*

Ψηφοφορία

να υπάρχει αξιολόγηση;

ναι
οχι

Αποστολέας Θέμα: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 936860 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Δάφνη87

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #2296 στις: Ιουνίου 26, 2019, 03:30:52 pm »
Δεν ξέρω πως οραματίζεται το αυτόνομο σχολείο.... αλλά η αυτονομία δεν ισούται με την απολυταρχια που έχεις κατά νου. Άλλο βελτιώνω τους όρους των υπηρεσιακών μεταβολών και άλλο τις καταργω. Επίσης το θέμα μας είναι η αξιολόγηση και όχι τα απωθημένα ενός εκάστου εξ ημών.

Ο'υτε εγώ ξέρω τι θα κάνει-νομίζω στο τέλος τίποτα !! :D

Απολυταρχία δεν υπάρχει στα Αμερικάνικα σχολεία.

Απολυταρχία είναι αυτό που γίνεται εδώ. Πάει ο καθηγητής  κάνα 18ωρο-20ωρο τη βδομάδα, μετά γίνεται σίφουνας, κάνει κάνα ιδιαίτερο, μαζεύει ελιές  κλ?! και πληρώνουν οι γονείς φροντιστηρια γιατί πολύ απλά είναι χούντα-καθεστώς το ελληνικό δημόσιο, το έχουν καταλάβει όλοι , ότι ΔΕΝ έχουν επιλογή και απλά πληρώνουν!!

ΠΟΙΟΣ περιμένει ότι μάθει Αγγλικά στο σχολείο? Ποιός περιμένει ότι θα περάσει Ιατρική /Νομική από το σχολείο??

Ποιά high stake exam με αντικειμενικούς δείκτες από το Lower μέχρι τις πανελλήνιες εξασφαλίζεται τελος πάντων από 12 χρόνια Αθμια και

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:25:33 »

Αποσυνδεδεμένος pupsi

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Όχι με λόγια, με έργα το άδικο πολέμα....
    • Προφίλ
« Απάντηση #2297 στις: Ιουνίου 26, 2019, 03:50:35 pm »
Είμαι 10 χρόνια αναπληρώτρια.... Μετά από αυτό που έζησα φέτος.... Όχι αξιολόγηση ..... Σκουπα και μπουρλωτο!!!! Να τους παρακαλάς και να τους ψάχνεις για να έρθουν στο σχολείο.... Κι απορώ σαν γονιός με τη σιωπή του συλλόγου γονέων....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 26, 2019, 03:54:20 pm από pupsi »

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2298 στις: Ιουνίου 26, 2019, 03:59:37 pm »
Επειδή δεν τα ξέρω και πολύ καλά, αν ένας εκπαιδευτικός δεν πηγαίνει στο σχολείο ενώ δεν έχει άδεια, είναι θέμα κάποιου συστήματος αξιολόγησης να τον "βάλει στη θέση του";
Γι' αυτό σας λέω ότι τα έχετε μπερδέψει λιγάκι.
Έχουμε εκατοντάδες θέματα αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε κι άλλα. Μην γράφετε σ' όποιο βρίσκετε εύκαιρο. Ευχαριστούμε.

Αποσυνδεδεμένος gf

• Πλήρες μέλος
  • Γηράσκω αεί διδάσκων
    • Προφίλ
« Απάντηση #2299 στις: Ιουνίου 26, 2019, 04:15:04 pm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:25:33 »

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2300 στις: Ιουνίου 26, 2019, 04:19:04 pm »
Όροι χρήσης και πρόσβασης

18. Δεν επιτρέπονται ... και η στείρα παράθεση συνδέσμων προς τρίτους ιστότοπους χωρίς σχολιασμό από τον γράφοντα.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #2301 στις: Ιουνίου 26, 2019, 04:22:42 pm »
Έχω την υποψία ότι αν η κατάταξη ενός σχολείου εξαρτάται από την αξιολόγηση των γονέων, τα αποτελέσματα θα είναι ακριβώς τα ανάποδα από αυτά που φανταζόμαστε, ειδικά αν συνεχιστεί η γεωγραφική κατανομή των μαθητών. Ο κάθε γονιός θα δίνει τον ψηλότερο δυνατό βαθμό στο σχολείο του παιδιού του, γιατί προφανώς θα θέλει το καμάρι του να αποφοιτήσει από ένα σχολείο με "καλό όνομα". Δεν είμαι καθόλου σίγουρη αν αυτοί που την είχαν τη φαεινή ιδέα να κάνουν τα σχολεία ρεάλιτι με προτεινόμενους έχουν εικόνα των σημερινών γονέων και δαιμόνων.

ΥΓ. Gf, τα φιλία μου στην Ευρυτανία. Συγκλονιστική εμπειρία να πηγαίνεις σχολείο πίσω από το εκχιονιστικό!

