαιότερο και αξιοκρατικότερο.

Αλήθεια, η εν λόγω θυγατέρα με ποιες διαδικασίες θα αξιολογηθεί; Φαντάζομαι με τα ίδια μετρήσιμα κριτήρια που θα ισχύσουν για όλους μας -το τελευταίο το γράφω με διάθεση ελαφρώς χιουμοριστική, και όχι ειρωνική ως προς τους συναδέλφους που μίλησαν για μετρήσιμα κριτήρια.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182678
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 673
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)