0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: crimson στις Αυγούστου 22, 2012, 02:58:00 pmΗ αξιολόγηση αποτελεί νομικό όπλο απολύσεων και τίποτα άλλο. Σε πρώτη φάση γιατί σε δεύτερη σχετίζεται με την έλεγχο του εκπ/κού έργου. Μη πιστεύετε τι λένε και μην είστε αφελείς. Ο μόνος τρόπος για να ανοίξει παράθυρο απολύσεων για ΜΟΝΙΜΟΥΣ Δ/Υ είναι η αξιολόγηση ΄΄προσόντων΄΄, ΄΄απόδοσης΄΄ και έλέγχου φακέλου για πειθαρχικές ποινές.++++++++Πέστα γιατί πολλοί ζουν στα σύνεφα και φιλοσοφούν. Με τι κριτήρια θα αξιολογήσουν αν είμαι καλός όταν δεν έχω PC στο εργαστήριο για να κάνω τη δουλειά μου? (απλό παράδειγμα)
Η αξιολόγηση αποτελεί νομικό όπλο απολύσεων και τίποτα άλλο. Σε πρώτη φάση γιατί σε δεύτερη σχετίζεται με την έλεγχο του εκπ/κού έργου. Μη πιστεύετε τι λένε και μην είστε αφελείς. Ο μόνος τρόπος για να ανοίξει παράθυρο απολύσεων για ΜΟΝΙΜΟΥΣ Δ/Υ είναι η αξιολόγηση ΄΄προσόντων΄΄, ΄΄απόδοσης΄΄ και έλέγχου φακέλου για πειθαρχικές ποινές.
εσυ δεν θα αξιολογηθεις για το pc που εχεις Η δεν εχεις ,αλλα για τη δουλεια σου μεσα στην ταξη με τους μαθητες σου.Αυτο ειναι το ανθρωπινο δυναμικο σου και αυτο πρεπει να κινητοποιησεις στο μεγιστο βαθμο.ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ
Επιτρέψτε μου μια μικρή παρέμβαση.Η αξιολόγηση δεν πρέπει να συνδέεται με την απόλυση. Κανένας μας, θέλω να πιστεύω εδώ, δεν θέλει να ταυτίσει το όνομα του με κάτι τέτοιο. Η αξιολόγηση πρέπει να στηρίζεται στην αρχή ο "πάσχων" επιμορφώνεται.Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που κάποιος "πάσχει", ξέρει ότι "πασχει" και αδιαφορεί. Τι θα πρέπει να γίνει με αυτές τις περιπτώσεις;Εδώ θα πρέπει να επιληφθεί η διοίκηση όπου ανήκει αυτός.Αν η διοίκηση είναι κομματικά χειραγωγούμενη θα έχουμε τα πολύ γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα. Όμως αν δεν αξιολόγηθείς εσύ πως ζητάς να αξιολογηθούν οι ανωτέρω σου; Από την άλλη για να υπάρχει χρηστή διοίκηση θα πρέπει να υπάρχει και σεβασμός στο τι παρέχεις και με τι κόστος. Δεν μπορείς δηλαδή να έχεις εργαζόμενους που να κάθονται σε ένα σχολείο. Και δεν μιλάω μόνο για καθηγητές. Πόσο έτοιμοι είμαστε όμως να δεχθούμε ένα τέτοιου τύπουuote]ναι στην αξιολόγηση, όχι στους εργαζόμενους που κάθονται (γενικώς και όχι μόνο σε ένα σχολείο)Εσύ δέχεσαι να σε αξιολογήσει κάποιος που δεν αξιολογήθηκε ποτέ και για τίποτα στη ζωή του?Κάποιος που σκαρφάλωσε στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης με μοναδικό προσόν το μήκος της γλώσσας του, την ευκαμψία της μέσης του και τις κομματικές του διασυνδέσεις?Εγώ όχι, μου χαλάει την αισθητική μου και όχι μόνο, αλλά όλα είναι θέμα επιλογής τελικά. Αν γίνει αυτό πολύ φοβάμαι ότι και το χαρτί της αξιολόγησης (που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει) θα καεί, και φυσικά η διοίκηση θα παραμείνει κομματικά χειραγωγούμενη και εμείς μονίμως αγανακτισμένοι να αναρωτιόμαστε: Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε?
Παράθεση από: pd στις Αυγούστου 23, 2012, 09:51:38 amεσυ δεν θα αξιολογηθεις για το pc που εχεις Η δεν εχεις ,αλλα για τη δουλεια σου μεσα στην ταξη με τους μαθητες σου.Αυτο ειναι το ανθρωπινο δυναμικο σου και αυτο πρεπει να κινητοποιησεις στο μεγιστο βαθμο.ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΝαι, αλλά ο άνθρωπος είναι της Πληροφορικής και εννοεί προφανώς πως δεν μπορεί να κινητοποιήσει τους μαθητές όπως λες και να κάνει δουλειά χωρίς pc στο εργαστήριο Υπάρχουν και μαθήματα που πώς να το κάνουμε, χωρίς pc απλά ΔΕΝ διδάσκονται.
ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ¨ο ανθρωπος ποσα χρονια εχει σε αυτο το σχολειο?, τι εκανε για να λυσει το προβλημα του?, κινητοποιηθηκε ?, συνεργαστηκε με το δ/ντη για να βρουν pc? δεν θελω να διαβαζω τετοιες δικαιολογιες γιατι υποτιμουν την νοημοσυνη μου....εγω οποτε εχω παει στα σχολεια των παιδιων μου ολοι ειναι μεσα στο internet και ενημερωνονται για τις περικοπες των μισθων τους,,,,
Και στο φινάλε άμα θέλει να κάνει απολύσεις μπορεί να προχωρήσει σε τρελές συγχωνεύσεις του στυλ πρωί-απόγευμα μάθημα και οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί σπίτια σας. Δίνω και την διοίκηση του σχολείου μαζί με το κυλικείο σε αυτόν που θα το συντηρήσει και ας κάνει όποιες προσλήψεις θέλει. Θα υπάρξουν αντιδράσεις; Σίγουρα. Θα φέρουν αποτελέσμα αυτές; Δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι υπερ μας το τελικό αποτέλεσμα
@matΜου αρέσει να βελτιώνομαι ως άνθρωπος γενικότερα. Μια επιμόρφωση, μια συζήτηση και μια αντιπαράθεση με κάνουν καλύτερο. Δεν είναι θέμα αξιολόγησης, το κάνω γιατί έτσι νοιώθω. Μετά από κάθε τέτοια εμπειρία δεν αυτοαξιολογούμαστε; Καθετι που με κάνει να δημιουργώ τις κατάλληλες συνθήκες να μπω και να κάνω μάθημα και να έχω το όποιο αποτέλεσμα δεν πρέπει να το κυνηγήσωΚαι εν τέλει θεωρούμε όλοι ότι είμαστε στο ιδανικό σχολείο που δεν χρήζει βελτίωσης τίποτα;Και στο φινάλε άμα θέλει να κάνει απολύσεις μπορεί να προχωρήσει σε τρελές συγχωνεύσεις του στυλ πρωί-απόγευμα μάθημα και οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί σπίτια σας. Δίνω και την διοίκηση του σχολείου μαζί με το κυλικείο σε αυτόν που θα το συντηρήσει και ας κάνει όποιες προσλήψεις θέλει. Θα υπάρξουν αντιδράσεις; Σίγουρα. Θα φέρουν αποτελέσμα αυτές; Δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι υπερ μας το τελικό αποτέλεσμα@aggelhorΚαι τώρα αξιολογήσε. Με μόνο τα χρόνια προυπηρεσίας. Κάποιος σου λέει παίρνεις τόσα. Αν μπορείς ζήσε με αυτά. Με μόνο τα χρόνια προυπηρεσίας καταταχτήκαμε σε βαθμούς. Αν εσύ μπορείς να ζήσεις για πάντα με 700-800 ευρώ και να κάνεις οικογένεια χωρίς στη ζωή σου χτύπα ξύλο να μην αρρωστήσεις ποτέ θα ήθελα να μάθω τον τρόπο. Επίσης με το ίδιο "αξιοκρατικό" σύστημα επιλέγονται και τα στελέχη που παίρνουν κάποια επιδόματα.
Το καλύτερο όπλο όταν δέχεσαι επίθεση είναι ο αιφνιδιασμός. Θα μπορούσαμε να τους προλάβουμε και να πούμε ναι στην αξιολόγηση με αυτούς τους όρους και με αυτούς τους αξιολογητές. Επειδή όμως κύριοι δεν μας δώσατε ποτέ ουσιαστική επιμόρφωση θα το κάνετε τώρα και όποιος παραμένει αδιάφορος μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να αποχωρεί. Κάτι τέτοιο απαιτεί ομόνοια από εμάς και χρόνο. Δεν ξέρω πλεόν αν τα έχουμε.
@ aggelhorΣε αυτό που λες είμαι απόλυτα σύμφωνος. Δες την τελευταία παράγραφο από το προηγούμενο μήνυμα μου. επίσης έχω πει εδώ και καιρό ότι μια αξιολόγηση για να είναι απολύτα σεβαστή οφείλει να παρέχει και κίνητρα στους καλύτερους. Οικονομικά, ηθικά και γιατί όχι να οδηγεί στην αξιοκρατική στελέχωση της διοίκησης.