*

Ψηφοφορία

να υπάρχει αξιολόγηση;

ναι
οχι

Αποστολέας Θέμα: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 993485 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vasbio

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #966 στις: Αυγούστου 29, 2012, 10:09:16 am »
Είμαι υπέρ της αξιολόγησης. Το πρόβλημα είναι από ποιους θα γίνει και με ποια κριτήρια. Και επειδή δεν βρέθηκα χθες στην Ελλάδα , ούτε και στην εκπαίδευση (αυτά τα 5 χρόνια τελικά δεν είναι τόσο λίγα, αλλά κυρίως έχω ανθρώπους διπλα μου με πολύ περισσότερα), μπορώ να κρίνω το τι θα συμβεί από τις αξιολογήσεις για τους διευθυντές , στην συνέντευξη των οποίων όλοι  οι  συνδικαλιστές-αιρετοί πήραν 15 , όταν αξιόλογοι συνάδελφοι με διευθυντική εμπειρία πήραν 10! Ξέρετε τι τεράστια διαφορά είναι αυτή , όταν η κατάταξη παίζεται σε δέκατα ή και εκατοστά; Μπορεί κάποιος να με πείσει ότι θα γίνει κάτι διαφορετικό σε αυτή την αξιολόγηση; Έστω ότι θα γίνει από ανθρώπους με διαφορετική  σχέση από αυτή της διαπλοκής με τους αξιολογούμενους; Όταν η βαθμολογία μου στην αξιολόγηση θα εξαρτάται και από τον διευθυντή , δε θα φροντίσουν κάποιοι να γίνουν αρεστοί στον διευθυντή (με την καλή ή την κακή έννοια) προκειμένου να έχουν μια καλύτερη βαθμολογία; Οι προσωπικοί φίλοι οποιουδήποτε αξιολογεί πιστεύετε ότι θα πάρουν τον ίδιο βαθμό με μη αρεστά σε  αυτόν πρόσωπα, ακόμη και αν ο ίδιος έχει όλη την καλή πρόθεση να  είναι  αντικειμενικός; Όσον αφορά τη στοχοθέτηση , εδώ γελάνε! Αν μπορείτε να με πείσετε ότι ένα σχολείο στο Ζεφύρι ή στα Άνω Λιόσια μπορεί να πετύχει τους ίδιους  στόχους με ένα στο Κολωνάκι, θα συμφωνήσω ότι είναι κάτι αντικειμενικό! Κι αν οι στόχοι είναι διαφορετικοί , ποιος τους θέτει και με ποια κριτήρια;(νομίζω το ξαναέγραψα αυτό ::) γιατρέ μου ξεχνάω!)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:31:53 »

Αποσυνδεδεμένος troll

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #967 στις: Αυγούστου 29, 2012, 10:34:45 am »
Επειδή έγινε αναφορά στα μεταπτυχιακά και λοιπούς τίτλους σπουδών η γνώμη μου είναι ότι από τη στιγμή που με βάση τα ισχύοντα μέχρι και σήμερα με την απόκτηση πτυχίου θεμελιώνεται και επαγγελματικό δικαίωμα, άρα η απόκτηση μεταπτυχιακού δεν θα μπορούσε να καθορίσει την παραμονή ή όχι κάποιου στην Δημόσια Εκπαίδευση.
Να ξεχωρίσει μισθολογικά εκείνος που το απέκτησε ναι, όχι όμως να κριθεί η έξοδος ή η παραμονή στην εκπ/ση εκείνου που δεν το έχει.

Οπωσδήποτε η εξειδίκευση είναι θεμιτή και αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη για αυτοβελτίωση του εκπαιδευτικού, δεν μπορεί όμως να αποτελέσει βασικό κριτήριο αξιολόγησης, όταν ακόμη και σήμερα για να κάνει κάποιος μεταπτυχιακό που άπτεται των ενδιαφερόντων και των αναγκών του οφείλει να βγει στο εξωτερικό και φυσικά να πληρώσει. Ή όταν καταθέτει αιτήσεις σε Παν/κα Ιδρύματα εντός Ελλάδας, εισπράττει αντισυνταγματικές απαντήσεις του τύπου: "Κάντε την αίτηση, αλλά να γνωρίζετε ότι προτιμώνται απόφοιτοι του τμήματός μας".