Αποσυνδεδεμένος lzdg

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 1010110
    • Προφίλ
« Απάντηση #2302 στις: Ιουνίου 26, 2019, 04:48:56 pm »
Κάποιοι υποστηρίζουν την αξιολόγηση χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τα τραγελαφικά που γίνονται στη χώρα μας. Εγώ απλά θα θέσω μερικά ερωτήματα, χωρίς να θέλω να υποστηρίξω ότι δεν υπάρχουν συνάδελφοι που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους:

1) Αυτοί που θέλουν να φέρουν την αξιολόγηση, με τον τρόπο που το "πέταξαν", θέλουν πραγματικά να κάνουν αξιολόγηση ή απλά να πάρουν με το μέρος τους ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας που θεωρεί τους εκπαιδευτικούς τεμπέληδες κλπ.;

2) Η αξιολόγηση θα γίνει και για το υπόλοιπο δημόσιο όπου υπάρχουν ΠΟΛΛΑ άτομα  με μηδέν προσόντα και μόρφωση που διορίστηκαν ΜΟΝΟ με κομματικά κριτήρια; Τους τελευταίους θα τους αγγίξει η αξιολόγηση; (μάλλον όχι)

3) Εμένα, που κάθε χρόνο έχω εκατοντάδες μαθητές, αλλά οι γονείς που έρχονται για να τους ενημερώσω για την πορεία του παιδιού τους είναι μόλις 0-3, πως θα με αξιολογήσουν, αφού δεν ξέρουν καν ποιος είμαι, ούτε έχουν συζητήσει ποτέ μαζί μου!;;;

4) Θα θεωρείται "έγκυρη" η αξιολόγηση των γονιών που θεωρούν ότι το παιδί τους αξίζει το άριστα/θρόνους από τη στιγμή που γεννήθηκε μόνο και μόνο επειδή το γέννησαν; (Α ρε Έλληνα γονιέ...)

5) Θα με αξιολογήσουν αν μαθαίνω υπολογιστές στα παιδιά ακόμα και στα σχολεία που έχω 1 laptop για ολόκληρο το σχολείο, ακόμα και στα σχολεία που το εργαστήριο έχει υπολογιστές για πέταμα (Pentium 4, 256 RAM, οθόνες CRT);

Τα παραπάνω δεν νομίζω ότι συμβαίνουν στις πολιτισμένες χώρες όπου εφαρμόζεται η αξιολόγηση...

Υ. Γ. Να προσθέσω ότι υπό νορμάλ συνθήκες (δηλαδή όχι αυτές της Ελλάδας) δεν είμαι κατά της αξιολόγησης και σε κάθε περίπτωση προσωπικά δεν τη φοβάμαι.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 26, 2019, 04:54:26 pm από lzdg »

Αποσυνδεδεμένος Anemos2017

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2303 στις: Ιουνίου 26, 2019, 05:04:33 pm »
Θα σου απαντησω πως για τα σημεια 3,4,5, οπως και για το τελος του σχολιου σου εχεις δικιο και συμφωνω απολυτα.
Διδασκω ξενη γλωσσα σε ομαδα 4 σχολειων αρκετα χρονια και τα βιωνω καθημερινα.
Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες τότε και μόνο όταν είναι εφικτές. Μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις άσε καλύτερα καθόλου μην τις λες.

Αποσυνδεδεμένος real

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2304 στις: Ιουνίου 26, 2019, 05:14:51 pm »
lzdg, συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό σου και με το Υ.Γ. Και τελικά αξιολογούμαστε για να γίνουμε καλύτεροι ή για να μας πετάξουν στον καιάδα με το πρόσχημα της αξιολόγησης;
Just be real!

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #2305 στις: Ιουνίου 26, 2019, 05:51:44 pm »
Να προσθέσω εδώ ότι βασική προϋπόθεση για να γίνει σωστή αξιολόγηση είναι να έχουν οι εκπαιδευτικοί εμπιστοσύνη στο σύστημα με το οποίο αξιολογούνται. Γελάστε ελεύθερα.

Αποσυνδεδεμένος denio

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2306 στις: Ιουνίου 26, 2019, 06:09:50 pm »
Ειναι προφανες τι θελει να κανει η συντηρητικη παραταξη.να απαξιωσει το επαγγελμα προς οφειλος των γνωστων συμφεροντων.

Αποσυνδεδεμένος JURE

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2307 στις: Ιουνίου 26, 2019, 07:26:35 pm »
Ελπίζω για τον Κούλη ΟΝΤΩΣ να αλλάξει το σύστημα και να γίνουν αυτόνομες οι σχολικές μονάδες όπως στη

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2308 στις: Ιουνίου 26, 2019, 10:39:06 pm »
Πολύ ωραίες οι προτάσεις σου JURE.

Αποσυνδεδεμένος Anemos2017

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2309 στις: Ιουνίου 26, 2019, 11:05:00 pm »
  @  JURE
Εξαιρετικο σχολιο.
Ελπιιζω καποια στιγμη να ανταλλαξουμε αποψεις.
Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες τότε και μόνο όταν είναι εφικτές. Μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις άσε καλύτερα καθόλου μην τις λες.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)