0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ακούστε ένα περιστατικό που έγινε σε επιμόρφωση που διοργάνωσε σχολικός σύμβουλος και τοπικό παράρτημα συλλόγου κάποιου κλάδου της ΔΕ -δεν θα πω κλάδο,ίσως να μηνέχει και τόση σημασία- στην Αθήνα το σκ που πέρασε-μου το είπε μόνιμος συνάδελφος που πήγε το σκ Αθήνα για να το παρακολουθήσει. Ενώ είχε προαναγγείλει πως θα δίδασκε ενότητα της Α λυκείου -πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, τελικά ο τύπος έδωσε διάλεξη χωρίς να έχει σχέση με ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ κι όταν οι καθηγητής συνέδελφος του ζήτησε σχέδιο μαθήματος ο σύμβουλος είπε, ''ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ'' αυτοί οι άνθρωποι θα μας αξιολογήσουν και θα ζητούν από εμάς αύριο σχέδιο μαθήματος για να κρίνουν την επάρκεια ή την ανεπάρκειά μας....οσυνέδελφος κουνούσε ειρωνικά το κεφάλι του
Πόσο δίκιο έχεις....
Πως γίνεται ρε παιδί μου πάντα και θεωρούμε ότι αυτοί που μας αξιολογούν δεν αξίζουν να μας αξιολογήσουν γιατί είναι έτσι ή γιουβέτσι δεν μπορώ να το καταλάβω. Μην μας πουν ψώνια κάποιοι από έξω μόνο, αλλά τι ξέρουν αυτοί;
Γιατί από όσους συμβούλους έχω συναντήσει μέχρι τώρα (με μία μόνο εξαίρεση) έχω εισπράξει αδιαφορία ή ανεπάρκεια ή θεωρητικολογία ή ευχολόγια ή ουτοπικές προτάσεις-πήξαμε- σε σχέση με την καθημερινότητα της τάξης. ... θα έκαναν οι ίδιοι δειγματικές διδασκαλίες σε πραγματικές συνθήκες τάξης.... θα οργάνωναν σεμινάρια ουσιαστικά καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς ή έστω στην αρχή της...θα είχαν αποδελτιώσει και θα μπορούσαν να σου δώσουν κάποιες χρηστικές συμβουλές ή να σε παραπέμψουν στον κατάλληλο άνθρωπο και όχι να σου δίνουν τίτλους βιβλίων για να βρεις μόνος σου τη λύση.