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 29, 2012, 10:36:45 am από troll »
Πρέπει να νευριάσουμε... /  Όταν είσαι
άξιος είσαι ΠΑΝΤΟΥ, Επιλεκτικά άξιος δεν υπάρχει.
(Και ακέραιος.. βεβαίως - βεβαίως)

Αποσυνδεδεμένος ulysses

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #968 στις: Αυγούστου 29, 2012, 11:48:52 am »
Καλημέρα κι από μένα. Λοιπόν, δεχόμαστε ότι η αξιολόγηση είναι απαραίτητη.  Για να είμαι όμως απολύτως ειλικρινής, αντιμετωπίζω με πολλή δυσθυμία το ενδεχόμενο να με αξιολογήσει κάποιος κύριος που έχει χρόοοοοοονια να μπει σε τάξη.

Αποσυνδεδεμένος ekpaideytikos

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #969 στις: Αυγούστου 29, 2012, 12:01:49 pm »
Το θέμα της αξιολόγησης είναι πραγματικά λεπτό. Θεωρώ ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να μας φοβίζει. Το θέμα είναι από ποιους θα γίνει και με τι κριτήρια. Θεωρώ αδιανόητο να με αξιολογήσει μία επιτροπή που θα απαρτίζεται από άτομα που έχουν λιγότερα ακαδημαϊκά προσόντα από εμένα. Για παράδειγμα κάποιος με μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό να αξιολογείται από κάποιον που έχει 25 χρόνια προϋπηρεσία, εκ των οποίων τα 15 είναι σε γραφεία εκπαίδευσης αποσπασμένος ή δε ξέρω εγώ που αλλού.
Επίσης δε θα ήθελα (επειδή στην Ελλάδα ζούμε), για άλλη μία φορά η αξιολόγηση να περνάει μέσα από πολιτικά γραφεία αναζητώντας κομματικές ταυτότητες. Αυτό το λέω γιατί αν υπάρχει συνέντευξη... το έχουμε δει το έργο.

Η αξιολόγηση από μόνο της δεν είναι κάτι κακό. Ο τρόπος που θα εφαρμοστεί είναι το κακό και αυτό που πιστεύω ότι φοβόμαστε οι περισσότεροι και ειδικά οι νεότεροι.

Αυτά τα λίγα. Ελπίζω να μην κούρασα.
"Let's get together and feel all right" ΠΕ86.ΕΑΕ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:31:53 »

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #970 στις: Αυγούστου 29, 2012, 02:06:41 pm »
Όπως βλέπεις malioni, η αίσθησή σου είναι απολύτως σωστή.
Όχι μόνο θα πέσουν ντομάτες, αλλά θα είναι και απολύτως δικαιολογημένες αν σκάσει κανείς άνεργος (ή ακόμη χειρότερα εργαζόμενος στην ιδιωτική εκπαίδευση που περνάει όχι απλά αξιολόγηση, αλλά του Ταντάλου τα πάθη καθημερινά) και διαβάσει τα παραληρήματα κρίσης μεγαλείου όπως αυτό που παραθέτω. Η Bitch θεωρεί πως δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο από την αξιολόγηση αλλά παράλληλα υποβιβάζει στο επίπεδο του τυχάρπαστου όποιον επιχειρήσει να το κάνει (άρα και ανίκανο να κρίνει μια καθηγητάρα του δικού της βεληνεκούς.)
Δεν φοβάται μεν την αξιολόγηση, αλλά κρατά και μια πισινή για το ποιόν του αξιολογητή σε περίπτωση που της πουν άντε σπίτι σου κυρά μου να φτιάξεις φακές.
Μας πρήξατε ποιος και ποιος θα κάνει αξιολόγηση. Όποιος το κάνει και για τον υπόλοιπο κόσμο, Μαρίες Αντουανέτες. Οι προϊστάμενοί σας, δηλ. το κράτος, και στη χειρότερη οι πελάτες σας, δηλ. οι γονείς.  Ότι ισχύει για όλους μας στον σκληρό κόσμο, έξω από τη θαλπωρή του δημοσίου.  Όσο δεν το δέχεστε, μη περιμένετε κανέναν να σας λυπηθεί για τα επόμενα 100 ευρώ που θα σας κόψουν.

ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 29, 2012, 03:04:05 pm από Stelios »
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #971 στις: Αυγούστου 29, 2012, 02:19:50 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 05:22:17 pm από kmos »

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #972 στις: Αυγούστου 29, 2012, 02:38:26 pm »
@Giannis1.

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις όμως.
α) Αν ο εκπαιδευτικός στο ΙΣ δεν αποδίδει φεύγει.
β) Αν ο γονιός θεωρεί ότι το παιδί του δεν μαθαίνει αλλάζει σχολείο και το ΙΣ κλείνει
γ) Αν το υπουργείο θεωρήσει ότι το ΙΣ δεν ακολουθεί κάποιους κανόνες και γίνουν αναφορές το ΙΣ στιγματίζεται και κατά περιπτώσεις κλείνει κιόλας.

Αν και είμαι λειτουργός σε ΔΣ η παραπάνω σύγκριση με θλίβει. Και ξέρεις τι με πείραξε περισσότερο. Η παιδαγωγική αντιμετωπιση του όλου θέματος που μας παραπέμπεις από κάποιους συναδέλφους. Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα μπορεί να μην θέλουν να αξιολογηθούν ή θέλουν να αξιολογηθούν με δικά τους κριτήρια. Έτσι είναι άμα έτσι νομίζουν.

* ΙΣ-ΔΣ = ιδιωτικό - δημόσιο.

Παράθεση
α) Αν ο εκπαιδευτικός στο ΙΣ δεν αποδίδει φεύγει.

Αμ δε. Τα ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν όπως οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Λίγες νομίζεις οτι λειτουργούν με αδερφούς, ξάδερφους, μπαταζανάκηδες, γαμπρούς νύφες, κλπ, που δε κάνουν απολύτως τίποτα?
Φεύγουν ποτέ αυτοί? Για να μη πούμε για τ' άλλα που έχουν ακουστεί για χρήση του 40μηνου.

Παράθεση
β) Αν ο γονιός θεωρεί ότι το παιδί του δεν μαθαίνει αλλάζει σχολείο και το ΙΣ κλείνει

Και ο γονιός ξέρει ν' αξιολογήσει το έργο ενός εκπαιδευτικού? Δε νομίζω. Μήπως βρίσκεται μέσα στην αίθουσα για να το κάνει (ακόμα και αν είχε τις γνώσεις για να το κάνει, γιατί πολλοί "αξιολογητές" άρχισαν να φυτρώνουν τελευταία).
Ο γονιός βλέπει τί βαθμούς παίρνει το παιδί. Αν δε βλέπει πτώση, ή βλέπει άνοδο, θεωρεί οτι όλα πάνε καλά. Και ως γνωστόν, οι βαθμοί τζάμπα είναι.
Για ξαναδιάβασε σε παρακαλώ λίγο το κείμενο του μαθητή.

Παράθεση
γ) Αν το υπουργείο θεωρήσει ότι το ΙΣ δεν ακολουθεί κάποιους κανόνες και γίνουν αναφορές το ΙΣ στιγματίζεται και κατά περιπτώσεις κλείνει κιόλας.

Θα μου πείς κάποιες περιπτώσεις που συνέβη αυτό?
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος pd

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #973 στις: Αυγούστου 29, 2012, 03:25:38 pm »
Παράθεση
Δεν φοβάται μεν την αξιολόγηση, αλλά κρατά και μια πισινή για το ποιόν του αξιολογητή σε περίπτωση που της πουν άντε σπίτι σου κυρά μου να φτιάξεις φακές.
Μας πρήξατε ποιος και ποιος θα κάνει αξιολόγηση. Όποιος το κάνει και για τον υπόλοιπο κόσμο, Μαρίες Αντουανέτες. Οι προϊστάμενοί σας, δηλ. το κράτος, και στη χειρότερη οι πελάτες σας, δηλ. οι γονείς.  Ότι ισχύει για όλους μας στον σκληρό κόσμο, έξω από τη θαλπωρή του δημοσίου.  Όσο δεν το δέχεστε, μη περιμένετε κανέναν να σας λυπηθεί για τα επόμενα 100 ευρώ που θα σας κόψουν.
ν'αγιασει το στομα σου....efelenia
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 29, 2012, 04:31:46 pm από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #974 στις: Αυγούστου 29, 2012, 03:28:34 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 05:22:44 pm από kmos »

