0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτά τα σκέφτομαι κι εγώ συνάδελφε,απο το καλοκαίρι κιόλας και όλοι με αντιμετωπίζουν ως τον κακό της υπόθεσης.Δυστυχώς,η εξίσωση με τις 11.000 απολύσεις του 2014 δεν βγαίνει χωρίς εκπαιδευτικούς και όσοι δείχνουν τις μη βασικές ειδικότητες πλανώνται πλάνην οικτρά.Το πρώτο χτύπημα θα είναι για τους δασκαλούς και μετά έρχεται η σειρά της δευτεροβάθμιας.Σίγουροι είναι μόνο οι μαθηματικοί,οι βιολόγοι και οι ασεπίτες!!!
Εγώ που είμαι μαθηματικός και Ασεπιτης να κοιμάμαι ήσυχος ; Γιατί όμως βάζεις πρώτους στη λίστα τους δασκάλους ; Αυτούς πριν λίγα χρόνια τους διόριζαν την ίδια μέρα που έπαιρναν πτυχίο. Τι έχεις κατά νου ; Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων ; Κατάργηση των ολοήμερων ; Αύξηση ωραρίου ; Αύξηση αριθμού μαθητών ανα τμήμα ;
Το θέμα είναι αν θα υπάρχει ευρωζώνη ως το '17!!
Λοιπόν,ακού και κάτι που θα μάθεις σε λίγους μήνες:το μεσοπρόθεσμό πάει για 2014 έως και 2017.Το νέο αυτό μεσοπρόθεσμο θα είναι διακρατική συμφωνία με τα άλλα κράτη της ευρωζώνης,δηλαδή δεν θα είναι μνημόνιο και η μη τήρηση του σημαίνει έξοδο απο το ευρώ.Όσοι σου πουν πως μέχρι τότε θα γίνουν εκλογές και κάτι θα αλλάξει,να μην τους ακούσεις.Η επόμενη κυβέρνηση,όποια κι αν είναι θα το εφαρμόσει.Το πολύ-πολύ να κάνει καμιά μαγκιά τύπου κύπρου και μετά να δεχτεί κι αυτή χειρότερη συμφωνία.Αυτά και αν με βρείς κάπου λάθος, να μου το πεις!!!
Οι συγχωνευσεις στη πρωτοβαθμια δεν ειναι κατι καθολου ευκολο. Εχουν γινει ηδη παρα πολλες και αρκετες εχουν αναιρεθει κατω απο τη μεγαλη πιεση της κοινωνιας. Γι αυτο ειναι πολυ δυσκολο να γινουν πολλες συχγωνευσεις ιδιαιτερα στην επαρχια. Αυτο που πιθανον να ηινει ειναι η αυξηση μαθητων ανα δασκαλο απο τους 25 στους 27 κατι που ισοδυναμει με 4000 περιπου οργανικες. Τα κενα βεβαια των δασκαλων λαμβανοντας υποψην τις συνταξιοδοτησεις των επομενων ετων ειναι πολυ περισσοτερα.Συμπερασμα, ο συλλογισμος οτι οι δασκαλοι κινδυνευουν περισσοτερο απο διαθεσιμοτητα δεν εχει καμμια υποσταση οπως δεν εχει υποσταση ο συλλογισμος οτι η επανατοποθετηση σε οργανικες θα εχει κριτηριο τον Ασεπ. Επισης ο συλλογισμος οτι δεν κινδυνευουν βιολογοι εχει μεν λογικη επειδη υπαρχει ελλειψη αλλα συμφωνα με το νομοσχεδιο του νεου λυκειου η υπεραριθμια των ΠΕ04 ειναι ενιαια και δεν κανει διακριση σε ειδικοτητες.Η αξιολογηση που συζητιεται στο παρον νημα δεν εχει σχεση με διαθεσιμοτητες. Αν χρειαστει κατι τετοιο θα ειναι μια φορμα που θα συμπληρωθει υποχρεωτικα απ'ολους οπως εγινε και με τους διοικητικους των ΑΕΙ. Στη αξοολογηση αυτη ουτε ο διευθυντης αλλα ουτε και ο συμβουλος θα εμπλεκεται παρα μονο τα κριτηρια του ΥΠΓΔΜ ισως με κανα δυο προσθηκες για ασπαιτε και ΤΠΕ. Ειναι βεβαια και τα μορια της υπηρεσιακης εκθεσης (0-8 αν θυμαμαι καλα) η οποια πιθανον, αν υπαρξει, να συμπληρωθει υποχρεωτικα μονο απο τους διευθυντες μιας και οι συμβουλοι αποκλειεται να προλαβουν να αξιολογησουν ολους τους εκπαιδευτικους που εποπτευουν.