*

Αποστολέας Θέμα: Τεστ Δεξιοτήτων. Μας αφορά;  (Αναγνώστηκε 30331 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 09, 2007, 11:13:24 pm »
Θέλω να πω ότι απ΄τη μια διαβάζουμε συνεντεύξεις τύπου:

<< Πιο κάτω , παραθέτω σχετική απάντηση του προέδρου του ΑΣΕΠ, αναφορικά με το περίφημο test δεξιοτήτων.

alfavita.gr: Το τεστ δεξιοτήτων θα αφορά και εκπαιδευτικούς

Τι λέει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ

Σε συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιώργος
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:02:34 »

Αποσυνδεδεμένος runner

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 09, 2007, 11:33:18 pm »
Παράθεση
Σημείωση: ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΜΕΝ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, όπως ενδεικτικά αναφέρει ο κος

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 09, 2007, 11:41:15 pm »
Να ΄σαι καλά runner - μακάρι.
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος θάνος

• Πλήρες μέλος
  • Π.Ε.Α.Ε
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 12:48:04 am »
Αν δεχτούμε να κατεβουμε να δώσουμε τέστ δεξιοτήτων, θα βάλουμε τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας οι ίδιοι. Γιατί θα τους δώσουμε πάτημα για να σκαρφιστούν καί κάποια άλλη απαξιωτική διαδικασία στο μέλλον.Είναι στο χέρι μας....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:02:34 »

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 08:41:47 am »
Συμφωνώ απόλυτα με το Θάνο. Ας πάψουμε να μοιρολατρούμε και να συζητάμε ή να μαντεύουμε τι καινούργιο θα μας βάλουν και ας σκεφτούμε τι θα τους βάλουμε εμείς ως εμπόδιο.
Ακόμα κι αν ίσχυε, που όπως όλα δείχνουν δεν ισχύει,θα καταδικάζαμε τους εαυτούς μας αν πηγαίναμε να δώσουμε. Όσο η δική μας σκέψη και πράξη δεν αλλάζει τόσο θα παίζονται παιχνίδια στις πλάτες μας.  Ακόμα κι αν δε δώσουμε φέτος, πρέπει μάλλον να προετοιμαστούμε για μια μάχη που θα δώσουμε σε δύο χρόνια, οπότε πεδίο δόξης λαμπρό. Ενημερωτικά, θα ξαναστείλω το κέιμενο - ερώτηση του καλοκαιριού προς το ΑΣΕΠ με σφραγίδα πλέον της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών. Θα πάω να το παραδώσω δια χειρός, για να πάρω και αριθμό πρωτοκόλλου

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 09:33:36 am »
Παιδιά, για μενα, ακομα και να αφορά (το τεστ δεξιοτήτων) εμας τους εκπαιδευτικούς κανεις μας δεν πρεπει να προσέλθει.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 09:36:59 am »
Γιατί να μην δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας? Να δουμε πως θα τα πάμε? Άλλωστε αυτό σου δίνει μόρια για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα...
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 09:46:22 am »
Γιατί, συναδέλφισσα, μπαίνεις πάλι στη λογική εσύ να αμφισβητείς το πτυχίο σου και την αναγνώρισή σου ως εκπαιδευτικός. Γιατί είναι σαν να ανγνωρίζεις πως καλύτερο καθηγητή σε κάνουν οι εξετάσεις. Δε γίνονται διορισμοί, τα κενά στα σχολεία είναι πολλά και το ΥΠΕΠΘ ψάχνει τον τρόπο να μεταθέτει την ευθύνη στο θύμα, δηλαδή σε εμάς. Γιατί αισθάνεσαι πως η αποτυχία είναι δική σου. Αμφισβητεί το κράτος το πτυχίο και την ιδιότητα που σου έδωσε, τα όσα τελικά σου έμαθε και σε αφήνει να είσαι καθηγήτης στα φροντιστήρια ή στα ιδιαίτερα ή στην ΠΔΣ, αλλά για μόνιμος στο δημόσιο πρέπει να περάσεις από 40 κύματα. Για να μην μπω στην ποιότητα της γνώσης, στο τι κάνει κάποιον καλό καθηγητή κτλ.

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 09:51:16 am »
Συμφωνώ απόλυτα με όλα αυτά. Απλά λέω ότι από τη στιγμή που το τεστ αυτό μπορεί να σου δώσει μόρια για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, γιατί να μην το κάνουμε? Άλλωστε με το καθεστώς που επικρατεί τώρα, για να περάσουμε στον ΑΣΕΠ και να διοριστούμε το βλέπω να τριανταρίζουμε... Άρα γιατί να μην δοκιμάσουμε την τύχη μας στο δημόσιο? Άλλοι που πέρασαν σε διαγωνισμούς του δημοσίου είναι καλύτεροι από εμάς τους φιλολόγους για παράδειγμα?

Αποσυνδεδεμένος θάνος

• Πλήρες μέλος
  • Π.Ε.Α.Ε
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 10:30:18 am »
Συμφωνώ απόλυτα με όλα αυτά. Απλά λέω ότι από τη στιγμή που το τεστ αυτό μπορεί να σου δώσει μόρια για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, γιατί να μην το κάνουμε? Άλλωστε με το καθεστώς που επικρατεί τώρα, για να περάσουμε στον ΑΣΕΠ και να διοριστούμε το βλέπω να τριανταρίζουμε... Άρα γιατί να μην δοκιμάσουμε την τύχη μας στο δημόσιο? Άλλοι που πέρασαν σε διαγωνισμούς του δημοσίου είναι καλύτεροι από εμάς τους φιλολόγους για παράδειγμα?
Κάποιοι από εμάς έχουν ήδη ξεπεράσει τα 30 Ρωξάνη.Κι ακόμη παλεύουν για να μην περάσουν τέτοιες μεθοδευσεις.Αν καθιερωθούν τα τέστ δεξιοτήτων, δε θα καθιερωθούν επιλέκτικά.Θα ισχύσουν παντού.Καί δε βλέπω το λόγο να αυτουποβληθούμε σε ακόμη μία διαδικασία που μας απαξιώνει ως εκπαιδευτικούς.