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #975 στις: Αυγούστου 29, 2012, 04:28:24 pm »
Όποιοι μιλάνε για "πελάτες" αναφερόμενοι στους γονείς και στους μαθητές, προφανώς δε γνωρίζουν τίποτα από εκπαίδευση. Σύμφωνα με καταστηματάρχες και λοιπούς οι οποίοι έχουν σχέση με πραγματικούς πελάτες, "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο". Αν θεωρούν τους μαθητές και τους γονείς πελάτες τους, λοιπόν, και λειτουργούν μ' αυτό το σκεπτικό, φαντάζομαι (δε μπορώ να πώ τη λέξη εδώ) τί θα γίνεται στις αίθουσές τους (αν μπαίνουν σε αίθουσες).
 ;D ;D ;D ;D

Παράθεση
α) επειδή γνωρίζω από ΙΤ και όχι μόνο από εκπαίδευση θα σου απαντήσω. αν υπάρχουν βύσματα; Ναι. Πόσο αντέχουν. Όσο ο πελάτης πληρώνει. Επειδή για το 40μηνο δεν ξέρω τι λες ακριβώς αλλά υποψιάζομαι ότι μπορεί να αναφέρεσαι στον διορισμό τους στην Δημόσια εκπαίδευση αυτό είναι παθογένεια του Δημόσιου.

Δε γνωρίζω αν είναι παθογένεια του Δημοσίου, αλλά μια χαρά ενδεχομένως γίνονται κάποια ιδιωτικά "οχήματα" μετάβασης στο Δημόσιο.

Παράθεση
) επειδή γνωρίζω από ΙΤ και όχι μόνο από εκπαίδευση θα σου απαντήσω. αν υπάρχουν βύσματα; Ναι. Πόσο αντέχουν. Όσο ο πελάτης πληρώνει.

Μα ο "πελάτης" πληρώνει όσο πιστεύει οτι στο Δημόσιο σχολείο, η κατάσταση θα είναι "χειρότερη" απ' ό,τι στο ιδιωτικό. Και όσο υπάρχει ο μύθος οτι στο Ιδιωτικό είναι καλύτερα τα πράγματα, ο οποίος άλλωστε ενισχύεται και εύκολα με διάφορες "φανταχτερές" εγκαταστάσεις που εντυπωσιάζουν τους γονείς, ή και από κάποια συγκεκριμένα ιδιωτικά που έχουν πραγματικά ένα επίπεδο, ο "πελάτης" θα συνεχίσει να πληρώνει.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αγοράσει ο "πελάτης" περιτίλυγμα" μάλλον παρά περιεχόμενο.

Παράθεση
Υπήρξαν κάποια σχολεία που δίναν πτυχία νοσηλευτικής μαιμού και διορίζονταν κόσμος. Οι υπεύθυνοι του σχολείου οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη. Την απόφαση δεν την ξέρω.

Δεν αναφέρεσαι όμως σε δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη προκειμένη περίπτωση, νομίζω.

Παράθεση
Υπήρξε ιδιωτικό σχολείο σε μια περιφέρεια της νοτίου Ελλάδος, πρωτεύουσας νομού και όμορφης παραθαλάσσιας πόλης αναφέρθηκε ότι έγινε διαρροή θεμάτων πανελληνίων. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην μέση των εξετάσεων σε άλλο εξταστικό δημόσιο κέντρο και σταμάτησν αν δεν κάνω λάθος όλα τα ιδιωτικά σχολεία να είναι εξεταστικά κέντρα.

Ομοίως και στο δημόσιο, αν δε κάνω λάθος πριν από μερικά χρόνια είχε αναφερθεί περίπτωση παρατυπιών με γραπτά των πανελληνίων, και είχε οδηγηθεί στη δικαιοσύνη το θέμα.

