0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: monogramma στις Φεβρουάριος 11, 2013, 12:38:25 πμΔεν γίνεται συνάδελφε αυτό που λες. Δηλαδή αν μια χώρα έχει πολλούς αρχιτέκτονες ή γιατρούς θα πρέπει να απαγορέψει τα πανεπιστήμια να δέχονται νέους φοιτητές και κατ'επέκταση τα παιδιά που έχουν κλίση προς τα εκεί να μη γίνουν αρχιτέκτονες ή γιατροί;Στη σήμερον Ελλάδα, για πες μου ποιος δεν είναι άνεργος; Πολυτεχνίτες; Γιατροί; Οικονομολόγοι; Δικηγόροι;... Μπορούν να βάλουν τους φοιτητές και τους γονείς τους να υπογράφουν μια υπεύθυνη δήλωση που πάνω κάτω λέει ότι "καταλαβαίνω ότι δεν πρόκειται να βρω δουλειά τουλάχιστον για τα επόμενα 10 έτη και ότι στην ουσία σπουδάζω κάτι για χόμπυ και όχι για επαγγελματική αποκατάσταση" !
Δεν γίνεται συνάδελφε αυτό που λες. Δηλαδή αν μια χώρα έχει πολλούς αρχιτέκτονες ή γιατρούς θα πρέπει να απαγορέψει τα πανεπιστήμια να δέχονται νέους φοιτητές και κατ'επέκταση τα παιδιά που έχουν κλίση προς τα εκεί να μη γίνουν αρχιτέκτονες ή γιατροί;Στη σήμερον Ελλάδα, για πες μου ποιος δεν είναι άνεργος; Πολυτεχνίτες; Γιατροί; Οικονομολόγοι; Δικηγόροι;...
Δεν το κανω το δευτερο πτυχιο για να γινω φιλολογος... εχω δουλεια με βαση το πρωτο μου πτυχιο... εδωσα κατατακτηριες για να παρω κατι παραπανω... και ειμαι σε διλημμα αν θα παρω κατευθυνση π ή ψ... ως αποφοιτος πτδε με συμφερει να παρω π?αν παρω ψ θα τα βρω μπαστουνια? δε θα εχω πολυ χρονο για παρακολουθηση και διαβασμα...
Καραγεωργο ειχα αλλα αυτο ουτε που το θμαμαι να το ελεγε. Βεβαια γενικα ηταν αλλου, αλλα οκ μετα το Κωσταρα στην φιλοσοφια ολοι οι αλλοι παλευοντουσαν στις παραδοσεις (οταν πατουσα...)
Παράθεση από: F. στις Φεβρουάριος 11, 2013, 04:00:08 μμΚαραγεωργο ειχα αλλα αυτο ουτε που το θμαμαι να το ελεγε. Βεβαια γενικα ηταν αλλου, αλλα οκ μετα το Κωσταρα στην φιλοσοφια ολοι οι αλλοι παλευοντουσαν στις παραδοσεις (οταν πατουσα...) Βεβαια.....τετοιου τυπου ερωτησεις ο Καραγεωργος στις εξεταστικες ....που συναντηθηκε ο Βολταιρος με τον Κοραη(στην κηδεια του Βολταιρου....ντοιγκ ).Το μαντηλι ηταν κοκκινο a propo...Πως ελεγαν την ερωμενη του Μαρα?Ποσους φυλακισμενους ειχε η Βαστιλη και με ποιες κατηγοριες ειχαν συλληφθει?Κωσταρας η Βουδουρης???(με μικροφωνο και να σφυριζει η μασελα το συριστικο σιγμα!!!!)
Ο Ξυδάς έκανε και σε εμας στο φπψ και οντως εκοβε πολυ κόσμο.Ευτυχως δεν ημουν σ'αυτους...αλλά παντου υπάρχουν δυσκολιες...αλλά και του αρχαιολογικου καλύτεροι ηταν?θυμάμαι ο Μικρογιαννακης στην αρχαια ιστορία μας ειχε βάλει να απαντήσουμε στα αρχαια...αμ ο άλλος που μιλαγε μόνο λατινικά?μου διαφεύγει το ονομά του...εμεις τον φωνάζαμε αουξιλιο ,γιατι μια φορά ειχε κλειστει στο ασανσερ κι αντι να φωνάζει βοηθεια στα αλληνικά,φωναζε στα λατινικάΠάντως δε θεωρώ πως οι του κλασικού εχουν περισσότερες γνώσεις...η εμπειρία είναι που μετράει///εγώ δεν ηθελα κλασικό....νομικη στοχευα αλλά βρεθηκα στη β μου επιλογη...στο φπψ...δε νιωθω μειονεκτικά...αντιθετα θεωρώ πως σου ανοιγει τους ορίζοντες...κι οσον αφορά τις γνώσεις...3 φορες επιτυχουσα στον ασεπ είμαι...
Πες τα Χρυσόστομε! Ξέρεις πόσες φορές έχω μετανιώσει που δεν πήγα ΦΠΨ? Αν κάποιος το θέλει και το κυνηγήσει, φυσικά και θα βρει διεξόδους από το ΦΠ / ΦΠΨ και μάλιστα πολλές περισσότερες από ότι το Φιλολογικό..
Νομίζω πως η συγχώνευση των 2 τμημάτων ηταν επιβεβλημένη και κανουν άριστα που την προωθούν. Παράκληση, ας μη μείνουμε στα του φιλολογικου - φιλοσοφιας,παιδαγωγικης ,Ψυχολογιας. Ευχαριστώ,**** ο αρχικος τίτλος του θέματος άλλαξε.