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 10:48:01 am »
Οκ, τότε στην περίπτωση των 30αρηδων να σαρανταρίσουν... ;)Το πρόβλημα όμως δεν είναι το Τεστ Δεξιοτήτων είναι ο ΑΣΕΠ... Αυτό το τέστ είναι που απαξιώνει τα πτυχία μας και για αυτό δε βλέπω να έχει γίνει κάτι σοβαρό μέχρι σήμερα...
Επιπλέον δε βλέπω που είναι το κακό ένας δημόσιος υπάλληλος να έχει γενικές γνώσεις πιστοποιημένες από ένα τεστ. Γιατί μη μου πείτε ότι όλοι όσοι δουλεύουν σήμερα στο Δημόσιο (αν και έχουν τελειώσει Λύκειο) θα ήταν σε θέση να περάσουν ένα τεστ γενικών γνώσεων...
Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι το Τεστ Δεξιοτήτων θα είναι ένα βήμα εμπρός προς την αξιοκρατία... Μπορεί βέβαια αυτό να ακούγεται ουτοπιστικό...αλλά...η ελπίδα πεθαίνει τελευταία... ;)

Αποσυνδεδεμένος θάνος

• Πλήρες μέλος
  • Π.Ε.Α.Ε
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 10:57:27 am »
Οκ, τότε στην περίπτωση των 30αρηδων να σαρανταρίσουν... ;)Το πρόβλημα όμως δεν είναι το Τεστ Δεξιοτήτων είναι ο ΑΣΕΠ... Αυτό το τέστ είναι που απαξιώνει τα πτυχία μας και για αυτό δε βλέπω να έχει γίνει κάτι σοβαρό μέχρι σήμερα...
Επιπλέον δε βλέπω που είναι το κακό ένας δημόσιος υπάλληλος να έχει γενικές γνώσεις πιστοποιημένες από ένα τεστ. Γιατί μη μου πείτε ότι όλοι όσοι δουλεύουν σήμερα στο Δημόσιο (αν και έχουν τελειώσει Λύκειο) θα ήταν σε θέση να περάσουν ένα τεστ γενικών γνώσεων...
Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι το Τεστ Δεξιοτήτων θα είναι ένα βήμα εμπρός προς την αξιοκρατία... Μπορεί βέβαια αυτό να ακούγεται ουτοπιστικό...αλλά...η ελπίδα πεθαίνει τελευταία... ;)
Δεν είπε κανείς ότι συμφωνούμε με το ΑΣΕΠ. Καί θα παλέψουμε εναντίον του.Αλλά εφόσον προς το παρόν ισχύει, κοιτάμε πως θα είναι λιγότερο κουραστικό καί ψυχοφθόρο για όλους μας. Καί δεν είμαστε απλοί δημόσιοι υπάλληλοι σε οποιαδήποτε υπηρεσία.Είμαστε εκπαιδευτικοί καί έχουμε αποδείξει την αξία μας καί στα φοιτητικά έδρανα καί καθημερινά στα ιδιαίτερα, στα φροντιστήρια, στις ωρομισθίες καί στην ΠΔΣ.Δεν μας χρειάζεται ακόμη ένα τέστ.Φτάνει πιά.

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 11:04:08 am »
Δεν αναφερόμουν στους εκπαιδευτικούς αλλά γενικότερα στους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Νομίζω ήταν ξεκάθαρο... Τέλος πάντων...
Το "θα" που ανέφερες αφορούσε το κοντινό μέλλον ή το απώτερο...??? Ας μη γελιόμαστε, νομίζω βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος... Αφού δεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα τον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, κάποιοι πήραν τα μηνύματα που ήθελαν και προχωρούν και στο επόμενο βήμα.
Για να λύσεις ένα πρόβλημα κοιτάς να το ξεριζώσεις από τη ρίζα του. Η ρίζα είναι ο ΑΣΕΠ και τα παρακλάδια του δέντρου που κοιτάζετε να κόψετε το Τεστ Δεξιοτήτων. Νομίζω υπάρχει λάθος προσέγγιση του προβλήματος...

Αποσυνδεδεμένος θάνος

• Πλήρες μέλος
  • Π.Ε.Α.Ε
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 11:13:58 am »
Δεν αναφερόμουν στους εκπαιδευτικούς αλλά γενικότερα στους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Νομίζω ήταν ξεκάθαρο... Τέλος πάντων...
Το "θα" που ανέφερες αφορούσε το κοντινό μέλλον ή το απώτερο...??? Ας μη γελιόμαστε, νομίζω βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος... Αφού δεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα τον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, κάποιοι πήραν τα μηνύματα που ήθελαν και προχωρούν και στο επόμενο βήμα.
Για να λύσεις ένα πρόβλημα κοιτάς να το ξεριζώσεις από τη ρίζα του. Η ρίζα είναι ο ΑΣΕΠ και τα παρακλάδια του δέντρου που κοιτάζετε να κόψετε το Τεστ Δεξιοτήτων. Νομίζω υπάρχει λάθος προσέγγιση του προβλήματος...
Πρός τι το

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32928
  • Τελευταία: Special ed
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185864
  • Σύνολο θεμάτων: 19496
  • Σε σύνδεση σήμερα: 802
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144