Εν πάσει περιπτώσει, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις γονιών που θα στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά, οχι τόσο πολύ λόγω της δουλειάς που θα γίνει σε διδακτικό επίπεδο, όσο των γνωριμιών που θα μπορέσουν να κάνουν εκεί τα παιδιά τους (γόνοι "σημαντικών" οικογενειών κλπ), το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτό δε νομίζω οτι μπορεί να παραβλεφθεί.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #976 στις: Αυγούστου 29, 2012, 05:55:27 pm »

Επίσης, αυτά τα σε 4,5 ώρες ξυπνάω και τα θυμάσαι τότε που βγήκαμε και πήγαμε στο σχολείο κατευθείαν είναι όλα αστικοί μύθοι, απλά δεν συμβαίνουν   ::)

Mην κρίνεις εξ ιδιών τ' αλλότρια. Όταν πρέπει να ξυπνήσω στις 5.30 γιατί το αργότερο 7.45 πρέπει να είμαι στη δουλειά ( και δε μένω δίπλα, κάνω μια μισάωρη διαδρομή με το αυτοκίνητο και ξέρεις,πρέπει να μαγειρέψω κιόλας για το παιδί ) τότε προφανώς μου μένουν 4.5 ώρες για ύπνο. Το τελευταίο μου ποστ ήταν 1.58πμ αν κοιτάξεις....).

@nickitol
δεν συμφωνώ με την αξιολόγηση για την αξιολόγηση. Προφανώς συμφωνώ με αυτά που λες. Αλλά θεωρώ ότι η αξιολόγηση πρέπει να γίνει και η άρνησή της είναι για μένα προφάσεις εν αμαρτίαις. Εξ ου και ίσως θεωρείς υπερβολικές τις τοποθετήσεις μου. Γιατί θεωρώ υπερβολικά τα "επιχειρήματα" όσων την αφορίζουν.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #977 στις: Αυγούστου 29, 2012, 06:02:41 pm »
bitch εννοειται και η χαρτουρα....το'χω ξαναγραψει  και με πηραν με τις ντοματες .....αξιολογηση και απο τους μαθητες και απο τους συναδελφους περα του διευθυντη!Ξερω ζω σ'εναν ονειρικο κοσμο!!!!

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #978 στις: Αυγούστου 29, 2012, 06:09:11 pm »
bitch εννοειται και η χαρτουρα....το'χω ξαναγραψει  και με πηραν με τις ντοματες .....αξιολογηση και απο τους μαθητες και απο τους συναδελφους περα του διευθυντη!Ξερω ζω σ'εναν ονειρικο κοσμο!!!!

στον ίδιο κόσμο ζούμε!!  ( για τους συναδέλφους δεν είμαι τόσο σιγουρη αν τους έβαζα μεσα....Η δυναμικη ενός συλλόγου ειναι περίεργο πράγμα .... ξέρω περιπτώσεις που οι μισοί δεν μιλάνε στους άλλους μισούς , περιπτώσεις που μαθητής πήρε 05!!!! στο τετράμηνο γιατί ήταν ιδιαίτερο του ανταγωνιστή "συναδέλφου"  -και τελικά ο μαθητης έπιασε 17500 μόρια έτσι; ) Αλλά θεωρώ την αξιολόγηση απο τους μαθητές βασική, πρωταρχική και ναι, αξιοκρατική - γιατί στην τελική με τον μαθητή αλληλεπιδράς και μ αυτόν είσαι μέσα στην τάξη. Εκτός και αν βάλουμε κάμερες οπότε όλα ξεκαθαρίζουν..... ( ή μπλέκονται ακόμα περισσότερο; )
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #979 στις: Αυγούστου 29, 2012, 06:09:17 pm »
Ωχ!! Θα μπουν και αυτές οι ερωτήσεις Landau στην αξιολόγηση;;; :o
Θα κοπεί κόσμος και κοσμάκης... ::)
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32925
  • Τελευταία: Eno
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185506
  • Σύνολο θεμάτων: 19495
  • Σε σύνδεση σήμερα: 691
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)